Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka,wspolczuje wam tych testow glukozowych,w Uk nie robia,chyba ze podwyzszony cukier wyjdzie w wynikach,dopiero wtedy .Tez dzis zauwazylam na kalendarzu BBF ze to 6sty miesiac sie zaczal,szok...W weekend zrobilismy jeszcze troche zakupow dla malutkiej,mamy juz kosz mojzesza i lezaczek-bujaczek FP,i troche zabawek dla obydwoch dziewczyn,starsza testuje wszystko,musze pochowac,bo rozwali kosz,zanim tamta sie urodzi ;)ja w sobote jade do pl lekarza,ale tylko po dalsze zwolnienie,nastepne usg mam 24tego zeby dopkladnie obejrzec serduszko,bo na polowkowym niebylo widac.Pozdrowionka
-
Annie1981 wrote:Dziś miałam mieć cytologie, ale dopatrzyli się, że jestem w ciazy i odwołali. W UK można zrobić dopiero 12 tyg po porodzie. Dziwne.
Annie1981 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
Dziewczyny, dzięki za polecenie dr Ewy Mężyk w Gdyni, byłam dziś na połówkowy i jestem naprawdę pod wrażeniem Super sprzęt i bardzo miła i fachowa pani doktor. Z małą wszystko w porządku, waży 358 g. Mamy zdjęcia i film
Ja86, MrsKiss, perfectangel85, justa., Cameline, zubii, espoir, różowo, natty85, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, aswalda, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Dziewczyny, dzięki za polecenie dr Ewy Mężyk w Gdyni, byłam dziś na połówkowy i jestem naprawdę pod wrażeniem Super sprzęt i bardzo miła i fachowa pani doktor. Z małą wszystko w porządku, waży 358 g. Mamy zdjęcia i film
Mąż też był pod wrażeniem i w końcu wszystko widział i kumał na usgsmeg lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wy też musicie miec uzupełnioną rubryczke przez stomatologa w karcie ciąży? Gin mi dupe truje, przyznam że dawno u dentysty nie bylam i na pewno moje zęby wymagają naprawy ale też nie przepadam za dentystami wiec dla mnie to masakra jakas
-
Mój gin tego nie wymaga, ale sama chodzę leczyć teraz wszystkie zęby (a przed ciążą byłam u dentysty 6 lat temu ). Nieleczona próchnica może prowadzić nawet do przedwczesnego porodu, więc wg najnowszych zaleceń ginekolog powinien wysyłać ciężarne pacjentki na kontrolę stomatologiczną.
zubii, buka03 lubią tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
buka03 wrote:Dziewczyny wy też musicie miec uzupełnioną rubryczke przez stomatologa w karcie ciąży? Gin mi dupe truje, przyznam że dawno u dentysty nie bylam i na pewno moje zęby wymagają naprawy ale też nie przepadam za dentystami wiec dla mnie to masakra jakas
Ale dobrze jest wyleczyć żeby bo próchnica może być niebezpieczna dla malucha.buka03 lubi tę wiadomość
-
buka03 wrote:Dziewczyny wy też musicie miec uzupełnioną rubryczke przez stomatologa w karcie ciąży? Gin mi dupe truje, przyznam że dawno u dentysty nie bylam i na pewno moje zęby wymagają naprawy ale też nie przepadam za dentystami wiec dla mnie to masakra jakas
buka03 lubi tę wiadomość
-
U mnie +4kg, jak w tamtym mies stala waga, tak teraz tyje z powietrza zwalam tez troche na problemy jelitowe bo nawet jak nie duzo zjem albo np.szklanke wody wypije to czuje sie okropnie przytkana wydaje mi sie, ze macica uciska na jelita I stad problemy z trawieniem.
Poza tym brzuszek juz tez dosc widoczny
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt;)
Dokladnie wreszcie mozna sie cieszyc piekna pogoda, mozna spedzic sporo czasu na dworze z dziecmi, obie strony korzystaja;)
Ja mam na plusie 6kg ciekawe jak bedzie na wizycie 2 czerwca;) Wyciaglam letnie rzeczy w krotkie spodenki zadne nie wchodze, zostaja mi getry i sukienki;) Ale juz jest cieplej to przynajmniej nie trzeba dodatkowo kilka kg ciuchow zakladac i dzieki temu jest lzej chodzic;)
Buka mi lekarz nic nie wspominal, ze mam do dentysty, ale ja bylam przed ciaza i chodze tak dwa razy do roku na kontrole. I chyba musze sie wybrac bo strasznie mi krwawia dzisla, masakra po prostu jakas;) A dentysty nie ma co sie bac, lepiej isc niz pozniej zostawic tam z 500 zl, albo i wiecej, albo co gorsza zeby potracic;)buka03 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam na karcie rubryki o stomatologu, nie wiem czy jutro mi nie kaze (jutro wizyta).
W poprzedniej ciąży miałam w karcie taką rubrykę ze stomatologiem i co wizytę dawał krzyżyk że nie byłam. Nie byłam w tamtej ciąży bo skurcze cały czas i nie dojechałabym nawet, a tym bardziej się tak stresować (mam traumę).
U mnie 2 kg na plusie.buka03 lubi tę wiadomość
-
hej jak samopoczucie?
U mnie okazało się, że wcale nie jestem przeziębiona tylko mam powrót alergii (mam alergię na pyłki, roztocza itp.) Niestety żadnych leków nie mogę za bardzo brac, zalecił mi lekarz inhalacje z soli fizjologicznej i branie wapna... ciekawe czy to pomoże... Najgorszy ten kaszel jest Z małym na szczęście wszystko ok i daje czasem popalić, kopie jakby grał w piłkę hehe
Ja teraz oglądam wózki i nie mogę się na nic zdecydować... -
shelby* wrote:Letnie sukienki? Wygadam w każdej jak wór pyrow! Moja "figura" w ciąży jest POWALAJACA!
Mam dokładnie tak samo. Wyobrażałam sobie jak to będę w zwiewnych sukienkach z brzuszkiem poganiać, taka ładna, szczęśliwa, ciążowa. A której kiecki nie przymierze to wyglądam jak syrenka - pół człowiek, pół wieloryb.perfectangel85, shelby*, Karolka12345, Lisa85, wisienka1212, espoir, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
shelby* wrote:Agaciora - you made my day ! wszystkie takie seksi mamuśki, a ja nie dość ze dupsko wywalone to jeszcze boczki wylało i brzusio. Bardziej jak hipopotam albo jakaś słonica wyglądam. I jeszcze zaczyna się ten "Kaczy chód" masakra
Nie martw się nie jesteś sama :p jaj mam tak samo już się przyzwyczaiłam po ciąży będzie lepiej :*