X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Liczę je jako 56/62 czyli duże 56 te mniejsze daje na wierzch a te właśnie z Lidla na spód.

Chyba też tak zrobie... A mam już tyle tego (koleżanka pracuje w lidlu i przynosi mi pełno ciuszków), że chyba będe non stop przebierać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 21:40

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Mi one się zmieniają. Pierwsza morfologia przed ciąża 148. (Norma do 150) na początku ciąży 138 potem wzrosły ładnie do 170-paru a teraz znowu mam ich 130. Moj gin mówi ze do 100 jeszcze jest w miarę. Poniżej 100 nie można mieć znieczulenia a CC tylko w ogólnym.. oczywiście mogę się mylić ale wydaje mi się ze tak mówiła.

To ze Ci spadają to nic nie znaczy, tak jak u mnie może wzrosnąl nagle, a może się zatrzymają. Oby nie spadały niżej :/ najgorsze jest to ze nie da się tego poprawić żadnym jedzeniem itp wiem bo moja siostra cierpi na małopłytkowości. W najgorszym okresie w ciąży miała kilkadziesiąt tys płytek i nic nie wywoływali. Była w szpitalu i dostawała sterydy.. skończyło się wywołanym porodem w 38 tc ale tylko dlatego ze wtedy jej ładnie wzrosły i lekarze wykorzystali moment
    Princeska dzieki za odp.moja lekarka mowila to samo.niestety mi one mega leca,dobrze ze przed ciaza mialam ich sporo ale w ostatnim badaniu wyszlo mi 116 czylijestem na granicy.a czy Twoja siostra dostawala caly czas sterydy czy tylko do porodu?chyba dla dziecka to nic nie sxkodzi,rozumiem ze w najgorszym wypadku to matka jest zagrozona krwotokiem a dziecko jest bezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 22:12

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) u nas bez większych zmian, po tym rotawirusie wybrałam się na kontrolę u gin, wszystko dobrze, szyjka trzyma ładnie i nie skraca się. W weekend mieliśmy urwanie głowy, bo malowalismy mieszkanie (ściany po niecałych 2 latach od urodzenia dziecka były masakrycznie brudne) teraz mam wciąż masę rzeczy w kartonach i zastanawiam się czy połowy nie wywalić na śmietnik...
    W tym tyg odbieramy fotelik do auta i to będzie pierwszy większy zakup dla drugiego syna, bo do tej pory kupiłam tylko kilka bodziakow i spodenek.
    Zauważyłam jak różni się moje podejście w pierwszej ciąży i teraz - wtedy oglądałam analizowalam masę rzeczy kupowałam wiele pierdolek, ekscytowalam się każdą pieluszka... teraz wychodzę z założenia ze im mniej tym lepiej ;)

perfectangel85, Maja83, Gosia1989, Lisa85, aswalda, poppy lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się w końcu na usg 3 trymestru. Do dr Mezyk ponownie. 18 lipca. Będzie 30 tydz i 2 dni. Chyba ok?

Też mam zupełnie inne podejście niż w pierwszej ciąży. Ale to pewnie też dlatego że starszaku czas zajmuje :) nie chce mu też pokoju zagracac rzeczami Nowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 22:26

Niesia86 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Princeska dzieki za odp.moja lekarka mowila to samo.niestety mi one mega leca,dobrze ze przed ciaza mialam ich sporo ale w ostatnim badaniu wyszlo mi 116 czylijestem na granicy.a czy Twoja siostra dostawala caly czas sterydy czy tylko do porodu?chyba dla dziecka to nic nie sxkodzi,rozumiem ze w najgorszym wypadku to matka jest zagrozona krwotokiem a dziecko jest bezpieczne.
    Dokładnie nie pamiętam nie chce skłamać ona w szpitalu może z 1,5-2 tyg leżała i wtedy dostawała sterydy na krwinki. Potem już nie - z tym ze ona maloplytkowosc miala od dziecka. Ona leżała w szpitalu w wawie na Madalińskiego oni się tam zajmują patologiami ciąży. Dziecku napewno nie szkodzi, przynajmniej ona mi nic nie mówiła. Urodziła w 100% zdrowe dziecko. Myśle ze nie ma się co na zapas przejmować.. napewno lepiej będzie jak wypytasz lekarza, im będziesz więcej wiedziała tym mniej będzie stresu i niepewności :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie proszę jak liczyć ruchy.

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje☺dzieki Princeska

Princesska lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⚘Kwiatuszek wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma ból krocza, spojenia lonowego? Od dwóch dni jak siedzę czy postoje czuje nacisk na całe krocze, jakby ciągnięcie w dół i na boki jakbym szpagat robiła. W środę dopiero mam wizytę.
    Ja tak miewam czasami i pytalam o to lekarza wczoraj i mowi ze wlasnie jak sie dlugo siedzi czy stoi zwyczajnie jest tam zastoj krwi przez to ze macics jest juz spora. Totak jakby zylaki sie w srodku zrobily. Ale to normalne i mam sie tym nie martwic wiec tez polecam wrzucenie na luz :)

Mialam wczoraj ostatnie usg prenatalne. Mala wazy 1400g jak bedzie tak rosla jak teraz to ok 3200 przy porodzie. Pomiary wszystkie ok ale smialismy sie z mezem zr ma duza glowe i krotkie nogi bo glowa na 60 centylu a nogi na 8. Juz sie martwilam ale gin mowi ze ok. U Was tez takie dyspropocje w wymiarach? U nas nogi sa krótsze od wieku ciazowego o tydzień a mozdzek większy o 2tyg...do ilu to jest w miare ok?

Princesska, justa., aswalda, Cameline lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanko, jak określacie rozmiarówke z Lidla? Mam ubranka w rozmiarze 50/56 ale wydaja mi się ne wielkościowo na 62... i nie wiem jak mam je posegregować...

Karolka ja pajace i bodziaki mam powieszone w szafie, spodenki i inne pierdoły trzymam w komodzie.
    Chciałąm je posegregować rozmiarami ale to nie ma sensu ze wzgl. na tą różną rozmairówkę więc wybrałam metodę od najmniejszych do największych choć w szafie wiszą tylko rozmiary 50/56.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:

Lekarz stwierdził, że przy prawidłowo rozwijającej się ciąży nie ma w tym momencie potrzeby, żeby wizyty były częściej niż 4 tygodnie, myślałam, że po 30 tygodniu już trzeba częściej kontrolować... Jak Wasi lekarze się na to zapatrują?
    .

Ja mam wizyte co 3tyg ale tak od poczatku. Na nastepnej wizycie mam juz ktg. Moja tez juz lezy glowa w dol :)

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez co 3 tyg ale to dlatego ze wyniki kiepskie.Moj maly jeszcze nogami w dol lezy,myslicie ze jeszcze sie przekreci?za chwile zaczynam 32 t

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Dziewczyny przypomnijcie proszę jak liczyć ruchy.

Ja poki co licze min.10 ruchow dziennie.po 36 t ma byc 10 przez godzine po jedzeniu z tego co pamietam.

perfectangel85 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Ja tak miewam czasami i pytalam o to lekarza wczoraj i mowi ze wlasnie jak sie dlugo siedzi czy stoi zwyczajnie jest tam zastoj krwi przez to ze macics jest juz spora. Totak jakby zylaki sie w srodku zrobily. Ale to normalne i mam sie tym nie martwic wiec tez polecam wrzucenie na luz :)

Mialam wczoraj ostatnie usg prenatalne. Mala wazy 1400g jak bedzie tak rosla jak teraz to ok 3200 przy porodzie. Pomiary wszystkie ok ale smialismy sie z mezem zr ma duza glowe i krotkie nogi bo glowa na 60 centylu a nogi na 8. Juz sie martwilam ale gin mowi ze ok. U Was tez takie dyspropocje w wymiarach? U nas nogi sa krótsze od wieku ciazowego o tydzień a mozdzek większy o 2tyg...do ilu to jest w miare ok?
    U mnie różnica pomiędzy wymiarem dwuciemieniowym a kością udową wynosi 3t2d. Wymiar dwuciemieniowy jest o 1t2d starszy do realnego wieku ciąży a kość udowa o 2tygodnie mniejsza. Lekarz nic na ten temat nie powiedział a ja nawet nie pytalam bo takie rozbieżności zdarzają się często i jest to normalne. Nie masz się czym przejmować☺

falka lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do 34 tygodnia jest duza szansa na przekrecenie, potem dziecko jest juz tak duze ze moze sprawic mu to trudnosc ale nie jest niemozliwe :) tak twierdzi moj gin

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:

Moja na połówkowych miała główkę o tydzień większą.Reszta wymiarów idealnie co do tygodnia ciąży.Też się trochę martwię czy dysproporcja się nie pogłębi ale lekarz mówił że wszystko ok.

• Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Karolka ja pajace i bodziaki mam powieszone w szafie, spodenki i inne pierdoły trzymam w komodzie.
    Chciałąm je posegregować rozmiarami ale to nie ma sensu ze wzgl. na tą różną rozmairówkę więc wybrałam metodę od najmniejszych do największych choć w szafie wiszą tylko rozmiary 50/56.

O powiem ci, ze dobry pomysł z tym :D Musze tez je pomierzyć bo jakoś musze to poukładać :D

Dziewczyny trzymajcie kciuki za mojego małego misia, bo dziś idziemy na USG sprawdzić jak jego kanaliki przy nereczkach... oby się nie poszerzyły...

perfectangel85, MoNaKo lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • zubii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy przyjść na koniec sierpnia i ustala mi w szpitalu termin CC matko jak się cieszę !

perfectangel85, justa., Maja83, Cameline lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:31

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, trzymam!

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • miffy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, trzymam kciuki za Was! Mam nadzieję, że wizyta Cię uspokoi :)

Zubii, to super! Od razu głowa spokojniejsza, co?

A z tymi dysproporcjami to chyba normalna rzecz... Każde dziecko się rozwija inaczej, niektóre mają dłuższe, a niektóre krótsze nogi, a zresztą już samo to jak lekarz zaznaczy na monitorze robi czasem różnicę, tak samo z późniejszym wyliczeniem wagi z tego... Także chyba trzeba mieć do tych pomiarów dystans, jeśli lekarze nie mówią, że coś jest nie tak. Sama sobie tak tłumaczę ;)

zubii, Gosia1989 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ