Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Kawuniaa Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Monako sliczny i malutki jak na blizniaki :)

A to mój...

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2017/3/15/7668402_qe42w4r.jpg
    Jaki duży brzuszek...
    Kiedy Ci się pojawił?
    U mnie na razie nic nie widać.

bizona lubi tę wiadomość

hchy0tc7p7w0bawc.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już koncze 15 tydz i brzuszek bardzo niewielki prawie niewidoczny :) a chciala by juz sobie poparadowac :D

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jelitówke w poprzedniej ciązy gdzieś w okolicach 18tc i to był dramat [przez duze DE :)
    ale z dzidzią było wszystko ok i urodzilam zdrowego synka w 38tc takze nawet jak was złapie wirus to najważniejsze dużo pić i odpoczywać.

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii piękny!! Mój nie równa sie jeszcze z Twoim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:31

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    hehe ja rożek kupiłąm niebieski bo tylko ten mi się podobał :D mi się podoba, dziecku i tak wszystko jedno a reszcie świata nic do tego ;)
    poza tym nie lubię różowego więc nawet jak będzie dziewczynka to różowym ubrankom mówimy NIE :D

Mam to samo podejście, wszystko podoba mi się niebieskie i jeśli nawet jakimś cudem będzie dziewczynka to w niebieskim będzie latać xD kupowałaś wczoraj po moim wpisie, więc zapytam czy też na motherhood? I jeśli tak to który wybrałaś? :)

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie malo sie udzielam, ale Was podczytuje...czy wszystkie robilyscie badanie testu pappa? Bo sie zastanawiam czy to robic czy nie bo koszt to 350-500 zl w tej przychodni gdzie chodze. . w zaleznosci ile markerow

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuniaa wrote:
    Jaki duży brzuszek...
    Kiedy Ci się pojawił?
    U mnie na razie nic nie widać.

Hehe od zawsze go mam tyle że teraz mam na co zwalić hehe a na serio to od około 2,5 tygodnia. Szybko mnie wywaliło ale tak ponoć często w drugiej ciąży.

MoNaKo lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio niezle brzucha wywalilo, ciezko juz to nazwać przejedzeniem ;-) dzisiaj szwagierka zrobila nam niespodzianke i zabrala mlodego, mamy po niego przyjechac dopiero wieczorem :-) nie pamietam kiedy ostatnio bylam gdzies sama aby z mężem, wszędzie zawsze musimy jedzidzic z synkiem, jak sie drugie pojawi to pewnie z dwójką bedziemy wszędzie jezdzic, wiec milo miec popoludnie dla siebie :-)

lucytom lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Witajcie malo sie udzielam, ale Was podczytuje...czy wszystkie robilyscie badanie testu pappa? Bo sie zastanawiam czy to robic czy nie bo koszt to 350-500 zl w tej przychodni gdzie chodze. . w zaleznosci ile markerow
    Ja nie robilam pappa :-) mialam aby usg z obliczeniem ryzyka :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mam to samo podejście, wszystko podoba mi się niebieskie i jeśli nawet jakimś cudem będzie dziewczynka to w niebieskim będzie latać xD kupowałaś wczoraj po moim wpisie, więc zapytam czy też na motherhood? I jeśli tak to który wybrałaś? :)
    hehe jak napisałaś, że takie promocje mają to zaczęłam grzebać i wybrałam ten utwardzany bo można wkład wyjąć w kolorze Retro Boy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ostatnich dwóch tygodniach brzuch się pojawił taki, że już nie znika po nocy ;) ale to głównie oponka hehe takiej jeszcze nigdy nie miałam :D od ubiegłej środy centymetr na plusie w pasie.

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj miałam mały wypadek samochodem ale nic mi się nie stało. Oczywiście trafiłam na obserwacje, podgladneli przy okazji maluszka i wszystko dobrze..
    Niestety z mojej winy :/

Ale tu się chłopców namnozylo :D ciekawy czy któryś okaże się dziewczynka ;)

zubii lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dość ze przez tłuszczyk i przez wzdęcia brzuch całkiem spory :)
    M

74709jcgjiz14w6b.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii śliczny brzuszek ❤
    Ja wlasnie odebrałam wyniki pappy i wszystko w porządku, kamień z serca. Wszystko skorygowane do <1:20000 :)

zubii, nick nieaktualny, perfectangel85, Cameline, Zorganizowana:), Kimmy, Dreamy lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Nie robiłam Pappy, mam robione USG co 2-3 tyg (tak się akurat złożyło, że tak miałam wizyty) i zawsze wszystko było cacy, na usg prenatalnym też lekarz był bardzo zadowolony i nie widzę potrzeby.
    Bacardi90 wrote:
    hehe jak napisałaś, że takie promocje mają to zaczęłam grzebać i wybrałam ten utwardzany bo można wkład wyjąć w kolorze Retro Boy :D

Retro Boy jest cudny <3 I chyba właśnie kończą ten kolor, bo jest najtańszy, ja brałam ten sam xD otulaczek i flanelki i tetry, wszystko pod kolor xD

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    A ja wczoraj miałam mały wypadek samochodem ale nic mi się nie stało. Oczywiście trafiłam na obserwacje, podgladneli przy okazji maluszka i wszystko dobrze..

Miałam zacytować a dało niechcący lubię. Dobrze, że nic się nie stało :* ale jakbyś się nagle źle poczuła to od razu jedz na IP.

Ja tam bym się nie pogniewala gdyby Filip okazał się Marysia

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:

Ojej, najważniejsze, że nic Wam nie jest. Samochód się wyklepie, a kolizje się zdarzają i nie ma co się za bardzo obwiniać - każdemu może się przydarzyć.

7u22s65gu3gutoef.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Retro Boy jest cudny <3 I chyba właśnie kończą ten kolor, bo jest najtańszy, ja brałam ten sam xD otulaczek i flanelki i tetry, wszystko pod kolor xD

Koleżanka miała otulacz i była bardzo niezadowolona ciekawa jestem czy u ciebie się sprawdzi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą mamaginekolog prowadziła relację na żywo na temat testu pappa. Mówiła, że oprócz wygrywania ryzyka wad genetycznych sprawdza również wydolność łożyska i wtedy można włączyć odpowiednie leczenie.

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Koleżanka miała otulacz i była bardzo niezadowolona ciekawa jestem czy u ciebie się sprawdzi.

Już ktoś mi tu mówił, że ten z mothehood jest za duży, ale w razie co mam zamówione jeszcze zwykłe flanelki od nich też z myślą o otulaniu, a za otulacz dałam 19,50, więc jak będę niezadowolona to materiał jakoś wykorzystam, bo jest cudny xD

Teraz robię research w sprawie chust, bo baardzo chciałabym nosić dziecko w chuście. Któraś próbowała, znacie jakieś firmy godne polecenia? Jak trafię coś fajnego to zamówię i będę się uczyć wiązań na lalce, wiadomo, że to nie jest to samo, ale poćwiczyć zawsze warto, a nie mam wśród najbliższych nikogo kto kiedykolwiek to robił. Na warsztaty też się tu raczej nie załapię :/

08.09.2017 - Staś <3

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ