Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też od dziś 30 tydzień! Niedawno był 13, a tu już 30... W poniedziałek mam wizytę, ciekawa jestem ile Mała teraz waży i czy się przekręciła - okłada mnie ostatnio często po żebrach, ale nie potrafię stwierdzić czym
Justaw, faktycznie malutki masz brzuszek! U mnie już solidnie wystaje i jest taką okrąglutką piłeczkązubii, Justaw, Princesska, Gosia1989, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
miffy wrote:U mnie też od dziś 30 tydzień! Niedawno był 13, a tu już 30... W poniedziałek mam wizytę, ciekawa jestem ile Mała teraz waży i czy się przekręciła - okłada mnie ostatnio często po żebrach, ale nie potrafię stwierdzić czym
Justaw, faktycznie malutki masz brzuszek! U mnie już solidnie wystaje i jest taką okrąglutką piłeczką
O której masz wizytę ? Ja idę o 16 i mam stresa bo na tym etapie większość dzieci ma już ponad 1,3kg a moja córka ważyła nie cały 1kg oby synek miał więcej. -
zubii wrote:O której masz wizytę ? Ja idę o 16 i mam stresa bo na tym etapie większość dzieci ma już ponad 1,3kg a moja córka ważyła nie cały 1kg oby synek miał więcej.
O 9, zwykle umawiam się z ranaMoja "Kruszynka" już miesiąc temu ważyła 840 g, więc myślę, że w poniedziałek powinna przekroczyć kilogram, tym bardziej, że wyraźnie czuję, że jest większa. A że ja jestem drobna to robi mi się przez to coraz bardziej niewygodnie - a tu jeszcze tyle czasu...
-
miffy wrote:O 9, zwykle umawiam się z rana
Moja "Kruszynka" już miesiąc temu ważyła 840 g, więc myślę, że w poniedziałek powinna przekroczyć kilogram, tym bardziej, że wyraźnie czuję, że jest większa. A że ja jestem drobna to robi mi się przez to coraz bardziej niewygodnie - a tu jeszcze tyle czasu...
Też bym wolała rano ale mąż ma dniówkę więc ktoś musi zostać z córką dlatego tym razem tak późno i teraz mam do gina o wiele dalej jak mieszkaliśmy w rynku to miałam 5 minut drogi teraz 30 minut. Mój 4 tygodnie temu miał 772g -
A ja zaczynam 31 tydzien
21.06 maly wazyl 1450 g a tydzien pozniej 1800 u innego gina, chyba w tydzien tyle nie utyl?
Za to mi sie upieklo i nie stawalam na wadze, koszmar miesiac temu bylo 16 +, poszlo w brzuch i cycki i najgorsze uda:-\
O poprawka 32 tydzien, wowWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 13:27
Lisa85, Gosia1989, Zorganizowana:), ⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Ahh ja czekam na te magiczna 3 z przodu... Ale to jeszcze trochę. Ja mam na plusie 10 kilo od momentu stwierdzenia ciąży. I chciałbym więcej niż dwa kilo już nie przytyć... Musiałabym jednak przejść na jakąś zdrowa dietę
właściwie to ja jem bardzo zdrowo, tylko podzeram ciągle owoce w olbrzymich ilościach i prawie co dzień jakiś słodycz muszę zjeść... Może jako pierwsze wyzwanie postawie sobie jedzenie słodyczy tylko w weekendy
76,5 kilo ki starczy. Jak syna pierwszego rodziłam ważyłam 77 i nie chciałam tego przekraczać... Już wiem że to niemożliwe więc chociaż chce mała różnice
A po ciąży odchudzanie -
Hej dziewczyny!
Postanowilam w koncu sie zmusic i jakies zdjecie zrobic, jakosc nie jest zbyt dobra, ale zawsze to cos
https://naforum.zapodaj.net/b0e4cba0fd45.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/48e17b23f562.jpg.html
Wasze brzuszki sa suuuuper sliczneWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 15:04
Lisa85, Justaw, Bacardi90, Gosia1989, Cameline, aswalda, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Co do wagu dzieci to trzeba to traktowac z przymruzeniem oka , wazne ze wymiary co do tyg sie zgadzaja, kazdy sprzet jest inny, mi w szpitalu nie pamietam dokladnie w ktorym tyg wyliczyli 1650 g a dwa tyg pozniej u gina 1644 . Myslalam ze zawalu dostane ale wszystko bylo ok bo byla w tygodniach do przodu z terminu.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
aleksandrazz wrote:Co do wagu dzieci to trzeba to traktowac z przymruzeniem oka , wazne ze wymiary co do tyg sie zgadzaja, kazdy sprzet jest inny, mi w szpitalu nie pamietam dokladnie w ktorym tyg wyliczyli 1650 g a dwa tyg pozniej u gina 1644 . Myslalam ze zawalu dostane ale wszystko bylo ok bo byla w tygodniach do przodu z terminu.
Jasne, że tak - wiadomo, że to tylko szacunkowe wyliczenia, zawsze biorę na to poprawkę. Już słyszałam przeróżne historie dotyczące przeszacowań
Lisa, jakiej firmy są te pieluszki?
-
Pewnie ile osób tyle opinii
Mnie osobiście nożyczkami, mimo że miałam w komplecie też cążki dla maluszka.
Wydaje się też że nożyczkami bezpieczniej bo jal w cążki wejdzie trochę skórki to... ale to pewnie dlatego że nie lubię cążkówperfectangel85, zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość