X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    A mnie dopadł zespół cieśni nadgarstka i to od razu z kopyta. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że palce u dłoni puchną mi strasznie w nocy, wczoraj dodatkowo zaczęły drętwieć i boleć :/ wszystkie objawy się zgadzają
    hej! podczytuje was od czasu do czasu :)
    miałam to w 1 ciązy
    noce były koszmarne
    pomagało spanie ( niemalże) na pionowo. 3 poduszki. Niestety bol jest okropny. Dziecko uciska nerw. Lekarz pewnie będzie kazał zbadać D-dimery. nie ma na to bezpiecznego leku ( nie bylo 6 lat temu) lekarka chciała mi dać jeden ale mówi " nie jest on obojętny dla dziecka" więc nie brałam.

bardzo Ci współczuje :/

• zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31tc :) matko czy wam też tak teraz tygodnie szybko lecą ?

Lisa85, perfectangel85, Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrutnie szybko mija mi czas! Zostało 60 dni do porodu... Na szczęście już prawie wszystko gotowe, czekam tylko na sofę do pokoju Młodego i promocję w rossmanie żeby kupić kosmetyki.
    Mam nadzieję, że w weekend będzie ładna pogoda bo mam mega ochotę na grilla :)

zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Witam się w 31tc :) matko czy wam też tak teraz tygodnie szybko lecą ?
    ja jestem przerażona uciekającym czasem :D, CC mam zaplanowane na 38t3d, a do domu wracam dopiero za 1.5 tygodnia, więc tym bardziej panika mi się włącza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 09:27

Lisa85, Princesska lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Podczytuję Was z doskoku bo na wakacjach nie ma kiedy się nudzić ;)

OD wczoraj piękna pogoda to korzystamy z plaży, basenu, zjeżdżalni :) Jest superancko :)

Co do mojego cc to lekarz ostatnio powiedział, że tak mam prawo odmówić SN i wtedy 39tc i ciach :) Mam zamiar jeszcze z nim rozmawiać o 38 tygodniu

Ja wracam z wakacji i biorę się za resztę wyprawki, co do butelek t będę miała Calma na w razie W, bo bardzo chciałabym pociągnąć z piersią do tych 6-ciu miesięcy.

Pozdrawiam Was z cieplutkiego i słonecznego Niechorza :)

DOpijam kawkę, śniadanko i plażing :)

Buziaki :*

iza776, Lisa85, Maja83, Cameline lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    ja jestem przerażona uciekającym czasem :D, CC mam zaplanowane na 38t3d, a do domu wracam dopiero za 1.5 tygodnia, więc tym bardziej panika mi się włącza :D

Ja mam przyjść na koniec sierpnia i ustala mi termin więc od ustalenia daty będę przeżywać :p

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hej Mamuśki :)

Podczytuję Was z doskoku bo na wakacjach nie ma kiedy się nudzić ;)

OD wczoraj piękna pogoda to korzystamy z plaży, basenu, zjeżdżalni :) Jest superancko :)

Co do mojego cc to lekarz ostatnio powiedział, że tak mam prawo odmówić SN i wtedy 39tc i ciach :) Mam zamiar jeszcze z nim rozmawiać o 38 tygodniu

Ja wracam z wakacji i biorę się za resztę wyprawki, co do butelek t będę miała Calma na w razie W, bo bardzo chciałabym pociągnąć z piersią do tych 6-ciu miesięcy.

Pozdrawiam Was z cieplutkiego i słonecznego Niechorza :)

DOpijam kawkę, śniadanko i plażing :)

Buziaki :*

Ja właśnie wolałabym urodzić w 39tc więc pójdę do nich 31 sierpnia to będzie już skonczony 38tc

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    A mnie dopadł zespół cieśni nadgarstka i to od razu z kopyta. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że palce u dłoni puchną mi strasznie w nocy, wczoraj dodatkowo zaczęły drętwieć i boleć :/ wszystkie objawy się zgadzają

Mam to samo juz od ponad 3 mies.Pomaga chodzenie w nocy i oblozenie dloni lodem.niestety nic wiecej nie da sie z tym zrobic.po porodzie powinno ustapic.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) co tam U Was?

Ja czuję się jakaś zmęczona... te wahania pogody dodatkowo mnie męczą... raz ciepło raz zimno :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:39

zubii lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Princesska, aswalda lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    A ja mam dylemat czy iść w skończonym 39 tygodniu do szpitala, czy w wyliczonym dniu porodu. Synek urodził się w 40+5 a córka 42+1. Nie miałam akcji porodowej w obu ciążach. W pierwszej tylko odeszły mi wody i na tym koniec. W drugiej kompletnie nic się nie działo.
    Synek ma urodziny 26 lipca, a córka 25 sierpnia. Teraz mam termin na 5 września. Wiem, że to błahostka, ale skoro mogę wybrać czy córka ma się urodzić w sierpniu czy we wrześniu to zaczęłam się nad tym intensywnie zastanawiać hehe i nie wiem, który miesiąc wybrać ;)

Moim zdaniem fajnie by to wyglądało lipiec sierpień wrzesień :)

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ma co za szybko sie umawiac na cięcie. Jak dziecko samo sie pcha na swiat w 38 tygodniu to znaczy ze jest gotowe, ale nie ma tego co przyśpieszać. W końcu mówi się o "4 trymestrze", ze taki trudny dla maluchów, więc po co przedłużać ten okres na własne życzenie.
    oczywiście myślę o sytuacjach kidy nie ma wskazań do wczesniejszego zakończenia ciąży.
    I wiem tez jak ciezko jest w tych ostatnich tygodniach...

Lisa85 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki.

Co do szykowania kącika - ja powoluuutku zaczynam. Na początku wydawało mi się, ze to dużo za wcześnie ale muszę Wam powiedzieć, że pomimo + 7 kg i wszystko "w brzuch" to niestety odczuwam kręgosłup. Wystarczy, że trochę porobię ("porobię" mam na myśli zupełnie inny level sprzątania niż przed ciążą:))) i już ból pleców zaczyna dość dokuczać - wiem, że w porównaniu do niektórych to nic i dlatego nie przyszłam tu marudzić i narzekać. Ale w związku z tym wszystkie prace i działania wykonuje hmmm... powiedzmy DOKŁADNIE (czyli bardzo powoli i niewiele w ciągu dnia;)) to już zaczęłam szykować miejsce dla Maleństwa. Budowa naszego domu jest na bardzo początkowym etapie (w głowie póki co) i dlatego córka będzie na razie w naszej sypialni - ale prócz łóżeczka nie kupujemy żadnych mebli.
    Z regału na "wszystko i nic", mam zamiar zrobić coś w rodzaju komody tzn. przemalować na biało i kupić kilka plastikowych pudełek z przykrywką i w nich trzymać bieżące rzeczy dziecka :
    ) A z dekoracji - wydrukowałam na papierze fotograficznym 3 grafiki ( kosztowało mnie 3 zł za sztukę) i jeszcze dokupię ramki w IKEA ( 8 zł ) sztuka i mam dekoracje.

Dodatkowo znalazłam na allegro drewniany łapacz snów z imieniem i zamierzam go przemalować na biało o piórka na pastelowe kolorki :)

Poza tym chciałabym podrasować łóżeczko - dlatego 6 szczebelków zamierzam pomalować na pastelowe kolory (kupiłam testery Dekoral za 1 zł sztuka :)).
    I wczoraj na grupie w moim mieście "upolowałam" za Kinder Niespodziankę, baldachim ze stelażem w stanie idealnym:) - nie planowałam baldachimu ale za taką kwotę jestem w stanie zaryzykować :D

7u22s65gu3gutoef.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Moim zdaniem nie ma co za szybko sie umawiac na cięcie. Jak dziecko samo sie pcha na swiat w 38 tygodniu to znaczy ze jest gotowe, ale nie ma tego co przyśpieszać. W końcu mówi się o "4 trymestrze", ze taki trudny dla maluchów, więc po co przedłużać ten okres na własne życzenie.
    oczywiście myślę o sytuacjach kidy nie ma wskazań do wczesniejszego zakończenia ciąży.
    I wiem tez jak ciezko jest w tych ostatnich tygodniach...

Jasne że tak mi tam obojętnie kiedy byle wszystko poszło ok córkę przenosiłam urodziła się w zaczetym 43tc łożysko już było nie wydolnego i zagrożenie życia dziecka także aż mnie trzęsie jak sobie pomyślę że teraz znowu miałabym przez to przechodzić.

perfectangel85, Lisa85 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetyków - jako pasjonatka i uczestniczka wszystkich bezpłatnych warsztatów typu "Świadoma Mama" itp. :) mam po prostu muuuultum próbek kosmetyków dla dzieci. Dlatego chciałabym najpierw zobaczyć jak Ada zareaguje na to co mamy i potem kupię pełnowymiarowe te, które najlepiej się sprawdzają. Nie uśmiecha mi się wydać kilkadziesiąt złotych żeby się okazało, ze coś uczula albo się nie u nas nie nada :)

Ach i jednak Wam się trochę pożalę albo raczej opowiem:

W tym tygodniu dostałam dwa wory ciuszków od znajomej po jej córce. To są ubranka sprzed kilku lat i dostałam takie nieprzebrane, bo szybko musiała opróżnić skrytkę w której czekały w workach na swój czas. Ubranka różne, głównie takie "codzienne" bodziaki. Jako, że ja niecierpię mieć wielu rzeczy - dla dzidzi również staram się ograniczyć do minimum. Wybrałam sobie coś tak,a resztę miałam "wydać, wyrzucić bo ona ich nie chce":) I jako, że nie mam w otoczeniu nikogo komu mogłabym te ciuszki dać wrzuciłam na dwie lokalne grupy informacje, że mam takie ciuszki do wydania za darmo. Dodałam oczywiście, że ich stan jest różny i pewnie część trzeba będzie wyrzucić, a te które się wybierze trzeba wyprać i zaznaczyłam, że odbiór tylko osobisty w moim mieście. I się zaczęło... "Jakiej marki są głównie ubranka", "Ja wezmę, ale nie mam jak dojechać - czy mogłaby pani mi je przywieźć (80 km w jedną stronę)" " Proszę zdjęcia - Niestety nie przesyłam zdjeć, ubranek jest bardzo dużo. Nie mam czasu żeby je wszystkie sfotografować - W domu siedzisz i nie masz czasu?." i takich "próśb" było dużo, dużo więcej... Wiem, że to żaden altruizm wydawać stare ciuszki - ale tyle osób twierdzi, że potrzebuje a jak przyjdzie co do czego to wyszło tak, że jeszcze bym musiała dopłacić żeby ktoś wziął :) Tak się zdenerowowałam, że ogłoszenie usunęłam, a ciuszki wzięła sąsiądka dla jakieś znajomej, która te "szmatki" które się nie nadadzą wyrzuci, a te fajniejsze sama wypierze (bo o to też dostałam burę od jednej pani).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 11:29

7u22s65gu3gutoef.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jasne że tak mi tam obojętnie kiedy byle wszystko poszło ok córkę przenosiłam urodziła się w zaczetym 43tc łożysko już było nie wydolnego i zagrożenie życia dziecka także aż mnie trzęsie jak sobie pomyślę że teraz znowu miałabym przez to przechodzić.
    omg! 43 tydzien to juz przegiecie... co za lekarze! szok :/

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:40

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cc w skończonym 39 tygodniu, a łożysko już było w fatalnym stanie.... Nie wyobrażam sobie co by było gdyby lekarz chciał czekać :o

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ