X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,wspolczuje wam tych testow glukozowych,w Uk nie robia,chyba ze podwyzszony cukier wyjdzie w wynikach,dopiero wtedy .Tez dzis zauwazylam na kalendarzu BBF ze to 6sty miesiac sie zaczal,szok...W weekend zrobilismy jeszcze troche zakupow dla malutkiej,mamy juz kosz mojzesza i lezaczek-bujaczek FP,i troche zabawek dla obydwoch dziewczyn,starsza testuje wszystko,musze pochowac,bo rozwali kosz,zanim tamta sie urodzi ;)ja w sobote jade do pl lekarza,ale tylko po dalsze zwolnienie,nastepne usg mam 24tego zeby dopkladnie obejrzec serduszko,bo na polowkowym niebylo widac.Pozdrowionka

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dziś miałam mieć cytologie, ale dopatrzyli się, że jestem w ciazy i odwołali. W UK można zrobić dopiero 12 tyg po porodzie. Dziwne.
    położna mi to mówiła. podobno ciąża może dać fałszywy wynik dodatni czy jakoś tak.

Annie1981 lubi tę wiadomość

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • smeg Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za polecenie dr Ewy Mężyk w Gdyni, byłam dziś na połówkowy i jestem naprawdę pod wrażeniem :) Super sprzęt i bardzo miła i fachowa pani doktor. Z małą wszystko w porządku, waży 358 g. Mamy zdjęcia i film :)

Ja86, MrsKiss, perfectangel85, justa., Cameline, zubii, espoir, różowo, natty85, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, aswalda, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już 5,5 kg ale prawie zero ruchu mam i tez nic nie schudłam na początku. Sprawdzałam na internetowym kalkulatorze to jest OK.

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smeg wrote:
    Dziewczyny, dzięki za polecenie dr Ewy Mężyk w Gdyni, byłam dziś na połówkowy i jestem naprawdę pod wrażeniem :) Super sprzęt i bardzo miła i fachowa pani doktor. Z małą wszystko w porządku, waży 358 g. Mamy zdjęcia i film :)
    Mi też się podobało usg z Mężyk. Opowiadała świetnie, barzdo miła i ten sprzęt - rewelacja :)na takim samolocie jeszcze nie siedziałam :P bomba :D
    Mąż też był pod wrażeniem i w końcu wszystko widział i kumał na usg :)

smeg lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też musicie miec uzupełnioną rubryczke przez stomatologa w karcie ciąży? Gin mi dupe truje, przyznam że dawno u dentysty nie bylam i na pewno moje zęby wymagają naprawy ale też nie przepadam za dentystami wiec dla mnie to masakra jakas :-/

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin tego nie wymaga, ale sama chodzę leczyć teraz wszystkie zęby (a przed ciążą byłam u dentysty 6 lat temu :P). Nieleczona próchnica może prowadzić nawet do przedwczesnego porodu, więc wg najnowszych zaleceń ginekolog powinien wysyłać ciężarne pacjentki na kontrolę stomatologiczną.

zubii, buka03 lubią tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)

Wysłany: 16 maja 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Dziewczyny wy też musicie miec uzupełnioną rubryczke przez stomatologa w karcie ciąży? Gin mi dupe truje, przyznam że dawno u dentysty nie bylam i na pewno moje zęby wymagają naprawy ale też nie przepadam za dentystami wiec dla mnie to masakra jakas :-/
    U mnie nie ma czegoś takiego.
    Ale dobrze jest wyleczyć żeby bo próchnica może być niebezpieczna dla malucha.

buka03 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Ja bylam bo tez mi trul, przy okazji usunelam sobie kamień, ale nic mi nie gadal zs mam karte ciazy uzupełniać.

buka03 lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +4kg, jak w tamtym mies stala waga, tak teraz tyje z powietrza :/ zwalam tez troche na problemy jelitowe bo nawet jak nie duzo zjem albo np.szklanke wody wypije to czuje sie okropnie przytkana :/ wydaje mi sie, ze macica uciska na jelita I stad problemy z trawieniem.

Poza tym brzuszek juz tez dosc widoczny ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt;)

Dokladnie wreszcie mozna sie cieszyc piekna pogoda, mozna spedzic sporo czasu na dworze z dziecmi, obie strony korzystaja;)

Ja mam na plusie 6kg ciekawe jak bedzie na wizycie 2 czerwca;) Wyciaglam letnie rzeczy w krotkie spodenki zadne nie wchodze, zostaja mi getry i sukienki;) Ale juz jest cieplej to przynajmniej nie trzeba dodatkowo kilka kg ciuchow zakladac i dzieki temu jest lzej chodzic;)

Buka mi lekarz nic nie wspominal, ze mam do dentysty, ale ja bylam przed ciaza i chodze tak dwa razy do roku na kontrole. I chyba musze sie wybrac bo strasznie mi krwawia dzisla, masakra po prostu jakas;) A dentysty nie ma co sie bac, lepiej isc niz pozniej zostawic tam z 500 zl, albo i wiecej, albo co gorsza zeby potracic;)

buka03 lubi tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na karcie rubryki o stomatologu, nie wiem czy jutro mi nie kaze (jutro wizyta).
    W poprzedniej ciąży miałam w karcie taką rubrykę ze stomatologiem i co wizytę dawał krzyżyk że nie byłam. Nie byłam w tamtej ciąży bo skurcze cały czas i nie dojechałabym nawet, a tym bardziej się tak stresować (mam traumę).

U mnie 2 kg na plusie.

buka03 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letnie sukienki? Wygadam w każdej jak wór pyrow! Moja "figura" w ciąży jest POWALAJACA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 20:57

perfectangel85, Agaciora, espoir, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) jak samopoczucie?

U mnie okazało się, że wcale nie jestem przeziębiona tylko mam powrót alergii :/ (mam alergię na pyłki, roztocza itp.) Niestety żadnych leków nie mogę za bardzo brac, zalecił mi lekarz inhalacje z soli fizjologicznej i branie wapna... ciekawe czy to pomoże... Najgorszy ten kaszel jest :/ Z małym na szczęście wszystko ok i daje czasem popalić, kopie jakby grał w piłkę hehe :D
    Ja teraz oglądam wózki i nie mogę się na nic zdecydować...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Letnie sukienki? Wygadam w każdej jak wór pyrow! Moja "figura" w ciąży jest POWALAJACA!

Mam dokładnie tak samo. Wyobrażałam sobie jak to będę w zwiewnych sukienkach z brzuszkiem poganiać, taka ładna, szczęśliwa, ciążowa. A której kiecki nie przymierze to wyglądam jak syrenka - pół człowiek, pół wieloryb.

perfectangel85, shelby*, Karolka12345, Lisa85, wisienka1212, espoir, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png

Wysłany: 16 maja 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupowałyscie cos ciazowego (ciuchy) z bonprix??

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora - you made my day ! :) wszystkie takie seksi mamuśki, a ja nie dość ze dupsko wywalone to jeszcze boczki wylało i brzusio. Bardziej jak hipopotam albo jakaś słonica wyglądam. I jeszcze zaczyna się ten "Kaczy chód" masakra :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Agaciora - you made my day ! :) wszystkie takie seksi mamuśki, a ja nie dość ze dupsko wywalone to jeszcze boczki wylało i brzusio. Bardziej jak hipopotam albo jakaś słonica wyglądam. I jeszcze zaczyna się ten "Kaczy chód" masakra :)

Nie martw się nie jesteś sama :p jaj mam tak samo już się przyzwyczaiłam po ciąży będzie lepiej :*

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nic nie przebije szczupłych, opalonych i wysportowanych kobiet w ciąży z reklam strojów kąpielowych ciążowych ;)

Oczekiwania vs. rzeczywistość :)

Karooolcia :), zubii, perfectangel85, Zorganizowana:), nowamamusia lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście już polowa za nami :D została co prawda ta gorsza , ale damy rade dziewczyny :)

Ylya, zubii, ⚘Kwiatuszek, mkl lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ