X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Monako sliczny i malutki jak na blizniaki :)

A to mój...

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/15/7668402_qe42w4r.jpg
    Jaki duży brzuszek...
    Kiedy Ci się pojawił?
    U mnie na razie nic nie widać.

bizona lubi tę wiadomość

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już koncze 15 tydz i brzuszek bardzo niewielki prawie niewidoczny :) a chciala by juz sobie poparadowac :D

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jelitówke w poprzedniej ciązy gdzieś w okolicach 18tc i to był dramat [przez duze DE :)
    ale z dzidzią było wszystko ok i urodzilam zdrowego synka w 38tc takze nawet jak was złapie wirus to najważniejsze dużo pić i odpoczywać.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii piękny!! Mój nie równa sie jeszcze z Twoim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:31

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    hehe ja rożek kupiłąm niebieski bo tylko ten mi się podobał :D mi się podoba, dziecku i tak wszystko jedno a reszcie świata nic do tego ;)
    poza tym nie lubię różowego więc nawet jak będzie dziewczynka to różowym ubrankom mówimy NIE :D

Mam to samo podejście, wszystko podoba mi się niebieskie i jeśli nawet jakimś cudem będzie dziewczynka to w niebieskim będzie latać xD kupowałaś wczoraj po moim wpisie, więc zapytam czy też na motherhood? I jeśli tak to który wybrałaś? :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie malo sie udzielam, ale Was podczytuje...czy wszystkie robilyscie badanie testu pappa? Bo sie zastanawiam czy to robic czy nie bo koszt to 350-500 zl w tej przychodni gdzie chodze. . w zaleznosci ile markerow

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Jaki duży brzuszek...
    Kiedy Ci się pojawił?
    U mnie na razie nic nie widać.

Hehe od zawsze go mam tyle że teraz mam na co zwalić hehe a na serio to od około 2,5 tygodnia. Szybko mnie wywaliło ale tak ponoć często w drugiej ciąży.

MoNaKo lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio niezle brzucha wywalilo, ciezko juz to nazwać przejedzeniem ;-) dzisiaj szwagierka zrobila nam niespodzianke i zabrala mlodego, mamy po niego przyjechac dopiero wieczorem :-) nie pamietam kiedy ostatnio bylam gdzies sama aby z mężem, wszędzie zawsze musimy jedzidzic z synkiem, jak sie drugie pojawi to pewnie z dwójką bedziemy wszędzie jezdzic, wiec milo miec popoludnie dla siebie :-)

lucytom lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Witajcie malo sie udzielam, ale Was podczytuje...czy wszystkie robilyscie badanie testu pappa? Bo sie zastanawiam czy to robic czy nie bo koszt to 350-500 zl w tej przychodni gdzie chodze. . w zaleznosci ile markerow
    Ja nie robilam pappa :-) mialam aby usg z obliczeniem ryzyka :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mam to samo podejście, wszystko podoba mi się niebieskie i jeśli nawet jakimś cudem będzie dziewczynka to w niebieskim będzie latać xD kupowałaś wczoraj po moim wpisie, więc zapytam czy też na motherhood? I jeśli tak to który wybrałaś? :)
    hehe jak napisałaś, że takie promocje mają to zaczęłam grzebać i wybrałam ten utwardzany bo można wkład wyjąć w kolorze Retro Boy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ostatnich dwóch tygodniach brzuch się pojawił taki, że już nie znika po nocy ;) ale to głównie oponka hehe takiej jeszcze nigdy nie miałam :D od ubiegłej środy centymetr na plusie w pasie.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam mały wypadek samochodem ale nic mi się nie stało. Oczywiście trafiłam na obserwacje, podgladneli przy okazji maluszka i wszystko dobrze..
    Niestety z mojej winy :/

Ale tu się chłopców namnozylo :D ciekawy czy któryś okaże się dziewczynka ;)

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dość ze przez tłuszczyk i przez wzdęcia brzuch całkiem spory :)
    M

74709jcgjiz14w6b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii śliczny brzuszek ❤
    Ja wlasnie odebrałam wyniki pappy i wszystko w porządku, kamień z serca. Wszystko skorygowane do <1:20000 :)

zubii, Bacardi90, perfectangel85, Cameline, Zorganizowana:), Kimmy, Dreamy lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Nie robiłam Pappy, mam robione USG co 2-3 tyg (tak się akurat złożyło, że tak miałam wizyty) i zawsze wszystko było cacy, na usg prenatalnym też lekarz był bardzo zadowolony i nie widzę potrzeby.
    Bacardi90 wrote:
    hehe jak napisałaś, że takie promocje mają to zaczęłam grzebać i wybrałam ten utwardzany bo można wkład wyjąć w kolorze Retro Boy :D

Retro Boy jest cudny <3 I chyba właśnie kończą ten kolor, bo jest najtańszy, ja brałam ten sam xD otulaczek i flanelki i tetry, wszystko pod kolor xD

Bacardi90 lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    A ja wczoraj miałam mały wypadek samochodem ale nic mi się nie stało. Oczywiście trafiłam na obserwacje, podgladneli przy okazji maluszka i wszystko dobrze..

Miałam zacytować a dało niechcący lubię. Dobrze, że nic się nie stało :* ale jakbyś się nagle źle poczuła to od razu jedz na IP.

Ja tam bym się nie pogniewala gdyby Filip okazał się Marysia

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:

Ojej, najważniejsze, że nic Wam nie jest. Samochód się wyklepie, a kolizje się zdarzają i nie ma co się za bardzo obwiniać - każdemu może się przydarzyć.

7u22s65gu3gutoef.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Retro Boy jest cudny <3 I chyba właśnie kończą ten kolor, bo jest najtańszy, ja brałam ten sam xD otulaczek i flanelki i tetry, wszystko pod kolor xD

Koleżanka miała otulacz i była bardzo niezadowolona ciekawa jestem czy u ciebie się sprawdzi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą mamaginekolog prowadziła relację na żywo na temat testu pappa. Mówiła, że oprócz wygrywania ryzyka wad genetycznych sprawdza również wydolność łożyska i wtedy można włączyć odpowiednie leczenie.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Koleżanka miała otulacz i była bardzo niezadowolona ciekawa jestem czy u ciebie się sprawdzi.

Już ktoś mi tu mówił, że ten z mothehood jest za duży, ale w razie co mam zamówione jeszcze zwykłe flanelki od nich też z myślą o otulaniu, a za otulacz dałam 19,50, więc jak będę niezadowolona to materiał jakoś wykorzystam, bo jest cudny xD

Teraz robię research w sprawie chust, bo baardzo chciałabym nosić dziecko w chuście. Któraś próbowała, znacie jakieś firmy godne polecenia? Jak trafię coś fajnego to zamówię i będę się uczyć wiązań na lalce, wiadomo, że to nie jest to samo, ale poćwiczyć zawsze warto, a nie mam wśród najbliższych nikogo kto kiedykolwiek to robił. Na warsztaty też się tu raczej nie załapię :/

08.09.2017 - Staś <3

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ