Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kiciakocia wrote:Rzepakowepole nfz refunduje badania prenatalne kobietom z grupy ryzyka czyli powyżej 35 lat lub obciążony wywiad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:51
-
rzepakowepole wrote:Czy wy też odczuwacie mdłości w taki sposób, że macie uczucie, jakby nie mogło wam się odbić? W końcu się odbija i to nawet dość często. Ale generalnie mam uczucie ciągłego balona w żołądku. Czy po prostu chce się Wam wymiotować? Bo nie wiem, czy to już to, czy będzie jeszcze gorzej?
Mam normalne mdłości, jest mi po prostu nie ldobrze i chce się wymiotować.
Coli jeszcze nie próbowalam na mdłości. Muszę sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:57
-
Dreamy super, że wszystko w porządku i mogłaś już zobaczyć zarodka
Każda po pierwszej wizycie ma przyjść po 2 tygodniach?? Bo widzę, że już kilka osób tak miało.
Mnie zapisał za 4 tygodnie.. Może to i dobrze. Nie wiem. Z jednej strony poszłabym szybciej, żeby serduszko zobaczyć ale z drugiej strony za 4 tygodnie zobaczę znacznie więcej
zubii lubi tę wiadomość
Nadusia
-
stay wrote:Dreamy super, że wszystko w porządku i mogłaś już zobaczyć zarodka
Każda po pierwszej wizycie ma przyjść po 2 tygodniach?? Bo widzę, że już kilka osób tak miało.
Mnie zapisał za 4 tygodnie.. Może to i dobrze. Nie wiem. Z jednej strony poszłabym szybciej, żeby serduszko zobaczyć ale z drugiej strony za 4 tygodnie zobaczę znacznie więcej -
wisienka1212 wrote:Mi kazał przyjsc za dwa tygodnie bo nie bylo widać za wiele tylko endometrium no i poronilam kiedys, wtedy tez chodzilam do niego to woli dmuchac na zimne :p
Nie chce też za często tego uda robić... Może mi się usg tyle wytrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:32
Nadusia
-
baassiia wrote:Poczatek stycznia i pierwsze pozytywne testy juz sa - super
Ja dopiero kolo 20 testuje (19.12 okres) tym, ze ostatnio jakies dluzsze cykle, wiec zobaczymy jak to bedzie. W ostatniej ciazy w dniu okresu mialam.mega blada ciezko do zauwazenia kreske.
A jakby sie udalo to jaki termin porodu Wam wychodzi? Mi niby 30.09.2017 to bym miala deojke przed 30stka bo 15 pazdiernik urodziny
U nas z tego co widzę na razie do 15 września są dziewczyny pozapisywanezubii lubi tę wiadomość
Nadusia
-
nick nieaktualnyzubii wrote:Ja bym sie zaraz stresowala ze nie pojawi sie zarodek itd.
Mimo wszystko teraz jestem duuużo spokojniejasz niż w poprzedniej ciąży. W tamtej cały czas się bałam poronienia no i obawy się urzeczywistniły...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:57
-
zubii wrote:Ja bym sie zaraz stresowala ze nie pojawi sie zarodek itd.
Na samym początku jeszcze miałam obawy ale teraz tak bardzo wierzę w naszego bąbelka, że da sobie radę. -
Bacardi90 wrote:ja tak samo. Najchętniej to teraz obudziłabym się gdzieś około 10 tyg. żeby ten nieszczęsny 9 tydzień był już za nami.
Mimo wszystko teraz jestem duuużo spokojniejasz niż w poprzedniej ciąży. W tamtej cały czas się bałam poronienia no i obawy się urzeczywistniły...
A co jest w 9 tygodniu takiego nieszczesnego? :p
-
Bacardi90 wrote:ja tak samo. Najchętniej to teraz obudziłabym się gdzieś około 10 tyg. żeby ten nieszczęsny 9 tydzień był już za nami.
Mimo wszystko teraz jestem duuużo spokojniejasz niż w poprzedniej ciąży. W tamtej cały czas się bałam poronienia no i obawy się urzeczywistniły...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze mam pytanie. Czy któraś miała splaszczony pęcherzyk? Wiem, że jeszcze mało osób było na wizycie ale czy może mamusie które już były w ciąży miały taki problem?
Staram się tym nie przejmować bo ginekolog mnie uspokoil, że to wcale nie musi oznaczać nieprawidlowej ciąży.
Mój pęcherzyk nie jest okrągły ani owalny tylko bardziej splaszczony.