Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Ja do dziś używam dla corki tylko premium care, wiec w takie same sie zaopatrze dla młodszej :) muszę w Polsce kupić chociaż jedna paczkę rozmiaru zero na wszelki wypadek, bo na starsza córkę jedynki były przez ponad 2 tygodnie za duże, a niestety w CH nie ma tych małych pampersow.

Wiesz co te dady 1 sa mniejsze od pampersow ale nie wiele wiec ja jednak wezme 1 bo 0 moglyby byc za male pomimo ze spodziewam sie 3 kg malucha.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny ale kusicie...mi zawsze zależało na tych warsztatach ale nie mogłam :( a teraz nie wiem czy wytrzymam. Jest mi naprawdę ciężko ale chyba spróbuję i zobaczę ile dam radę wysiedzieć.

Agaciora jeszcze jedno głupie pytanie- czy tam są miękkie fotele czy raczej zwykłe twarde krzesła? bo chyba sobie poduszkę przemycę do oparcia...

Z tego co pamiętam, zwykłe składane krzesełka :( Ale jak się zdecydujesz to spokojnie weź sobie podusie - bardzo przyjazna i luźna atmosfera jest na tych warsztatach więc możesz być pewna, że nie wzbudzi to żadnej sensacji:)

7u22s65gu3gutoef.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora takie wyjścia ja tez traktuje jak wielka wyprawę. Cała ciąża w łóżku wiec jak mam jechać do rossmana czy innego sklepu to się jaram jakbym nie wiadomo gdzie jechała.
    I zależało mi na takich warsztatach wiec będę. Wezmę sobie poduszkę pod plecy i może jakoś wytrzymam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Wiesz co te dady 1 sa mniejsze od pampersow ale nie wiele wiec ja jednak wezme 1 bo 0 moglyby byc za male pomimo ze spodziewam sie 3 kg malucha.
    Ja nie mam dostępu do polskich pieluch na co dzien, wiec nawet nie wiem jak te Dady wyglądają :) Ale przy córce Premium Care mi sie mega dobrze sprawdzają, nigdy nie było wpadki z przeciekającą pieluchą, no i lubię ten wskaznik zasikania :D Córa urodziłą się z wagą 2820 i o ile jedynnki dawały radę na wysokość, no były zdecydowanie za szerokie. Nie mam pojęcia jakieś wagi się teraz spodziewać, więc wolę się na wszelki wypadek zaopatrzyć, bo niestety w Szwajcarii sklepy sa na ogól otwarte do 18, a znalezienie malutkich pieluch to tez sztuka ;)

zubii lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Premium Care to gdzieś czytałam, że ostatnio je zmienili, dołożyli jakąś dodatkową siateczkę i podobno często uczulają i odparzają :(

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    Mam to samo juz od ponad 3 mies.Pomaga chodzenie w nocy i oblozenie dloni lodem.niestety nic wiecej nie da sie z tym zrobic.po porodzie powinno ustapic.

Wiem, że powinno samo przejść po porodzie dlatego nie martwie się jakoś specjalnie ale jest to mało komfortowe :/ no i przede mną jeszcze 4 tygodnie pracy, chciałabym je jakoś przetrwać ale pracę mam manualną.. Zobaczę czy po weekendowym odpoczynku coś się poprawi

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Odnośnie Premium Care to gdzieś czytałam, że ostatnio je zmienili, dołożyli jakąś dodatkową siateczkę i podobno często uczulają i odparzają :(
    To w Polsce się zmieniło, bo za granica Premium Care od dawna są z siateczką. Te polskie faktycznie były milsze w dotyku, ale według mnie w użytkowaniu sprawdzały się tak samo. No ale wiadomo, wszytko zależy od dziecka. Ja mialam kilka razy awaryjne sytuacje, ze musialam użyć pieluch z Lidla i Rossmanna i to byla masakra ;)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:

Nie slyszalam o tym a lalka sie nie skarzy:D (zarcik) wydaja sie w porzadku a pamietam ze mialam z co4ka te zwykle i ciezko mi bylo na poczatku stwierdzic ile robi siuskow a te premium maja ten pasek wiec na bank do szpitala kupie jej zastanawia sie co po szpitalu dada czy znowu zielone pampersy a moze jakies inne ? Uzywalyscie moze tych z rossmanna babydream ?

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    To w Polsce się zmieniło, bo za granica Premium Care od dawna są z siateczką. Te polskie faktycznie były milsze w dotyku, ale według mnie w użytkowaniu sprawdzały się tak samo. No ale wiadomo, wszytko zależy od dziecka. Ja mialam kilka razy awaryjne sytuacje, ze musialam użyć pieluch z Lidla i Rossmanna i to byla masakra ;)

O wlasnie my tez testowalismy te z lidla i ja uczulaly. Dada do 3 byla fajna pozniej 4 porazka.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:

O, to cenna informacja. Ja na początek kupię malutką paczkę i zobaczymy jak Mała zareaguje.

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miffy wrote:
    Też chciałam je kupić i też czytałam te opinie że te nowe są gorsze przez siateczkę która często podrażnia.
    Może kupię malutką paczuszkę do szpitala, albo pampersy zielone. Innych dla noworodka nie zamierzam, jak będzie trochę starsza to obojętne.

Ten pasek zapełniemia chyba u noworodków się nie sprawdza bo przeciez u niemowlaka przebiera się pieluchę co karmienie a siku jest niewiele. Nie wyobrażam sobie kilkudniowego niemowlaka w siku kilka godzin, ta skórka jest delikatna bardzo. Pomijam fakt że samo siku to też chyba rzadko na samym początku tylko zawsze taka luźna kupka jest po jedzeniu, albo ja już nie pamiętam? :)

Zubii możesz przypomnieć z jakiej firmy kupiłaś wkładki laktacyjne? Gdzieś mi wyparowała moja ściąga sprawdzonych firm kosmetycznych rzeczy

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a podpowiecie mi co kupujecie dla maluszka z kosmetyków? Wiem, że już mowa o tym była ale za cholerę nie mogę tego znaleźć. A co kupujecie dla siebie? Dopełniam listę na geminii i nie wiem czy mo coś brakuje czy jednak wszystko już mam...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:41

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie butelek widzę że króluje Lovi, a przynajmniej smoczki u Was :) nie będę się wyróżniać z wrześniówek :)

A te z Lovi macie aktywne ssanie czy Medica? Czytałam pół nocy i chyba wybiorę aktywne ssanie. Jeszcze się waham nad butelką Mambaby. Może kupię 2, każda z innej firmy
    A widzieliście tą

ckaidqk39a8l7x61.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wkladki z johnson baby to jedyna rzecz jaka z tej firmy kupilam i polecam :)

Karolcia ja mam plyn z babydream i krem do pupy na ewentualne odparzenia tez z tej firmy. Za puder bedzie robic maka ziemniaczana.

Cameline lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:42

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.scandinavianbaby.pl/product-pol-2731-Twistshake-Antykolkowa-butelka-do-karmienia-czarna-180ml.html
    Ma bardzo dobre opinie, znalazłam jak szukałam butelki przy problemach z ssaniem to na forach polecali.

Ja się boję powtórki u córki czyli słabe ssanie (cechy wcześniactwa i obniżone napięcie), krztuszenie się i ogromny płacz i ból - niewykształcony układ pokarmowy i silny refluks.
    Szukam butelki by w razie problemów je nieco zmniejszyć. Niektórymi się dzuecko krztusi itp. Chyba nie ma złotego środka a metody prób i błędów

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia właśnie położne chwaliły babydream, bo mają prosty skład i są tanie i sama położna powiedziała, ze zazwyczaj im tańczę tym lepsze, bo nie mają wymyślnych składów. Ja na listę właśnie wpisałam sobie płyn do kąpieli, krem do buzi na chłód itp ale też przeciwsłoneczny (wrzesień ma być podobnież najcieplejszym miesiącem lata) i oliwkę do masażu maluszka (myślę tu o masażu shantala, który pokazywali nam w szkole rodzenia). Jeszcze mam na liście octanisept, waciki, bepanthen i chyba to wszystko czy o czymś zapomniałam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 14:42

zubii lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wkładki laktacyjne Lansinoh. Czytałam jakieś zestawienie i dostały najwięcej gwizdek.

Zaszalałam i kupiłam elektryczny aspirator do noska. Właśnie przyszedł :)
    507ab1cbcffe7532med.jpg

Karooolcia :), Lisa85 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja mam wkładki laktacyjne Lansinoh. Czytałam jakieś zestawienie i dostały najwięcej gwizdek.

Zaszalałam i kupiłam elektryczny aspirator do noska. Właśnie przyszedł :)
    507ab1cbcffe7532med.jpg
    Też kupiłam elektryczny (poza tym mam Fridę i Katarek, ale Frida jest dla mnie obrzydliwa i użylam ja tylko kilka razy, a katarka sobie nie wyobrażam używac przy noworodku.) Ja kupiłam taki https://www.ceneo.pl/40424182

Z wkładek laktacyjnych też polecam z Johnsona (jedyna rzecz z tej firmy, ktorą można polecić :D), a jesli chodzi o butelki to tak jak przy starszej córce, teraz zamierzam używać MAM antykolkowych i smoczki też mam tej firmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 16:28

Annie1981 lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ