Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    U mnie też cesarkę zrobili dopiero w rozpoczętym 43 tygodniu bo złe ktg wyszło. A chcieli jeszcze czekać tydzień! Wody już były zielone.
    Chyba lepiej było jak nie wiedziałam że jesteś z Torunia :D boże co za lekarze tam pracują, gdzie ja bede rodzic omg..,

Lisa85 lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    U mnie też cesarkę zrobili dopiero w rozpoczętym 43 tygodniu bo złe ktg wyszło. A chcieli jeszcze czekać tydzień! Wody już były zielone.

Masakra! :(
    Tego właśnie boję się najbardziej w temacie porodu - nie bólu i samego rodzenia, tylko właśnie tych komplikacji okołoporodowych. Np. że ktoś za długo będzie chciał czekać jeśli CC będzie konieczne, i wpływu tego na dziecko. Ech.

A jeśli chodzi o dolegliwości to mnie ostatnio bardzo dokuczają biodra w nocy. Muszę się przekręcać co chwilę z jednej strony na drugą bo biodra bolą, widocznie się stawy luzują i przy nacisku w leżeniu powoduje to ból. Ma któraś z Was coś takiego?

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:40

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas t.p. 23.09.2017 zobaczymy co będzie, ale na razie ma na imię Józek.

dqpri09k6uedld97.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Marcina może u Ciebie się szybciej zacznie ;) Proponowali mi balonik, ale nie chciałam, chciałam drugiej cesarki. Lekarka powiedziała, że nie wykona jej i że mam poczekać jeszcze tydzień może sam poród się zacznie. No i na drugi dzień miałam złe ktg.

Dlatego ja chcę teraz mieć zaplanowana cc nie chce znowu tego przechodzić.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:40

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • mkl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:

kurde takie rzeczy w Toruniu? ech dupa;p ja też z Torunia, tyle, że nie ukrywam mój mąż ma duże znajomości jeśli chodzi o lekarzy w szpitalu w tym ginekologów i położne więc liczę, że to w jakiś sposób mi pomoże, wczoraj się dowiedziałam, że żona dobrego klienta mojego męża właśnie zaczęła pracę jako położna w tym szpitalu i powiedział, że mamy dać znać kiedy się tam pojawię, to postara się przyjechać i być ze mną..zobaczymy jak to się potoczy, czasem znajomości pomagają a czasem..wręcz przeciwnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 12:02

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski, podpowiedzcie mi bo mam dylemat- dzis w Poznaniu są warsztaty "ŚWIADOMO MAMA" na które mogę iść. Nie ukrywam, że będzie to dla mnie mega wysiłek przez ból pleców i chciałabym sie dowiedzieć czy naprawdę warto?

Wcześniej robiłam już podejście do różnych warsztatów ale musiałam leżeć.
    Teraz mogłabym pojechać z mężem ale nie wiem jak długo wytrzymam i w harmonogramie nie ma nic o bezpieczeństwie malucha na czym bardzo by mi zależało.

Z drugiej strony, będzie fizjoterapeuta więc mogłabym go zapytać o te bóle pleców...

Pomóźcie proszę i napiszcie która z was była i jakie są Wasze wrażenia.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:41

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:41

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    falka. Ja kupuję laktator, nianie elektroniczna i monitor oddechu.

Nastawiam się na kp, więc mam jedną butelkę Medela Calma i jakąś dodatkową, którą dostałam.

Mam termin na koniec września, więc kącika jeszcze nie robię. W niedzielę jedziemy do Ikei kupić komodę i dopiero wtedy zacznę powoli prać i segregować ciuszki.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co zamawiajcie z gemini?
    Jakieś konkretne produkty na początek? Mi jeszcze sporo brakuje, w sumie chyba trzeba zaczac sie organizować. Czas tak szybko leci :( zaczynam sie poważnie stresować porodem.
    Macie jakas konkretna listę na której bazujecie?

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Hej mamuski, podpowiedzcie mi bo mam dylemat- dzis w Poznaniu są warsztaty "ŚWIADOMO MAMA" na które mogę iść. Nie ukrywam, że będzie to dla mnie mega wysiłek przez ból pleców i chciałabym sie dowiedzieć czy naprawdę warto?

Wcześniej robiłam już podejście do różnych warsztatów ale musiałam leżeć.
    Teraz mogłabym pojechać z mężem ale nie wiem jak długo wytrzymam i w harmonogramie nie ma nic o bezpieczeństwie malucha na czym bardzo by mi zależało.

Z drugiej strony, będzie fizjoterapeuta więc mogłabym go zapytać o te bóle pleców...

Pomóźcie proszę i napiszcie która z was była i jakie są Wasze wrażenia.
    . byłam już a tych warsztatach i dzis tez się wybieram. Jak dla mnie - najlepsze na jakich byłam. Bedzie lekarz z Polnej. W porównaniu do innych warsztatów wydaje mi się ze na tych jest najwięcej wiedzy a mało "lokowania" produktu :) i sala slodowni jest całkiem przyjemna, zawsze można wstać i rozprostować kosci :)

7u22s65gu3gutoef.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Dziewczyny, co zamawiajcie z gemini?
    Jakieś konkretne produkty na początek? Mi jeszcze sporo brakuje, w sumie chyba trzeba zaczac sie organizować. Czas tak szybko leci :( zaczynam sie poważnie stresować porodem.
    Macie jakas konkretna listę na której bazujecie?

Podklady butelke tetry sol fizjologiczna sol morska do noska do pielegnacji pepka i na rane po cc platki kosmetyczna gaziki jalowe majtki wielorazowe itd.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie pampersy kupujecie na poczatek ? Ja dostalam od lekarza dady 1 i ze strony pampersa przyslali mi 2 szt pampers premium care przetestowalysmy z corka obie na jej sikajacej lalce i chyba wezme te pampers premium care do szpitala bo dobrze wsiakaja siuski i maja pasek ktory pokazuje czy pielucha jest pelna za to dady wydaja mi sie miekkie ale mniej chlonne wiec chyba zostaniemy tak jak z corka na pampersach zwyklych na poczatek pamietam ze dada 2 byla juz ok. Chyba ze polecacie jakies inne ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:02

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    . byłam już a tych warsztatach i dzis tez się wybieram. Jak dla mnie - najlepsze na jakich byłam. Bedzie lekarz z Polnej. W porównaniu do innych warsztatów wydaje mi się ze na tych jest najwięcej wiedzy a mało "lokowania" produktu :) i sala slodowni jest całkiem przyjemna, zawsze można wstać i rozprostować kosci :)

Agaciora dla mnie to będzie mega wysiłek więc naprawdę to analizuję. Nie chciałąbym tez wyjść w połowie. ten lekazrz co dzis bedzie to go kojarzę ale nie pamiętam jak się nazywa.
    Tak mnie plecy bolą nawet jak leżę że nie wiem jak dam radę wysiedzieć 4 godziny :(

A będzie coś o pierwszzej pomocy takich maluszków? Bo w programie nic nie znalazłam na ten temat...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja bylam ba tych warsztatach i bardzi mi sie podobało! Takze polecam. Nawet udalo mi sie wygrac voucher na indywidualne przygotowanie do porodu z polozna z mojego miasta ktorej wyklad bardzo mi sie podobal :)

Jeju ile z was ma planowane cc :O az sie boje swoich sil z sn...tymczasem lozeczko orzyszlo z reklamacji a ja umylam okna bo jutro rodzinka sie zwala...

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    A jakie pampersy kupujecie na poczatek ? Ja dostalam od lekarza dady 1 i ze strony pampersa przyslali mi 2 szt pampers premium care przetestowalysmy z corka obie na jej sikajacej lalce i chyba wezme te pampers premium care do szpitala bo dobrze wsiakaja siuski i maja pasek ktory pokazuje czy pielucha jest pelna za to dady wydaja mi sie miekkie ale mniej chlonne wiec chyba zostaniemy tak jak z corka na pampersach zwyklych na poczatek pamietam ze dada 2 byla juz ok. Chyba ze polecacie jakies inne ?
    Ja do dziś używam dla corki tylko premium care, wiec w takie same sie zaopatrze dla młodszej :) muszę w Polsce kupić chociaż jedna paczkę rozmiaru zero na wszelki wypadek, bo na starsza córkę jedynki były przez ponad 2 tygodnie za duże, a niestety w CH nie ma tych małych pampersow.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Agaciora dla mnie to będzie mega wysiłek więc naprawdę to analizuję. Nie chciałąbym tez wyjść w połowie. ten lekazrz co dzis bedzie to go kojarzę ale nie pamiętam jak się nazywa.
    Tak mnie plecy bolą nawet jak leżę że nie wiem jak dam radę wysiedzieć 4 godziny :(

A będzie coś o pierwszzej pomocy takich maluszków? Bo w programie nic nie znalazłam na ten temat...

Jak nie ma w programie to pewnie nie będzie :( Ale jeśli chodzi o wychodzenie w połowie - to się nie musisz obawiać, to jest w takiej formie że poszczególne "wykłady" trwają kilka minut a i nawet w czasie można wyjść bez żadnej sensacji (tzn. nie rzuca się to w oczy;))

Ale nie chcę też mówić, że to wszytsko to jakiś mega hit że koniecznie trzeba być bo grzech odpuścić. Ja po prostu lubię taką formę, a nie ma też co ukrywać że jest to dla mnie forma rozrywki... Mieszkam w niewielkim mieście i ostatnio mam tak "atrakcyjne" życie, że się ekscytowałam na myśl o otwarciu Pepco w mojej miejscowości, a wyprawę do laboratorium na pobranie krwi traktuje w kategoriach "wyjścia" ;) ..tak że same rozumiecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 13:18

różowo lubi tę wiadomość

7u22s65gu3gutoef.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale kusicie...mi zawsze zależało na tych warsztatach ale nie mogłam :( a teraz nie wiem czy wytrzymam. Jest mi naprawdę ciężko ale chyba spróbuję i zobaczę ile dam radę wysiedzieć.

Agaciora jeszcze jedno głupie pytanie- czy tam są miękkie fotele czy raczej zwykłe twarde krzesła? bo chyba sobie poduszkę przemycę do oparcia...

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ