X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • justa. Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostawcie trochę rzeczy do kupienia na czerwcowe wyprzedaże. Wtedy dopiero będzie można zaszaleć :)

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Dziewczyny zostawcie trochę rzeczy do kupienia na czerwcowe wyprzedaże. Wtedy dopiero będzie można zaszaleć :)

Oj tak czekam niecierpliwie teraz kupuje jak coś jest wartego uwagi na promocji.

justa. lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój mąż rozmawiał dziś z naszym lekarzem rodzinnym-znajomym i polecił mi w ciąży picie wody brzozowej. Smak podobny do niczego ale jest bardzo delikatny i zdecydowanie lepszy niż woda. Latem schłodzony cudownie będzie gasił pragnienie. Podobno pomaga przy mdłościach. Muszę się tylko dowiedzieć ile i jak często mogę go pić.
    A może któraś z Was jest w temacie i może napisać nieco więcej o soku z brzozy w ciąży??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ja aktualnie po laparo i histeroskopii czekam na @ i ruszam ze stymulacją.
    Fajnie tutaj wpaść i zobaczyć że u was wszystko wporzadku. A brzuszki macie CUDOWNE!!!

Flowwer witaj :) pamiętam Cię ze staraczkowym. Trzymam mocno kciuki za Ciebie! Widzę, że diagnoza posuwa się do przodu... wierzę, że i Wam się uda! :)

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja normalnie ostatnio nie ogarniam :( nic i niczego... to chyba wiosenne przesilenie :(
    Ale postaram się Was nadrobić... co tam to tylko 35 stron ;) omg

Jutro mam wizytę ale nie wiem w sumie po co bo chyba bez usg :( no chyba że namówię gina na szybkie szukanie plci...

https://www.maluchy.pl/li-72837.png oars9jm.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Już ktoś mi tu mówił, że ten z mothehood jest za duży, ale w razie co mam zamówione jeszcze zwykłe flanelki od nich też z myślą o otulaniu, a za otulacz dałam 19,50, więc jak będę niezadowolona to materiał jakoś wykorzystam, bo jest cudny xD

Teraz robię research w sprawie chust, bo baardzo chciałabym nosić dziecko w chuście. Któraś próbowała, znacie jakieś firmy godne polecenia? Jak trafię coś fajnego to zamówię i będę się uczyć wiązań na lalce, wiadomo, że to nie jest to samo, ale poćwiczyć zawsze warto, a nie mam wśród najbliższych nikogo kto kiedykolwiek to robił. Na warsztaty też się tu raczej nie załapię :/

Ja miałam dwa pasiaki jeden 100% bawełny z littlefrog i drugi z bambusem z lenny lamb. Oba fajne ale nie było love, dopiero jak kupiłam szmaragdowe indio od didymosa to się zakochałam :) no i jednak jakość motania inna. Potem miałam meitai mysol z gorasola i to było super bo się szybko zawiązywało. Jak syn usiadł to kupiłam klamrowe z fidelli na limango i to w ogóle cud miód jest ale już mi pas brzuch uciska więc myślę żeby onbu kupić. A dla noworodzia na pewno kupię kolejną mięciutką chustę, ale czekam aż płeć będzie znana... na razie wzdycham na Chustoświrkach i szukam inspiracji. Może serduszka Loui albo Stamphearts albo coś w stylu Geo... jest tyle pięknych chust :)
    A na Littlefrog jest raz w miesiącu wyorzedaż -20% więc warto czekać i wtedy kupować. Ja raczej kupię używkę

zubii lubi tę wiadomość

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    przed chwilą mamaginekolog prowadziła relację na żywo na temat testu pappa. Mówiła, że oprócz wygrywania ryzyka wad genetycznych sprawdza również wydolność łożyska i wtedy można włączyć odpowiednie leczenie.

Ja właśnie ze względu na badanie wydolności łożyska zdecydowałam się na krew. Ale wyniki wyszły bardzo dobre i ryzyka też minimalne więc jestem spokojna :)

Bacardi90 lubi tę wiadomość

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odzew :), że pasiaki, skośno-krzyżowe to już mam wszystko obcykane, tylko kwestia wyboru konkretnej sztuki. Te firmy co podałyście już opatrzyłam, zastanawiałam się czy jest coś jeszcze ciekawego, ale chyba postawię na little frog, bo są śliczne i cena do zaakceptowania (widziałam już takie za 400 zł też o.O).

Co do używanej to chyba się nie zdecyduję, podobno najlepiej gdyby była LEKKO używana, a tego chyba szczerze nikt Ci nie powie, a że i tak chcę kupić wcześniej i uczyć się motać jeszcze w ciąży, a po narodzinach już to dopracowywać, to myślę, że trochę zdążę ją wymemłać.
    Ja pierwsza tez kupilam nowa a potem uzywke i nie bylo porownania. Uzywka lepsza. A jak Ci nie podpaduje to bardzo latwo odsprzedac na fbkowych grupach. Ja zreszta tam kupilam i sprzedalam swoją. Kazda sprzedajaca osoba ma swoj feedback i raczej wszystko jest kontrolowane a chusty zgodne z opisem wiec nie ma co sie bac kupowac uzywanej.
    Ale to moja opinia.
    Nasza w tej chwili sluzy za hamak dla Heli, mam nadzieje, ze potem sie nią podzieli z rodzenstwem,a jak nie bede miala prerekst zeby kupic nowa

lucytom, zubii lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • lucytom Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo ja bardzo lubię rzeczy z motherhooda. Mam sporo pieluszek, flanelek, cały komplet pościeli, ochraniacz, śpiworek, rogala, poduchę do karmienia... rożka czy otulacza nie miałam, za sztywne to dla mnie i niepraktyczne w sumie. Do spowijania używałam bawełnianej albo muślinowej pieluszki i też było dobrze. Ale jakość jest fajna i pieluchy nie rozpadają się po wielu praniach :)

• Maja83 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu okropne wymioty i ból głowy, dwa dni wycięte z życiorysu i totalna dętka jestem, wycieńczona okropnie.
    Jutro mam echo i prenatalne badanie, proszę trzymajcie kciuki bo okropnie się boję czy wszystko dobrze.

Mam pytanie odnośnie picia coca coli, wiem,że jest nie zdrowa i zawiera kofeinę ale żadnego płynu mi nie przyjmuje, nie piję kawy nie jem czekolady ani słodkości, ale colę piję w dużych ilościach bo mi po prostu pomaga i nie boli mnie żołądek i jej nie zwracam bo się porządnie po niej odbije. Czasami potrafię wypić 1l dziennie po troszkę bo inaczej zwrócę wszystko co zjadłam albo po prostu będę się czuć fatalnie. Nie piję jej codziennie, robię sobie przerwę bo czasami nie mam na nią ochotę zwłaszcza jak jest mi lepiej i dobrze się czuję ale właśnie wypijam jej dużo jak się źle czuję. Czy może to zaszkodzić dziecku??

• lucytom Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hej kochane :)

Co tam u was? Jak samopoczucia? Ja trochę lepiej wiec zabrałam się za szycie :D

Mam do was pytanko czy śpiworki sprawdzają się na spacerkach czy nie bardzo? Chciałabym uszyć komplecik na spacerek tylko nie wiem jaki :P Czy lepiej podusia plus kocyk czy taki śpiworek?

Ciepły śpiworek do wózka jest moim zdaniem lepszy jak kombinezon, bo wrzucisz dziecko do wózka nawet jak śpi i nie musisz budzić przez ubieranie itp. Poducha jest niepotrzebna dla takich maluszków, najlepiej jak najdłużej na płasko.

• Lunka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczynki. Piękne macie brzuszki.
    Byłam dziś na prenatalnych. Nie znam szczegółów, bo lekarz później mi powysyla jak będzie miał wyniki pappy. Nie wiem czy dobrze, że ją tez zrobiłam czy nie. Z usg wszystko jest ok. Zobaczymy jak w połączeniu z pappa.
    No i powiedział, że coś dynda między nóżkami. Na 70% chłopak. Ale moze to być też przerosnieta lechtaczka. Może na następnej wizycie za miesiąc coś się wyjaśni. A miałam przeczucie na dziewczynkę. Teraz tętno 150. A miesiąc temu było 179.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:54

aswalda, nowamamusia, justa., Dreamy lubią tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradzcie. Moja przyjaciolka wspolzyla w 9 dc. Miesiaczke miala 6 marca. We wtorek czyli wczoraj doszlo do wspolzycia, stosunek bez zabezpieczenia ok. 1 minuty bez finiszu ze strony faceta, on po tej minucie zalozyl prezerwatywe. Ona cykle ma tak 30 dni, zdarza sie rzadko 28, ale.nigdy.mniej. i ona sie boi ze doszlo do zaplodnienia. Ja jej mowie ze raczej w 9dc raczej to.nie mozliwe tym.bardziej bez wytrysku. Ja tak wspolzylam przez rok, czyli stosunek przeryway i do zaplodnienia nie doszlo, a Wy jakie macie o tym zdanie? Dzieki za odpowiedzi, bo troche dziewuszka sie martwi:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja wychodzę z założenia ze jeśli doszło do stosunku szansa zawsze jest, ale w tym przypadku minimalna.

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja83 wrote:
    U mnie znowu okropne wymioty i ból głowy, dwa dni wycięte z życiorysu i totalna dętka jestem, wycieńczona okropnie.
    Jutro mam echo i prenatalne badanie, proszę trzymajcie kciuki bo okropnie się boję czy wszystko dobrze.

Mam pytanie odnośnie picia coca coli, wiem,że jest nie zdrowa i zawiera kofeinę ale żadnego płynu mi nie przyjmuje, nie piję kawy nie jem czekolady ani słodkości, ale colę piję w dużych ilościach bo mi po prostu pomaga i nie boli mnie żołądek i jej nie zwracam bo się porządnie po niej odbije. Czasami potrafię wypić 1l dziennie po troszkę bo inaczej zwrócę wszystko co zjadłam albo po prostu będę się czuć fatalnie. Nie piję jej codziennie, robię sobie przerwę bo czasami nie mam na nią ochotę zwłaszcza jak jest mi lepiej i dobrze się czuję ale właśnie wypijam jej dużo jak się źle czuję. Czy może to zaszkodzić dziecku??

Czytałam, że nie powinno się pić coli w ciąży. Ale w kraju, w ktorym mieszkam, nie ma do tego żadnych przeciwwskazań. Co więcej leżąc w zagrożonej ciąży w szpitalu dostawałam colę do obiadu ;) Więc myślę, że nie zaszkodzi, z umiarem oczywiście.

Maja83 lubi tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę o wpisanie na głównej przy mnie chłopca :)
    Mój synuś się wciska między dziewczynki <3

nowamamusia lubi tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Dziewczyny doradzcie. Moja przyjaciolka wspolzyla w 9 dc. Miesiaczke miala 6 marca. We wtorek czyli wczoraj doszlo do wspolzycia, stosunek bez zabezpieczenia ok. 1 minuty bez finiszu ze strony faceta, on po tej minucie zalozyl prezerwatywe. Ona cykle ma tak 30 dni, zdarza sie rzadko 28, ale.nigdy.mniej. i ona sie boi ze doszlo do zaplodnienia. Ja jej mowie ze raczej w 9dc raczej to.nie mozliwe tym.bardziej bez wytrysku. Ja tak wspolzylam przez rok, czyli stosunek przeryway i do zaplodnienia nie doszlo, a Wy jakie macie o tym zdanie? Dzieki za odpowiedzi, bo troche dziewuszka sie martwi:)
    Moim zdaniem nierealne. Ale jak sie tak martwi to przecież sa pigułki po.

16udvfxmplx8ab54.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez prosze o wpisaniu przy mnie chłopca na głównej ! :)
    Przyszły mi spodnie z hm mama bardzo miłe w dotyku i wygodne ale za duże :/ i musze wymienić. Ja zaraz do szkoły lecę i wracam spać. W ogole od kąd zaszłam w ciąże i w nocy wstaje siku mój mąż tez zaczął :P i razem latamy jak dwa losie.. on twierdzi ze zaczął pic więcej wody, a ja ze przeżywa ciąże ze mną ahahah :D

Miłego dnia ❤

buka03, MrsKiss, Karolka12345, lucytom, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj doszly mi spodnie ciazowe z allegro, są takie bardziej legginsowe, ale nawet sie ciesze bo są dopasowane ale material jest elastyczny i wczoraj bylo mi w nich bardzo wygodnie, a że zamowilam tez sobie długą bluze z netmoda to bede miala na wiosenne spacerki zestaw idealny :-)

smeg lubi tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    ja tez prosze o wpisaniu przy mnie chłopca na głównej ! :)
    Przyszły mi spodnie z hm mama bardzo miłe w dotyku i wygodne ale za duże :/ i musze wymienić. Ja zaraz do szkoły lecę i wracam spać. W ogole od kąd zaszłam w ciąże i w nocy wstaje siku mój mąż tez zaczął :P i razem latamy jak dwa losie.. on twierdzi ze zaczął pic więcej wody, a ja ze przeżywa ciąże ze mną ahahah :D

Miłego dnia ❤
    Mi ostatnio siusianie przeszlo, tzn wstaje aby raz a to na prawde sukces :-P czytalak że teraz taki etap że macica nie uciska na pęcherz bo sie podniosla, ale dalej bylo napisane że za jakis czas bieganie do kibelka wróci :-P

w5wq9vvjr1d812zs.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ