Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa85 wrote:U mnie też cesarkę zrobili dopiero w rozpoczętym 43 tygodniu bo złe ktg wyszło. A chcieli jeszcze czekać tydzień! Wody już były zielone.
boże co za lekarze tam pracują, gdzie ja bede rodzic omg..,
Lisa85 lubi tę wiadomość
-
Lisa85 wrote:U mnie też cesarkę zrobili dopiero w rozpoczętym 43 tygodniu bo złe ktg wyszło. A chcieli jeszcze czekać tydzień! Wody już były zielone.
Masakra!
Tego właśnie boję się najbardziej w temacie porodu - nie bólu i samego rodzenia, tylko właśnie tych komplikacji okołoporodowych. Np. że ktoś za długo będzie chciał czekać jeśli CC będzie konieczne, i wpływu tego na dziecko. Ech.
A jeśli chodzi o dolegliwości to mnie ostatnio bardzo dokuczają biodra w nocy. Muszę się przekręcać co chwilę z jednej strony na drugą bo biodra bolą, widocznie się stawy luzują i przy nacisku w leżeniu powoduje to ból. Ma któraś z Was coś takiego? -
Lisa85 wrote:Marcina może u Ciebie się szybciej zacznie
Proponowali mi balonik, ale nie chciałam, chciałam drugiej cesarki. Lekarka powiedziała, że nie wykona jej i że mam poczekać jeszcze tydzień może sam poród się zacznie. No i na drugi dzień miałam złe ktg.
Dlatego ja chcę teraz mieć zaplanowana cc nie chce znowu tego przechodzić. -
kurde takie rzeczy w Toruniu? ech dupa;p ja też z Torunia, tyle, że nie ukrywam mój mąż ma duże znajomości jeśli chodzi o lekarzy w szpitalu w tym ginekologów i położne więc liczę, że to w jakiś sposób mi pomoże, wczoraj się dowiedziałam, że żona dobrego klienta mojego męża właśnie zaczęła pracę jako położna w tym szpitalu i powiedział, że mamy dać znać kiedy się tam pojawię, to postara się przyjechać i być ze mną..zobaczymy jak to się potoczy, czasem znajomości pomagają a czasem..wręcz przeciwnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 12:02
-
Hej mamuski, podpowiedzcie mi bo mam dylemat- dzis w Poznaniu są warsztaty "ŚWIADOMO MAMA" na które mogę iść. Nie ukrywam, że będzie to dla mnie mega wysiłek przez ból pleców i chciałabym sie dowiedzieć czy naprawdę warto?
Wcześniej robiłam już podejście do różnych warsztatów ale musiałam leżeć.
Teraz mogłabym pojechać z mężem ale nie wiem jak długo wytrzymam i w harmonogramie nie ma nic o bezpieczeństwie malucha na czym bardzo by mi zależało.
Z drugiej strony, będzie fizjoterapeuta więc mogłabym go zapytać o te bóle pleców...
Pomóźcie proszę i napiszcie która z was była i jakie są Wasze wrażenia. -
falka. Ja kupuję laktator, nianie elektroniczna i monitor oddechu.
Nastawiam się na kp, więc mam jedną butelkę Medela Calma i jakąś dodatkową, którą dostałam.
Mam termin na koniec września, więc kącika jeszcze nie robię. W niedzielę jedziemy do Ikei kupić komodę i dopiero wtedy zacznę powoli prać i segregować ciuszki.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziewczyny, co zamawiajcie z gemini?
Jakieś konkretne produkty na początek? Mi jeszcze sporo brakuje, w sumie chyba trzeba zaczac sie organizować. Czas tak szybko lecizaczynam sie poważnie stresować porodem.
Macie jakas konkretna listę na której bazujecie? -
MoNaKo wrote:Hej mamuski, podpowiedzcie mi bo mam dylemat- dzis w Poznaniu są warsztaty "ŚWIADOMO MAMA" na które mogę iść. Nie ukrywam, że będzie to dla mnie mega wysiłek przez ból pleców i chciałabym sie dowiedzieć czy naprawdę warto?
Wcześniej robiłam już podejście do różnych warsztatów ale musiałam leżeć.
Teraz mogłabym pojechać z mężem ale nie wiem jak długo wytrzymam i w harmonogramie nie ma nic o bezpieczeństwie malucha na czym bardzo by mi zależało.
Z drugiej strony, będzie fizjoterapeuta więc mogłabym go zapytać o te bóle pleców...
Pomóźcie proszę i napiszcie która z was była i jakie są Wasze wrażenia.i sala slodowni jest całkiem przyjemna, zawsze można wstać i rozprostować kosci
-
Forumkowiczka wrote:Dziewczyny, co zamawiajcie z gemini?
Jakieś konkretne produkty na początek? Mi jeszcze sporo brakuje, w sumie chyba trzeba zaczac sie organizować. Czas tak szybko lecizaczynam sie poważnie stresować porodem.
Macie jakas konkretna listę na której bazujecie?
Podklady butelke tetry sol fizjologiczna sol morska do noska do pielegnacji pepka i na rane po cc platki kosmetyczna gaziki jalowe majtki wielorazowe itd. -
A jakie pampersy kupujecie na poczatek ? Ja dostalam od lekarza dady 1 i ze strony pampersa przyslali mi 2 szt pampers premium care przetestowalysmy z corka obie na jej sikajacej lalce i chyba wezme te pampers premium care do szpitala bo dobrze wsiakaja siuski i maja pasek ktory pokazuje czy pielucha jest pelna za to dady wydaja mi sie miekkie ale mniej chlonne wiec chyba zostaniemy tak jak z corka na pampersach zwyklych na poczatek pamietam ze dada 2 byla juz ok. Chyba ze polecacie jakies inne ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:02
-
Agaciora wrote:. byłam już a tych warsztatach i dzis tez się wybieram. Jak dla mnie - najlepsze na jakich byłam. Bedzie lekarz z Polnej. W porównaniu do innych warsztatów wydaje mi się ze na tych jest najwięcej wiedzy a mało "lokowania" produktu
i sala slodowni jest całkiem przyjemna, zawsze można wstać i rozprostować kosci
Agaciora dla mnie to będzie mega wysiłek więc naprawdę to analizuję. Nie chciałąbym tez wyjść w połowie. ten lekazrz co dzis bedzie to go kojarzę ale nie pamiętam jak się nazywa.
Tak mnie plecy bolą nawet jak leżę że nie wiem jak dam radę wysiedzieć 4 godziny
A będzie coś o pierwszzej pomocy takich maluszków? Bo w programie nic nie znalazłam na ten temat... -
Monako ja bylam ba tych warsztatach i bardzi mi sie podobało! Takze polecam. Nawet udalo mi sie wygrac voucher na indywidualne przygotowanie do porodu z polozna z mojego miasta ktorej wyklad bardzo mi sie podobal
Jeju ile z was ma planowane ccaz sie boje swoich sil z sn...tymczasem lozeczko orzyszlo z reklamacji a ja umylam okna bo jutro rodzinka sie zwala...
-
zubii wrote:A jakie pampersy kupujecie na poczatek ? Ja dostalam od lekarza dady 1 i ze strony pampersa przyslali mi 2 szt pampers premium care przetestowalysmy z corka obie na jej sikajacej lalce i chyba wezme te pampers premium care do szpitala bo dobrze wsiakaja siuski i maja pasek ktory pokazuje czy pielucha jest pelna za to dady wydaja mi sie miekkie ale mniej chlonne wiec chyba zostaniemy tak jak z corka na pampersach zwyklych na poczatek pamietam ze dada 2 byla juz ok. Chyba ze polecacie jakies inne ?
muszę w Polsce kupić chociaż jedna paczkę rozmiaru zero na wszelki wypadek, bo na starsza córkę jedynki były przez ponad 2 tygodnie za duże, a niestety w CH nie ma tych małych pampersow.
-
MoNaKo wrote:Agaciora dla mnie to będzie mega wysiłek więc naprawdę to analizuję. Nie chciałąbym tez wyjść w połowie. ten lekazrz co dzis bedzie to go kojarzę ale nie pamiętam jak się nazywa.
Tak mnie plecy bolą nawet jak leżę że nie wiem jak dam radę wysiedzieć 4 godziny
A będzie coś o pierwszzej pomocy takich maluszków? Bo w programie nic nie znalazłam na ten temat...
Jak nie ma w programie to pewnie nie będzieAle jeśli chodzi o wychodzenie w połowie - to się nie musisz obawiać, to jest w takiej formie że poszczególne "wykłady" trwają kilka minut a i nawet w czasie można wyjść bez żadnej sensacji (tzn. nie rzuca się to w oczy;))
Ale nie chcę też mówić, że to wszytsko to jakiś mega hit że koniecznie trzeba być bo grzech odpuścić. Ja po prostu lubię taką formę, a nie ma też co ukrywać że jest to dla mnie forma rozrywki... Mieszkam w niewielkim mieście i ostatnio mam tak "atrakcyjne" życie, że się ekscytowałam na myśl o otwarciu Pepco w mojej miejscowości, a wyprawę do laboratorium na pobranie krwi traktuje w kategoriach "wyjścia"..tak że same rozumiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:18
różowo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale kusicie...mi zawsze zależało na tych warsztatach ale nie mogłam
a teraz nie wiem czy wytrzymam. Jest mi naprawdę ciężko ale chyba spróbuję i zobaczę ile dam radę wysiedzieć.
Agaciora jeszcze jedno głupie pytanie- czy tam są miękkie fotele czy raczej zwykłe twarde krzesła? bo chyba sobie poduszkę przemycę do oparcia...