Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie był u nas kurier z wyprawka ale nie mogę otworzyć drzwi...także jakby coś się działo to nie otworze drzwi...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Ja czasem miewam takie bóle krocza jak np podczas okresu. Właśnie takie ciągniecie napieranie. Ostatnio mi to trochę minęło i zapomniałam spytać się o to na wizycie :/

Mnie ostatnio tak bolało.Tzn czułam jakbym kości miała obite np jazdą na rowerze.Pobolało dwa dni i przeszło.ucisk czuje coraz częsciej.I czasami kłuje mnie brzuch jak sikam.I takie napieranie na cewkę czuje.Jutro robię badanie moczu.Jeśli nie ma żadnej infekcji to będę pytać gina oto.Ale te dolegliwości chyba są związane z ułożeniem małej.Tak to odczuwam.Mam nadzieję że to nie zwiastuje problemów z szyjką...

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:29

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:30

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Młoda waży 1260 g, więc jakiegoś szałowego przyrostu nie ma, ale w normach się mieści. Szyjka w porządku, nic niepokojącego się nie dzieje. Pozycja główką do dołu (obróciła się, wcześniej była poprzecznie), więc jak okłada mnie po żebrach to najprawdopodobniej nogami.

Lekarz stwierdził, że przy prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma w tym momencie potrzeby, żeby wizyty były częściej niż 4 tygodnie, myślałam, że po 30 tygodniu już trzeba częściej kontrolować... Jak Wasi lekarze się na to zapatrują?

Kwiatuszek, ja też czasem odczuwam taki lekki nacisk (nie jest to raczej bolesne, ale wyraźnie wyczuwalne) i to prawdopodobnie właśnie główka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 12:09

zubii, Lisa85, Ja86, Princesska, Marcia1989, Cameline, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), Bacardi90, falka lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o tym mówicie ale ja od wczoraj czuje takie jakby smyranie tam ;) nie cały czas ale jak mała jest bardzo aktywna i dużo się wierci. Nie wiem czy mam się tym martwić czy mała już jest w prawidłowej pozycji i naciska na szyjkę :/ czy to objaw skracającej się szyjki :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Nie wiem czy o tym mówicie ale ja od wczoraj czuje takie jakby smyranie tam ;) nie cały czas ale jak mała jest bardzo aktywna i dużo się wierci. Nie wiem czy mam się tym martwić czy mała już jest w prawidłowej pozycji i naciska na szyjkę :/ czy to objaw skracającej się szyjki :(

No właśnie mam te same obawy...Moja cały czas poprzecznie i wtedy lux się czuje.W sobotę nie wiem czy była główką w dół czy dupką ale oddychać nie mogłam bo mi na przeponie siedziała i cały czas ucisk na szyjkę czy pęcherz.Do łazienki co 10 minut na parę kropelek a potem mimo pustego pęcherza ucisk dalej.Aż takie kłucie,prący,jakby czymś drapała.Dziwne uczucie.Dobrze że wizyta niedługo.

• zubii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Zubii zamknięta jesteś od zewnątrz czy zamek się popsuł?

Zamek się popsuł zamyka się go od zewnątrz i wewnątrz jak kręcę nim to nie nic nie przesuwa to jest stary zamek.

Lisa bo i tak jest w nie których szpitalach dlatego zależy mi na ustaleniu terminu.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo. Ja nie miałam robionej cytomegalii, toxo ani wielu innych badań, bo w UK tego nie robią. W moim regionie nawet prywatnie się nie da.
    Piękny masz brzuszek :)

perfectangel85. Ja właśnie tak robię, że słodycze tylko w weekend a w tygodniu owoce :)

Jeżeli chodzi o nowe przepisy, które mają zmuszać do CC to też uważam, że to jest chore. Tu w UK lekarz i położna zgodnie twierdzą, że nie ma zmuszania do SN, bez względu na to jak i czy w ogóle kobieta rodziła wcześniej. Mam nadzieję, że te przepisy w Polsce to tylko takie straszenie a rzeczywistość okaże się inna.

A tu mój brzuszek w rozpoczętym 29 tc :)
    d966413adc7de4d0med.jpg

Biedronka7, Lisa85, zubii, Cameline, perfectangel85, miffy, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek, mkl, shelby*, Zorganizowana:), Bacardi90, Bąbelek1980, aswalda lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julitk4 wrote:
    No właśnie mam te same obawy...Moja cały czas poprzecznie i wtedy lux się czuje.W sobotę nie wiem czy była główką w dół czy dupką ale oddychać nie mogłam bo mi na przeponie siedziała i cały czas ucisk na szyjkę czy pęcherz.Do łazienki co 10 minut na parę kropelek a potem mimo pustego pęcherza ucisk dalej.Aż takie kłucie,prący,jakby czymś drapała.Dziwne uczucie.Dobrze że wizyta niedługo.
    Daj znać po wizycie! Ja tez się chyba wybiorę prywatnie to sprawdzić

34bwugpje1vo91cp.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie piękny brzuszek !
    Ja już męża uprzedziłam ze jak coś będzie nie tak szło z porodem to ma na nich wymusić cc bo dziecko jest najważniejsze !

Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Daj znać po wizycie! Ja tez się chyba wybiorę prywatnie to sprawdzić

Dam napewno:)Póki co nie panikuje bo tylko raz się tak czułam.

• Princesska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Ja już po wizycie. Młoda waży 1260 g, więc jakiegoś szałowego przyrostu nie ma, ale w normach się mieści. Szyjka w porządku, nic niepokojącego się nie dzieje. Pozycja główką do dołu (obróciła się, wcześniej była poprzecznie), więc jak okłada mnie po żebrach to najprawdopodobniej nogami.

Lekarz stwierdził, że przy prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma w tym momencie potrzeby, żeby wizyty były częściej niż 4 tygodnie, myślałam, że po 30 tygodniu już trzeba częściej kontrolować... Jak Wasi lekarze się na to zapatrują?

Kwiatuszek, ja też czasem odczuwam taki lekki nacisk (nie jest to raczej bolesne, ale wyraźnie wyczuwalne) i to prawdopodobnie właśnie główka.
    Ja tez właśnie byłam nastawiona na częstsze wizyty. Co prawda nie przekroczyłam jeszcze 30 tyg ale kolejną wizytę doktor wyznaczyła mi na 27 lipca. To prawie miesiąc przerwy. Wtedy będę w 32 tyg.

miffy lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:31

miffy, Princesska lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    No ja też mam nadzieję, że termin mi ustalą. Moja gin powiedziała ostatnio, że jak coś to napisze mi skierowanie do szpitala na tydzień przed terminem.

To masz super bo mi gin nie wypisze skierowania więc muszę kombinować inaczej :/

Ja z córką na częste wizyty chodziłam od 38tc więc dziwią mnie częste wizyty już od 30tc ale może coś się znowu zmieniło okaże się dzisiaj...

miffy lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ile nadrabiania masakra xD
    Nie wiedziałam, że tak mają się zmienić przepisy co do tego cc... Ja boję się cesarki jak ognia, bardzo liczę na sn, ale myślę, że zmuszanie do sn po cc jest conajmniej nieodpowiedzialne... Mówiły tu niektóre z Was, że lekarze kontrolują Wam blizny po cięciu i to dla mnie logiczne, że nie u każdej będzie to bezpieczne...

⚘Kwiatuszek lubi tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • miffy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, to widocznie coś mi się ubzdurało, że to od 30 tygodnia wizyty mają być częstsze... No nic, trzeba się przede wszystkim cieszyć, że nic niepokojącego się nie dzieje (tfu, tfu!) i nie kombinować :D ;)

zubii lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja tez czuje dziecko bardzo nisko, i mam klucia w okolicach kosci lonowej ale ja mam probemy z szyjka. Na wizyty chodze co 2 tyg.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 882 883 884 885 886 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ