Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szyszka90 wrote:Witam mamusie;)
Ja byłam dzisiaj na badaniach krwi i moczu. Mocz, morfologia wszystko w normie;)
Tsh 2.8 nie za duzo? Pisałyście tu chyba kiedyś, że w ciązy to do 2.5 ma być. Natomiast przeciwciała anty HCV mam napisane - kontrola z nowej próbki. Co to znaczy? Jest się czym martwić?
Kochana niestety tsh masz za wysokie, na pewno dostaniesz leki.na obnizenie tsh. Jesli chodzi o te hcv.to nie mam pojecia:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 16:43
-
A właśnie miałam się Was pytać o wydzielinę, ja cały czas mam dość dużo jest taka kremowa raczej ale że aż tyle, no ale już mnie uspokoiłyście
a jak u Was z zachciankami?
mnie cały czas ciągnie na słodkie, a zwłaszcza na czekoladę, o jak bym zjadła...
a nie chcę za bardzo ulegać bo wiadome
a mdłości nadal mam ale już mniejsze, mam nadzieję że niedługo całkiem przejdą
mi endo mówiła że TSH w ciąży ma być najlepiej do 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 17:12
-
O wydzielinę też pytałam ostatnio gina, powiedział, żeby spodziewać się, że będzie jej więcej i że jeżeli nie jest niepokojąca jeśli chodzi o zapach, kolor lub inne dolegliwości typu swędzenie czy pieczenie to raczej jest wszystko ok, zbadał mnie i okazało się, że faktycznie wszystko w normie.
Jeśli chodzi o zachcianki to u mnie raczej spokojnie, ciągle nie mogę za dużo zjeść bo żołądek wciąż ściśnięty i często mi mdło, a jak już mi się czegoś zachce to zazwyczaj są to jakieś zdrowe rzeczy, typu pomidor albo pomarańcze. Na pomidory mam niesamowitego smaka już od jakiegoś miesiąca, i nawet nie odstrasza mnie to, że te pomidory, które mamy teraz w sklepach nie dorastają do pięt takim prawdziwym, letnim... Ajj, nie mogę się takich doczekać
Szyszko, a może krwi nie wystarczyło? Pewnie miałaś pobierane kilka fiolek i czasem w laboratoriach źle wyliczą potrzebną ilość i nie wystarcza do wszystkich badań. -
nick nieaktualnyMnie strasznie ciągnie do slodkochbi kwaśnych rzeczy. Żurek, śledzie, ogórki i kapustą kiszona są praktycznie codzennie. No i niestety mam chetke na niezdrowe rzeczy typu chipsy czy napoje gazowane gdzie wcześniej mogły dla mnie nie istniec
A dupsko rośnie...
zubii lubi tę wiadomość
-
Lunka wrote:Prenalen gardło. Ale nie wiem na ile jest skuteczny przy używaniu tylko go.
a gardlo mnie przez tydz okropnie bolalo, juz myslalam by isc do lekarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 18:23
-
Princesska wrote:Natalka ja podczas dni przypadającego okresu a potem dni płodnych nic nie czułam
myśle ze Twoje boleści to jakis zbieg okoliczności.
Ja slyszalam ze wlasnie tak jest a bol mam wlasnie taki jak w polowie cyklu. Moze to nic takiego;)
-
Mój lekarz medycyny chińskiej na ból gardła niezmiennie poleca płukanie
sokiem z buraków. Nie wiem, dlaczego to działa, ale działa
Co do wydzieliny - od poącztku ginekolog ostrzegał mnie,że w ciąży występuje nadprodukcja mlecznej, kremowej - o ile nie zmienia się kolor,zapach i nie towarzyszą jej dodatkowe dolegliwości (świąd, ból, pieczenie), to nie ma powodu do niepokoju. -
Emila92 wrote:Podpowiecie mi co mogę wziąć na ból gardła??
-
Ja swoje usg robiłam w Dublinie, bo nie mieszkam w Pl.
Ogolnie to tym, ze dziecko wielkoscią odpowiada 11tc a nie 12 to się nie przejmuję zbytnio bo to by się pokrywalo z moimi dlugimi cyklami.
Kość nosowa byla widoczna, nawet ja - laik ją widziałam. A co do reszty, to wiecie na takim etapie to wystarczy ze dzidzia się poruszy i już pare mm moze lekarzowi umknąć.
Póki co nie panikuję. 8 marca mam usg w szpitalu to zobaczymy czy male rośnie.
Daniel