X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Pchelkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie ;) życzę spokojnych nudnych 9 msc :) mam nadzieję że dołączę do was za ok 2 tygodnie ;);) trzymajcie dla mnie miejsce;)

zubii, nowamamusia, Bacardi90, Dreamy, karm3lka, Gosia1989 lubią tę wiadomość

km5s4z17bhx29iyi.png
    zud3ugpj1x4j4oxc.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Co wy na te wizyty tak szybko leci cię ? Ją z córką byłam przed 6 tc był sam pęcherzyk stres przez kolejne 4 tygodnie ogromny ! Teraz idę na początku 7 tc.

Witam nowe mamusię !
    Ja poszlam tak szybko bo przy staranku musialam brac luteine po owu z powodu krotkiej fazy lutealnej. A jak wiadomo wtedy ciezko zrobic dzidziusia jak sie nic nie bierze na wstrzymanie @. A ze lutka mi sie skonczyla to usialam isc po recepte ale jak gin uslyszal ze ciaza to odrazu wyrko i usg :)

zubii lubi tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Więcej Was mama nie miała? :D :D Gratuluje wrześniówki! Spokojnych 9-ciu miesięcy!

Aha, na mdłości COLA! Tylko mocno gazowana pomaga, powodzenia :D

Mikołaj odwalił dobrą robotę to nas dużo ;D

wisienka1212, Bacardi90, joaska1985, Plastelina lubią tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colakli wrote:
    Ja jutro jestem umówiona z lekarzem, powtórzę betę ale nie mam takiej ładnej jak twoja co mnie trochę martwi.

Wczoraj przy becie 70 lekarz powiedział - mało tego.
    przyrost wg kalkulatorów hcg mam w normie.
    Dziewczyny jak wasze bety. Wiem , każda ciąża jest inna ale mimo tego zmartwił mnie.
    Nie martw sie czytałam tu ze dziewczyny z malych bet tez urosly :) wiec uszy do gory i pozytywne myslenie przede wszystkim :)

xrotflw1v3lz0rek.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom !! Ciekawe ile sie jeszcze we wrześniu bliźniaków trafi.... :)

zubii, nowamamusia, Dreamy lubią tę wiadomość

Mika
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Mikołaj odwalił dobrą robotę to nas dużo ;D
    MAGIA ŚWIAT :D

nowamamusia, Plastelina lubią tę wiadomość

xrotflw1v3lz0rek.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrozumiałe jeżeli idzie się po leki lub coś jest nie tak myślałam, że tak po prostu chciałbyś się szybko pójść ;)

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    To ile już nas jest? :-)
    Na 1stronie jest lista ;)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaaa wrote:
    Witam mamusie ;) życzę spokojnych nudnych 9 msc :) mam nadzieję że dołączę do was za ok 2 tygodnie ;);) trzymajcie dla mnie miejsce;)
    Czekamy :)

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • Colakli Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Kiedy miałaś cesarkę ? Ja jestem 2,5 roku po

1,5 roku temu ale cos mi puchnie to cięcie i tez lekarz wcześniej mowil, ze ciąże po cesarce lepiej wcześniej sprawdzić gdzie sie zagnieździła. Jutro dopiero bede miała usg tonwszystko sie wyjaśni o ile cos w ogóle bedzie widac.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Colakli Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka1212 wrote:
    Nie martw sie czytałam tu ze dziewczyny z malych bet tez urosly :) wiec uszy do gory i pozytywne myslenie przede wszystkim :)

Dzięki ale wiesz jaka natura kobiety

Aga78 lubi tę wiadomość

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Colakli Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze bedzie tak jak napisałaś. Jutro wszystko sie wyjaśni.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po cięciu. Miałam 1 rok i 9 miesiecy temu. Nic mi lekarz nie mówił o wcześniejszym usg w związku z tym i idę w 7 tyg

Colakli lubi tę wiadomość

• Colakli Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiciakocia wrote:
    Ja też jestem po cięciu. Miałam 1 rok i 9 miesiecy temu. Nic mi lekarz nie mówił o wcześniejszym usg w związku z tym i idę w 7 tyg

Wiadomo, co lekarz to inna opinia. Ja juz sie przyzwyczaiłam, ze każdy mowi co innego.

p19ulqxwanx81ka9.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Colakli wrote:
    1,5 roku temu ale cos mi puchnie to cięcie i tez lekarz wcześniej mowil, ze ciąże po cesarce lepiej wcześniej sprawdzić gdzie sie zagnieździła. Jutro dopiero bede miała usg tonwszystko sie wyjaśni o ile cos w ogóle bedzie widac.

Kurcze to mnie teraz przestraszyłaś....

Ja miałam cięcie w 08.2012, blizna teraz mnie swędziała (jeszcze przed testem liczę to jako pierwszy objaw rozpychania się Fasolki :)

Kurde może też powinnam szybciej niż 19-ego iść?

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Colakli Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Kurcze to mnie teraz przestraszyłaś....

Ja miałam cięcie w 08.2012, blizna teraz mnie swędziała (jeszcze przed testem liczę to jako pierwszy objaw rozpychania się Fasolki :)

Kurde może też powinnam szybciej niż 19-ego iść?

Nie spokojnie, najlepiej w 7 tygodniu. A jak u ciebie beta?

p19ulqxwanx81ka9.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, nie wiem, jak ja doczekam do wizyty w poniedziałek. Tak bym chciała coś już wiedzieć. A z drugiej strony - boję się, że to za wcześnie - 5 t. 6 d. i że jeszcze nic nie będzie widać. Kolejną wizytę mam 23 stycznia, ale na NFZ i mam wątpliwości, czy lekarz zrobi mi USG. Ale jeśli "oficjalnie" będzie to moja pierwsza wizyta, to chyba powinien, jak myślicie?

Mam też pytanie do dziewczyn, które rodziły i prowadziły ciążę na NFZ - czy badanie przezierności karkowej, czyli USG genetyczne jest standardem dla wszystkich kobiet czy tylko tych, które skończyły 35 lat? Czy mogę mieć pewna, że dostanę skierowanie na takie badanie bezpłatnie?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Ech, nie wiem, jak ja doczekam do wizyty w poniedziałek. Tak bym chciała coś już wiedzieć. A z drugiej strony - boję się, że to za wcześnie - 5 t. 6 d. i że jeszcze nic nie będzie widać. Kolejną wizytę mam 23 stycznia, ale na NFZ i mam wątpliwości, czy lekarz zrobi mi USG. Ale jeśli "oficjalnie" będzie to moja pierwsza wizyta, to chyba powinien, jak myślicie?

Mam też pytanie do dziewczyn, które rodziły i prowadziły ciążę na NFZ - czy badanie przezierności karkowej, czyli USG genetyczne jest standardem dla wszystkich kobiet czy tylko tych, które skończyły 35 lat? Czy mogę mieć pewna, że dostanę skierowanie na takie badanie bezpłatnie?
    Serduszka, może jeszcze nie zobaczysz chociaż może będziesz już miała to szczęście ;) Pęcherzyk ciążowy na pewno będzie, zarodek już ten powinien być widoczny. Zależy tez od sprzętu
    Powinien zrobić. Nie przyznawaj się, że już byłaś wcześniej prywatnie to na pewno zrobi ;)
    Co do badań to nie pomogę bo się nie znam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 15:37

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też odczuwacie mdłości w taki sposób, że macie uczucie, jakby nie mogło wam się odbić? W końcu się odbija i to nawet dość często. Ale generalnie mam uczucie ciągłego balona w żołądku. Czy po prostu chce się Wam wymiotować? Bo nie wiem, czy to już to, czy będzie jeszcze gorzej?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Co wy na te wizyty tak szybko leci cię ? Ją z córką byłam przed 6 tc był sam pęcherzyk stres przez kolejne 4 tygodnie ogromny ! Teraz idę na początku 7 tc.

Witam nowe mamusię !
    Ja należę do tych niecierpliwych osób więc dlatego tak szybko ;) dla mnie widok pęcherzyka w macicy to już jest piękny widok :D

Nasz okruszek
    IruBp2.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ