Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
iza776 wrote:Tez to czytałam. Boje się, jako posiadać ka mthfr. Niby kwas foliowy mam w normie ale faszerowali mnie długi 15mg zanim zaczęłam łykac foliany które przyswajam.
Już się boję szczepień, chyba najpierw zrobię córce wynik na mthfr i ewentualnie odrocze szczepienie.
Iza a co teraz bierzesz, jaki preparat? I którą masz mutację? Ja jestem hetero A1289C i lekarz nie chce słyszeć o odstawieniu kwasu zwykłego 5mg. Do końca ciąży mam brać. A jak czytam o tym wszystkim, co to może powodować, to mi słabo. Ale z drugiej strony nie mam pewności, czy formy metylowane są w stanie dobrze go zastąpić. I co one z kolei powodują...hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Natty. Wózki wyglądają prawie identycznie, nie wiem jak z danymi technicznymi. Mogę tylko tyle napisać, że koleżanka miała Bebetto i bardzo sobie chwaliła.
Zazdroszczę Wam tych ruchów. Ja nic nie czuje. Na polowkowym potwierdzilo sie łożysko na przedniej ścianie i lekarz mówił, że w związku z tym ruchy mogę odczuwać dopiero za kilka tygodni.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
W Biedronce od dziś jest też niezła promocja na książki - ja się wybieram po polecaną "Księgę Dziecka. Od narodzin do drugiego roku życia" Searsów - http://www.biedronka.pl/pl/product,id,44505,name,ksiega-dziecka-od-narodzin-do-drugiego-roku-zycia-opracowanie-zbiorowe. Normalnie w księgarniach kosztuje ponad 40 zł. Dla mam starszych dzieci polecam też "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły.", tę już akurat mam
Gdańsk, 31 l., kp -
Ja się też zastanawiam nad komodą z przewijakiem czy na łóżeczko. Znajome nie były zadowolone z nakładki na łóżeczko bo mniej stabilny i na krócej starczy bo dziecko rośnie w łóżeczku. Stały z komodą stabilniejszy i starcza na dłużej ale znowu szuflada jedna zapełniona pampersami itp zamiast miejsce na ciuszki mieć.
Sama nie wiem, szukam używanej ale nie mogę mieć za szeroką bo miejsca brak -
Wiem sa prawie identyczne;) nie umiem zdecydować. Moja mama zła na mnie, ze już wózki oglądam według niej o wiele za wcześnie:/. Ja też mam łożysko na przedniej ścianie ruchy czuję bardzo delikatnie takie pukanie. Najczęściej wieczorem jak próbuje zasnąćStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
akurat polowkowe to duzo lekarzy woli robic w tej koncowce bo wiecej widac.
Cameline na pewno wszystko bedzie ok.
Anet moja córka miala poszerzenie UKM i podejrzenie wodonercza w ciąży, ale po porodzie porobili jej usg nerek i wyszlo wszystko ok, nie zawsze usg daje pelny obraz bo jednak dziecko sie rusza i to ciężkie badanie.Cameline, zubii lubią tę wiadomość
Daniel
-
Ja polecam Bebetto mamy po pierwszym synku i wybrałbym drugi raz. Co prawda model Luca ale kolorystyka nawet identyczna jak wrzucilas. Las, kostka chodnikowa, krzywe chodniki, sklepy z alejkami nic mu nie było straszne. Teraz będziemy Go używać dla drugiej dzidzi bo jest jak nowy stelaż łatwo się składa. Pompowane koła w naszym modelu. (nigdy żadne nie wymieniane). Duży kosz na zakupy i torba.
-
Natty ja już Ci pisałam, miałam Tutka i był super z wyjątkiem kosza na zakupy
Anet oby okazało się po porodzie że jednak jest idealnie i niepotrzebnie się smuciłaś.
Mnie już jest za duszno a to dopiero początek ciepłych dni. W sumie nie jest jakoś gorąco ale taka duchota, nie ma czym oddychać. Nienawidzę tego
-
anet90 ja mam niedomykalność zastawki trójdzielnej. w sumie jak byłam mała to miałam kontrolę, potem w liceum zwolnienie z wf-u, bo mi waliło za mocno przy wysiłku, ale teraz od dłuższego czasu nie dzieje się nic. o to nie martw się :* co do drugiej "rzeczy" to nie wiem...💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
za mną połówkowe. trwało 1,5 godziny, ale sprawdzone wszystko, zdrowiutki Maciuś
shelby*, ⚘Kwiatuszek, Ylya, Cameline, justa., zubii, Lisa85, perfectangel85, Annie1981, natty85, Ja86, Niesia86, mkl, Zorganizowana:), aswalda, nowamamusia lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
na pewno tak ja miałam tyle, bo Mały skakał za dużo szczerze powiem, że miałam już dość, bo strasznie mocno mi brzuch tą głowicą (?) ponaciskali...
a te genetyczne w 12 tyg. trwało u mnie max 2 min, więc mnie nie "pobiłaś"💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Anet trzymam kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku
Moje polowkowe trwalo z 40 minut i mialam dosc;) na szczescie bylo wszystko w porzadku tylko nie dowiedzialam sie plci.
Przy pierwszym dziecku nie chcialam wiedziec, dopiero jak sie urodzil, a teraz bym chciala,to sie nie dowiem pewnie;)
A jak wy myslicie jak by byla parka kupowac taka sama posciel czy inne;) Jak inne to wydaje mi sie, ze za pstrokato bedzie;)
-
Hej, czy któraś nie chciałabym odkupić spodni ciazowych z h&m, kupione jakiś miesiąc temu ale niestety za małe:/ nosiłam kilka razy ale się nie rozciagnely to rozmiar 40, takie skinny granatowe jeansy, ma taki pas z gumy grubszy ale nie na cały brzuch.
Edit. 50 zł mysleWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:33