Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Ja planuje na spokojnie doczekac 40tc;D heheh
    Ja bym chciała urodzić w 39tc ale to już mi w szpitalu termin ustala.

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;-) my dalej sie kulamy w dwu-paku, gnicie w szpitalu pomoglo o tyle że blizna przestala sie zwężac, jestem tez juz w domu, wypuscili mnie bo uznali że czy leże w szpitalu czy w domu to oni i tak nie są w stanie nic z tym zrobic, moj gin byl wsciekly jak zobaczyl że mnie wypuscili, mowil że z taką blizną nie powinnam juz byc w domu, wiec teraz bede miala często wizyty, mi to jest nawet na ręke bo przynajmniej jestem z synkiem, mała ma sie ok, w tamtym tyg ważyla juz 1700 g :-) jesli wszystko bedzie dalej ok to w 35 tyg ide na badania do szpitala i ustalą date mi cc, mam nadzieje że spokojnie dociągne tyle ile powinnam i najpozniej w drugiej polowie sierpnia mała bedzie juz z nami :-)
    Ps. Wiadomo co u Bartusia?

Lisa85, Cameline, aswalda, perfectangel85, Gosia1989, Brave, zubii lubią tę wiadomość

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mi podobnie do Monako dokucza ból. Możliwe ze wczoraj wzięłam zbyt gorąca kąpiel?
    Od wieczora boli mnie brzuch, dzidzia tak się wierci cały czas, wypycha, wypina , kopie że aż boli. Do bólu brzucha dołączył ból pośladków/pleców, jakby cierpniecie. I nie wiem czy jechać gdzie na IP czy leżeć w domu i przeczekać .

74709jcgjiz14w6b.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Ja myślę se już przełom lipca i sierpnia może być ciekawy :D niektóre z nas będą już mały donoszone ciąże :)
    Az niemozliwe ze tak szybko minelo :)

Ja mam 2 male i 2 duze butelki. W sumie chyba mam cala wyprawke a ciagle wydaje mi sie ze czegos brakuje:) a kupujecie laktator i nianie elektroniczna?

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy karmieniu mm i próbach odciągania pokarmu miałam 2 butelki i sspokojne wystarczało. Jestem w szoku dziewczyny, ale co kto lubi ;)
    Butelke na wode to spokojnie mała wystarcza, nawet po 6 m-cu, wątpie żeby któryś maluch wypijał po więcej niż 120ml wody naraz. Zresztą to woda, nie ma problemu dolać ;)

A jakich firm macie butelki? Ja miałam tt ale jakoś średnio byłam zadowolona, teraz chce innych ale nie wiem jakich. Ma ktoś doßwiadczenie z butelkami nuka?
    A i smoczki ispokajacze kupujecie tych samych firm co butelki? Chodzi mi o podobny kształt smoczka, czy to bez znaczenia?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowałam różne. Pierwsze miałam Avent naturals ale Synek ich nie lubił. Jedna miałam nuk i też mu nie odpowiadała, potem długo używaliśmy lovi ale ze smoczkami starego typu bez odpowietrzania, tych z odpowietrzania nie chcial. Na końcu przeszłam na Canpol są podobne do lovi a sporo tańsze. W domu używałam dwóch butelek ale jak byliśmy w szpitalu dokupiłam i w sumie miałam 6 pielęgniarki się w głowę pukały ale mnie było wygodniej, bo tam ciężko było je myć i wyparzac. Jak synek już nie jadł w nocy to 2 starczaly spokojnie :) ale butelek przy mm nigdy za wiele. Ja co kilka mcy wymieniałam na nowe tak czy tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 16:13

Lisa85, Cameline lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie...rozmiary z him sa zawyzone?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Przypomnijcie...rozmiary z him sa zawyzone?

Jestem zdania, że tak, mam body na maluszka w rozm. 62 ale zdecydowanie są na 68 (mierzyłam z innymi 68 i były tej samej wielkości).

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jakie majtki po cesarce polecacie?
    Chyba lepsze jednorazowe? Jaki rozmiar? Ja normalnie nosiłam xs a teraz nie wiem jakie zamówić i ile sztuk??

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    dziewczyny a jakie majtki po cesarce polecacie?
    Chyba lepsze jednorazowe? Jaki rozmiar? Ja normalnie nosiłam xs a teraz nie wiem jakie zamówić i ile sztuk??
    ostatnio znajoma mowila ze zwykle ale bawełniane i może troszkę większe mogą być..

Hmmm szkoda ze w him nie ma rozm 54

zubii lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:36

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:36

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja po cc tylko jednorazowe ale każdej firmy są inne. Jedne były takie pompy ogromne, jedne kończyły się na ranie co też odpadało. Takie dolegające i raczej niski stan są wielorazowe siateczkowe ale używane jak jednorazówki, i przewiewne sa bardziej bo siateczka.
    Jak macie sprawdzone firmy to piszcie :) moje kiedyś się nie sprawdziły i maz dokupił w aptece i te były super, nie pamiętam firmy.
    Trzeba koniecznie rozmiar większe, żeby rana nie uciskała
    Ja osobiście bawełnianych nie polecam po cc bo jak się wstanie i w 2 dobie się chodzi to ze mnie leciało okrutnie, podkłady przeciekały niż wstałam i podłoga była zalana. Zresztą w szpitalu gdzie rodziłam był zakaz też swoich podkładów i bielizny. Co szpital to obyczaj :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa mi butelki z tt były średnie, sprawdziły się pozniej jak więcej mleka wypijała córka mm, ale na początku kiedy próbowałam odciągać pokarm i było go niewiele to zostawało zawsze coś w tej grubej szyjce (kołnierzu) jak się piło. Potem to bez znaczenia ale na początku były dla mnie cenne wszystkie kropelki mojego pokarmu ;)

Teraz chciałam coś innego na wyprobowanie

A smoczek tt nie chciała ssać ale plusem było że był naprawdę mały w porównaniu z innymi firmami a moja była malutka i drobniutka.

ckaidqk39a8l7x61.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Witajcie. Mi podobnie do Monako dokucza ból. Możliwe ze wczoraj wzięłam zbyt gorąca kąpiel?
    Od wieczora boli mnie brzuch, dzidzia tak się wierci cały czas, wypycha, wypina , kopie że aż boli. Do bólu brzucha dołączył ból pośladków/pleców, jakby cierpniecie. I nie wiem czy jechać gdzie na IP czy leżeć w domu i przeczekać .

shelby nie wytrzymałam i napisałam do dr z tym bólem pleców bo czasem mam tez ból podbrzusza. Ale podbrzusze boli jak Zosia tam majstruje więc wiem że to ona.
    Ból pleców jednak mnie martwił i doktor powiedział, że to od kręgosłupa bo ja w 33 tc noszę tyle jakbkym już była w 40 tc. Każda z dziewczyn ma po 2 kg plus wody, łożysko...i wiadomo kręgosłup siada.
    Najgorsze jest tylko to że nawet jak leżę to jest niewiele lepiej.
    Dr mówił że można delikatnie pomasować ale nie pocieszył że to minie :(

zocha17.1983 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    ostatnio znajoma mowila ze zwykle ale bawełniane i może troszkę większe mogą być..

Justa ale takie zwykłe bawełniane większe to nie będą dobrze trzymać tych wielkich podkładów poporodowych...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka wrote:
    Az niemozliwe ze tak szybko minelo :)

Ja mam 2 male i 2 duze butelki. W sumie chyba mam cala wyprawke a ciagle wydaje mi sie ze czegos brakuje:) a kupujecie laktator i nianie elektroniczna?
    Ja mam laktator.elektronicznej niani nie kupuje bo maly bedzie spal z nami w pokoju i mysle ze nie potrzeba.zastanawiam sie natomiast nad nawilzaczem.

falka lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camelin no właśnie mi polecano te siateczkowe. One są wielorazowe ale to dobry pomysł żeby użyć ich tylko raz. Koleżanka doradziła mi takie bokserki bo dobrze trzymały podkłady.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:37

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:38

Cameline lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ