X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole nfz refunduje badania prenatalne kobietom z grupy ryzyka czyli powyżej 35 lat lub obciążony wywiad

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Rzepakowepole nfz refunduje badania prenatalne kobietom z grupy ryzyka czyli powyżej 35 lat lub obciążony wywiad
    Rozumiem, że dotyczy to też USG w 1. trymestrze? Badania prenatalne kojarzą mi się z testami z krwi lub amniopunkcją. Wydawało mi się, że USG genetyczne ma wyeliminować różne wady, nie tylko te zależne od wieku. Ale w sumie nabrałam wątpliwości i dlatego pytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:51

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Czy wy też odczuwacie mdłości w taki sposób, że macie uczucie, jakby nie mogło wam się odbić? W końcu się odbija i to nawet dość często. Ale generalnie mam uczucie ciągłego balona w żołądku. Czy po prostu chce się Wam wymiotować? Bo nie wiem, czy to już to, czy będzie jeszcze gorzej?
    Tak jak opisujesz to mam ale jest mi przy tym niedobrze. Mam tak jak chce się wymiotować,a nie możesz i nie masz już czym
    Mam normalne mdłości, jest mi po prostu nie ldobrze i chce się wymiotować.

Coli jeszcze nie próbowalam na mdłości. Muszę sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:57

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy super, że wszystko w porządku i mogłaś już zobaczyć zarodka :)

Każda po pierwszej wizycie ma przyjść po 2 tygodniach?? Bo widzę, że już kilka osób tak miało.
    Mnie zapisał za 4 tygodnie.. Może to i dobrze. Nie wiem. Z jednej strony poszłabym szybciej, żeby serduszko zobaczyć ale z drugiej strony za 4 tygodnie zobaczę znacznie więcej

zubii lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Dreamy super, że wszystko w porządku i mogłaś już zobaczyć zarodka :)

Każda po pierwszej wizycie ma przyjść po 2 tygodniach?? Bo widzę, że już kilka osób tak miało.
    Mnie zapisał za 4 tygodnie.. Może to i dobrze. Nie wiem. Z jednej strony poszłabym szybciej, żeby serduszko zobaczyć ale z drugiej strony za 4 tygodnie zobaczę znacznie więcej
    Mi kazał przyjsc za dwa tygodnie bo nie bylo widać za wiele tylko endometrium no i poronilam kiedys, wtedy tez chodzilam do niego to woli dmuchac na zimne :p

xrotflw1v3lz0rek.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Mi kazał przyjsc za dwa tygodnie bo nie bylo widać za wiele tylko endometrium no i poronilam kiedys, wtedy tez chodzilam do niego to woli dmuchac na zimne :p
    Mhm. To może dlatego.
    Nie chce też za często tego uda robić... Może mi się usg tyle wytrzymać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:32

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay, standardowo w pierwszym i drugim trymestrze wizyty są raz w miesiącu. Później co 2 tyg. Widocznie lekarz uznał, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo i nie ma potrzeby wcześniejszej wizyty.

stay lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Poczatek stycznia i pierwsze pozytywne testy juz sa - super ;)
    Ja dopiero kolo 20 testuje (19.12 okres) tym, ze ostatnio jakies dluzsze cykle, wiec zobaczymy jak to bedzie. W ostatniej ciazy w dniu okresu mialam.mega blada ciezko do zauwazenia kreske.

A jakby sie udalo to jaki termin porodu Wam wychodzi? Mi niby 30.09.2017 to bym miala deojke przed 30stka bo 15 pazdiernik urodziny ;)
    O no to trzymam mocno kciuki :) Mam nadzieję, że się uda

U nas z tego co widzę na razie do 15 września są dziewczyny pozapisywane ;)

zubii lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Ja należę do tych niecierpliwych osób więc dlatego tak szybko ;) dla mnie widok pęcherzyka w macicy to już jest piękny widok :D

Ja bym sie zaraz stresowala ze nie pojawi sie zarodek itd.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    ja tak samo. Najchętniej to teraz obudziłabym się gdzieś około 10 tyg. żeby ten nieszczęsny 9 tydzień był już za nami.
    Mimo wszystko teraz jestem duuużo spokojniejasz niż w poprzedniej ciąży. W tamtej cały czas się bałam poronienia no i obawy się urzeczywistniły...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:57

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Teraz w tej ciązy zmieniłam całkiem nastawienie. Jestem panikara ale na razie jestem bardzo spokojna :)
    Na samym początku jeszcze miałam obawy ale teraz tak bardzo wierzę w naszego bąbelka, że da sobie radę.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ja tak samo. Najchętniej to teraz obudziłabym się gdzieś około 10 tyg. żeby ten nieszczęsny 9 tydzień był już za nami.
    Mimo wszystko teraz jestem duuużo spokojniejasz niż w poprzedniej ciąży. W tamtej cały czas się bałam poronienia no i obawy się urzeczywistniły...
    Ja tez w poprzedniej ciazy czulam ze nie donosze a teraz jest inaczej :)
    A co jest w 9 tygodniu takiego nieszczesnego? :p

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    Ja zawsze słyszałam o granicy 12 tygodnia, I trymestru ale nie wiem jak to w końcu jesy6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:14

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki wkleilam przez pomylke tu, juz pousuwalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:14

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colakli wrote:
    Nie spokojnie, najlepiej w 7 tygodniu. A jak u ciebie beta?

Beta ok.

14dpo - 248, 16dpo - 733.

Teraz zbadam sobie 9.01 bo idę akurat na wizytę u gina (ale bez usg) to poproszę o skierowanie.

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej czekam na ten moment kiedy przekrocze tydzień i dzień w którym poronilam ostatnio. Jeszcze trochę mi zostało...

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak granica jest w 12 tygodniu ale nasz maluszek zatrzymał się w 9 dlatego tak bardzo się go teraz boję

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Najbardziej czekam na ten moment kiedy przekrocze tydzień i dzień w którym poronilam ostatnio. Jeszcze trochę mi zostało...

mam dokładnie to samo

• Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    tak granica jest w 12 tygodniu ale nasz maluszek zatrzymał się w 9 dlatego tak bardzo się go teraz boję
    No tak. To ja mam podobnie. Tylko 8 tydz. Chociaż liczyłam 6 tyg od transferu i taki faktyczny wiek fasolki

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie. Czy któraś miała splaszczony pęcherzyk? Wiem, że jeszcze mało osób było na wizycie ale czy może mamusie które już były w ciąży miały taki problem?
    Staram się tym nie przejmować bo ginekolog mnie uspokoil, że to wcale nie musi oznaczać nieprawidlowej ciąży.
    Mój pęcherzyk nie jest okrągły ani owalny tylko bardziej splaszczony.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ