Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moj bobas na każdym usg jest główka w dół ale czy ciagle tak leży nie wiem. Podejrzewam ze chyba tak bo te kopniaki czuje w okolicach pępka. Zreszta czasem jak ma czkawkę łatwiej mi określić jego położenie, bo najbardziej brzuch podskakuje na wzgórku łonowym tam gdzie buzie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 14:44
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Hej dziewczyny! Dzisiaj odebrałam badanie moczy i się troche przestraszyłam
Barwa mętna
Leukocyty obecne 30-50
Nabłonki płaskie bardzo liczne
Bakterie liczne
Białko obecne 30,0
Jutro rano śmigam zrobić posiew, jutro tez mam wizytę u gina. Myślicie ze to może być coś co zagraża dzidziusiowi ?
-
Niespokojna M wrote:Hej dziewczyny! Dzisiaj odebrałam badanie moczy i się troche przestraszyłam
Barwa mętna
Leukocyty obecne 30-50
Bakterie liczne
Białko obecne 30,0
Jutro rano śmigam zrobić posiew, jutro tez mam wizytę u gina. Myślicie ze to może być coś co zagraża dzidziusiowi ?
Puchniesz albo masz wysokie ciśnienie?Jeśli tak to może być cholestaza.Jeśli nie to pewnie infekcja. -
Niespokojna M wrote:Hej dziewczyny! Dzisiaj odebrałam badanie moczy i się troche przestraszyłam
Barwa mętna
Leukocyty obecne 30-50
Bakterie liczne
Białko obecne 30,0
Jutro rano śmigam zrobić posiew, jutro tez mam wizytę u gina. Myślicie ze to może być coś co zagraża dzidziusiowi ?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Gdziejestmieszko wrote:Myślę, że szpitale chcą ograniczyć ilość cesarek ze względu na koszta a nie po to żeby na siłę propagować poród sn. NFZ kwiczy już od dawna a tu trzeba udostępnić salę operacyjną, sprzęt, środki farmakologiczne, cały zespól ludzi, pobyt w szpitalu jest dłuższy itp, patrząc od tej strony to się im nie dziwię. W UK szacują, że poród naturalny to koszt 50£ gdzie cc to aż 200£, w moim mieście ostatnio jeden z większych szpitali ogłosił, że wogóle zaprzestaje wykonywania planowanych cesarek bo mają problem z dostępnością zespołu.
teraz np. każda kobieta która spodziewa się bliźniaków rodzi przez cc prawda? tak coś mi się wydaję...moja mama rodziła bliźniaki naturalnie i to w 39 tygodniu, wtedy też była możliwość cc ale nikt jakoś tego nie sugerował mojej mamie...teraz więcej cc jest zdecydowanie -
My już po wizycie Jaś waży 1250g czyli dobrze obstawiałam
a ja przytyłam przez miesiąc 200g oby tak dalej
szyjka skróciła się ponad 1 cm ale dalej jest w normie twarda i zamknięta. Kolejna wizyta na koniec miesiąca mam teraz zrobić HIV hcv i hbs.
Ja86, MrsKiss, Princesska, Gosia1989, Bacardi90, Lisa85, miffy, Cameline, justa., Bąbelek1980, falka, aswalda, mkl lubią tę wiadomość
-
mkl wrote:teraz np. każda kobieta która spodziewa się bliźniaków rodzi przez cc prawda? tak coś mi się wydaję...moja mama rodziła bliźniaki naturalnie i to w 39 tygodniu, wtedy też była możliwość cc ale nikt jakoś tego nie sugerował mojej mamie...teraz więcej cc jest zdecydowanie
Zależy moja znajoma urodziła córki sn ma tu nawet konto a córki są z in vitro. -
A czy wybieracie sie na "zwiedzanie" porodówek? Ja brałam pod uwagę dwa szpitale i chciałam się tam wybrać zobaczyć na własne oczy co i jak, po przeczytaniu opinii w internecie już jeden ma więcej plusów... Nie wiem kiedy tam dzwonić i pytać o możliwość zwiedzenia. Poza tym na stronie jednego szpitala znalazłam info, że dla kobiet do 37 tyg ciąży są spotkania z anestezjologiem na temat zzo. To będzie mój pierwszy poród i powiem Wam, że jak zaczęłam dzisiaj o tym czytać to zaczęłam odczuwać niepokój
-
julitk4 wrote:Puchniesz albo masz wysokie ciśnienie?Jeśli tak to może być cholestaza.Jeśli nie to pewnie infekcja.
Poprawka
Cholestaza to problem z wątrobą więc białko nie ma nic do rzeczy, a objawia się głównie uporczywym swędzeniem rąk i nóg. Natomiast białko w moczu + nadciśnienie + puchnięcię + bóle głowy + zaburzenia widzenia to objawy gestozy czyli tzw. Zatrucia ciążowego. O ile nie występują min. 3 z wymienionych to nie ma się czym martwić.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
nick nieaktualnyMrsKiss wrote:A czy wybieracie sie na "zwiedzanie" porodówek? Ja brałam pod uwagę dwa szpitale i chciałam się tam wybrać zobaczyć na własne oczy co i jak, po przeczytaniu opinii w internecie już jeden ma więcej plusów... Nie wiem kiedy tam dzwonić i pytać o możliwość zwiedzenia. Poza tym na stronie jednego szpitala znalazłam info, że dla kobiet do 37 tyg ciąży są spotkania z anestezjologiem na temat zzo. To będzie mój pierwszy poród i powiem Wam, że jak zaczęłam dzisiaj o tym czytać to zaczęłam odczuwać niepokój
-
Hej.czy ktoras z Was ma problemy z plytkami krwi czyli maloplytkowoscia ??ja startowalam z wynikami 256 a od miesiaca leca mi plytki na leb na szyje,teraz mam je na granicy ok.100.wiem ze problem zaczyna sie gdy plytki spadna do ok.80 wtedy trzeba wywolywac porod.Czy sie myle??czy ktoras z Was ma jakies informacje na ten temat?
-
Emma 32 wrote:Hej.czy ktoras z Was ma problemy z plytkami krwi czyli maloplytkowoscia ??ja startowalam z wynikami 256 a od miesiaca leca mi plytki na leb na szyje,teraz mam je na granicy ok.100.wiem ze problem zaczyna sie gdy plytki spadna do ok.80 wtedy trzeba wywolywac porod.Czy sie myle??czy ktoras z Was ma jakies informacje na ten temat?
To ze Ci spadają to nic nie znaczy, tak jak u mnie może wzrosnąl nagle, a może się zatrzymają. Oby nie spadały niżejnajgorsze jest to ze nie da się tego poprawić żadnym jedzeniem itp wiem bo moja siostra cierpi na małopłytkowości. W najgorszym okresie w ciąży miała kilkadziesiąt tys płytek i nic nie wywoływali. Była w szpitalu i dostawała sterydy.. skończyło się wywołanym porodem w 38 tc ale tylko dlatego ze wtedy jej ładnie wzrosły i lekarze wykorzystali moment
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 20:01
❤ Synek Aleksander ❤
2 cs - szczęśliwy
-
Dziewczyny mam do Was pytanko, jak określacie rozmiarówke z Lidla? Mam ubranka w rozmiarze 50/56 ale wydaja mi się ne wielkościowo na 62... i nie wiem jak mam je posegregować...
zubii lubi tę wiadomość
-
Witajcie
Nie wiem czy mam dobre podejście do porodu i karmienia piersią czy nie ale szczerze mówiąc ja się tym jakoś specjalnie nie przejmuję
To moje pierwsze dziecko, jestem totalnie zielona we wszystkim co jest związane z macierzyństwem, ale polegam na tym co czytam, na opinii innych a przede wszystkim na swoim instynkcie. Mimo iż tyle się nasłuchałam o bólach itp podczas porodu drogą naturalną to jednak chciałabym spróbować, jeśli oczywiście to będzie możliwe, jeśli coś będzie nie tak przed cesarką też nie będę się bronić. Powtarzam sobie,że nie ja pierwsza i nie ostatnia rodzę i mam obawy a z bólem sobie poradzę, jak wiele kobiet
To samo tyczy się karmienia piersią, nie chcę nic na siłę robić, będę miała mleko to będe karmić, nie będę miała to będę karmić z butelki, jakoś nie naciskam, nie stresuję się, co będzie to będzie. Jest opcja że po porodzie mi się zmieni, tego nie wiem, ale póki co chciałabym nie popadać w paranoje że coś na siłę, natura sama zadecyduje
A tak poza tym to byliśmy dzisiaj na wizycie, serduszko ślicznie bije, maleństwo zdrowo rośnie i kopie, choć czasem mniej ale daje znać,że tam jestperfectangel85, Lisa85, Cameline, Zorganizowana:), aswalda, poppy lubią tę wiadomość
-
Karooolcia :) wrote:Dziewczyny mam do Was pytanko, jak określacie rozmiarówke z Lidla? Mam ubranka w rozmiarze 50/56 ale wydaja mi się ne wielkościowo na 62... i nie wiem jak mam je posegregować...
Liczę je jako 56/62 czyli duże 56 te mniejsze daje na wierzch a te właśnie z Lidla na spód.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 21:36