Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny mam do was pytanie o ból w krzyżu.
Zaczęło się w nocy, miałam wrażenie ze córa tak mi uciska na jakis narząd że nie mogłam znaleźć sobie pozycji.
Pojechałam na pobranie krwi i myślałam że jak się troszkę ruszę to bedzie lepiej ale nie jest;/
Mam ciągły ból w krzyżu nie ważne w jakiej leżę pozycji czy też stoję.
Brzuch miękki- zero napinania.
I nie wiem juz czy dziewuchy robią się coraz większze( mają po 2 kg) i coraz większy jest ucisk i bedzie tylko gorzej czy jednak to może być coś ze skurczami.
Podpowiedzcie co robić... -
jezeli to jest staly ból i do tego brzuch miekki to nie są to skurcze
raczej córeczki uciskają na jakiś nerw
skurcze nawet w końcowej fazie porodu pojawiają się i znikają, choć na chwileWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 12:47
zubii lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:Hehe.. 6 małych mam na pierwsze miesiące, a na dalsze 6 dużych. Ja się nastawiam raczej na mm dlatego tyle kupiłam.
Lisa85 lubi tę wiadomość
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
co do butelek, to ja synka karmiłam mm i też kupiłam ich dużo z wygody. 2 małe i 8 dużych. i do połowy butelek mleko odmierzam, do połowy wodę i w nocy tylko przelewa się wodę na szybko do tej butelki z nasypanym mlekiem i do podgrzewacza następne daje. nie chce mi się myć butelek w nocy na śpiąco po ciemku
Princesska, Lisa85 lubią tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
mi dwie butle wystarczyły jak już przeszłam na mm (6 miesiąc), ale ja z tych porządnickich i zawsze wszystko od razu myje, zeby nie pozasychało, wiec butelki po użyciu czysciłam i na dobrą sprawę by mi jedna wystrczyła hehe, ale dwie są ok bo na wyjscia można wziąć zapas
no i karmiłam mm jak młody jadł już tylko raz w nocy wiec to też zmienia pewnie postać rzeczyzubii, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
perfectangel85 wrote:jezeli to jest staly ból i do tego brzuch miekki to nie są to skurcze
raczej córeczki uciskają na jakiś nerw
skurcze nawet w końcowej fazie porodu pojawiają się i znikają, choć na chwile
Też mi się wydaje że to raczej ucisk z powodu braku miejsca. Nie będę siać paniki. A jestem juz na takim etapie że mam wrażenie iż prędzej mi brzuch eksploduje niż urośnie...a on jednak nadal rośnie.
-
MoNaKo wrote:Hej dziewczyny mam do was pytanie o ból w krzyżu.
Zaczęło się w nocy, miałam wrażenie ze córa tak mi uciska na jakis narząd że nie mogłam znaleźć sobie pozycji.
Pojechałam na pobranie krwi i myślałam że jak się troszkę ruszę to bedzie lepiej ale nie jest;/
Mam ciągły ból w krzyżu nie ważne w jakiej leżę pozycji czy też stoję.
Brzuch miękki- zero napinania.
I nie wiem juz czy dziewuchy robią się coraz większze( mają po 2 kg) i coraz większy jest ucisk i bedzie tylko gorzej czy jednak to może być coś ze skurczami.
Podpowiedzcie co robić...
Monako, też mi się wydaje, że to ucisk, któraś z dziewczynek musiała się po prostu tak ułożyć. Mnie też ostatnio bolało kilka razy w okolicy krzyża i pod żebrami z tyłu, nawet pytałam lekarza na poniedziałkowej wizycie czy to możliwe, że to córa tak się układa, że mi tam na coś naciska. Mówił, że jak najbardziej tak, dzieciaki potrafią przyjmować najdziwniejsze pozy, a teraz macica jest już tak duża, że te okolice są narażone na nacisk. Wydaje mi się, że u Ciebie przy bliźniętach to tym bardziej -
Hej dziewczyny, mam pytanie.
Umówiłam się na USG III trymestru na 28t1d.
Poprosiłam na recepcji, żeby zaznaczyła, że chcemy badanie 3d. Na co ona, że to już za późno bo będzie mało wód płodowych.
Chyba trochę przesadziła, co? Miałyście może usg 3d w 3 trymestrze? -
candela wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie.
Umówiłam się na USG III trymestru na 28t1d.
Poprosiłam na recepcji, żeby zaznaczyła, że chcemy badanie 3d. Na co ona, że to już za późno bo będzie mało wód płodowych.
Chyba trochę przesadziła, co? Miałyście może usg 3d w 3 trymestrze?
Miałam robione USG w 29t2d, lekarz w międzyczasie przełączał się na 4D i buźkę córy było pięknie widać.
-
Princesska wrote:Tez nastawiam się na mm ale ja mam dwie Hahahahaha to chyba zdecydowanie za mało nie ? Ciekawe ile jeszcze rzeczy mam za mało..
Teoretycznie powinno wystarczyc bo jak jedna karmisz to druga wyparzasz i jest ok.ja mam 4 i uwazam ze to max.☺przy 1 synu mialam 2 i bylo w sam raz☺perfectangel85, Lisa85, Princesska lubią tę wiadomość