Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc
my dalej sie kulamy w dwu-paku, gnicie w szpitalu pomoglo o tyle że blizna przestala sie zwężac, jestem tez juz w domu, wypuscili mnie bo uznali że czy leże w szpitalu czy w domu to oni i tak nie są w stanie nic z tym zrobic, moj gin byl wsciekly jak zobaczyl że mnie wypuscili, mowil że z taką blizną nie powinnam juz byc w domu, wiec teraz bede miala często wizyty, mi to jest nawet na ręke bo przynajmniej jestem z synkiem, mała ma sie ok, w tamtym tyg ważyla juz 1700 g
jesli wszystko bedzie dalej ok to w 35 tyg ide na badania do szpitala i ustalą date mi cc, mam nadzieje że spokojnie dociągne tyle ile powinnam i najpozniej w drugiej polowie sierpnia mała bedzie juz z nami
Ps. Wiadomo co u Bartusia?Lisa85, Cameline, aswalda, perfectangel85, Gosia1989, Brave, zubii lubią tę wiadomość
-
Witajcie. Mi podobnie do Monako dokucza ból. Możliwe ze wczoraj wzięłam zbyt gorąca kąpiel?
Od wieczora boli mnie brzuch, dzidzia tak się wierci cały czas, wypycha, wypina , kopie że aż boli. Do bólu brzucha dołączył ból pośladków/pleców, jakby cierpniecie. I nie wiem czy jechać gdzie na IP czy leżeć w domu i przeczekać . -
perfectangel85 wrote:Ja myślę se już przełom lipca i sierpnia może być ciekawy
niektóre z nas będą już mały donoszone ciąże
Ja mam 2 male i 2 duze butelki. W sumie chyba mam cala wyprawke a ciagle wydaje mi sie ze czegos brakuje:) a kupujecie laktator i nianie elektroniczna? -
Ja przy karmieniu mm i próbach odciągania pokarmu miałam 2 butelki i sspokojne wystarczało. Jestem w szoku dziewczyny, ale co kto lubi
Butelke na wode to spokojnie mała wystarcza, nawet po 6 m-cu, wątpie żeby któryś maluch wypijał po więcej niż 120ml wody naraz. Zresztą to woda, nie ma problemu dolać
A jakich firm macie butelki? Ja miałam tt ale jakoś średnio byłam zadowolona, teraz chce innych ale nie wiem jakich. Ma ktoś doßwiadczenie z butelkami nuka?
A i smoczki ispokajacze kupujecie tych samych firm co butelki? Chodzi mi o podobny kształt smoczka, czy to bez znaczenia? -
Ja testowałam różne. Pierwsze miałam Avent naturals ale Synek ich nie lubił. Jedna miałam nuk i też mu nie odpowiadała, potem długo używaliśmy lovi ale ze smoczkami starego typu bez odpowietrzania, tych z odpowietrzania nie chcial. Na końcu przeszłam na Canpol są podobne do lovi a sporo tańsze. W domu używałam dwóch butelek ale jak byliśmy w szpitalu dokupiłam i w sumie miałam 6 pielęgniarki się w głowę pukały ale mnie było wygodniej, bo tam ciężko było je myć i wyparzac. Jak synek już nie jadł w nocy to 2 starczaly spokojnie
ale butelek przy mm nigdy za wiele. Ja co kilka mcy wymieniałam na nowe tak czy tak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 16:13
Lisa85, Cameline lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:dziewczyny a jakie majtki po cesarce polecacie?
Chyba lepsze jednorazowe? Jaki rozmiar? Ja normalnie nosiłam xs a teraz nie wiem jakie zamówić i ile sztuk??
Hmmm szkoda ze w him nie ma rozm 54zubii lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Monako ja po cc tylko jednorazowe ale każdej firmy są inne. Jedne były takie pompy ogromne, jedne kończyły się na ranie co też odpadało. Takie dolegające i raczej niski stan są wielorazowe siateczkowe ale używane jak jednorazówki, i przewiewne sa bardziej bo siateczka.
Jak macie sprawdzone firmy to piszciemoje kiedyś się nie sprawdziły i maz dokupił w aptece i te były super, nie pamiętam firmy.
Trzeba koniecznie rozmiar większe, żeby rana nie uciskała
Ja osobiście bawełnianych nie polecam po cc bo jak się wstanie i w 2 dobie się chodzi to ze mnie leciało okrutnie, podkłady przeciekały niż wstałam i podłoga była zalana. Zresztą w szpitalu gdzie rodziłam był zakaz też swoich podkładów i bielizny. Co szpital to obyczaj -
Lisa mi butelki z tt były średnie, sprawdziły się pozniej jak więcej mleka wypijała córka mm, ale na początku kiedy próbowałam odciągać pokarm i było go niewiele to zostawało zawsze coś w tej grubej szyjce (kołnierzu) jak się piło. Potem to bez znaczenia ale na początku były dla mnie cenne wszystkie kropelki mojego pokarmu
Teraz chciałam coś innego na wyprobowanie
A smoczek tt nie chciała ssać ale plusem było że był naprawdę mały w porównaniu z innymi firmami a moja była malutka i drobniutka. -
shelby* wrote:Witajcie. Mi podobnie do Monako dokucza ból. Możliwe ze wczoraj wzięłam zbyt gorąca kąpiel?
Od wieczora boli mnie brzuch, dzidzia tak się wierci cały czas, wypycha, wypina , kopie że aż boli. Do bólu brzucha dołączył ból pośladków/pleców, jakby cierpniecie. I nie wiem czy jechać gdzie na IP czy leżeć w domu i przeczekać .
shelby nie wytrzymałam i napisałam do dr z tym bólem pleców bo czasem mam tez ból podbrzusza. Ale podbrzusze boli jak Zosia tam majstruje więc wiem że to ona.
Ból pleców jednak mnie martwił i doktor powiedział, że to od kręgosłupa bo ja w 33 tc noszę tyle jakbkym już była w 40 tc. Każda z dziewczyn ma po 2 kg plus wody, łożysko...i wiadomo kręgosłup siada.
Najgorsze jest tylko to że nawet jak leżę to jest niewiele lepiej.
Dr mówił że można delikatnie pomasować ale nie pocieszył że to miniezocha17.1983 lubi tę wiadomość
-
falka wrote:Az niemozliwe ze tak szybko minelo
Ja mam 2 male i 2 duze butelki. W sumie chyba mam cala wyprawke a ciagle wydaje mi sie ze czegos brakuje:) a kupujecie laktator i nianie elektroniczna?falka lubi tę wiadomość