Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No lekarz stwierdzil ze innych antybiotykow mi.przepisac nie moze, tylko penicyline albo pochodne..
Moge psikac gardlo tamtum verde i brac osilllococinum? Jakos tak to sie pisze.
A moze.jakby zazyc nospe przy tym kaszlu jak ja ten brzuch tak.napinam?
-
Ja kaszląc czy kichając zawsze pochylam się do przodu, wtedy się tak nie napina brzucha..
Nie wiem co Ci doradzić odnośnie tego antybiotyku, powiem szczerze, że na farmakologii nie omawialiśmy takich leków za bardzo, bo to nie jest coś na czym normalnie pracują ratownicy medyczni, a na innych zajęciach też się nie przewinęło akuratnie wiem na ile jest ryzyko wystąpienia reakcji po pochodnej penicyliny jeśli wcześniej coś się działo po penicylinie
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Augmentin ma ten sam sklad co amotaks co dostalam. Czyli to pochodne penicyliny
Jutro mam ginekologa, wiec pogadam z nia. Przez telefon mi powiedziala ze ten sam antybiotyk by mi przepisala...
No ale co z tymi kobietami co maja uczulenie na penicyline? Ratunku nie ma? Trzeba sie meczyc?
-
LIsa miałam dwie cc - jedną ratującą po 20h porodu naturalnego, a drugą planową.
Generalnie stwierdzam, że za szybko się zdecydowałam na drugi poród i nie byłam gotowa wtedy na próbę sn. Stąd ta druga cesarka.
Szcerze teraz jej żałuję.
Uważąm, że poród sn to najlepsza droga porodu, naluralna. Gdyby tak nie było to byśmy na brzuchach miały suwaki.
Inaczej się po sn dochodzi do siebie, inaczej się karmi, inaczej połóg wygląda. Ja tego porównania nie mam ale znam dziewczyny po vbacach i to jest dzień do nocy.
Poniważ to najpewniej moja ostatnia ciąża, to chcę spróbować jeszcze raz sn.
Nie jestem fanatyczką, jeśli bedą wskazania oczywiscie zgodzę się na cc, ale póki ich nie ma chce rodzić tak jak wskazuje natura.Gosiaczek, Zorganizowana:), poppy lubią tę wiadomość
Daniel
-
Co do kangurowania przez tatusiów na Madalińskiego, to jak rodziłam w 2013 r. to tatusiowie dostawali dzieci od razu po cięciu kiedy mamy były jeszcze zszywane. Było to jednak kilka lat temu i może coś się zmieniło.
Ja przed porodem puerwszego synka nie miałam siary, teraz zresztą też nie mam, a nie narzekałam na brak pokarmu, a wręcz przeciwnie. Tak więc brak siary przed porodem o niczym nie świadczy.
Ja zamierzam synka kłaść do spania na boku raz jednym, raz drugim. To zabezpiecza w razie ulewania a do tego główka się ładnie kształtuje i nie jest z tyłu płaska.
Kaszel tak jak kichanie nie szkodzą maluszkowijest dostatecznie chroniony przed wstrząsami przez płyn owodniowy.
-
Ja juz po wizycie.maly wazy 2200 gr,szyjka dluuuga 5.95 cm.
P.s myslicie czy jest sens teraz kupowac pojemniki do mrozenia pokarmu czy lepsze beda woreczki??Karooolcia :), Cameline, shelby*, zubii, Ja86, Bacardi90, ⚘Kwiatuszek, Marcia1989, Bąbelek1980, aswalda, Zorganizowana:), Lisa85, mkl, Brave, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalka, ja miałam kiedyś reakcje uczyleniowa po doumoxie- tez ma w składzie penicyline i jak miałam ropną wydzieline przy katarze i kaszlu to dostałam zinnat niby mocniejszy trochę niz te na penicylinie ale leczylam sie sama 2 tyg bez efektów wiec nie bylo wyjścia za bardzo
-
nick nieaktualnyNatalka, nie zazdroszczę sytuacji, niezły dylemat jest, ale nic mądrego Ci nie doradzę. Myślę, że kaszel na pewno nie zaszkodzi dzidziusiowi, więc tym się nie przejmuj.
O ręcznikach wiem tyle, że moja szwagierka miała jeden z Pepco i jeden z Tesco - twierdzi, że ten z Tesco jest o niebo lepszy (ale nie wiem dlaczego).
Strasznie wam współczuję tych zgag i problemów z wygodnym ułożeniem się do snu. Mi o dziwo najlepiej śpi się na plecach
Nie chcę rozpętywać żadnej dyskusji, ale właśnie na HBO leciał "Przegląd tygodnia: Wieczór z Johnem Oliverem 4, odc. 17". W swoim talk-show poruszył temat szczepionek. Jeżeli któraś z was chce szczepić, ale gdzieś w głowie jednak się obawia, to ten program pomoże rozwiać wasze wątpliwości
Jutro mają przywieźć mi meble do pokoju Krzysia a w sobotę jadę odebrać wózek - przede mną ciekawy weekend -
Nie ma reguły z tym jedzeniem i wagą. Moja od małego je dużo, dużo więcej niż rówieśnicy. W przedszkolu zjada wszystko, po 15 w domu normalny cały obiad, ok.17 podwieczorek typu placki czy naleśniki, żeby ok. 19.30 zjeść porządną kolację. Pomoędzy tym przegryza słodycze.
Jak miała ok.3,5 roku musiałam jej przeliczać kalorie (waga ok.12 kg i lekarz kazał) wyszło jej ok.2000kcal. Fakt że duzo się rusza bo noe jest typem kanapowca + rehabilitacje, waga stoi w miejscu. Chyba po mężu, bo on zjada wszystko ciągle a jest chudy (nawet nie szczupły). -
Emma 32 wrote:Ja juz po wizycie.maly wazy 2200 gr,szyjka dluuuga 5.95 cm.
P.s myslicie czy jest sens teraz kupowac pojemniki do mrozenia pokarmu czy lepsze beda woreczki??moj 1,5 kg!
sporoo, duzo witamin lykasz?
) szyjka cudowna
-
I nie jest chuda jak kościotrup, ma wąskiej budowy kości ale ma sporo tłuszczyku. Wizualnie akurat
Bratanica męża też z mniejszych, ona (11lat) ma nawet ręce chudsze i nogi od mojej córki, waży ok.19-20 kg - 11 lat, zjada dużo i bardzo aktywna fizycznie. Chyba taka uroda i geny po stronie męża - obaj bracia są bardzo szczupli