Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
ja jeszcze raz napiszę - w razie wątpliwości pytajcie gina, tutaj zawsze będą zdania podzielone
tak jak z tym rowerem...
chociaż ja przyznam szczerze, że słyszałam o odradzaniu jazdy przez mikrowstrząsy (siodełko miedzy nogami jest i coś tam zawsze telepie), a nie upadki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 20:21
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
bizona wrote:Z blizniacza mamy szybciej wieksza macice jak normalnie. Pamietam ze w 10 tc lekarz po badaniu powiedzial ze jest jak w 16 tc;)
Dobrze ze opisujecie tu co znaczy twardy vrzuch..ja tez czasem czułam ze jest twardy..ale kamieniem na bank nie byl. Syjka moja ma 5cm -
MoNaKo wrote:Bizona co do macicy to lekarz mi tego nie powiedział ale coś tam zawsze wpisywał w kartę czego nie mogłam rozszyfrować. Było tam że coś odpowiada np 14 tc ale nie wiedziałam co więc może właśnie macica
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj po wizycie. Maluszek ma 4,6 cm, wszystko ma na swoim miejscu. 17 marca badanie przezierności a 31 kolejna wizyta. Poproszę o zmianę terminu porodu na 15.09. bo taki mam wpisany w kartę ciąży.
lucytom, MrsKiss, Bąbelek1980, aswalda, Kimmy, falka, joaska1985, 0202oliwcia, Ja86, Zorganizowana:), Emila92, zubii, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Brzuch musi się trochę pospinać żeby szyjka się skrocila. Ja twardnienia miałam od 16 tc , szyjka 4,5 cm. Dopiero od 23 tyg kiedy już główka napierala na szyjke podczas spinania zaczęła się skracać. Mam nadzieję że nikt na tym wątku tego nie doswiadczy ☺
Kasia02 lubi tę wiadomość
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Mój gin to pokeca sport w ciąży z całego serca
i seks
no ja codziennie gonię z wózkiem z 2 godziny to mam trochę ruchu
i jeszcze czasem basen, ale teraz mam zamiar regularnie chodzić 2 razy w tyg i sama bez dziecka
No i jeszcze joga dla ciężarnych, robiłam w tamtej ciąży i jest suuuuuper, polecam każdemu
suoer zrównoważony wysiłek, rozciąganie i relaks... no i ćwiczenia oddechowe tak ważne przy porodzie. Ja też wcześniej biegałam ale nie wiem czy teraz się skuszę, na razie wieczorami jestem taka dętka że padam na kanapie przed telewizorem
ale to moje jedyne chwile odpoczynku przez cały dzień, bo tak to ciągle gotowanie, karmienie, pranie, sprzątanie, latanie za szogunem co by krzywdy sobie nie zrobił, spacery, zabawy... gimnastyka przez cały dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 21:28
-
Ja jutro mam prenatalne a bardziej stresuję się tym jak teściowa sobie poradzi z małym bo jeszcze nigdy z nią sam nie został
mogłabym go wziąć ze sobą ale to chyba jeszcze większy stres dla niego i dla mnie, więc zobaczymy...
Dziś byliśmy w żłobku na rozmowie z dyrektorką i po Wielkanocy zaczynamy adaptację... no zobaczymy czy się przekona bo to taka przylepa że hejale kontakt z dziećmi mu się przyda bo bardzo lubi i zawsze je zaczepia na placu zabaw.
-
Karolka12345 wrote:Justa87 jak tam tętno? Znalazłaś jak myślę?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:nie znalazłam i nie będę szukać już przez kilka dni. W niedz tez nie było w pon miałam wizyte i na usg 166...wiec sama nie wiem:/
⚘Kwiatuszek, aswalda, Viriki, Gdziejestmieszko, 0202oliwcia, Karolka12345, MoNaKo, Maja83 lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Viriki wrote:Jakich firm macie detektory?
Jw wpadlam w szał oglądania wózków na allegro
Mam AngelSounds, jestem zadowolona, dobrze słychać, bez większych zakłóceń.
Za wózkami i ubrankami też powoli zaczynam się rozglądać, trzeba sprawdzić rynekMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Ja tez mam angel sounds ale moze u mnie np.lozysko inaczej ulozone jest...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 23:23
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyJusta a może troszkę za wcześnie jest i stąd te problemy techniczne?Ja mojego angela w zeszłym tyg rozpakowałam i miałam cholerne problemy,żeby dziecko ze 100 % pewnością zlokalizować...Dopiero teraz zajmuje mi to kilka sekund,więc cierpliwości dziewczyno
-
Justa87 wrote:heheh wkurzyłam się ze g... kupiłam i tylko wydałam kase i zaczałam przed chwila szukac i jest!!! znalazłam:p
Mój Grochu też się w chowanego lubi bawić, tak głęboko siedzi skubany, że się nieźle muszę nagimnastykować żeby go namierzyćMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
A ogólnie bolą was brzuchy ? Ja czuje jakby takie...rozpieranie? Napinanie to nie jest. Właśnie nie pamiętam czy z córką tak było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2017, 23:27
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Dziewczyny ktoras z Was pracuje w kadrach? Mam dwie rozkimnki:
Od stycznia jestem na l4 wiec skladka wyliczana jest ze sredniej z 12 miesiecy do grudnia 2016- tak?
- w 2016 dostawalam 2 podwyzki..pensja jaka teraz dostalam czyli ta srednia jest o wiele nizsza niz mam na umowie. To kumam. Ale czy jesli wroce na jeden miesiac do pracy i przepracuje jeden pelen miesiac, to zmueni to moja srednia? Bo cos czytalam, ze musialabym przepracowac 3 pelne miesiace..
- drugie pytanie..skoro jestem od stycznia na l4 i oblicza sie to skladke z 12 miesiecy..co w przypadku jesli w ktoryms z 3 poprzedzajacych miesiecy zanim poszlam na l4 ciazowe bylam na l4? Czyli np w listopadzie bylam 2 dni na l4 zwyklym a od stycznia na ciazowym..to skladka liczy mi sie 12 do grudnia czy 12 miesiecy do pazdziernika?
Kurde mam takie rozkminki bo wlasnie spojzalam ze dostalam pensje o prawie 700 zeta mniejsza..i rozkminiam czy wrocic na jeden pelny miesiac do pracy, czy to cos zmieni..
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
bizona wrote:Dziewczyny ktoras z Was pracuje w kadrach? Mam dwie rozkimnki:
Od stycznia jestem na l4 wiec skladka wyliczana jest ze sredniej z 12 miesiecy do grudnia 2016- tak?
- w 2016 dostawalam 2 podwyzki..pensja jaka teraz dostalam czyli ta srednia jest o wiele nizsza niz mam na umowie. To kumam. Ale czy jesli wroce na jeden miesiac do pracy i przepracuje jeden pelen miesiac, to zmueni to moja srednia? Bo cos czytalam, ze musialabym przepracowac 3 pelne miesiace..
- drugie pytanie..skoro jestem od stycznia na l4 i oblicza sie to skladke z 12 miesiecy..co w przypadku jesli w ktoryms z 3 poprzedzajacych miesiecy zanim poszlam na l4 ciazowe bylam na l4? Czyli np w listopadzie bylam 2 dni na l4 zwyklym a od stycznia na ciazowym..to skladka liczy mi sie 12 do grudnia czy 12 miesiecy do pazdziernika?
Kurde mam takie rozkminki bo wlasnie spojzalam ze dostalam pensje o prawie 700 zeta mniejsza..i rozkminiam czy wrocic na jeden pelny miesiac do pracy, czy to cos zmieni.. -
Moje rozpieranie się wyjaśniło po wizycie w wc ;d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 00:18
Justa87, Zorganizowana:), shelby*, Karolka12345, MoNaKo lubią tę wiadomość
J 15, 7
Dziękuję za groszka