Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • weal Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dziewczyny czy któraś miała mycoplazmę w ciąży?
    Jestem przerażona bo ostatnio miałam i myko i ureoplazmę. Brałam antybiotyk i mykoplazma nadal jest. Mąż właśnie jedzie do dr do gabinetu żeby mu pokazać wyniki ale boję się że przez ten syf zdejmą mi pessar!!!!
    Boję się też że ta bakteria może mieć wpływ na moje córeczki...

Z tego co rozmawiałam z lekarzem o mojej chlamydii to mówił właśnie że myko i ureo tak samo działają tzn że nie szkodzą dziecku tylko zwiększają ryzyko przedwczesnego porodu

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal a długo walczysz z chlamydią? Ja na razie brałam antybiotyk- 2 opakowania co 6 godzin. Czekam na informację od męża bo jest już pod gabinetem.
    Ja najbardziej boję sie o pesssar bo jak będzie decyzja że zdejmują ze wzgl. na bakterie to nie wiadomo czy wogóle mam jeszcze szyjke czy już rozwarcie...

Bardzo mnie pocieszyłas że te bakterie nie mają wpływu na dzieci!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 14:46

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,dawno tu nie zagladalam,wczoraj mialam usg i wizyte z konsultantem(poloznikiem) widzialam go dopiero drugi raz w tej ciazy..;) tak to jest w uk.rozmawialam o cc,oczywiscie powiedzial ze niema mowy,podalam kilka powodow ktore moim zdaniem i polskiego gina sa za cc,ale nie tu...dwa razy rodzilam normalnie wiec tym razem tez.Dzidzia rozwija sie dobrze,tu wagi nie podaja,dlugosci crl tez nie,ale na podstawie innych paramertow rosnie ladnie.nadal jest dziewczynka.wciaz bezimienna-niemozemy sie zdecydowac ;)znalazlam na FB grupe wrzesniowe maluszki 2017,czy ktores mamy tam naleza?pozdrawiamy wszystkie mamusie i maluszki :)

aswalda, Lisa85 lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej,dawno tu nie zagladalam,wczoraj mialam usg i wizyte z konsultantem(poloznikiem) widzialam go dopiero drugi raz w tej ciazy..;) tak to jest w uk.rozmawialam o cc,oczywiscie powiedzial ze niema mowy,podalam kilka powodow ktore moim zdaniem i polskiego gina sa za cc,ale nie tu...dwa razy rodzilam normalnie wiec tym razem tez.Dzidzia rozwija sie dobrze,tu wagi nie podaja,dlugosci crl tez nie,ale na podstawie innych paramertow rosnie ladnie.nadal jest dziewczynka.wciaz bezimienna-niemozemy sie zdecydowac ;)znalazlam na FB grupe wrzesniowe maluszki 2017,czy ktores mamy tam naleza?pozdrawiamy wszystkie mamusie i maluszki :)

Tak my należymy :))

AsiaPoli lubi tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • julitk4 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ból w połowie odległości od jajnika do biodra.Boli mnie tylko jak chodzę,daje kroka.Z lewej strony.Co to może być?Więzadło?Wyszły mi leukocyty w moczu ale jeśli to by była przyczyna to bolałoby cały czas.

• aswalda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie napieranie na cewkę czułam od mniej więcej tego tyg co teraz aż do porodu. Mały uciskał główka, wcześnie się odwrócił i tak już został. Teraz nie czuje tego klucia ale wydaje mi się, że jest cały czas glowkowo. Wizyty co 2 tyg mialam dopiero po 37 tyg

zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 10:33

zubii lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi córka odwróciła się w 36tc na miednicowe a była od 16tc główką w kanałach.
    Natomiast ja też z główkowego odwróciłam się poprzecznie przy pierwszych skurczach w 40tc i szybko cc,i mała nie byłam bo 62cm.
    Odwrócić dziecko może się zawsze i z każdej pozycji, choć rzeczywiście w późniejszych tygodniach może być trudniejsze

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że na dzisiejszym USG nasz synuś waży dorodne 1800 gr, aż się boję wagi końcowej... oczywiście jego, nie mojej :P ja mam 10 na + :)

Gosia1989, justa., Cameline, Lisa85, ⚘Kwiatuszek, Zorganizowana:), Marcia1989, Ja86, zubii, Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość

f2wl4z17q60magcw.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    weal a długo walczysz z chlamydią? Ja na razie brałam antybiotyk- 2 opakowania co 6 godzin. Czekam na informację od męża bo jest już pod gabinetem.
    Ja najbardziej boję sie o pesssar bo jak będzie decyzja że zdejmują ze wzgl. na bakterie to nie wiadomo czy wogóle mam jeszcze szyjke czy już rozwarcie...

Bardzo mnie pocieszyłas że te bakterie nie mają wpływu na dzieci!

Długo z nią walcze leczylam ja już 6 lat temu z 5 razy i ciągle wracała, myślałam że pozbylam się jej na dobre a tu wróciła znowu teraz.. A teraz dostałam summamed 1g za 1 razem czyli 2 tab po 500 ale nie robiłam jeszcze kontrolnego wymazu

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal mam nadzieje że w końcu pozbeziemy się tego syfu na dobre!

aleksandrazz a jak u Ciebie? Czysto? Bo wiem że tez masz pessar tylko nie pamietam od kiedy a ciekawa jestem czy już jakieś wymazy robiłas?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek to faktycznie duży chłopak :) Mój pierwszy synek na usg w 31+5 ważył 1900 a urodził się z wagą 3980. Tylko, że poród był 10 dni po terminie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po USG... Niestety kanaliki poszerzyły się :( Pani doktor uspokajała, że to tylko delikatne poszerzenie (na prawym było miesiąc temu 9 mm a teraz jest 10 mm, na lewym było 5 mm a teraz jest 7 mm), powiedziała, że patrząc na kształt pęcherza i ilość wód płodowych to mały dobrze funkcjonuje, a te kanaliki będą po prostu do obserwacji po porodzie i, że mam się tym nie martwić. Ogólnie wszystko inne jest jak najbardziej w normie i pokrywa się z wiekiem ciąży. Mój mężczyzna waży 1800 g :D Powiem szczerze, że byłam zaskoczona bo miesiąc temu był niecały kilogram :P Jestem bardzo ciekawa wagi końcowej :D

Lisa85, justa., Bąbelek1980, Princesska, Gosia1989, Zorganizowana:), Cameline, Marcia1989, Ja86, Bacardi90, aswalda lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem po wizycie. Malutka ma 1200g, szyjka jaska dluga bo az 4 cc a było ok 3cm, przepływy ok ale martwi mnie wielkość brzuszek o dwa tyg do tylu:( lekarz nic nie mowil wiec może to nic nie znaczy

Cameline, Marcia1989, Ja86, zubii, Annie1981, aswalda lubią tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Bąbelek to faktycznie duży chłopak :) Mój pierwszy synek na usg w 31+5 ważył 1900 a urodził się z wagą 3980. Tylko, że poród był 10 dni po terminie.

Justa, weź Ty kobito mnie nie strasz, jak ja urodze :) rodzilaś sn czy przez cc?

f2wl4z17q60magcw.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SN. Przy moich gabarytach (158 cm) to był chyba max. Większego dziecka nie dałabym rady urodzić.
    Moim zdaniem synek był taki duży po trochę zasiedział się w brzuchu i nie spieszył się z przyjściem na świat. Jeśli więc Twój nie będzie się tak ociągał to napewno dasz radę :)
    Ja trochę obawiam się powtórki, zwłaszcza że podobno pierwsze dziecko jest mniejsze od kolejnych, ale staram się myśleć pozytywnie.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że leżę na patologii ciąży A obok jest położnictwo i leżą już dziewczyny z maluszkami, zastanawiam się, kiedy ja będę już po tej drugiej stronie :) niby już tak niewiele A jednak jeszcze trochę. Liczę do 37 tyg. Wtedy będę spokojna, żeby tylko wytrwać. :)

f2wl4z17q60magcw.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Hej, ja leżę w szpitalu, ze względu na słabo odczuwalne ruchu, bądź niewielką ich ilość.Każą tu liczyć: 3 x dziennie, żeby było min. 6 ruchów w ciągu godziny. U mnie okazało się, że na izbie przyjęć lekarz chyba źle zmierzył AFI, bo nagle wyszło mniej z 24,5 ( wynik z prenatalnych- na 10,5. Dzisiaj na USG znowu wyszło wielowodzie - 21 AFI no i kolejne dni na obserwacji, a już myślałam, że pójdziemy do domku :( Tłumaczę sobie, że to wszystko dla dziecka, tego upragnionego, jeśli trzeba zostać, to trzeba. Obym nie musiała leżeć do porodu...

Gdzieś czytałam, że całkowita wymiana wód płodowych to kwestia kilku godzin, więc niekoniecznie pomiar musiał być zły to się chyba ma prawo zmieniać.

Justa, niby z jednej strony kolejne dzieci większe, ale kolejne porody łatwiejsze, więc myślę, że nie masz się czym martwić :)

Ja też mam kawał chłopa w brzuchu i jakoś dziwnie mnie to nie przeraża, a też jestem drobniutka... Spódnicą XS przed ciążą mogłam się w talii jeszcze owinąć (teraz sama nie wiem już gdzie mam talię). Martwię się tak ogólnie czy wszystko pójdzie ok, ale ból porodowy nie przeraża mnie w ogóle :P

Bąbelek1980, justa. lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Dziewczyny ja już po USG... Niestety kanaliki poszerzyły się :( Pani doktor uspokajała, że to tylko delikatne poszerzenie (na prawym było miesiąc temu 9 mm a teraz jest 10 mm, na lewym było 5 mm a teraz jest 7 mm), powiedziała, że patrząc na kształt pęcherza i ilość wód płodowych to mały dobrze funkcjonuje, a te kanaliki będą po prostu do obserwacji po porodzie i, że mam się tym nie martwić. Ogólnie wszystko inne jest jak najbardziej w normie i pokrywa się z wiekiem ciąży. Mój mężczyzna waży 1800 g :D Powiem szczerze, że byłam zaskoczona bo miesiąc temu był niecały kilogram :P Jestem bardzo ciekawa wagi końcowej :D
    U mnie gin twierdzi ze przy 20 mm jest to dopiero niebezpieczne i że wtedy dopiero zaczyna sie podejmować jakie kolwiek kroki wizytę miałam w piątek prawa nerka u nas wczesniej 6.8 mm obecnie 7.2 mm wiec w porównaniu do was roznica spora no ale za to waga u mojej gwiazdy tylko 917 g

Justa słonko tak jak już pisałam w innym wątku u mnie jak na razie jest 9 dni do tylu ale jak już zauważyłam co wizyta ten czas zamiast sie zmniejszac to się wydłuża niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 21:51

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia a u mnie 2tyg temu nie było różnicy...no nic czekam,za dwa tyg znow usg.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ