X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Edyta- mojemu mezowi podoba sie to imie, mi mniej ale na pewno nie jest krzywdzace dla dziecka☺
    Lisa- Celinka bardzo ladnie ☺ ja lubie takie mniej popularne imiona.
    My rozwazamy Rozalke i tez ludzie roznie reaguja. Tesciowa powiedziala, ze Ona tak nie zawola...ale przy pierwszej corxe Helenka tez jej nie pasowalo a teraz i mowila, ze najwyzej bedzie Lenka wolac, bo Ona woli nowoczesne imiona, wtedy namawiala nas na Kaje. A teraz po prostu przestalismy na ten temat rozmawiac. Jak sie urodzi to powiemy i tyle. Ile ludzi tyle opinii. Kazdy ma szanse nazwac swoje dziecko jak chce i dla mnie to oczywiste, ze rodzice nazywaja tak jak uwazaja i bylo mi przykro uslyszec, ze Ona tak nie bedzie mowic do dziecka.

hehe a propos - mi dziś gin powiedział ze na zbyt niskie cisnienie zaleca czesty kontakt z tesciowa hehehe zartownis :P

⚘Kwiatuszek, Magda_lenka, Lisa85, Gosiaczek lubią tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki to mam milion imion w glowie :)
    Izabela, Róża, Ida, Wanda, Liwia, Ligia, Pola, Celia, Eliza, Klara

A dla syna to jak droga przez mękę :) bo co mi sie podoba to mojemu mężu nie i odwrotnie. Ja juz sie matki ani tesciowej nie pytam bo im wiecej głów tym zero kompromisu. Imię wybieramy my, rodzice i koniec.

⚘Kwiatuszek, zubii, Magda_lenka, Lisa85 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Emma 32 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek wrote:
    Hej dziewczyny :) Dawno nie pisłam bo dużo sie u nas dzije...przede wszytskim czeka nas mega remont wiec juz sie pakuje bo na ten czas musimy sie wyprowadzić. Maja wejsc ok 10 czerwca i maja skonczyć do konca lipca! OBY!! badania połówkowe miłam 28 kw córeczka się potwierdziła :) <3 Wszystkie arametry idelane. Waga z wtedy to 354 gramy :) Ps. Myślę by małej dać na imię Edytka? zawsze tak chciałam ale spotykam sie na ogól z krytyką. Wiem, ze to imie jest twarde i może dla dziecka nie bardzo ale przecież wikszośc życia się ejst osoba dorosła...Wiem, ze gustach sie nei dyskutuje ale jak Wam sie podoba? chciałam znać opinie ogółu żeby jak to mówią nie skrzywdzić dziecka... Pozdrawiamy

Edyta b.fajnie☺mam kolezanke w pracy o tym imieniu i mowie do niej Edzia

Gosiaczek lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zawsze sie znajdzie ktos komu sie imię źle kojarzy i kto skrytykuje wybór.
    Moja tesciowa zawsze znajdzie jakies skojarzenie albo zna kogos glupiego o tym imieniu i dlatego nie pytam tylko jak sama zapytala to poinformowalam, ze juz dokonalismy wyboru.

Mi się nie podobają imiona spolszczone typu Brajan, Kewin itd nawet Alan, mimo ze to wlasciwie funkcjonuje w polskim, jakos mi nie leży. Podobnie Dziesica, Nikola, Andzela itede. Ale rozumiem, ze sa ludzie ktorym to pasuje. Zastanawiam sie tylko jak sie bedą czuły te dzieci koło 50tki ;)

zubii, buka03, ⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam do sprzedania kilka ubranek dla chłopca

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,201.html?sd=1

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już chyba zostaje Liliana, z przyzwyczajenia do brzucha już mówie Lili, chociez przeraża mnie to że teraz taki bum na to imię, my z synkiem nie mówilismy imienia aż do porodu, teraz przy rodzince też z imieniem sie nie odzywamy, dowiedzą się po porodzie i będą mogli jedynie zaakceptować nasz wybór ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:24

⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zostanie Eryk. Początkowo miał być Tymon ale jakoś nie mogłam się przyzwyczaić i mówić tak do brzuszka. Mąż już powoli godzi się na Eryka więc jest szansa że imię mamy wybrane :)

Imię Edyta bardzo ładne i plus taki że teraz mało spotykane :)
    Dla dziewczynek podoba mi się jeszcze Kalina i Florka, jakbym miała córkę to byłby dylemat które wybrać ;)

U nas często w rodzinie pojawiają się pytania jakie imię wybraliśmy. Mój mąż wymyślił sobie, że odpowiada wszystkim Brajanusz - połączenie nowoczesnego Brajana i tradycyjnego Janusza - miny na tą odpowiedź bezcenne ;)

buka03, perfectangel85, Magda_lenka, ⚘Kwiatuszek, Rusałka*, Zorganizowana:), Lisa85, Gosiaczek, baassiia, nowamamusia lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rozmawialam z ginem na temat cc i znajomą położną, oboje mówili że planowane cc robią okolo 38 tyg tutaj w szpitalu, wiec nastawiam sie puki co na końcówke sierpnia, oczywiscie zakładając że mała nie bedzie chciala wyjsc wczesniej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:48

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia - Brajanusz mistrz☺

Niesia86 lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komentarz mojej matki, gdy powiedziałam jak nazwiemy córcię - to ja ją będę nazywać "moja mała DZIEWCZYNECZKO"!!!!!
    Córka ma na imię Julianna...

(Mówimy na nią Julinka, Julineczka, Juli)

qb3chdgezj308xv3.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam na ten bazarek ciuszki po córce rozm. 56/92

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/bazarek,1475,201.html?sd=1

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z imieniem mieliśmy problem, bo oczywiście pojawiły się głosy, że Ignaś to takie dziwne i starodawne :/ Ale postanowiliśmy, że takie zostanie, bo tylko to imię podoba się nam obojgu :P I już do brzuszka oboje mówimy "Nasz kochany Ignaś" :)

⚘Kwiatuszek, Gosiaczek lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko u mnie z imieniem córki mysle, ze pogodzili sie dopiero jakos niedawno a mloda ma prawie 8 lat :D

jeszcze wam wrzucę bo chyba się nie chwaliłam brzuszkiem póki co tylko ja?
    tak więc, oto Dan w 23 tc

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d689985a3182.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:12

⚘Kwiatuszek, aswalda, Annie1981, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viriki wrote:
    Spoko u mnie z imieniem córki mysle, ze pogodzili sie dopiero jakos niedawno a mloda ma prawie 8 lat :D

jeszcze wam wrzucę bo chyba się nie chwaliłam brzuszkiem póki co tylko ja?
    tak więc, oto Dan w 23 tc

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d689985a3182.jpg
    A jak ma Twoja córka na imie?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Falka wynik z amnio to kariotyp prawidłowy żeński :) płeć nie potwierdzona na usg więc czasem nachodzą myśli czy nie pomylili próbówek :)

Wisieńka skurcze różnie. Nie musze bęzwzględnie leżeć ale mam nie doprowadzić do skurczy. Trochę chodzę po domu ale wtedy od razu bardzo boli brzuch. Na miasto się nie zapuszczam. Sukienki strojne też mi nie potrzebbne :)
    Właśnie czekam na wizytę, dowiem się jak tam szyjka i czy te twardnienia nają na nią wpływ bo może skończyć się nawet wyjście do kuchni.
    To wspaniale Cameline! Czyli znowu wychodzi na to ze duzo strachu o nic. bardzo sie ciesze. Nie ma opcji ze pomylili probki:)
    A co myslicie o maxi cosi citi? To jest ten najprostszy.

Cameline lubi tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chciałam tylko Wam napisać, że od wczoraj Bartuś jest już na świecie. Urodził się w 24t+4d o 10:15, waży 680g i ma 30cm oczywiście było cc.
    Na ten moment mogę z mężem tylko wierzyć w cud.
    Nie dało się zatrzymac porodu, pękł mi pęcherz. Bartuś dzielnie walczy i mamy nadzieję, że wygra tę walkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:49

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Lidka :)

⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy ogromne kciuki za synka!!!! Trzeba wierzyć że będzie dobrze. Czy wiadomo co do tego pęknięcia doprowadziło?

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy z całych sił 3mam wraz z mężem za Was i Bartusia kciuki. Znam 3letnia dziewczynke która się urodziła dokładnie w takim samym momencie i waga. Jest wspaniałem, zdrowym dzieckiem, które w tej chwili niczym już nie odbiega. To się Bartuś pospieszyl.

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • poppy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy!
    Całym sercem, myślami i modlitwą z Wami!

qb3chdgezj308xv3.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ