Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi moja doktor powiedziała ze najpóźniej do 39 tc chciała by zrobić cesarkę.. ze względu na tą cukrzyce :) wiec to będzie ok 15 wrzesień.

Co do rożka ja kupiłam z dawandy, zwykły biały z falbanką taki a'la lata 60 :P i on nie ma usztywnienia. Chciała bym żeby Aleks spał w nim Poprostu na początku..

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    O tu :)
    http://allegro.pl/wklad-do-gondoli-materacyk-wzory-kolekcja-2017-i6782735561.html
    Mam identyczny.jest b fajny!

Lisa85 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z corka mialam rozek usztywniany z mozliwoscia wyjecia usztywnienia ale lepiej trzymalo sie z usztywnieniem przy noszeniu ale w sumie to prawie w nim nie spala bo to czerwiec byl a rozek mialam w zestawie z lozeczkiem i posciela. Teraz szylam sama z mysla o spaniu synka w nim lepiej mi sie nosi malucha bez otulaczy rozkow itd.

Dzisiaj snil mi sie porod i urodzilam naturalnie corke a w brzuchu siedzial jeszcze synek zadzwonilam do swojego lekarza kazal przyjechac zbadal mnie i mowi ze jest rozwarcie ale zrobi mi masaz szyjki strasznie to bolalo i tyle nic sie nie wydarzylo dalej kazal jechac do domu i czekac az drugie sie urodzi. A ta urodzona corke przystawilam od razu do piersi prawa mi pogryzla do krwi a lewa ladnie chwycila. Zbudzilam sie i o dziwo z lewej piersi pociekla mi siara ! Ostatni raz leciala mi w 16tc z prawej.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką szeroką tasiemkę która zwiazywalam dziecko w rozku dla większej stabilnosci.

74709jcgjiz14w6b.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam rożki. Miałam 2 miękkie i 1 z wyciąganym usztywnieniem i mnie osobiście było łatwiej w nich trzymać dziecko tylko denerwowało mnie, że trzeba było ciągle poprawiać, bo się od dołu rozkładał jak Mały trochę podrósł. czyli używałam go do noszenia jakiś miesiąc a potem służył jako kołderka, wyściółka do wózka. Jeden był wiązany i ten się mniej "rozsuwal". Dziecko raczej się nie wysunie ale denerwujące to jest jak się nie trzyma to tak jak trzeba.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • miffy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    ja postawiłam na woombie na pierwszye trzy miesiące a potem będzie tulik albo śpiworek już ze swobodnymi rączkami ;) rożek mam ale tylko na początek żeby M nie bał się jej brać na ręce

A dlaczego nie Tulik od początku? Widzę, że mają też rozmiary od 2,5 kg. Ja się właśnie na taki czaję. One są za duże na początek?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    A dlaczego nie Tulik od początku? Widzę, że mają też rozmiary od 2,5 kg. Ja się właśnie na taki czaję. One są za duże na początek?
    dokładnie, nawet te najmniejsze są jednak troszkę za duże dla noworodków

• miffy Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacardi90 wrote:
    dokładnie, nawet te najmniejsze są jednak troszkę za duże dla noworodków

Ooo nie :( A niby od 2,5 kg, identycznie jak Woombie... A skąd wiesz, że są takie duże?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie nie wiem czego się spodziewać i w czym Młodemu będzie lepiej więc zaopatrzyłam się w:
    - 2 otulacze GRO-swaddle, takie: https://ene-due.eu/product-pol-7394-Otulacz-Gro-swaddle-Organic-Gro-Company.html
    - mniejszy otulacz mamas&papas http://www.pomocnicymamy.pl/Otulacz-muslinowy-dla-noworodka,-Mamas-&-Papas-3295.html
    -otulacz na rzepy swaddle me , rozmiar s, letni http://www.markusia.pl/spiworek-otulacz-swaddleme-rozmiar-s-szary-etap-3,17519,p.html
    -otulacz na zamek z możliwością wyciągnięcia raczek
    - 2 rożki, jeden wiązany a drugi na rzepy, raczej do przykrywania w wózku.
    Jak okaże się że Młody nie polubi spowijania to będę miała co sprzedawać na Olx :p

qdkkqps67blqh0e0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Ja miałam taką szeroką tasiemkę która zwiazywalam dziecko w rozku dla większej stabilnosci.
    Świetny pomysł :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 11:07

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    mi moja doktor powiedziała ze najpóźniej do 39 tc chciała by zrobić cesarkę.. ze względu na tą cukrzyce :) wiec to będzie ok 15 wrzesień.

Co do rożka ja kupiłam z dawandy, zwykły biały z falbanką taki a'la lata 60 :P i on nie ma usztywnienia. Chciała bym żeby Aleks spał w nim Poprostu na początku..
    Masz cc ze wzgledu na cukrzyce?czy cos innego?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ooo nie :( A niby od 2,5 kg, identycznie jak Woombie... A skąd wiesz, że są takie duże?
    tuliki są o wiele ładniejsze i na nie polowałam ale zaczęłam podpytywać znajome które używają i czytać opinie i podobno właśnie są duże :/ super się nadają na później

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 11:07

zubii, MoNaKo lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    O kurcze, nie wiedziałam, że one aż tyle kosztują.
    Mi się udało dwa z nich kupić w szmateksie. A i jeden rożek dostałam po siostrzenicach. Dlatego tak dużo mi tego wyszło. W ogóle zastanawiam się czy mam wszystkiego ile trzeba, ciuszków, pieluszek itd. Same znaki zapytania przy pierwszym maluchu :) Ręczniczki z kapturem mam dwa. Jedną żabcie z Pepco i liska z BabyOno. Ten z Pepco wydaje się bardziej chłonny.

Lisa85 lubi tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 11:08

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na aliexpress są tanie otulacze, nie zamawiałam, ale dziewczyny z grupy na fb polecają te: http://s.aliexpress.com/jMFzEBNr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 20:07

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 tak i wcale mi to nie przeszkadza :) w sumie cieszę się ze będzie CC.

Właśnie skończyliśmy urządzać kącik małego :) jest śliczna komoda Lampka-księżyc ramki na zdjęcia zawieszone. Jeszcze tylko lozeczko i będzie jak w bajce :) jutro cały dzień siedzę i przygotowyuje się do obrony :P

Ja ręczniki kupowałam z http://colorstories.pl/ i jestem zadowolona. Może trochę za duże jak na początek ale odpowiednio miękkie:) co do chłonności niestety jeszcze nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 22:03

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • weal Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naczytalam się o nagłej śmierci lozeczkiwej i jestem trochę przerażona, bo tak naprawdę kwestia zabawek kocykow to tylko jakieś 30% przyczyn.. A reszta nieznana

• perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Dziewczyny naczytalam się o nagłej śmierci lozeczkiwej i jestem trochę przerażona, bo tak naprawdę kwestia zabawek kocykow to tylko jakieś 30% przyczyn.. A reszta nieznana
    stad duza popularnosc monitorów oddechu i kursów pierwszej pomocy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 22:30

ex2bi09k5z8riyq7.png
‹‹ 880 881 882 883 884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ