Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_lenka wrote:Edyta- mojemu mezowi podoba sie to imie, mi mniej ale na pewno nie jest krzywdzace dla dziecka☺
Lisa- Celinka bardzo ladnie ☺ ja lubie takie mniej popularne imiona.
My rozwazamy Rozalke i tez ludzie roznie reaguja. Tesciowa powiedziala, ze Ona tak nie zawola...ale przy pierwszej corxe Helenka tez jej nie pasowalo a teraz i mowila, ze najwyzej bedzie Lenka wolac, bo Ona woli nowoczesne imiona, wtedy namawiala nas na Kaje. A teraz po prostu przestalismy na ten temat rozmawiac. Jak sie urodzi to powiemy i tyle. Ile ludzi tyle opinii. Kazdy ma szanse nazwac swoje dziecko jak chce i dla mnie to oczywiste, ze rodzice nazywaja tak jak uwazaja i bylo mi przykro uslyszec, ze Ona tak nie bedzie mowic do dziecka.
hehe a propos - mi dziś gin powiedział ze na zbyt niskie cisnienie zaleca czesty kontakt z tesciowa hehehe zartownis⚘Kwiatuszek, Magda_lenka, Lisa85, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Ja dla dziewczynki to mam milion imion w glowie
Izabela, Róża, Ida, Wanda, Liwia, Ligia, Pola, Celia, Eliza, Klara
A dla syna to jak droga przez mękę bo co mi sie podoba to mojemu mężu nie i odwrotnie. Ja juz sie matki ani tesciowej nie pytam bo im wiecej głów tym zero kompromisu. Imię wybieramy my, rodzice i koniec.⚘Kwiatuszek, zubii, Magda_lenka, Lisa85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Gosiaczek wrote:Hej dziewczyny Dawno nie pisłam bo dużo sie u nas dzije...przede wszytskim czeka nas mega remont wiec juz sie pakuje bo na ten czas musimy sie wyprowadzić. Maja wejsc ok 10 czerwca i maja skonczyć do konca lipca! OBY!! badania połówkowe miłam 28 kw córeczka się potwierdziła Wszystkie arametry idelane. Waga z wtedy to 354 gramy Ps. Myślę by małej dać na imię Edytka? zawsze tak chciałam ale spotykam sie na ogól z krytyką. Wiem, ze to imie jest twarde i może dla dziecka nie bardzo ale przecież wikszośc życia się ejst osoba dorosła...Wiem, ze gustach sie nei dyskutuje ale jak Wam sie podoba? chciałam znać opinie ogółu żeby jak to mówią nie skrzywdzić dziecka... Pozdrawiamy
Edyta b.fajnie☺mam kolezanke w pracy o tym imieniu i mowie do niej EdziaGosiaczek lubi tę wiadomość
-
Poza tym zawsze sie znajdzie ktos komu sie imię źle kojarzy i kto skrytykuje wybór.
Moja tesciowa zawsze znajdzie jakies skojarzenie albo zna kogos glupiego o tym imieniu i dlatego nie pytam tylko jak sama zapytala to poinformowalam, ze juz dokonalismy wyboru.
Mi się nie podobają imiona spolszczone typu Brajan, Kewin itd nawet Alan, mimo ze to wlasciwie funkcjonuje w polskim, jakos mi nie leży. Podobnie Dziesica, Nikola, Andzela itede. Ale rozumiem, ze sa ludzie ktorym to pasuje. Zastanawiam sie tylko jak sie bedą czuły te dzieci koło 50tkizubii, buka03, ⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
U nas już chyba zostaje Liliana, z przyzwyczajenia do brzucha już mówie Lili, chociez przeraża mnie to że teraz taki bum na to imię, my z synkiem nie mówilismy imienia aż do porodu, teraz przy rodzince też z imieniem sie nie odzywamy, dowiedzą się po porodzie i będą mogli jedynie zaakceptować nasz wybór
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:24
⚘Kwiatuszek, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
U nas chyba zostanie Eryk. Początkowo miał być Tymon ale jakoś nie mogłam się przyzwyczaić i mówić tak do brzuszka. Mąż już powoli godzi się na Eryka więc jest szansa że imię mamy wybrane
Imię Edyta bardzo ładne i plus taki że teraz mało spotykane
Dla dziewczynek podoba mi się jeszcze Kalina i Florka, jakbym miała córkę to byłby dylemat które wybrać
U nas często w rodzinie pojawiają się pytania jakie imię wybraliśmy. Mój mąż wymyślił sobie, że odpowiada wszystkim Brajanusz - połączenie nowoczesnego Brajana i tradycyjnego Janusza - miny na tą odpowiedź bezcennebuka03, perfectangel85, Magda_lenka, ⚘Kwiatuszek, Rusałka*, Zorganizowana:), Lisa85, Gosiaczek, baassiia, nowamamusia lubią tę wiadomość
-
Ostatnio rozmawialam z ginem na temat cc i znajomą położną, oboje mówili że planowane cc robią okolo 38 tyg tutaj w szpitalu, wiec nastawiam sie puki co na końcówke sierpnia, oczywiscie zakładając że mała nie bedzie chciala wyjsc wczesniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 14:48
-
My też z imieniem mieliśmy problem, bo oczywiście pojawiły się głosy, że Ignaś to takie dziwne i starodawne Ale postanowiliśmy, że takie zostanie, bo tylko to imię podoba się nam obojgu I już do brzuszka oboje mówimy "Nasz kochany Ignaś"
⚘Kwiatuszek, Gosiaczek lubią tę wiadomość
-
Spoko u mnie z imieniem córki mysle, ze pogodzili sie dopiero jakos niedawno a mloda ma prawie 8 lat
jeszcze wam wrzucę bo chyba się nie chwaliłam brzuszkiem póki co tylko ja?
tak więc, oto Dan w 23 tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d689985a3182.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:12
⚘Kwiatuszek, aswalda, Annie1981, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość
Daniel
-
Viriki wrote:Spoko u mnie z imieniem córki mysle, ze pogodzili sie dopiero jakos niedawno a mloda ma prawie 8 lat
jeszcze wam wrzucę bo chyba się nie chwaliłam brzuszkiem póki co tylko ja?
tak więc, oto Dan w 23 tc
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d689985a3182.jpg -
Cameline wrote:Falka wynik z amnio to kariotyp prawidłowy żeński płeć nie potwierdzona na usg więc czasem nachodzą myśli czy nie pomylili próbówek
Wisieńka skurcze różnie. Nie musze bęzwzględnie leżeć ale mam nie doprowadzić do skurczy. Trochę chodzę po domu ale wtedy od razu bardzo boli brzuch. Na miasto się nie zapuszczam. Sukienki strojne też mi nie potrzebbne
Właśnie czekam na wizytę, dowiem się jak tam szyjka i czy te twardnienia nają na nią wpływ bo może skończyć się nawet wyjście do kuchni.
A co myslicie o maxi cosi citi? To jest ten najprostszy.Cameline lubi tę wiadomość
-
Kochane chciałam tylko Wam napisać, że od wczoraj Bartuś jest już na świecie. Urodził się w 24t+4d o 10:15, waży 680g i ma 30cm oczywiście było cc.
Na ten moment mogę z mężem tylko wierzyć w cud.
Nie dało się zatrzymac porodu, pękł mi pęcherz. Bartuś dzielnie walczy i mamy nadzieję, że wygra tę walkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2017, 15:49
-
Dreamy z całych sił 3mam wraz z mężem za Was i Bartusia kciuki. Znam 3letnia dziewczynke która się urodziła dokładnie w takim samym momencie i waga. Jest wspaniałem, zdrowym dzieckiem, które w tej chwili niczym już nie odbiega. To się Bartuś pospieszyl.