Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie my po wizycie Małgosia zostaje Małgosią waży 917 g
zastój na nerce był 6.8 mm obecnie się powiększył jest 7.2 mm ale gin kazał się tym nie spinać kolejna wizyta 31 lipca USG III Trymestru nius jest taki że według wagi u lekarza przez miesiąc schudłam 2 kg
i jestem niby 1 kg+ według usg dziś mamy 26+2 tc gin twierdzi że do końca małą powinna dobić do 3 kg ale może mieć z tym malutki problem .
a GWIAZDA tak się ułożyła że ie można jej było zrobić żadnego zdjęcia zasłaniała się rączkami i nogami ułożenie oczywiście miednicoweLisa85, Marcia1989, Princesska, Cameline, aswalda, perfectangel85, Bąbelek1980, natty85, Bacardi90, Ja86, Zorganizowana:), ⚘Kwiatuszek, justa., zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość
Synek Piotruś 2019Córeczka Oliwia 2013
. Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
A ja się bardzo cieszę bo zapisałam się na warsztaty bezpieczny maluch w Warszawie
Przydadzą mi się bo nie wiem nic na temat pierwszej pomocy itp, tym bardziej ze nie byłam w szkole rodzenia.poppy lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Bacardi może kup jakiś materiał pasujący do firanki i wszyj (daj krawcowej) z góry, od strony żabek. Materiał nie firankowy bo się będzie gryzło ale może pod kolor dodatków w pokoju? Może jakaś kolorowa koronka? Zależy jak gruba ta firanka.
Może ew.z dołu taka tasiemka z koralikami/perełkami. Co kto lubi i w jakim stylu ma pokój.Bacardi90, zubii lubią tę wiadomość
-
Maluch wazy 1350
wszystko w porządku, wszystkie przepływy i ilość wód płodowych. Szyjka stoi w miejscu
Uf . Kamień z serca.. i leży główką do dołu.
Napewno rezygnuje z rodzenia w bielańskim bo cały oddział położniczy w remoncie. I żadne kangurowanie itp nie wchodzi w grę.miffy, Ja86, Bacardi90, aleksandrazz, Zorganizowana:), perfectangel85, Bąbelek1980, ⚘Kwiatuszek, Cameline, zubii, MrsKiss, Lisa85, aswalda, natty85, Gosia1989, Kasia02, Annie1981 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Hej mamuski witam się po wizycie. Moje córy ważą 1946 g i 1955. Nie mam pojęcia gdzie one się mieszczą. Na wizycie wszystko dobrze więc się cieszę. Dr zrobił wymazy żeby sprawdzić czy pozbyliśmy się antybiotykiem syfiastych bakterii które się przyplątały przez pesssar ( dziewczyny z pessarem pilnujcie tego! )
Niżej chwalę się moim "brzuszkiem" Dodam że mam 13 kg na plusie a startowałam od wagi 53.
Mam też do Was pytanie czy wszystkie robiłyście badanie na cytomegalię?
I jakie badania powtarza się w 3 trymestrez? Typu HBS, tokso, HIV?
A dodam jeszcze że umówiła się juz na sesję noworodkową. Babeczka nie zapisuje aż do połowy sierpnia ale dla bliźniakó zrobiłą wyjątek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1411fd044e62.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37b125bf076d.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c5524ef80bc.jpg⚘Kwiatuszek, Karolka12345, shelby*, Bacardi90, Karooolcia :), Princesska, perfectangel85, justa., Cameline, zubii, MrsKiss, Ja86, Lisa85, aswalda, smeg, kayka93, Bąbelek1980, Maja83, Gosia1989, Kasia02, Marcia1989, Julia2015, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Annie1981 co do obecności męża to u mnie zależne jest to w jakiej sali będę rodzić- jak w sali porodowej to mąż będzie mógł ze mną być a jak w sali operacyjnej, to nie ma takiej opcji. Nie wiem tylko od czego ma zależeć wybór sali- chyba jest to kwestia organizacyjna szpitala ile operacji i cesarek bedzie danego dnia?
-
No kochane łatwo nie jest
ale juz bliżej niż dalej. Najgorzej w nocy wstać mi z pełnym pęcherzem i dotoczyć się do toalety.
Sama nie wierzę że to już tak niedługo. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej nie mam pojęcia o karmieniu, przewijaniu, pielęgnacji...Koleżanki mówią że instynkt zrobi swoje i że nauczą mnie w szpitalu. Oby miały rację⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość
-
Poppy ja kupuję pampersy 1, ale na razie tylko 1 paczkę bo pamiętam, że dość szybko przechodzi się na 2 a potem na 3.
Monako śliczny brzuszek, chociaż na pewno nie jest lekko.
W trzecim trymestrze powtarza się wszystkie badania z początku ciąży tj. Toxo, cmv, różyczkę, hiv, żółtaczkę itd. Dodatkowo pobiera się wymaz na hbs.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 19:16
poppy lubi tę wiadomość
-
Piękne macie brzuszki
to i ja się pochwalę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/510a8c999eeb.jpgCameline, Lisa85, shelby*, Bacardi90, smeg, Karooolcia :), perfectangel85, Bąbelek1980, Maja83, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), Annie1981 lubią tę wiadomość
-
I jeśli ktoś był szczepiony na wzw b to musi pokazać oryginały tych zaświadczeń. Mi 6 lat temu w szpitalu (leżałam co chwilę) przy wypisywaniu tych ankiet do przyjęcia wystarczyło podać rok szczepień. Gdy teraz leżałam to powiedzieli że przepisy się zmieniły i oryginały zaświadczeń trzeba mieć przy sobie. Problem u mnie taki że nie mogę się ich doszukać
Jeszcze odnośnie badań w ciąży, robi się odczyn combsa. W poprzedniej ciąży robiłam na początku i w 3 ttrymestrze. Ostatnio lekarz kazał mi zrobić znowu - miałam na początku i ok. 18-20 tc po amniopunkcji - mimo rh+, twierdząc że dla niego to ważne czy w organizmie nie toczy się jakaś walka z infekcją. Mówił że ma kilka pacjentek z rh+ i żadnymi objawami a combs dodatni i traktuje je się wtedy jak konflikt czy coś podobnego -
Cameline to bardzo ciekawe co piszesz. Kompletnie nie wiedziałam nic o tym odczyni combsa. A mam akurat Rh+.
Zapytam o to swojego dr. I niech mi ktoś tu powie, że nie warto udzielać się na forach i sugerować się internetem...zubii lubi tę wiadomość