X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja w szpitalu... lekarz kazał liczyć ruchy i wiedziałam, że tak będzie. Gdzie ja 10 ruchów po jedzeniu, 3 x dzienne, żebym czuła. Od wczoraj Antoś ma słaby dzień, dziś postanowiłam, że pojadę na IP, dla swojego komfortu psychicznego. Niestety nas zostawili, zrobili USG, KTG ( Antoś akurat tego nie lubi i zaczął się popisywac!) W pół godz. 8 razy się poruszył, więc nieźle. Po USG okazało się, że AFI, które na prenatalnych wyszły 24,5, teraz wyniosły 10,5... lekarz powiedział, że to nie jest wina sprzętu... Cuda, w przeciągu 4 dni taka zmiana. No nic, ze 2 dni napewno polezymy, za 2 dni kolejne KTG,. Od jutra mam listę I wpisuję ruchu płodu... Już to widzę, jak ją zapełnię :/

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek trzymajcie się tam dzielnie <3 najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek 3maj się ciepło! Wszystko będzie dobrze:)

GdziejestMieszko mam podobne doświadczenia z rożkiem. Mąż też się bał wziąć dziecko na początku ale w rożku było gorzej bo nie czuł córki w tym rożku i raz by wypadła. Bardziej sprawdziło się zawijanie kocykiem/pieluszką jak w szpitalu, dziecko jest w tym trochę stabilniejsze.
    Jaki wybrałaś otulacz do spania? Ja też jeszcze nie wiem czym będę do spania używać

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ja postawiłam na woombie na pierwszye trzy miesiące a potem będzie tulik albo śpiworek już ze swobodnymi rączkami ;) rożek mam ale tylko na początek żeby M nie bał się jej brać na ręce

No włąśnie u mnie z tym rożkiem zaczęło sie jak weszlismy do sklepu dziecięcego z mężem. On chce rożek i trzeba kupić. Chce tez śpiworek.
    Bacardi a rożek to kupiłaś z usztywnieniem czy bez? I jakich wymiarów?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAbelek trzymaj się dzielnie, rób co karzą a na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymamy kciuki a najważniejsze że jesteś na obserwacji i na pewno w dobrych rekach.

Bąbelek1980, julitk4 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako piekny brzuch! Duze masz te dziewczyny! Masz juz ustalony termin cc czy czekacie? Jak to jest w przypadku blizniakow?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek trzymaj sie! Na pewni wszystko jest i będzie ok :)

Jeszcze co do rożka to ja tez sie nie czułam pewnie trzymając dziecko w rożku. Do spania w ciągu dnia był super, ale zeby w tym nosić dziecko to nieeee, nie czułam sie pewnie, córka była pierwszym malutkim dzieckiem jakie zdarzyło mi sie trzymać na rękach i zdecydowanie bezpieczniej sie czułam gdy ja trzymałam bez rożka.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z tych co rozki polecaja ;) i sama przy pierwszym dziecku bardzo dlugo uzywalam, tylko, ze to byla zima... a teraz tez sie zastanawiam jak to bedzie bo jak bedzie cieplo to nie owine takiego malenstwa, zeby sie zgrzal ;) ale na allegro kupilam takie cieniutkie nie usztywniane rozki i zobaczymy jak sie sprawdza i przydadza... ;)

Babelek trzymaj sie! Jestes pod dobra opieka to bedzie wszystko w porzadku ;)

A co do prania to pralam je czesto i po starszym synu sa dobrej jakosci, te nowe tez wypralam i wyprasowalam i sa fajne ;) Rozki maja to do siebie, ze czesto je sie pierze bo sie bardzo brudza ;)

Witam sie w 31 tygodniu ;) Jak tez czas leci... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 09:10

Bąbelek1980, Annie1981 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek a jak masz liczyc ruchy to takie kopniaki czy smyrniecia tez?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    No włąśnie u mnie z tym rożkiem zaczęło sie jak weszlismy do sklepu dziecięcego z mężem. On chce rożek i trzeba kupić. Chce tez śpiworek.
    Bacardi a rożek to kupiłaś z usztywnieniem czy bez? I jakich wymiarów?
    Rożek mam z Motherhood z usztywniaczem bo zawsze można go wyjąć a wydawało mi się, że w takim będzie mu łatwiej trzymać małą. Tam chyba tylko jeden wymiar mają

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Monako piekny brzuch! Duze masz te dziewczyny! Masz juz ustalony termin cc czy czekacie? Jak to jest w przypadku blizniakow?

falka razem z dr jesteśmy zaskoczeni że na tym etapie ciąży jest u mnie lepiej niż było od samego poczatku. Więc ta granicę lezenia na oddziale tak troszkę przesówamy. Na początku miałam iść na oddział po 32 tc, później po 34 a teraz marzy nam się oddział w 35+1/2...zobaczymy. Wtedy od razu zdejmują mi pessar i czekamy tydzień na cc o ile dziewczyny bez pessara nie postanowią wyjść wcześniej ( ale to i tak juz bedzie poczatek 36 tc )
    Podejrzewam ze 24 lipca bedę juz na oddziale ( 35+2) i ten plan bardzo mi sie podoba.

Zdecydowałam, że kupuję rożki, bardziej ze względu na mężą ale wiem, że i tak je wykorzystam. Moze jeszcze dziś namówię go na zakupy :)

Justaw, zubii lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Falka, Monako masz super brzuszek i dziewczynki jakie już duuże! :)

Bąbelek to trzymaj się tam,
    Nadia a Ty jak ??

ja tak samo rożka używałam głównie jako podkład lub kołderkę, ale też nie nosiłam w nim

dziś u Nas chłodniej z czego się cieszę :) mi te upały w ogóle nie służą

Bąbelek1980, MoNaKo lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma iRobota?
    Wcześniej myślałam nad okurzaczem pionowym który od razu myje podłogę ale teraz intensywnie myślę o takim odkurzającym automatycznie.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rożka tym razem, mam otulaczki. Z pierwszym dzieckiem miałam i korzystałam bo to był listopad to nawet tk cieplej było w tym rożku. Z drugim, czerwcowym ni korzystalam z rożka wcale, tylko z kocyków.
    Myślę, że jeden można mieć - w razie w posłuży jako kołderka do wózka ;)

Ja się witam w skonczonym 30tc :) juz ostatnia prosta przede mną. Oby wytrzymac do konca wakacji :)
    No i jeszcze tydzien w Polsce i leciemy do Irlandii, trochę żałuję że tak krótko. Moglam kupic bilety do konca miesiąca, ale nie chcialam ryzykowac lotu w 33/34tc

Princesska, Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Bąbelek 3maj się ciepło! Wszystko będzie dobrze:)

GdziejestMieszko mam podobne doświadczenia z rożkiem. Mąż też się bał wziąć dziecko na początku ale w rożku było gorzej bo nie czuł córki w tym rożku i raz by wypadła. Bardziej sprawdziło się zawijanie kocykiem/pieluszką jak w szpitalu, dziecko jest w tym trochę stabilniejsze.
    Jaki wybrałaś otulacz do spania? Ja też jeszcze nie wiem czym będę do spania używać

Cameline do używania w ciągu dnia kupuję 2 otulacze muślinowe, w tk maxxx jest duży wybór w fajnych cenach. A na noc będzie Grosnug ( w UK marka Gro jest bardzo popularna), jest to połączenie otulacza ze śpiworkiem więc jakby się okazało, że mały nie lubi być skrępowany to mogę mu uwolnić rączki i ma zwykły śpiworek. Tak to wygląda:
    http://gro.co.uk/product/gro-snug/

Cameline lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U Nas tez chłodniej ... Leżę sobie w łóżku z kawka i śniadankiem :D I tak można żyć :D
    Co do rożków to ja sobie uszyłam jeden taki z wypełnieniem a drugi bez żeby był cienki :D Mam też dwa otula cze :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako a jeśli będzie wszystko dobrze to cięcie będzie też ok.36 tc? Czy czekacie najdłużej jak się da? A dziewczyny rzeczywiście duże, często jedno dziecko jest mniejsze na tym etapie.

Ostatnio u położnej była dziewczyna po wyjściu od lekarza na ktg w 38/39tc z bliźniakami, u której nie było żadnych zwiastunów porodu. Umawiali się na cc w skończonym 39tc czyli jak z jednym dzieckiem.
    Jestem zdania że czym dłużej w brzuszku tym lepiej, o ile nie ma problemów czy wskazań do wcześniejszego rozwiązania.

zubii, julitk4 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki wymiar macie tych otulaczy do spowijania?
    Ja kupiłam jeden bambusowy ale 70x70, jest yrochę grubszy, bardziej jak cienki kocyk. I muślinowy 100x100. Chciałabym jeszcze 120x120 ale nie wiem jakiej wielkości będzie najwygodniejszy w użyciu

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Babelek a jak masz liczyc ruchy to takie kopniaki czy smyrniecia tez?

Hej, wygląda to tak, że 3 razy w ciągu dnia muszą być ruchy dziecka 6 razy w ciągu godziny. Jeżeli w którejś godzinie będzie 6 ruchów, już dalej nie muszę liczyć. Ważne, żeby tak było 3 razy w ciągu dnia. Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam :).Rano nie zmieścił się, podpieli KTG, to pokazało ruchy, krytych ja nie czuję, a oprócz tego miałam klikać w przycisk za każdym razem jak poczuje ruch. Więc dziś dzień liczenia, a myślałam, że sobie pospie w południe, bo całą noc nie spałam.

f2wl4z17q60magcw.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Monako a jeśli będzie wszystko dobrze to cięcie będzie też ok.36 tc? Czy czekacie najdłużej jak się da? A dziewczyny rzeczywiście duże, często jedno dziecko jest mniejsze na tym etapie.

Ostatnio u położnej była dziewczyna po wyjściu od lekarza na ktg w 38/39tc z bliźniakami, u której nie było żadnych zwiastunów porodu. Umawiali się na cc w skończonym 39tc czyli jak z jednym dzieckiem.
    Jestem zdania że czym dłużej w brzuszku tym lepiej, o ile nie ma problemów czy wskazań do wcześniejszego rozwiązania.

Cameline z tego co mówił mój dr to najdłużej będziemy czekać do skończonego 37 tc. To już jest donoszona ciąża bliźniacza a przetrzymywanie maluszków za długo też może wywołać komplikacje. Nawet nie wiem jakbym dała radę nosić córki do 38-39 tc bo juz lekko nie jest a będzie tylko ciężęj

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ