X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja w szpitalu... lekarz kazał liczyć ruchy i wiedziałam, że tak będzie. Gdzie ja 10 ruchów po jedzeniu, 3 x dzienne, żebym czuła. Od wczoraj Antoś ma słaby dzień, dziś postanowiłam, że pojadę na IP, dla swojego komfortu psychicznego. Niestety nas zostawili, zrobili USG, KTG ( Antoś akurat tego nie lubi i zaczął się popisywac!) W pół godz. 8 razy się poruszył, więc nieźle. Po USG okazało się, że AFI, które na prenatalnych wyszły 24,5, teraz wyniosły 10,5... lekarz powiedział, że to nie jest wina sprzętu... Cuda, w przeciągu 4 dni taka zmiana. No nic, ze 2 dni napewno polezymy, za 2 dni kolejne KTG,. Od jutra mam listę I wpisuję ruchu płodu... Już to widzę, jak ją zapełnię :/

f2wl4z17q60magcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek trzymajcie się tam dzielnie <3 najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

• Cameline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek 3maj się ciepło! Wszystko będzie dobrze:)

GdziejestMieszko mam podobne doświadczenia z rożkiem. Mąż też się bał wziąć dziecko na początku ale w rożku było gorzej bo nie czuł córki w tym rożku i raz by wypadła. Bardziej sprawdziło się zawijanie kocykiem/pieluszką jak w szpitalu, dziecko jest w tym trochę stabilniejsze.
    Jaki wybrałaś otulacz do spania? Ja też jeszcze nie wiem czym będę do spania używać

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ja postawiłam na woombie na pierwszye trzy miesiące a potem będzie tulik albo śpiworek już ze swobodnymi rączkami ;) rożek mam ale tylko na początek żeby M nie bał się jej brać na ręce

No włąśnie u mnie z tym rożkiem zaczęło sie jak weszlismy do sklepu dziecięcego z mężem. On chce rożek i trzeba kupić. Chce tez śpiworek.
    Bacardi a rożek to kupiłaś z usztywnieniem czy bez? I jakich wymiarów?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BAbelek trzymaj się dzielnie, rób co karzą a na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymamy kciuki a najważniejsze że jesteś na obserwacji i na pewno w dobrych rekach.

Bąbelek1980, julitk4 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako piekny brzuch! Duze masz te dziewczyny! Masz juz ustalony termin cc czy czekacie? Jak to jest w przypadku blizniakow?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek trzymaj sie! Na pewni wszystko jest i będzie ok :)

Jeszcze co do rożka to ja tez sie nie czułam pewnie trzymając dziecko w rożku. Do spania w ciągu dnia był super, ale zeby w tym nosić dziecko to nieeee, nie czułam sie pewnie, córka była pierwszym malutkim dzieckiem jakie zdarzyło mi sie trzymać na rękach i zdecydowanie bezpieczniej sie czułam gdy ja trzymałam bez rożka.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z tych co rozki polecaja ;) i sama przy pierwszym dziecku bardzo dlugo uzywalam, tylko, ze to byla zima... a teraz tez sie zastanawiam jak to bedzie bo jak bedzie cieplo to nie owine takiego malenstwa, zeby sie zgrzal ;) ale na allegro kupilam takie cieniutkie nie usztywniane rozki i zobaczymy jak sie sprawdza i przydadza... ;)

Babelek trzymaj sie! Jestes pod dobra opieka to bedzie wszystko w porzadku ;)

A co do prania to pralam je czesto i po starszym synu sa dobrej jakosci, te nowe tez wypralam i wyprasowalam i sa fajne ;) Rozki maja to do siebie, ze czesto je sie pierze bo sie bardzo brudza ;)

Witam sie w 31 tygodniu ;) Jak tez czas leci... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 09:10

Bąbelek1980, Annie1981 lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek a jak masz liczyc ruchy to takie kopniaki czy smyrniecia tez?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    No włąśnie u mnie z tym rożkiem zaczęło sie jak weszlismy do sklepu dziecięcego z mężem. On chce rożek i trzeba kupić. Chce tez śpiworek.
    Bacardi a rożek to kupiłaś z usztywnieniem czy bez? I jakich wymiarów?
    Rożek mam z Motherhood z usztywniaczem bo zawsze można go wyjąć a wydawało mi się, że w takim będzie mu łatwiej trzymać małą. Tam chyba tylko jeden wymiar mają

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Monako piekny brzuch! Duze masz te dziewczyny! Masz juz ustalony termin cc czy czekacie? Jak to jest w przypadku blizniakow?

falka razem z dr jesteśmy zaskoczeni że na tym etapie ciąży jest u mnie lepiej niż było od samego poczatku. Więc ta granicę lezenia na oddziale tak troszkę przesówamy. Na początku miałam iść na oddział po 32 tc, później po 34 a teraz marzy nam się oddział w 35+1/2...zobaczymy. Wtedy od razu zdejmują mi pessar i czekamy tydzień na cc o ile dziewczyny bez pessara nie postanowią wyjść wcześniej ( ale to i tak juz bedzie poczatek 36 tc )
    Podejrzewam ze 24 lipca bedę juz na oddziale ( 35+2) i ten plan bardzo mi sie podoba.

Zdecydowałam, że kupuję rożki, bardziej ze względu na mężą ale wiem, że i tak je wykorzystam. Moze jeszcze dziś namówię go na zakupy :)

Justaw, zubii lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • ew101 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Falka, Monako masz super brzuszek i dziewczynki jakie już duuże! :)

Bąbelek to trzymaj się tam,
    Nadia a Ty jak ??

ja tak samo rożka używałam głównie jako podkład lub kołderkę, ale też nie nosiłam w nim

dziś u Nas chłodniej z czego się cieszę :) mi te upały w ogóle nie służą

Bąbelek1980, MoNaKo lubią tę wiadomość

Stdqp2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was ma iRobota?
    Wcześniej myślałam nad okurzaczem pionowym który od razu myje podłogę ale teraz intensywnie myślę o takim odkurzającym automatycznie.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam rożka tym razem, mam otulaczki. Z pierwszym dzieckiem miałam i korzystałam bo to był listopad to nawet tk cieplej było w tym rożku. Z drugim, czerwcowym ni korzystalam z rożka wcale, tylko z kocyków.
    Myślę, że jeden można mieć - w razie w posłuży jako kołderka do wózka ;)

Ja się witam w skonczonym 30tc :) juz ostatnia prosta przede mną. Oby wytrzymac do konca wakacji :)
    No i jeszcze tydzien w Polsce i leciemy do Irlandii, trochę żałuję że tak krótko. Moglam kupic bilety do konca miesiąca, ale nie chcialam ryzykowac lotu w 33/34tc

Princesska, Annie1981 lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Bąbelek 3maj się ciepło! Wszystko będzie dobrze:)

GdziejestMieszko mam podobne doświadczenia z rożkiem. Mąż też się bał wziąć dziecko na początku ale w rożku było gorzej bo nie czuł córki w tym rożku i raz by wypadła. Bardziej sprawdziło się zawijanie kocykiem/pieluszką jak w szpitalu, dziecko jest w tym trochę stabilniejsze.
    Jaki wybrałaś otulacz do spania? Ja też jeszcze nie wiem czym będę do spania używać

Cameline do używania w ciągu dnia kupuję 2 otulacze muślinowe, w tk maxxx jest duży wybór w fajnych cenach. A na noc będzie Grosnug ( w UK marka Gro jest bardzo popularna), jest to połączenie otulacza ze śpiworkiem więc jakby się okazało, że mały nie lubi być skrępowany to mogę mu uwolnić rączki i ma zwykły śpiworek. Tak to wygląda:
    http://gro.co.uk/product/gro-snug/

Cameline lubi tę wiadomość

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U Nas tez chłodniej ... Leżę sobie w łóżku z kawka i śniadankiem :D I tak można żyć :D
    Co do rożków to ja sobie uszyłam jeden taki z wypełnieniem a drugi bez żeby był cienki :D Mam też dwa otula cze :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako a jeśli będzie wszystko dobrze to cięcie będzie też ok.36 tc? Czy czekacie najdłużej jak się da? A dziewczyny rzeczywiście duże, często jedno dziecko jest mniejsze na tym etapie.

Ostatnio u położnej była dziewczyna po wyjściu od lekarza na ktg w 38/39tc z bliźniakami, u której nie było żadnych zwiastunów porodu. Umawiali się na cc w skończonym 39tc czyli jak z jednym dzieckiem.
    Jestem zdania że czym dłużej w brzuszku tym lepiej, o ile nie ma problemów czy wskazań do wcześniejszego rozwiązania.

zubii, julitk4 lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki wymiar macie tych otulaczy do spowijania?
    Ja kupiłam jeden bambusowy ale 70x70, jest yrochę grubszy, bardziej jak cienki kocyk. I muślinowy 100x100. Chciałabym jeszcze 120x120 ale nie wiem jakiej wielkości będzie najwygodniejszy w użyciu

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Babelek a jak masz liczyc ruchy to takie kopniaki czy smyrniecia tez?

Hej, wygląda to tak, że 3 razy w ciągu dnia muszą być ruchy dziecka 6 razy w ciągu godziny. Jeżeli w którejś godzinie będzie 6 ruchów, już dalej nie muszę liczyć. Ważne, żeby tak było 3 razy w ciągu dnia. Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam :).Rano nie zmieścił się, podpieli KTG, to pokazało ruchy, krytych ja nie czuję, a oprócz tego miałam klikać w przycisk za każdym razem jak poczuje ruch. Więc dziś dzień liczenia, a myślałam, że sobie pospie w południe, bo całą noc nie spałam.

f2wl4z17q60magcw.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Monako a jeśli będzie wszystko dobrze to cięcie będzie też ok.36 tc? Czy czekacie najdłużej jak się da? A dziewczyny rzeczywiście duże, często jedno dziecko jest mniejsze na tym etapie.

Ostatnio u położnej była dziewczyna po wyjściu od lekarza na ktg w 38/39tc z bliźniakami, u której nie było żadnych zwiastunów porodu. Umawiali się na cc w skończonym 39tc czyli jak z jednym dzieckiem.
    Jestem zdania że czym dłużej w brzuszku tym lepiej, o ile nie ma problemów czy wskazań do wcześniejszego rozwiązania.

Cameline z tego co mówił mój dr to najdłużej będziemy czekać do skończonego 37 tc. To już jest donoszona ciąża bliźniacza a przetrzymywanie maluszków za długo też może wywołać komplikacje. Nawet nie wiem jakbym dała radę nosić córki do 38-39 tc bo juz lekko nie jest a będzie tylko ciężęj

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 879 880 881 882 883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ