X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emila92 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiecie mi co mogę wziąć na ból gardła??

3jvzi09kj5du0dsk.png
    zi13dqk3zbt7s260.png
  • różowo Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:

Mi ostatnio lekarka poleciła propolki i isla,pomogły :)

3i49k6nl4c9gb5r4.png

hchyflw1nss3cfke.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz by mi wypadała owulacja i brzuch boli i jajniki kłują, podobno tak jest w terminie owulacji i miesiaczki?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Witam mamusie;)

Ja byłam dzisiaj na badaniach krwi i moczu. Mocz, morfologia wszystko w normie;)

Tsh 2.8 nie za duzo? Pisałyście tu chyba kiedyś, że w ciązy to do 2.5 ma być. Natomiast przeciwciała anty HCV mam napisane - kontrola z nowej próbki. Co to znaczy? Jest się czym martwić?

Kochana niestety tsh masz za wysokie, na pewno dostaniesz leki.na obnizenie tsh. Jesli chodzi o te hcv.to nie mam pojecia:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 16:43

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja podczas dni przypadającego okresu a potem dni płodnych nic nie czułam ;) myśle ze Twoje boleści to jakis zbieg okoliczności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 16:53

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam się Was pytać o wydzielinę, ja cały czas mam dość dużo jest taka kremowa raczej ale że aż tyle, no ale już mnie uspokoiłyście

a jak u Was z zachciankami?
    mnie cały czas ciągnie na słodkie, a zwłaszcza na czekoladę, o jak bym zjadła...
    a nie chcę za bardzo ulegać bo wiadome

a mdłości nadal mam ale już mniejsze, mam nadzieję że niedługo całkiem przejdą

mi endo mówiła że TSH w ciąży ma być najlepiej do 2

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 17:12

Stdqp2.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:
    Prenalen gardło. Ale nie wiem na ile jest skuteczny przy używaniu tylko go.

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka moze im sie probowka uszkodzila albo cos i dlkatego pisza o nowej?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ew101 ja mam dzis taaaka ochote na bigos

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi posty...Wam tez? W tym tygodniu same takie zachcianki, byla fasolka po bretonsku i galareta z wieprzowych nóżek☺

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w poniedzialek nie ma bata i gotuje gar bigosu

shelby* lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wydzielinę też pytałam ostatnio gina, powiedział, żeby spodziewać się, że będzie jej więcej i że jeżeli nie jest niepokojąca jeśli chodzi o zapach, kolor lub inne dolegliwości typu swędzenie czy pieczenie to raczej jest wszystko ok, zbadał mnie i okazało się, że faktycznie wszystko w normie.

Jeśli chodzi o zachcianki to u mnie raczej spokojnie, ciągle nie mogę za dużo zjeść bo żołądek wciąż ściśnięty i często mi mdło, a jak już mi się czegoś zachce to zazwyczaj są to jakieś zdrowe rzeczy, typu pomidor albo pomarańcze. Na pomidory mam niesamowitego smaka już od jakiegoś miesiąca, i nawet nie odstrasza mnie to, że te pomidory, które mamy teraz w sklepach nie dorastają do pięt takim prawdziwym, letnim... Ajj, nie mogę się takich doczekać :D

Szyszko, a może krwi nie wystarczyło? Pewnie miałaś pobierane kilka fiolek i czasem w laboratoriach źle wyliczą potrzebną ilość i nie wystarcza do wszystkich badań.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie strasznie ciągnie do slodkochbi kwaśnych rzeczy. Żurek, śledzie, ogórki i kapustą kiszona są praktycznie codzennie. No i niestety mam chetke na niezdrowe rzeczy typu chipsy czy napoje gazowane gdzie wcześniej mogły dla mnie nie istniec :/ A dupsko rośnie...

zubii lubi tę wiadomość

• buka03 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Prenalen gardło. Ale nie wiem na ile jest skuteczny przy używaniu tylko go.
    Mi sie udalo wyleczyc przeziebienie wlasnie syropem prenalen + tabletki na gardlo prenalen, do tego herbata z miodem i cytryną i jakos przewalczylam :-) a gardlo mnie przez tydz okropnie bolalo, juz myslalam by isc do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 18:23

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj mąż przywiozl zapas gołąbków na tydzien :-D tesciowa specjlanie dla mnie je robila ;-) bedzie jej trzeba cos ladnego na dzien mamy kupic :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 18:31

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Natalka ja podczas dni przypadającego okresu a potem dni płodnych nic nie czułam ;) myśle ze Twoje boleści to jakis zbieg okoliczności.

Ja slyszalam ze wlasnie tak jest a bol mam wlasnie taki jak w polowie cyklu. Moze to nic takiego;)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:

Ja brałam pastylki isla, herbata z miodem i sokiem malinowym, płukałam gardło szałwią - ulga natychmiastowa ale krótka. Robiony syrop z imbiru lub cebuli

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz medycyny chińskiej na ból gardła niezmiennie poleca płukanie
    sokiem z buraków. Nie wiem, dlaczego to działa, ale działa ;-)

Co do wydzieliny - od poącztku ginekolog ostrzegał mnie,że w ciąży występuje nadprodukcja mlecznej, kremowej - o ile nie zmienia się kolor,zapach i nie towarzyszą jej dodatkowe dolegliwości (świąd, ból, pieczenie), to nie ma powodu do niepokoju.

7u22vfxm0lh292be.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila92 wrote:
    Trafiłam ostatnio do lekarza z zapaleniem gardła i dostałam spray 'Argentin T'. Doskonale mi pomógł i jest bezpieczny bo zawiera tylko nanocząsteczki srebra i wyciąg z alg morskich. Prenalen mi w ogóle nie pomagał.

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoje usg robiłam w Dublinie, bo nie mieszkam w Pl.
    Ogolnie to tym, ze dziecko wielkoscią odpowiada 11tc a nie 12 to się nie przejmuję zbytnio bo to by się pokrywalo z moimi dlugimi cyklami.
    Kość nosowa byla widoczna, nawet ja - laik ją widziałam. A co do reszty, to wiecie na takim etapie to wystarczy ze dzidzia się poruszy i już pare mm moze lekarzowi umknąć.
    Póki co nie panikuję. 8 marca mam usg w szpitalu to zobaczymy czy male rośnie.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ