Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    A mnie dopadł zespół cieśni nadgarstka i to od razu z kopyta. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że palce u dłoni puchną mi strasznie w nocy, wczoraj dodatkowo zaczęły drętwieć i boleć :/ wszystkie objawy się zgadzają
    hej! podczytuje was od czasu do czasu :)
    miałam to w 1 ciązy
    noce były koszmarne
    pomagało spanie ( niemalże) na pionowo. 3 poduszki. Niestety bol jest okropny. Dziecko uciska nerw. Lekarz pewnie będzie kazał zbadać D-dimery. nie ma na to bezpiecznego leku ( nie bylo 6 lat temu) lekarka chciała mi dać jeden ale mówi " nie jest on obojętny dla dziecka" więc nie brałam.

bardzo Ci współczuje :/

• zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 31tc :) matko czy wam też tak teraz tygodnie szybko lecą ?

Lisa85, perfectangel85, Annie1981, Cameline lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrutnie szybko mija mi czas! Zostało 60 dni do porodu... Na szczęście już prawie wszystko gotowe, czekam tylko na sofę do pokoju Młodego i promocję w rossmanie żeby kupić kosmetyki.
    Mam nadzieję, że w weekend będzie ładna pogoda bo mam mega ochotę na grilla :)

zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

qdkkqps67blqh0e0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Witam się w 31tc :) matko czy wam też tak teraz tygodnie szybko lecą ?
    ja jestem przerażona uciekającym czasem :D, CC mam zaplanowane na 38t3d, a do domu wracam dopiero za 1.5 tygodnia, więc tym bardziej panika mi się włącza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 09:27

Lisa85, Princesska lubią tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Podczytuję Was z doskoku bo na wakacjach nie ma kiedy się nudzić ;)

OD wczoraj piękna pogoda to korzystamy z plaży, basenu, zjeżdżalni :) Jest superancko :)

Co do mojego cc to lekarz ostatnio powiedział, że tak mam prawo odmówić SN i wtedy 39tc i ciach :) Mam zamiar jeszcze z nim rozmawiać o 38 tygodniu

Ja wracam z wakacji i biorę się za resztę wyprawki, co do butelek t będę miała Calma na w razie W, bo bardzo chciałabym pociągnąć z piersią do tych 6-ciu miesięcy.

Pozdrawiam Was z cieplutkiego i słonecznego Niechorza :)

DOpijam kawkę, śniadanko i plażing :)

Buziaki :*

iza776, Lisa85, Maja83, Cameline lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    ja jestem przerażona uciekającym czasem :D, CC mam zaplanowane na 38t3d, a do domu wracam dopiero za 1.5 tygodnia, więc tym bardziej panika mi się włącza :D

Ja mam przyjść na koniec sierpnia i ustala mi termin więc od ustalenia daty będę przeżywać :p

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka12345 wrote:
    Hej Mamuśki :)

Podczytuję Was z doskoku bo na wakacjach nie ma kiedy się nudzić ;)

OD wczoraj piękna pogoda to korzystamy z plaży, basenu, zjeżdżalni :) Jest superancko :)

Co do mojego cc to lekarz ostatnio powiedział, że tak mam prawo odmówić SN i wtedy 39tc i ciach :) Mam zamiar jeszcze z nim rozmawiać o 38 tygodniu

Ja wracam z wakacji i biorę się za resztę wyprawki, co do butelek t będę miała Calma na w razie W, bo bardzo chciałabym pociągnąć z piersią do tych 6-ciu miesięcy.

Pozdrawiam Was z cieplutkiego i słonecznego Niechorza :)

DOpijam kawkę, śniadanko i plażing :)

Buziaki :*

Ja właśnie wolałabym urodzić w 39tc więc pójdę do nich 31 sierpnia to będzie już skonczony 38tc

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    A mnie dopadł zespół cieśni nadgarstka i to od razu z kopyta. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że palce u dłoni puchną mi strasznie w nocy, wczoraj dodatkowo zaczęły drętwieć i boleć :/ wszystkie objawy się zgadzają

Mam to samo juz od ponad 3 mies.Pomaga chodzenie w nocy i oblozenie dloni lodem.niestety nic wiecej nie da sie z tym zrobic.po porodzie powinno ustapic.

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) co tam U Was?

Ja czuję się jakaś zmęczona... te wahania pogody dodatkowo mnie męczą... raz ciepło raz zimno :/

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:39

zubii lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Princesska, aswalda lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    A ja mam dylemat czy iść w skończonym 39 tygodniu do szpitala, czy w wyliczonym dniu porodu. Synek urodził się w 40+5 a córka 42+1. Nie miałam akcji porodowej w obu ciążach. W pierwszej tylko odeszły mi wody i na tym koniec. W drugiej kompletnie nic się nie działo.
    Synek ma urodziny 26 lipca, a córka 25 sierpnia. Teraz mam termin na 5 września. Wiem, że to błahostka, ale skoro mogę wybrać czy córka ma się urodzić w sierpniu czy we wrześniu to zaczęłam się nad tym intensywnie zastanawiać hehe i nie wiem, który miesiąc wybrać ;)

Moim zdaniem fajnie by to wyglądało lipiec sierpień wrzesień :)

Lisa85 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ma co za szybko sie umawiac na cięcie. Jak dziecko samo sie pcha na swiat w 38 tygodniu to znaczy ze jest gotowe, ale nie ma tego co przyśpieszać. W końcu mówi się o "4 trymestrze", ze taki trudny dla maluchów, więc po co przedłużać ten okres na własne życzenie.
    oczywiście myślę o sytuacjach kidy nie ma wskazań do wczesniejszego zakończenia ciąży.
    I wiem tez jak ciezko jest w tych ostatnich tygodniach...

Lisa85 lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki.

Co do szykowania kącika - ja powoluuutku zaczynam. Na początku wydawało mi się, ze to dużo za wcześnie ale muszę Wam powiedzieć, że pomimo + 7 kg i wszystko "w brzuch" to niestety odczuwam kręgosłup. Wystarczy, że trochę porobię ("porobię" mam na myśli zupełnie inny level sprzątania niż przed ciążą:))) i już ból pleców zaczyna dość dokuczać - wiem, że w porównaniu do niektórych to nic i dlatego nie przyszłam tu marudzić i narzekać. Ale w związku z tym wszystkie prace i działania wykonuje hmmm... powiedzmy DOKŁADNIE (czyli bardzo powoli i niewiele w ciągu dnia;)) to już zaczęłam szykować miejsce dla Maleństwa. Budowa naszego domu jest na bardzo początkowym etapie (w głowie póki co) i dlatego córka będzie na razie w naszej sypialni - ale prócz łóżeczka nie kupujemy żadnych mebli.
    Z regału na "wszystko i nic", mam zamiar zrobić coś w rodzaju komody tzn. przemalować na biało i kupić kilka plastikowych pudełek z przykrywką i w nich trzymać bieżące rzeczy dziecka :
    ) A z dekoracji - wydrukowałam na papierze fotograficznym 3 grafiki ( kosztowało mnie 3 zł za sztukę) i jeszcze dokupię ramki w IKEA ( 8 zł ) sztuka i mam dekoracje.

Dodatkowo znalazłam na allegro drewniany łapacz snów z imieniem i zamierzam go przemalować na biało o piórka na pastelowe kolorki :)

Poza tym chciałabym podrasować łóżeczko - dlatego 6 szczebelków zamierzam pomalować na pastelowe kolory (kupiłam testery Dekoral za 1 zł sztuka :)).
    I wczoraj na grupie w moim mieście "upolowałam" za Kinder Niespodziankę, baldachim ze stelażem w stanie idealnym:) - nie planowałam baldachimu ale za taką kwotę jestem w stanie zaryzykować :D

7u22s65gu3gutoef.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Moim zdaniem nie ma co za szybko sie umawiac na cięcie. Jak dziecko samo sie pcha na swiat w 38 tygodniu to znaczy ze jest gotowe, ale nie ma tego co przyśpieszać. W końcu mówi się o "4 trymestrze", ze taki trudny dla maluchów, więc po co przedłużać ten okres na własne życzenie.
    oczywiście myślę o sytuacjach kidy nie ma wskazań do wczesniejszego zakończenia ciąży.
    I wiem tez jak ciezko jest w tych ostatnich tygodniach...

Jasne że tak mi tam obojętnie kiedy byle wszystko poszło ok córkę przenosiłam urodziła się w zaczetym 43tc łożysko już było nie wydolnego i zagrożenie życia dziecka także aż mnie trzęsie jak sobie pomyślę że teraz znowu miałabym przez to przechodzić.

perfectangel85, Lisa85 lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetyków - jako pasjonatka i uczestniczka wszystkich bezpłatnych warsztatów typu "Świadoma Mama" itp. :) mam po prostu muuuultum próbek kosmetyków dla dzieci. Dlatego chciałabym najpierw zobaczyć jak Ada zareaguje na to co mamy i potem kupię pełnowymiarowe te, które najlepiej się sprawdzają. Nie uśmiecha mi się wydać kilkadziesiąt złotych żeby się okazało, ze coś uczula albo się nie u nas nie nada :)

Ach i jednak Wam się trochę pożalę albo raczej opowiem:

W tym tygodniu dostałam dwa wory ciuszków od znajomej po jej córce. To są ubranka sprzed kilku lat i dostałam takie nieprzebrane, bo szybko musiała opróżnić skrytkę w której czekały w workach na swój czas. Ubranka różne, głównie takie "codzienne" bodziaki. Jako, że ja niecierpię mieć wielu rzeczy - dla dzidzi również staram się ograniczyć do minimum. Wybrałam sobie coś tak,a resztę miałam "wydać, wyrzucić bo ona ich nie chce":) I jako, że nie mam w otoczeniu nikogo komu mogłabym te ciuszki dać wrzuciłam na dwie lokalne grupy informacje, że mam takie ciuszki do wydania za darmo. Dodałam oczywiście, że ich stan jest różny i pewnie część trzeba będzie wyrzucić, a te które się wybierze trzeba wyprać i zaznaczyłam, że odbiór tylko osobisty w moim mieście. I się zaczęło... "Jakiej marki są głównie ubranka", "Ja wezmę, ale nie mam jak dojechać - czy mogłaby pani mi je przywieźć (80 km w jedną stronę)" " Proszę zdjęcia - Niestety nie przesyłam zdjeć, ubranek jest bardzo dużo. Nie mam czasu żeby je wszystkie sfotografować - W domu siedzisz i nie masz czasu?." i takich "próśb" było dużo, dużo więcej... Wiem, że to żaden altruizm wydawać stare ciuszki - ale tyle osób twierdzi, że potrzebuje a jak przyjdzie co do czego to wyszło tak, że jeszcze bym musiała dopłacić żeby ktoś wziął :) Tak się zdenerowowałam, że ogłoszenie usunęłam, a ciuszki wzięła sąsiądka dla jakieś znajomej, która te "szmatki" które się nie nadadzą wyrzuci, a te fajniejsze sama wypierze (bo o to też dostałam burę od jednej pani).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 11:29

7u22s65gu3gutoef.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Jasne że tak mi tam obojętnie kiedy byle wszystko poszło ok córkę przenosiłam urodziła się w zaczetym 43tc łożysko już było nie wydolnego i zagrożenie życia dziecka także aż mnie trzęsie jak sobie pomyślę że teraz znowu miałabym przez to przechodzić.
    omg! 43 tydzien to juz przegiecie... co za lekarze! szok :/

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:40

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam cc w skończonym 39 tygodniu, a łożysko już było w fatalnym stanie.... Nie wyobrażam sobie co by było gdyby lekarz chciał czekać :o

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ