Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zubii wrote:Co wy na te wizyty tak szybko leci cię ? Ją z córką byłam przed 6 tc był sam pęcherzyk stres przez kolejne 4 tygodnie ogromny ! Teraz idę na początku 7 tc.
Witam nowe mamusię !zubii lubi tę wiadomość
-
PannaNatalia wrote:Więcej Was mama nie miała? Gratuluje wrześniówki! Spokojnych 9-ciu miesięcy!
Aha, na mdłości COLA! Tylko mocno gazowana pomaga, powodzenia
Mikołaj odwalił dobrą robotę to nas dużowisienka1212, Bacardi90, joaska1985, Plastelina lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Colakli wrote:Ja jutro jestem umówiona z lekarzem, powtórzę betę ale nie mam takiej ładnej jak twoja co mnie trochę martwi.
Wczoraj przy becie 70 lekarz powiedział - mało tego.
przyrost wg kalkulatorów hcg mam w normie.
Dziewczyny jak wasze bety. Wiem , każda ciąża jest inna ale mimo tego zmartwił mnie. -
zubii wrote:Kiedy miałaś cesarkę ? Ja jestem 2,5 roku po
1,5 roku temu ale cos mi puchnie to cięcie i tez lekarz wcześniej mowil, ze ciąże po cesarce lepiej wcześniej sprawdzić gdzie sie zagnieździła. Jutro dopiero bede miała usg tonwszystko sie wyjaśni o ile cos w ogóle bedzie widac. -
Colakli wrote:1,5 roku temu ale cos mi puchnie to cięcie i tez lekarz wcześniej mowil, ze ciąże po cesarce lepiej wcześniej sprawdzić gdzie sie zagnieździła. Jutro dopiero bede miała usg tonwszystko sie wyjaśni o ile cos w ogóle bedzie widac.
Kurcze to mnie teraz przestraszyłaś....
Ja miałam cięcie w 08.2012, blizna teraz mnie swędziała (jeszcze przed testem liczę to jako pierwszy objaw rozpychania się Fasolki
Kurde może też powinnam szybciej niż 19-ego iść? -
Karolka12345 wrote:Kurcze to mnie teraz przestraszyłaś....
Ja miałam cięcie w 08.2012, blizna teraz mnie swędziała (jeszcze przed testem liczę to jako pierwszy objaw rozpychania się Fasolki
Kurde może też powinnam szybciej niż 19-ego iść?
Nie spokojnie, najlepiej w 7 tygodniu. A jak u ciebie beta? -
Ech, nie wiem, jak ja doczekam do wizyty w poniedziałek. Tak bym chciała coś już wiedzieć. A z drugiej strony - boję się, że to za wcześnie - 5 t. 6 d. i że jeszcze nic nie będzie widać. Kolejną wizytę mam 23 stycznia, ale na NFZ i mam wątpliwości, czy lekarz zrobi mi USG. Ale jeśli "oficjalnie" będzie to moja pierwsza wizyta, to chyba powinien, jak myślicie?
Mam też pytanie do dziewczyn, które rodziły i prowadziły ciążę na NFZ - czy badanie przezierności karkowej, czyli USG genetyczne jest standardem dla wszystkich kobiet czy tylko tych, które skończyły 35 lat? Czy mogę mieć pewna, że dostanę skierowanie na takie badanie bezpłatnie? -
rzepakowepole wrote:Ech, nie wiem, jak ja doczekam do wizyty w poniedziałek. Tak bym chciała coś już wiedzieć. A z drugiej strony - boję się, że to za wcześnie - 5 t. 6 d. i że jeszcze nic nie będzie widać. Kolejną wizytę mam 23 stycznia, ale na NFZ i mam wątpliwości, czy lekarz zrobi mi USG. Ale jeśli "oficjalnie" będzie to moja pierwsza wizyta, to chyba powinien, jak myślicie?
Mam też pytanie do dziewczyn, które rodziły i prowadziły ciążę na NFZ - czy badanie przezierności karkowej, czyli USG genetyczne jest standardem dla wszystkich kobiet czy tylko tych, które skończyły 35 lat? Czy mogę mieć pewna, że dostanę skierowanie na takie badanie bezpłatnie?
Powinien zrobić. Nie przyznawaj się, że już byłaś wcześniej prywatnie to na pewno zrobi
Co do badań to nie pomogę bo się nie znamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:37
-
Czy wy też odczuwacie mdłości w taki sposób, że macie uczucie, jakby nie mogło wam się odbić? W końcu się odbija i to nawet dość często. Ale generalnie mam uczucie ciągłego balona w żołądku. Czy po prostu chce się Wam wymiotować? Bo nie wiem, czy to już to, czy będzie jeszcze gorzej?
-
zubii wrote:Co wy na te wizyty tak szybko leci cię ? Ją z córką byłam przed 6 tc był sam pęcherzyk stres przez kolejne 4 tygodnie ogromny ! Teraz idę na początku 7 tc.
Witam nowe mamusię !