Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jakie rożki polecacie? Z jakimś konkretnym wypełnieniem? Nie chciałabym jakiegoś mega grubego na sierpień a wszystkie które do tej pory wydają mi sie grube i bardzo ciepłe...
Pytanie czy kupic usztywnianie czy nie i jaki rozmiar.
Jak wogóle wyprać taki rozek żeby po praniu wyglądał tak jak przed??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 21:26
-
Monako ja tez będę rodzic w sierpniu i tym razem w ogóle nie kupuje rożka bo nie uważam, zeby on był latem potrzebny. Pierwsza córka urodziła sie na początku lutego i rożka używałam przez 2-3 tygodnie. Latem nie wyobrażam sobie owijać w niego maluszka.
-
Ja też na poczatku nawet nie zamierzałam kupować rożka...ale się naczytałam, że warto, że dzieci lubią byc otulona i tak naprawdę nie wiadomo czy sierpień bedzie super upalny więc już zgłupiałam. Mąż stwierdził że w takim rożku łatwiej mu bedzie trzymać nasze kruszynki dlatego zaczęłam sie rozglądać. Mam dwa otulacze z moterhood ale nie wiem czy w sierpniowe noce dziewczynkom nie bedzie w nich za zimno a kocyki tak wczesnie wiadomo- odpadają...Póżniej mogę je wykorzystać do wózka jako kołderkę...hmmmm sama już nie wiem
Myślałam, że mam wyprawkę prawie dopiętą a ciągle przychodzi mi do głowy coś nowego... -
Monako a może po prostu otulacze np bambusowe 120x120 i zawijanie we wrapa
to bardzo proste. Ale jak koniecznie chcesz różem to ja bym szukała miekkiego z bawełna/ bambusem po obydwu stronach. Jak chcesz potem wykorzystać go jako kołderkę czy np matę na podłogę to bierz większy
a nie myślałaś o śpiworkach? Dla mnie to genialny wynalazek do spania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 22:02
-
Justaw no właśnie teraz pomyślałam o śpiworkach. Też fajne rozwiązanie. Ale mąż jakoś pewniej czułby się mając córcie w klasycznym rożku. Więc może weżmę te większe żeby jeszcze je później wykorzystać.
Lisa85 wszędzie czytam że takich maluszków nie wolno niczym przykrywać bo moze się udusić. Tak więc pod uwagę biorę rożek/śpiworek a dwa otulacze już mam. -
Lisa85 wrote:Monako zrobisz jak uważasz
Na temat uduszenia się dziecka przykrytego kocykiem to może się nie wypowiem lepiej
4 najczęstsze przyczyny wypadków, jakim ulegają niemowlęta w swoich domach
Uduszenia
Nieumyślne uduszenia to najczęstsza przyczyną śmierci niemowląt. Ratownicy medyczni alarmują, że ponad połowa tragedii następuje najczęściej… w łóżku rodziców i źle zorganizowanych dziecięcych łóżeczkach.
Przyczyną jest najczęściej przygniecenie dziecka swoim ciężarem bądź poduszką, lub uduszenie się malucha przez zawinięcie w kocyk (zwłaszcza małe dzieci nie potrafią się uwolnić z takiego uścisku), poduszką bądź… maskotką. Warto wykazać się wyobraźnią. Z kolei dziecięce łóżeczko przed snem warto opróżnić z pluszaków i poduszek, a dziecko umieścić w bezpiecznym śpiworku.
Wymieniłam tylko jeden- ten o którym mowa
Zreszta była tu juz mowa o kocykach dla noworodków i stąd moje podejście że na poczatku kocykiem przykrywać w nocy nie będę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 22:45
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja się boję rożków
jak o nich myślę to od razu mam wizję, że dziecko się wyślizguje i wypada. Pewnie się mylę, ale w moim odczuciu trzymanie takiego malucha przez gruby rożek jest jak chwytanie łyżki przez rękawicę kuchenną, nie ma takiego wyczucia.
Do spania wybrałam otulacz i będę regulować temperaturę ubiorem dziecka lub ostatnio widziałam ciekawe rozwiązanie firmy Grobag połączenie otulacza ze śpiworkiem, fajna opcja.Cameline lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*]