X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelus. Ja pracuje i jeszcze dlugo bede pracowac, bo w UK nie daja zwolnien. Na macierzynskie mozna przejsc jakos 3 miesiace przed porodem i chyba z tego skorzystam, bo chyba innego wyjscia na odpoczynek nie mam.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana ja znalazłam gdzie na jogę od 12 tyg zapraszają ;) teraz juz bym poszła na basen ale jestem zmarzluchem i jak pomyśle Ze mam wejść do takiej wody to aż mnie trzęsie :P
    Karolcia śliczne są :) zazdroszczę talentu ❤

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja następna wizyta 14.03 - prenatalne i kontrolna u gin 29.03
    Po za tym moim ulubionym sportem w ciąży jest SEN... gdybym nie była na zwolnieniu to nie dałabym rady wysiedzieć w pracy. To silniejsze ode mnie.

74709jcgjiz14w6b.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mozecie mi opisać jakie w dotyku sa wasze brzuchy??
    Ja nie wiem czy świruję czy mój od spojenie łonowego do pępka jest dziwnie twardy. Kontaktowałam się z lekarzem ale bardzo zależy mi na informacji od Was...Czy możecie mi opisać twardość swoich brzuszków???

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako mi się wydaje ze rozciągnięta macica daje uczucie takiego twardego własnie brzucha- jest napięta jak balonik :)
    Mi jak się zdenerwuje albo zmęczę robi się twardy- ale i bolesny.

74709jcgjiz14w6b.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z racji mojego lotu do polski udalo mi sie przelozyc prenatalne na 6 marca na 12;30
    juz sie nie moge doczekac :)
    dziewczyny macie juz brzuszki? ;)

zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja nad spojeniem, na wysokości blizny po cc mam raczej twardy brzuch (ale nie jakoś masakrycznie)

Później do pępka już miękki.

Mnk u mnie już całkiem spory brzuszek ;)

zubii lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dotyku mam taki jak wczesniej. Nic sie nie zmieniło. Nie czuje żadnego twardego miejsca :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku, ja nie uważam, ze to bzdura. Cały pierwszy trymestr w poprzedniej ciąży jezdziłam na rowerze, bo nie widziałam w tym nic złego, dopiero później zapytałam o to lekarza, to mi oznajmił, ze rower w ciąży to kiepski pomysł, bo rosnący brzuch zmienia nam środek ciężkości i może być trudniej utrzymać równowagę, stad większe ryzyko upadku w ciąży. Do mnie to przemówiło, szczególnie, ze mieszkam w górach, wiec warunki do jazdy różne ;) No ale każdy robi jak uważa :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch może delikatniej twardszy niż przed ciąża. Ale właściwie mi nie urósł, lekko wybrzuszony, jakbym trochę więcej zjadła;)

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to może ja niepotrzebnie panikuję i bez sensu biorę leki :(
    Dr kazał mi leżeć ale dziś przez telefon mówiłam mu że ja sama nie potrafię ocenić czy brzuch jest niepokojąco twardy czy taki właśnie powinien byc...Zreszta dr zawsze sie dziwił że mam mocne mięśnie brzucha i może to też ma wpływ...
    Prawda jest taka że zawsze rano jak budzę się na plecach to jest najtwardszyale jak już leżę na boku to robi się miekki.
    Chyba sie nakręcam i z wrażenia mąż po 17 odbierze mi detektor

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek już jest. Jak założę obcisła bluzkę to już chyba każdy by poznał. Ale ja nie lubię chodzić aż w takich obcislych ciuchach i Hadze w takich w których jeszcze nie widać ;)

Karoolcia piękne rzeczy uszylas <3

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch miękki jak galareta, może to kwestia tego że mialam zawsze mocne miesnie brzucha a tluszczyk szedl mi w pupe i uda wiec moj brzuch to byly same miesnie i skóra a teraz jest jak taka klucha, w poprzedniej ciazy tez mialam taki miękki

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Ja w dotyku mam taki jak wczesniej. Nic sie nie zmieniło. Nie czuje żadnego twardego miejsca :)
    Ja tak samo

Princesska lubi tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u Was z wynikami morfologi? Ja dziś odebrałam i mam limfocyty poniżej normy, nie wiele ale w poprzednich badaniach 4 tyg temu było ok

• stay Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 14 tydzień :) To już II trymestr <3

No i po tygodniu mogę powiedzieć, że nadal czuje to delikatne laskotanie od środka.. Pukanie tego nie nazwę ale tak jakby motylek mi siedział w brzuszku i Michał skrzydełkami. Pisałam o tym bodajże tydzień temu.
    Każda mówi, że to niemożliwe czuć w tym tygodniu ruchy a ja myślę, że to jest właśnie to :) czuje to dokładnie w tym miejscu gdzie przykładem detektor i słucham serduszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 16:38

Agaciora, Dreamy, Karolka12345, zubii, lucytom, Kimmy, nowamamusia lubią tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    Dziewczyny jak u Was z wynikami morfologi? Ja dziś odebrałam i mam limfocyty poniżej normy, nie wiele ale w poprzednich badaniach 4 tyg temu było ok
    Też ma limfocyty poniżej normy delikatnie i Pani doktor powiedziała ze morfologia jest w porządku:)poprzedni były w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 16:42

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny czy mozecie mi opisać jakie w dotyku sa wasze brzuchy??
    Ja nie wiem czy świruję czy mój od spojenie łonowego do pępka jest dziwnie twardy. Kontaktowałam się z lekarzem ale bardzo zależy mi na informacji od Was...Czy możecie mi opisać twardość swoich brzuszków???

Hej ja zrobiłam sobie na jutro termin bo od 3 dni też mi brzuch twardnieje i czasami po pobolewa.

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Maja83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jazdy na rowerze to ja jeżdzę codziennie,nawet w zimie :) no ale w NL są do tego warunki żeby jeżdzić bezpiecznie i po ścieżkach rowerowych :) zresztą nie mamy samochodu a autobusy drogie więc jeździmy tylko na rowerach :) teraz w prawdzie jeżdżę powoli bo szybko się męcze ale póki mogę to jeżdżę :)

Ostatnio pisałyście o niespokojnych nogach i ja właśnie drugą noc taką ciężką miałam,mrowienie i tak jakby ciągnięcie nóg i mięśni tyłka nawet :/ często budzę się w nocy a w dzień chodzę jak zombi :/

Na ból głowy jak już był nie do wytrzymania brałam paracetamol i robiłam zimne okłady,to pomagało,poza tym świeże powietrze i duża ilość wody niegazowanej,trzeba nawadniać organizm bo z braku płynów też głowa często boli,no i sen oczywiście też pomaga :)

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jeżdżenia na rowerze to jak zapytam ginekologa to był bardzo sceptyczny. Nie zabronił konkretnie ale radził unikać i korzystać z innych środków transportu ;)

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ