Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jakie słodkie tez rzeczy na motherhood i o połowę przecenione. Chyba zamówię
obiecałam sobie ze kupię pierwsza rzecz po prenatalnych.
Chciałam żółte Ale już nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 17:14
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Kinga13 wrote:Już ktoś mi tu mówił, że ten z mothehood jest za duży, ale w razie co mam zamówione jeszcze zwykłe flanelki od nich też z myślą o otulaniu, a za otulacz dałam 19,50, więc jak będę niezadowolona to materiał jakoś wykorzystam, bo jest cudny xD
Teraz robię research w sprawie chust, bo baardzo chciałabym nosić dziecko w chuście. Któraś próbowała, znacie jakieś firmy godne polecenia? Jak trafię coś fajnego to zamówię i będę się uczyć wiązań na lalce, wiadomo, że to nie jest to samo, ale poćwiczyć zawsze warto, a nie mam wśród najbliższych nikogo kto kiedykolwiek to robił. Na warsztaty też się tu raczej nie załapię
Ja już mam pierwsza chustę pasiak z chusta natibaby kalahari ale polecają też z little frog, Leny lamb na początek pasiak najlepszy splot skośnokrzyżowy
Na fb jest dużo grup chustowych warto się do nich zapisać często polecają szkoły czy też doradcow. A także wrzucają zdjęcia i pytają o radę sama próbuje ocenić czy jest dobrze a później czytam komentarze po porodzie umowie się z doradcą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 18:00
lucytom lubi tę wiadomość
-
Bacardi90 wrote:przed chwilą mamaginekolog prowadziła relację na żywo na temat testu pappa. Mówiła, że oprócz wygrywania ryzyka wad genetycznych sprawdza również wydolność łożyska i wtedy można włączyć odpowiednie leczenie.
Cześć wszystkim Mamom wrześniowym
Ja robiłam rozszerzone badania prenatalne z krwi i właśnie wyszło mi wysokie ryzyko przedwczesnego zahamowania wzrostu płodu przed 34 tygodniem ciąży i lekarz zalecił mi branie Acardu żeby łatwiej "pokarm" docierał do dziecka przez łożysko. Z jednej strony żałuję, że zrobiłam badania bo ogólnie jestem przeciwna lekom i bym się nie stresowała ale z drugiej... Co jeśli bym nie wiedziała o tym i coś się stało? Ech, to są chyba dylematy wielu kobiet.I tak źle, i tak niedobrze
A poza tym miło was poznać, to pierwszy mój post na wrześniowych mamusiachBacardi90, Marcia1989, Ylya, Lisa85, Kimmy lubią tę wiadomość
Lavender -
Witaj Lavender
Opowiedz coś o sobie
Dreamy całe szczęście nic się nie stało :*
Ja po wizycie, z maluszkiem wszystko okLekarz stawiałby na chłopca, ale mówi, że równie dobrze mogą to być duże wargi sromowe.
Także czekamy do połówkowychzubii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy Lavender
ja rownież uwazam ze dobrze zrobiłaś, oczywiście mogło by sie nic nie stać gdybys o tym nie wiedziała ale nie wiem po co ryzykować. Teraz bedziesz miała wszystko pod kontrolą
A ja mam juz troche rzeczy pokupowanychna prenatalnych sama byłam, i jak dowiedziałam sie ze synek to postanowiłam kupić pare ciuszków i zrobić mężowi niespodzianke. Piękne mają w kaphhalu❤ A dzis w h&m z mężem wpadłam w szał zakupów
i mamy komplet body juz na rozmiar 56 i 62
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 18:42
zubii lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, Lavender witaj
ja tam Pappa nie robiłam, lekarz też mi nic nie wspominał
MoNaKo śliczny brzuszek
gratuluje udanych wizyt
ja nosiłam w chuście, miałam chustę nati i spoko była, jakąś chyba zwykłą, skośno-krzyżową, miałam też kółkową którą nie raz brałam jak szłam na tzw szybkie akcjeMoNaKo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywłaśnie odkryłam, że istnieje takie cudo jak ekspres do mleka
i strasznie dużo francuzów tego używa. Idealnie podgrzewa wodę do mm w 30sek. a dodatkowo ma funkcje wyparzania butelek i podgrzewania słoiczków. No po prostu muszę go mieć...
zubii lubi tę wiadomość
-
Princesska wrote:Witamy Lavender
ja rownież uwazam ze dobrze zrobiłaś, oczywiście mogło by sie nic nie stać gdybys o tym nie wiedziała ale nie wiem po co ryzykować. Teraz bedziesz miała wszystko pod kontrolą
A ja mam juz troche rzeczy pokupowanychna prenatalnych sama byłam, i jak dowiedziałam sie ze synek to postanowiłam kupić pare ciuszków i zrobić mężowi niespodzianke. Piękne mają w kaphhalu❤ A dzis w h&m z mężem wpadłam w szał zakupów
Ja dziś kupiłam koszule :p zaczynamy kupować bo później będzie ciężko finansowo zwiększa nam się wydatki i to o polowe.
Pokaż fotki zakupów -
Princesska wrote:Witamy Lavender
Princesska lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bacardi90 wrote:właśnie odkryłam, że istnieje takie cudo jak ekspres do mleka
i strasznie dużo francuzów tego używa. Idealnie podgrzewa wodę do mm w 30sek. a dodatkowo ma funkcje wyparzania butelek i podgrzewania słoiczków. No po prostu muszę go mieć...
U mnie się nie sprawdził ale może trafiłam na zły model później jak już było tylko mam to wrzątek do termosu zimna wodą z butelki i odmierzone miarki na noc nic tego nie pobije :pBacardi90 lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Już ktoś mi tu mówił, że ten z mothehood jest za duży, ale w razie co mam zamówione jeszcze zwykłe flanelki od nich też z myślą o otulaniu, a za otulacz dałam 19,50, więc jak będę niezadowolona to materiał jakoś wykorzystam, bo jest cudny xD
Teraz robię research w sprawie chust, bo baardzo chciałabym nosić dziecko w chuście. Któraś próbowała, znacie jakieś firmy godne polecenia? Jak trafię coś fajnego to zamówię i będę się uczyć wiązań na lalce, wiadomo, że to nie jest to samo, ale poćwiczyć zawsze warto, a nie mam wśród najbliższych nikogo kto kiedykolwiek to robił. Na warsztaty też się tu raczej nie załapię
No i rowniez polecam grupy na fb.
U nas w miescie raz na jakis czas sa warsztaty z chustonoszonie na specjalnych lalkach. Poszukaj, moze u Ciebie tezzubii lubi tę wiadomość
-
zubii wrote:
Ja tam bym się nie pogniewala gdyby Filip okazał się Marysiazubii lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy
A więc termin porodu 8 września. Ostatnio na USG - jak to lekarka powiedziała- tak się dzieciaczek wypiął, że na 95% będzie chłopak
Widzę, że Wam też brzuszki rosnąJestem na etapie szukania jakiejś luźnej sukienki ale mam straszny problem z rozmiarami (noszę małe xs a niektóre rozmiary są zawyżone).
Czyli już powoli kupujecie ciuszki dla dzieci, super. Właśnie muszę się w końcu przełamać i zacząć cieszyć a nie zamartwiać co będzie i też zacząć rozglądać za czymśzubii, aswalda, Kimmy, Dreamy lubią tę wiadomość
Lavender -
zubii wrote:Hej kochana :* dziękuję a co u ciebie ? Wpadłam czasem na staraczkowy ale tylko szybko przelatuje strony bo za dużo żeby wszystko nadrobić.
Fajnie tutaj wpaść i zobaczyć że u was wszystko wporzadku. A brzuszki macie CUDOWNE!!!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Bacardi90 wrote:właśnie odkryłam, że istnieje takie cudo jak ekspres do mleka
, super się sprawdzał. Mam ekspres Beaba (a nawet 2, bo drugi w Polsce u mamy). Nie wyobrażam sobie już zabawy w termosy, czy podgrzewacze
Chociaz teraz gdybym nie miala tamtych kupiłabym już taki co sam dozuje mleko
-
zubii wrote:Ja już mam pierwsza chustę pasiak z chusta natibaby kalahari ale polecają też z little frog, Leny lamb na początek pasiak najlepszy splot skośnokrzyżowy
Na fb jest dużo grup chustowych warto się do nich zapisać często polecają szkoły czy też doradcow. A także wrzucają zdjęcia i pytają o radę sama próbuje ocenić czy jest dobrze a później czytam komentarze po porodzie umowie się z doradcą.Magda_lenka wrote:Ja przy corce mialam najpierw Little frog a potem natibaby. Jesli moge Ci cos doradzic to na poczatek najlepiej uzywana kupic i tak jak pisze zubi pasiaka.
No i rowniez polecam grupy na fb.
U nas w miescie raz na jakis czas sa warsztaty z chustonoszonie na specjalnych lalkach. Poszukaj, moze u Ciebie tez
Dzięki dziewczyny za odzew, że pasiaki, skośno-krzyżowe to już mam wszystko obcykane, tylko kwestia wyboru konkretnej sztuki. Te firmy co podałyście już opatrzyłam, zastanawiałam się czy jest coś jeszcze ciekawego, ale chyba postawię na little frog, bo są śliczne i cena do zaakceptowania (widziałam już takie za 400 zł też
).
Co do używanej to chyba się nie zdecyduję, podobno najlepiej gdyby była LEKKO używana, a tego chyba szczerze nikt Ci nie powie, a że i tak chcę kupić wcześniej i uczyć się motać jeszcze w ciąży, a po narodzinach już to dopracowywać, to myślę, że trochę zdążę ją wymemłać.zubii lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej