Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lucytom wrote:Boże jak zazdroszczę! Mój dziś wstał o 5 rano
czasem w lepsze dni pośpi do 6.30-7. A ja się położyłam po 23 więc boli
Trzymam kciuki za prenatslne! Czas szybko zleci! -
Ewelus, ja pracuję, planuję do końca maja, a jesli będę się dobrze czuła, to i do końca czerwca, choć wtedy już raczej zdalnie. Lubię moją pracę i współpracowników, nie mam wtedy poczucia, że przewalam dzień za dniem (tak miałam w styczniu, kiedy z powodu plamień i zapalenia oskrzelu leżałam w domu - czułam się jak bezużyteczny flak)...
Ja nie wiem, co dziś z tymi mdłościami i bólem głowy jestPod koniec dwugodzinnej rozmowy telefonicznej odliczałam minuty do końca, bojąc się, że będę musiała nagle przerwać i lecieć do łazienki.
Wypiłam kawę i podniosło mi się ciśnienie (pewnie też częściowo od bólu głowy...) Zmiany pogody jednak robią swoje - u nas po 2 dniach pięknego słońca dziś szaaaroo, chmurzaście i średnio przyjemnie... -
Ja też cierpię z powodu bólów głowy. Z dozwolonych środków pomaga trochę apap max (ma w składzie kofeinę a ja mam niskie ciśnienie więc lekarz zezwolił na jej małe dawki). Poza tym przyklejam sobie na skronie takie specjalne plastry chłodzące dostępne w aptece - przynoszą ulgę. Pozdrawiam wszystkie mamusie!
-
ewelus wrote:mi z ostatniego USG 01.09
wiesz już jaka płeć?
Jeszcze nie wiem ale w piątek mam prenatalne wiec myślę, że już wstępnie będę wiedzieć co tam mi w brzuszku siedzi
Dziewczyny, które są na L4 mam pytanko. Dziś z mojej pracy przyszedł list, że mam im wysłać zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży i z terminem przewidywanego porodu, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Czy ey też musiałyście coś takiego wysyłać? -
Karooolcia :) wrote:Jeszcze nie wiem ale w piątek mam prenatalne wiec myślę, że już wstępnie będę wiedzieć co tam mi w brzuszku siedzi
Dziewczyny, które są na L4 mam pytanko. Dziś z mojej pracy przyszedł list, że mam im wysłać zaświadczenie od lekarza, że jestem w ciąży i z terminem przewidywanego porodu, pierwszy raz o czymś takim słyszę. Czy ey też musiałyście coś takiego wysyłać? -
Tak sobie myślę, ze L4 z kodem B jest równoznaczne z zaświadczeniem ale nie mam pewności. A do kiedy masz umowę o prace? Może chcą sprawdzić czy nie kończy się przed 12 tygodniem albo do kiedy w razie czego ja przedłużyć
innych pomysłów nie mam po co może być Twojemu pracodawcy takie zaświadczenie:)
-
Agacior mam kod B na zwolnieniu, Umowę mam od 3 lat z tą samą firmą. I właśnie dlatego sie martwię troche co oni tam już wymyślili. Fakt umowę mam do końca czerwca ale z tego co rozmawiałam z kierowniczką będą ja przedłużać...
-
Karooolcia :) wrote:Agacior mam kod B na zwolnieniu, Umowę mam od 3 lat z tą samą firmą. I właśnie dlatego sie martwię troche co oni tam już wymyślili. Fakt umowę mam do końca czerwca ale z tego co rozmawiałam z kierowniczką będą ja przedłużać...
Według przepisów prawa muszą Ci przedłużyć umowę do końca ciąży. Może właśnie do tego jest im potrzebne to zaświadczenie. -
Zorganizowana:) wrote:Według przepisów prawa muszą Ci przedłużyć umowę do końca ciąży. Może właśnie do tego jest im potrzebne to zaświadczenie.
Całkiem możliwe... musze jeszcze z kierowniczką pogadać, bo mam nadzieję, że jednak przedłużą mi na trochę dłużej -
któraś z Was o rowerze pisała - tutaj zależy od gina, jeden pozwala, inny zakaże (niektórzy nie pozwalają przez jakieś tam mikrowstrząsy), więc jak zawsze najlepiej zapytać lekarza swojego💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Zorganizowana:) wrote:Według przepisów prawa muszą Ci przedłużyć umowę do końca ciąży. Może właśnie do tego jest im potrzebne to zaświadczenie.
skoro umowa kończy Ci się w trakcie trwania ciąży,beda ja przedłużać do dnia porodu i musza chociaż mniej więcej wiedzieć kiedy to nastąpi. Poproś lekarza i po kłopocie
-
iza776 wrote:Cierpliwie pojeździć no brzuchu. Duuuuuuuużo żelu i nisko nad sama kością lonowa. Często jest bardziej po prawej stronie. Łatwiej mi było znaleźć na siedząco, po jedzeniu i z pełnym pęcherz emNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.