X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • majju Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie.
    W weekend miałam spóźnione prenatalne, wszystko ok, Maciek waży już 700 g. Badanie było bardzo dokładne i długie też dlatego, że Młody fikał koziołki; ) Właśnie wracam z labu, chciałam zrobić morfologię i krzywą ale okazało się, że obciążenie glukozą powinno się robić od razu po wstaniu a ja od 7 na nogach więc się nie nadaję ;) Pójdę z mężem w weekend. Dziś comiesieczna wizyta u mojego gina, muszę się mu wyżalić że dostałam jakiejś alergii nie wiadomo na co :/ Dziennie kicham z 200 razy, z nosą leci i kaszel męczy :( ech, zobaczymy co powie.

Rusałka*, perfectangel85, Cameline, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), Niesia86, Ja86, aswalda, justa., nowamamusia lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Dla mnie to badanie to chyba najgorsze jakie może być pamiętam jak w pierwszej ciąży strasznie się czułam u nas też nie pozwalali wciskać cytryny a dodam że wtedy pochłaniałam słodkie teraz odrzuca mnie od wszystkiego zaraz lecę do łazienki i oddaje wszystko z dwóch ostatnich dni więc dla mnie sama myśl o tym badaniu jest katuszą wizyta 3 czerwca więc na pewno mi zleci makabra

Oj to przykro mi.jak widac wszystko zalezy od osoby.Ja czuje sie b.dobrze tylko juz tego siedzenia mam dosyc..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Gosiaczek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dawno nie pisłam bo dużo sie u nas dzije...przede wszytskim czeka nas mega remont wiec juz sie pakuje bo na ten czas musimy sie wyprowadzić. Maja wejsc ok 10 czerwca i maja skonczyć do konca lipca! OBY!! badania połówkowe miłam 28 kw córeczka się potwierdziła :) <3 Wszystkie arametry idelane. Waga z wtedy to 354 gramy :) Ps. Myślę by małej dać na imię Edytka? zawsze tak chciałam ale spotykam sie na ogól z krytyką. Wiem, ze to imie jest twarde i może dla dziecka nie bardzo ale przecież wikszośc życia się ejst osoba dorosła...Wiem, ze gustach sie nei dyskutuje ale jak Wam sie podoba? chciałam znać opinie ogółu żeby jak to mówią nie skrzywdzić dziecka... Pozdrawiamy

Cameline, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), Niesia86, falka, aswalda, smeg, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

Franuś 19.08.2014 👦🏻
    Edytka 29.08.2017👧🏼
    Przemuś 27.10.2021 👶
    Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka bardzo dobrze powiedziane;)

Gosiaczek napewewno nie jest to obrazliwe imie. Moim zdaniem ladne imie;)

A ja dzisiaj dalej korzystam z pogody zaraz ide po dziecko do przedszkola i idziemy na plac zabaw i spacer;) milego slonecznego dnia! ;)

⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), Gosiaczek lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Hej dziewczyny :) Dawno nie pisłam bo dużo sie u nas dzije...przede wszytskim czeka nas mega remont wiec juz sie pakuje bo na ten czas musimy sie wyprowadzić. Maja wejsc ok 10 czerwca i maja skonczyć do konca lipca! OBY!! badania połówkowe miłam 28 kw córeczka się potwierdziła :) <3 Wszystkie arametry idelane. Waga z wtedy to 354 gramy :) Ps. Myślę by małej dać na imię Edytka? zawsze tak chciałam ale spotykam sie na ogól z krytyką. Wiem, ze to imie jest twarde i może dla dziecka nie bardzo ale przecież wikszośc życia się ejst osoba dorosła...Wiem, ze gustach sie nei dyskutuje ale jak Wam sie podoba? chciałam znać opinie ogółu żeby jak to mówią nie skrzywdzić dziecka... Pozdrawiamy
    Edyta to twarde imię? Bardzo ładne jest i jak najbardziej pasuje też dla dziecka. Na pewno córki nie skrzywdzisz. Ma fajne zdrobnienia: Edytka, Edzia, Edi. To że nie jest popularne, nie znaczy, że jest gorsze. Jeśli Tobie się podoba, nie zastanawiałabym się. Najgorzej pytać innych o opinię. A jeśli nie pytasz, a sami Ci "radzą", to takimi opiniami w ogóle bym się nie przejmowała.

Gosiaczek lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 12:10

Gosiaczek lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falka wynik z amnio to kariotyp prawidłowy żeński :) płeć nie potwierdzona na usg więc czasem nachodzą myśli czy nie pomylili próbówek :)

Wisieńka skurcze różnie. Nie musze bęzwzględnie leżeć ale mam nie doprowadzić do skurczy. Trochę chodzę po domu ale wtedy od razu bardzo boli brzuch. Na miasto się nie zapuszczam. Sukienki strojne też mi nie potrzebbne :)
    Właśnie czekam na wizytę, dowiem się jak tam szyjka i czy te twardnienia nają na nią wpływ bo może skończyć się nawet wyjście do kuchni.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie nie za drogich fotelików, to dla jednych będzie tanio, innych drogo. Ale jeśli chodzi o fotelik porządniejszy z atestami to jednym z tańszych jest maxi cosi. Może znacie jeszcze inne?
    Z dobrych jakościowo to jeszcze romer, recaro, be safe ale ich ceny są wyższe.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Moja bratowa ma na imie Edyta, co prawda ja za nią nie przepadam ale imię jak imię ;-) wydaje mi sie że jest ok! :-) Chociaż gdybyś napisala że chcesz dać imię Dżesika to no powiedziala bym wtedy byś to jeszcze przemyślała :-P

zubii, smeg, Gosiaczek lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Kika82 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam wszystkie wrześniowe mamuśki! Chciałam się dyskretnie przywitać

Gosiaczek, nowamamusia lubią tę wiadomość

2nn3yx8dat6jxlhf.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole ja też muszę do dentysty. Mam 2 zęby zaleczone opatrunkiem i muszę im zrobić kanałówki. Zastanawiam się na nfz bo to conajmnoej 1000 zł do przodu a już nie będzie po ciąży takiej okazji. Problem w tym że nikt u nas nie robi kanałówek na nfz. Szukam do 100km.
    Dziewczyny z okolic Katowic, znacie jakąś dobrą przychodnię dentystyczną z podpisaną umową na nfz?

Rzepakowepole, zrezygnowałaś z lekarza Tomka Ż? Czy nadal do niego chodzisz?
    Ja jak mam wątpliwości czy mi się coś należy w ciąży (przy amnio było kilka spraw) to kontaktowałam się z nim, ale znamy się już tyle lat że nasze relacje są już na innym poziomie.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika witaj ;) to Twoja pierwsza ciąża? Napisz coś o sobie :)

Buka, zgadzam się odnośnie Dżesiki. Ostatnio poprawiałam artykuł (jestem korektorem), gdzie była mowa o grupie tanecznej dziewcząt szkolnych. Na 8 osób w tej grupie były 3 dziewczyny o takim imieniu, ale każda z inną pisownią (Dżesika, Jessicca, Jesika). Takie sytuacje to powinni ujednolicać w Urzędach przy nadawaniu imion.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też problem z imieniem dla dziewczynki, tak było też w pierwszej ciąży. Dla chłopaka dużo nam się podoba.
    Córka robi listę imion co jej wpadnie w uchu i są tam m.in. Matylda, Luiza, Estera, Wiktoria, Malwina. Podobają mi się mniej popularne ale nie wiem co. Starsza to Marlenka

ckaidqk39a8l7x61.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, jestem po wizycie. Szyjka 46mm wiec spoko, i w ogóle wszytsko w porządku. :)

Edyta spoko imię, nie ma co się przejmowac gadaniem innych :)

Zorganizowana:), Niesia86, Ja86, Cameline, Annie1981, Lisa85, Gosiaczek, nowamamusia lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Kika82 Znajoma

Wysłany: 17 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Kika witaj ;) to Twoja pierwsza ciąża? Napisz coś o sobie :)

Więc witam ponownie :)
    Mam 35 lat,to moja druga ciąża. Mam 11-letniego syna więc długa przerwa i odczucia jakby to była pierwsza ciąża.Termin mam na 30 września.Jutro usg połówkowe i mam nadzieję że dowiem się w końcu kto mnie tak przyjemnie kopie od środka ;)

Lisa85, nowamamusia lubią tę wiadomość

2nn3yx8dat6jxlhf.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Odnośnie nie za drogich fotelików, to dla jednych będzie tanio, innych drogo. Ale jeśli chodzi o fotelik porządniejszy z atestami to jednym z tańszych jest maxi cosi. Może znacie jeszcze inne?
    Z dobrych jakościowo to jeszcze romer, recaro, be safe ale ich ceny są wyższe.
    Joie ma w miare cene. RWF okolo 800 zl.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Znudziło mi się juz tylko czytanie, to pora się przywitać i mieć możliwość pogadania.
    Od początku jestem z Wami, ale po przejściach z ostatnią ciążą bardzo ostrożnie podchodziłam do tematu. Teraz ochlonelam i...właśnie dziś kupiłam pierwszą paczkę pieluszek ☺ Normalnie cieszę jak dzika ☺
    Termin z OM - 15 września, z usg - 10 września.
    Na stanie jeszcze córcia - prawie 11 lat i synek - prawie 9. Pozniej aniołek w 8 tyg.
    Różnica trochę spora będzie między dziećmi.
    Teraz czekamy na kolejnego syneczka.

Co się nada po starszym to wykorzystam, bo mam ciągle jego rzeczy i są w naprawdę super stanie (o ubranka mi chodzi). Jakoś nie było komu wydać to przytrzymalam.
    Napewno wykorzystam chusty moje ukochane! Sztuk 12! Zaczęłam nosić przy synku - pokochalismy to oboje! On był urodzonym chuściochem! Żałuję, że nie wiedziałam o chustach kiedy miałam córcię.

Witam się więc raz jeszcze i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do siebie ☺

Zorganizowana:), Matka Rocku, Bąbelek1980, Karooolcia :), Rusałka*, aswalda, Lisa85, Gosiaczek, nowamamusia lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta- mojemu mezowi podoba sie to imie, mi mniej ale na pewno nie jest krzywdzace dla dziecka☺
    Lisa- Celinka bardzo ladnie ☺ ja lubie takie mniej popularne imiona.
    My rozwazamy Rozalke i tez ludzie roznie reaguja. Tesciowa powiedziala, ze Ona tak nie zawola...ale przy pierwszej corxe Helenka tez jej nie pasowalo a teraz i mowila, ze najwyzej bedzie Lenka wolac, bo Ona woli nowoczesne imiona, wtedy namawiala nas na Kaje. A teraz po prostu przestalismy na ten temat rozmawiac. Jak sie urodzi to powiemy i tyle. Ile ludzi tyle opinii. Kazdy ma szanse nazwac swoje dziecko jak chce i dla mnie to oczywiste, ze rodzice nazywaja tak jak uwazaja i bylo mi przykro uslyszec, ze Ona tak nie bedzie mowic do dziecka.

zubii, Lisa85, Gosiaczek lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z Hela u rodzicow, wybralysmy sie pierwszy raz same pociagiem. 3 i pol h drogi,bylo calkiem niezle. Hela zachwycona bo pierwszy raz jechala tak dlugo pociagiem.
    Mam zamiar poprzegladac ubranka po Heli i powyciagac te do rozmiaru 68,zeby wiedziec co trzeba dokupic, bo przy Heli mielismy sporo pozyczonych od kuzynki a teraz chce miec swoje zeby sie nie martwic, ze cos poniszcze. Jedynie od siostry troche wezme po jej coreczce. A od 68 w gore to juz mam mase swoich wiec nie wydam majątku☺

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edytka, Celinka, Rozalia, Matylda wszystkie mi się bardzo podobaja, nie są nowoczesne, ale wyjątkowe przez to że nie takie oklepane :) uważam że najważniejsze żeby Rodzicom się podobało, choć mój mąż nie jest z Kornelii zachwycony ale siedział z księga imion i stwierdził że niech już zostanie skoro mi tak zależy. Od tego dnia zaczął głośno nazywać brzuszek po imieniu i z SYNKIEM rozmawiają już też mówiąc o Kornelce ;) może Wam też pomoże takie gadanie na głos i zobaczycie czy się oswoicie pasuje Wam czy szukać coś innego. Wiem że dużo osób dopasowuje do dziecka dopiero imię jak Je zobaczy. To też dobry pomysł mi się wydaje w końcu docelowo będzie je nosić całe życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 13:27

Zorganizowana:), Lisa85, Gosiaczek lubią tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ