Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa85 wrote:O super. Jak to załatwiłaś?
Zadzwoniłam do ordynatora opowiedziałam historię z pierwszą ciąża i kazał przyjść na koniec sierpnia to ustalimy CC i ze w takim przypadku gdzie się jest po CC spokojnie zrobią kolejna bez skierowania od lekarza.
Miffy i to jak ! Jakby się nie udało to bym musiała inaczej kombinowac oprócz tego że gin nie chce dać skierowania jest bardzo dobry i nie bardzo chciałabym go zmieniać a tym bardziej że mało bierze za wizytę i ktg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 11:42
Lisa85, miffy, MoNaKo, ⚘Kwiatuszek, Cameline lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę u lekarza 13 lipca i też mam nadzieję już poznać datę CC, ale pewnie będzie jeszcze za szybko. W UK to dopiero drugie spotkanie z lekarzem, więc nie mam zbyt wiele okazji z nim rozmawiać
Niespokojna M. Ja miałam już 5 infekcji pęcherza w ciąży. Nie jest to groźne dla dziecka jeżeli jest leczone. Nieleczone może doprowadzić do przedwczesnego porodu dlatego grzecznie łykam antybiotyki. Lekarze zgodnie mi mówią, że nie są one szkodliwe dla dziecka.zubii lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
zubii wrote:Nie koniecznie moja córka przekręciła się w 36tc a koleżanki synek tydzień przed terminem
zubii lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:Zadzwoniłam przed chwilą do ordynatora. Nawet się nie przedstawił, ale pamiętam, że to taki mruk z niego więc ok. Powiedziałam o co chodzi i czy będę miała trzecie CC. Burknął, że prawdopodobnie tak. Pytałam czy mam wcześniej przyjść do szpitala i ustalić termin, to powiedział, że mój lekarz prowadzący ma mi skierowanie wypisać, bo oni na terminy konkretnie się nie umawiają. I tyle.
Dziwny typ...jaka ci lekarz da skierowanie to wtedy pojedź się umówić na CC sądzę, że spokojnie ustala termin. -
Musze sie pochwalić ze jestem magistrem prawa
udało się.
Właśnie wróciłam z obronyi dziś 200 dzień w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 12:57
miffy, zubii, perfectangel85, Bąbelek1980, MrsKiss, Annie1981, ⚘Kwiatuszek, Gosia1989, MoNaKo, natty85, Agaciora, Karooolcia :), Emma 32, justa., shelby*, aswalda, Zorganizowana:), Lisa85, Maja83, Cameline, Brave, falka, Marcia1989, smeg, Bacardi90 lubią tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
perfectangel85 wrote:Dziewczyny przypomnijcie proszę jak liczyć ruchy.
Hej, ja leżę w szpitalu, ze względu na słabo odczuwalne ruchu, bądź niewielką ich ilość.Każą tu liczyć: 3 x dziennie, żeby było min. 6 ruchów w ciągu godziny. U mnie okazało się, że na izbie przyjęć lekarz chyba źle zmierzył AFI, bo nagle wyszło mniej z 24,5 ( wynik z prenatalnych- na 10,5. Dzisiaj na USG znowu wyszło wielowodzie - 21 AFI no i kolejne dni na obserwacji, a już myślałam, że pójdziemy do domkuTłumaczę sobie, że to wszystko dla dziecka, tego upragnionego, jeśli trzeba zostać, to trzeba. Obym nie musiała leżeć do porodu...
zubii, perfectangel85 lubią tę wiadomość
-
Witam się w skończonym 30 Tc
dziś miałam usg nasza dzidzia waży 1560g, wszystko w porządku.
ZAKOCHAŁAM SIĘ W NIEJ, MA TAKĄ PIĘKNĄ BUZKĘ. Główką do dołu ustawiona, ale nie podniecam się do końca tym bo była już tak, potem 2tyg temu się przekręcila miednicowo i teraz znów się przekręcila. Fika cały czas akrobatka
nastawiam się na poród SN, więc dobrze by już tak została. Do terminu porodu pozostalo mi 70 dni. Przewidywana waga przy porodzie 3,5kg.
jutro mam wizytę u ginki swoej to spytam o to napieranie w kroczu ale od wczoraj się uspokoilo. Gratki obrony Princesska!
Princesska, zubii, justa., aswalda, Zorganizowana:), Ja86, Lisa85, poppy, Maja83, Cameline, Bąbelek1980, Marcia1989, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś miała mycoplazmę w ciąży?
Jestem przerażona bo ostatnio miałam i myko i ureoplazmę. Brałam antybiotyk i mykoplazma nadal jest. Mąż właśnie jedzie do dr do gabinetu żeby mu pokazać wyniki ale boję się że przez ten syf zdejmą mi pessar!!!!
Boję się też że ta bakteria może mieć wpływ na moje córeczki...