Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • falka Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska gratuluję obrony. Teraz na spokojnie możesz myslec tylko o dziecku :)

Babelek wspolczuje ze w szpitalu jesteś ale lepiej dka Was ze jesteś pod kontrolą.

Monako i jak wyszło z ta bakteria i pessarem, co gin powiedzial mezowi?

Duze te Wasze chłopaki :)moja 1400 z wczoraj i tez nastawiam sie na sn wiec mam nadzieje ze wielka nie bedzie :) Oliwcia a z kiedy masz ten pomiar 900g malusia:)

Princesska, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Oliwcia a z kiedy masz ten pomiar 900g malusia:)
    Pomiar mam dokładnie z piątku 27+4 TC od samego poczatku u nas jest krucho z przyrostem

Justa u mnie poltora miesiaca temu było 7 dni dwa miesiące temu 5 dni w tył a obecnie mamy 9 dni .... Teraz to ja już nawet nie wiem jak z porodem u mnie sama nic nie wiem

paula876 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    U mnie gin twierdzi ze przy 20 mm jest to dopiero niebezpieczne i że wtedy dopiero zaczyna sie podejmować jakie kolwiek kroki wizytę miałam w piątek prawa nerka u nas wczesniej 6.8 mm obecnie 7.2 mm wiec w porównaniu do was roznica spora no ale za to waga u mojej gwiazdy tylko 917 g

Justa słonko tak jak już pisałam w innym wątku u mnie jak na razie jest 9 dni do tylu ale jak już zauważyłam co wizyta ten czas zamiast sie zmniejszac to się wydłuża niestety

Miejmy nadzieję, że to wszystko wchłonie się po porodzie i na strachu się skończy... to słuchajcie dzis moja koleżanka pyta sie jak mój mały i ile waży to mówie, że 1800g a ona no to bardzo mało jak na ten etap ciąży... ja tylko popatrzyłam na nia jak na wariatke i nic sie nie odezwała, bo już siły nie mam żeby tłumaczyc ze wszystko jest ok... i jeszcze mówi ojj nisko masz ten brzuch to pewnie wcześniej urodzisz (brzuch mam standardowy jak wszystkie)...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Miejmy nadzieję, że to wszystko wchłonie się po porodzie i na strachu się skończy... to słuchajcie dzis moja koleżanka pyta sie jak mój mały i ile waży to mówie, że 1800g a ona no to bardzo mało jak na ten etap ciąży... ja tylko popatrzyłam na nia jak na wariatke i nic sie nie odezwała, bo już siły nie mam żeby tłumaczyc ze wszystko jest ok... i jeszcze mówi ojj nisko masz ten brzuch to pewnie wcześniej urodzisz (brzuch mam standardowy jak wszystkie)...
    Olej ja kochana jakas nie normalna czy co ??? Jak by usłyszała ile moja cora wazy to pewnie by stwierdziła ze ja glodze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 22:12

smeg lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Olej ja kochana jakas nie normalna czy co ??? Jak by usłyszała ile moja cora wazy to pewnie by stwierdziła ze ja glodze :-)

Ja juz ją od dawna olewam tylko czasami brakuje mi już cierpliwości... ona wie wszystko najlepiej itp. Fakt ma dwójkę dzieci ale jak patrze na wychowanie tych dzieci to pozostawia to wieleeee do życzenia ale do udzielania rad pierwsza...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• zubii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:

Moja corcia w 28t4d miala tyle co Twoja i urodzila sie 12 dni po porodzie z waga 3kg

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja robilam wymaz przed zalozeniem pessara , powiem gin na wizycie 21 lipca zeby mi pobral to bedzie miesiac od zalozenia. A Ty bralas od poczatku jakies globulki ? Ja mam sysyem 3 dni wieczorem macmiror , czwarty dzien smaruje sobie pimafucinem w kremie od srodka , dwa nic i od nowa.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Cos mi ostatnio nie po drodze z forum zeby sie odezwać. Niby jestem na zwolnieniu ale ciagle cos.
    Wczoraj mieliśmy wizytę u lekarza i wrocilam bardzo rozczarowana...
    Hania chyba pozostała Hania chociaż była odwrócona pośladkami do nas wiec cieżko było cokolwiek zobaczyć. W sumie to nic nie zobaczyłam. Zdjecia nie dostaliśmy. Niby taki fantastyczny sprzęt ma a filmu tez nam do tej pory nie nagrał żadnego. Wszystko muszę z niego wyciągać. Wagę rownież...1200 wazy w tej chwili. Myślicie ze prawidłowo?
    Wykonał pomiary i odkłada usg, wiec pytam go co bedzie to wtedy dopiero powiedział mi ze jest obrócona pleckami i cieżko cokolwiek dostrzec, stwierdził ze raczej dziewczynka, czyli znowu nic pewnego. Wiem ze nigdy nie ma pewności, ale wczoraj byłam naprawdę rozczarowana. Poza tym jest ułożona pośladkowy wiec do porodu złe. Oby sie jeszcze przekręciła.
    Szkoła rodzenia sie do mnie nie odzywa...dodzwonić sie tam nie ma szans. Chyba muszę pojechać. Czas leci i fajnie byłoby juz zaczac. Ńiby mówiła ze w lipcu sie zaczyna kurs dla osób mających termin na wrzesień, miała dzwonić ale póki co cisza...
    A mi jeszcze tyle rzeczy brakuje :( Wy macie juz wszystko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 06:59

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy hemoroidy... macie cos sprawdzonego,mam spray jest dobry ale na pare dni, masc procto hemoran jeszcze gorzej po niej.
    Mozecie cos doradzic

0d1yskjosr8efb7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko nie denerwuj się tak,mam podobną sytuację.Mała dalej leży główką do góry i nie zanosi się na to,żeby jej się chciało odwracać.Identycznie jak Twoja córeczka nie ma ochoty na potwierdzenie płci i 2 tyg temu i wczoraj na USG było tylko plecki i pupę widać ;) nie pamiętam już kiedy zdjęcie buzi dostałam,bo ona cały czas mój kręgosłup podziwia :D Ja mam czuja,że to dziewczynka,lekarz na dwóch USG w 17 i 21 tyg tak mówił i tego się trzymam.A obrócić się jeszcze mają czas dzieciaczki.
    Moja waży 1700g,wymiary brzuszka ma idealnie co do dnia,ale już kość udową i główkę kilka dni do tyłu,postanowiłam się tym nie przejmować,najważniejsze że jest zdrowa i dokazuje w brzuchu :)
    Ja86 w książce napisanej przez położną czytałam,że pomaga starta marchewka zawinięta w chusteczkę,stosowana jako okład na wiadome miejsce

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowiczko w 28 tyg moja ważyła 1100 g a w 30 1400 g,więc myślę że wszystko jest w jak najlepszym porządku.Nie zapominaj,że jedne dzieciaczki są większe inne mniejsze a i te pomiary przez komputer pozostawiają wiele do życzenia.Ja bym powiedziała,że najważniejszy jest przyrost wagi potwierdzany przez tego samego lekarza,na tym samym sprzęcie

zubii lubi tę wiadomość

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka już wczoraj zapomniałam napisać. Przede wszystkim dr nie kazał się stresować. Mąż miał wczoraj grzecznościowo z mikrobiologii wynik wstępny i z takim pojechał do dr więc czekamy jeszcze czy będą rozwijać się bakterie tlenowe- ostatnio na szczęście ich nie było więc teraz też na to liczę. Jak będziemy mieć wynik całościowy to telefon do dr i zleci mi kolejny antybiotyk. O zdejmowaniu pessara nawet nie wspomniał ale świństwa trzeba się pozbyć. Z tego co licze to kolejny wymaz będę juz chyba miałą na oddziale bo wybieram się tam 24 lipca a ostatni antybiotyk brałam 16 dni i wymaz należy powtórzyć po 10 od zakończonej kuracji a my i tak zrobiliśmy po 8...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Monako ja robilam wymaz przed zalozeniem pessara , powiem gin na wizycie 21 lipca zeby mi pobral to bedzie miesiac od zalozenia. A Ty bralas od poczatku jakies globulki ? Ja mam sysyem 3 dni wieczorem macmiror , czwarty dzien smaruje sobie pimafucinem w kremie od srodka , dwa nic i od nowa.

aleksandrazz ja też robiłam wymazy przed założeniem pessara- wszystko pięknie, same dobre bakterie. A teraz takie cuda :(
    Jak masz już miesiąc pessar to poproś na najbliższej wizycie o wymazy na tlenowce i beztlenowce z pochwy. Lekarze czasem lubią o tym zapomnieć więc warto im przypominać.
    Ja biorę clotrimazolum co 3 dni i do tego przemywam się tantum rosa. To wszystko. Biorę też probiotyki.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się .
    W ponedzialek bylam znowu u lekarza na kontrole przepływu no i opor jest. Lekarz na spokojnie wytlumaczyl ,ze w pepowinie jest jedna zyla i 2 tętnice.(nauka anatomii) i w żyle jest dobry przepływ , w tetnicy jednej opór , a w drugiej w normie. wiec srednia z tętnic wychodzi w normie ale przy górnej granicy . mówił ,źe każde inne wyznaczniki są ok . napięcie mięśni czy ruchy klatki piersiowej . wg niego synek bedzię rósł i dobrze się rozwijał . ale trzeba kontrolowac. za tydzien w czwartek mam wizyte u swojej gin i ona ma zdecydowac co i jak . troche się martwie ,że w razie pogorszenia zrobią cesarke , a chcialam rodzic sn bo pierwsza mialam cesarke/ oczywiscie jesli bedzie mus to się nawet nie zająkne .

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tc :) Jeju jak ten czas leci... Już się nie mogę doczekać mojego kochanego maleństwa :)
    A co tam u was ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 10:32

zubii, Lisa85, Annie1981, Princesska, Brave, Gosia1989, Cameline lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:33

zubii, shelby*, Annie1981, Brave, Gosia1989 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Justa, weź Ty kobito mnie nie strasz, jak ja urodze :) rodzilaś sn czy przez cc?
    Babelek moj jest wiekszy od Twojego.ostatnio wazyl 2200.jakos damy rade☺1 syn wazyl 4 kg i urodzialam sn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:03

Bąbelek1980 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Dzień dobry! Mi właśnie kurier przyniósł butelki :)
    3b3fea5ef4666419med.jpg

Lisaaa az tyle??12??ja mam 4 i sie zastanawialam czy to nie za duzo..

Lisa85 lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie Medele i tyle.

Buka jak tam? Odezwij się.

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:34

Princesska lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ