X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • justa. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przewijak mam pokrowce z materiału. Mam ich kilka więc w razie pobrudzenia zdejmuję piorę a w między czasie zakładam zapasowy. U mnie to rozwiązanie się sprawdziło ale każdemy pasuje co innego.

Miłej nocy.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie ten podkład był dość mily w dotyku, jest bardziej zbliżony do materiału niż ceratki ale to moje odczucie, najlepiej samemu dotknąć ;)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja nie spie juz od 4 moja młoda znów się zsikała w łóżko mam dosyć od poltora tygodnia codziennie jest to samo może z jednym dniem przerwy po 3 razy budze ja w nocy i pytam chcesz siusiu a ta nie nie chce a pol godziny później jest pompa w łóżko ..... Znowu musze ja zacząć zanosic na spiocha do łazienki i wysadzac no ale ona wazy 17 kg :-( a jest taka deliktuaśna ze jak się w nocy zsika to potem ma zaraz czerwone cale nogi uda i pupe odparzone mam dość ..... Jak chciałam iść spać dalej to Małgośka zaczęła szalec od godziny tańczy kankana w brzuchu

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • weal Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :) w krakowie zapowiada sie dzis piekna pogoda :) musze zabrac sie w koncu za pranie i prasowanie ciuszkow bo dzis 31+3 a ja nie mam zupełnie nic przygotowanego :) zaczelismy xhodzic do szkoly rodzenia i jestem zachwycona sposobem prowadzenia tam zajęć. Od poloznej naprawde mozna sie dowiedziec 2iele wiecej niz od niejednego lekarza.

Bylam tez na usg 3 trymestru i wszystko okn, szyjka elegancka , ale niestety brzuszek odbiega od reszty.. jest na 30tc a cala reszta 33 . Wagowo jest 1700g , 2 tyg temu bylo 1400g wiec pocieszam sie ze moze taka uroda a nie zadna hipotrofia. Ale tak czy siak , znowu nerwy.

I pochwale się- od 2 dni jestem szczesliwą narzeczoną!

natty85, Nadiaa85, bizona, Bąbelek1980, mkl, 0202oliwcia, smeg, iza776, Cameline, Ja86, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek, Lisa85, zubii, Emma 32, perfectangel85, justa., Bacardi90, Annie1981, falka, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

• Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Dzień dobry brzuchatki :) w krakowie zapowiada sie dzis piekna pogoda :) musze zabrac sie w koncu za pranie i prasowanie ciuszkow bo dzis 31+3 a ja nie mam zupełnie nic przygotowanego :) zaczelismy xhodzic do szkoly rodzenia i jestem zachwycona sposobem prowadzenia tam zajęć. Od poloznej naprawde mozna sie dowiedziec 2iele wiecej niz od niejednego lekarza.

Bylam tez na usg 3 trymestru i wszystko okn, szyjka elegancka , ale niestety brzuszek odbiega od reszty.. jest na 30tc a cala reszta 33 . Wagowo jest 1700g , 2 tyg temu bylo 1400g wiec pocieszam sie ze moze taka uroda a nie zadna hipotrofia. Ale tak czy siak , znowu nerwy.

Gratulacje Weal! U nas podobnie...tez jest 2 tyg różnicy " na brzuszku małej" przybiera więc staram się nie denerwować..

Ja leżę już w domku...szyjka długa, ale miękka...brzuch niestety dalej się stawia...jak będzie bardzo wykraczało ponad normę to mam się zgłosić do szpitala..oby się już nic nie wydarzyło..moj wraca dopiero za dwa tygodnie: (( jakoś musimy to przetrwać..wroci i zabieramy się za pokoik..w końcu trochę przyjemności w całych tych nerwach :) z grubsza już wszystko kupione więc byle do przodu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 07:55

weal lubi tę wiadomość

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:

U mnie 6 dni temu mala tez miała o 2-3 tyg( zależy jak liczyc) za maly brzuszek, ale lekarz nic nie wspomniał ze to cos zlego bo ogonie waga jest ok 1200g i przybiera ok 250g na dwa tyg, ale obwaiem się hipotrofii:(

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • weal Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzicie dziewczyny, jest nas wiecej wiec moze to normalne i brzuszek dogoni reszte ? Wlasnie sie zastanawiam czy rpzpoznanie hipotrofii stawia sie tylko na podstawie tych roznic w wymiarach czy tez waga musi byc za niska na tc.

zubii lubi tę wiadomość

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia, a dajesz córce picie przed snem? Ja co najmniej godzinę przed daję synkowi pić i to jeszcze najlepiej nie całą szklankę wody. On wstaje w nocy sam na siusiu albo nad ranem, ale jak bezpośrednio przed zaśnięciem całą szklankę wypił to też się zesikał do łóżka.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas także brzuszek o 2 tygodnie do tyłu z córką było tak samo i to nie hipotrofia a po prostu będą szczuplaczki :) także się nie przejmujcie do puki inne parametry są w porządku to nie ma co panikować. O hipotrofie świadczy też zatrzymanie w przybieraniu na wadze dziecka a same piszecie że przybierają ładnie.

weal lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja w pierwszej ciąży każdy wymiar sprawdzałam maluszka, w drugiej może z raz czy dwa, a teraz jak lekarz mówi, że jest ok to mu ufam :) To chyba tak jak w tym kawale co ostatnio był tu wklejony ;)

weal lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    No to widzicie dziewczyny, jest nas wiecej wiec moze to normalne i brzuszek dogoni reszte ? Wlasnie sie zastanawiam czy rpzpoznanie hipotrofii stawia sie tylko na podstawie tych roznic w wymiarach czy tez waga musi byc za niska na tc.

U nas było tak 2 wizyty i waga niska skierowanie do szpitala z powodu podejrzenia hipotrofii cały czas słyszałam od lekarza że mam za mały brzuch jak na ten tydzień ciąży. Zrobili dokładne USG zbadali przepływy wszystko ok brzuszek małej dalej do tyłu ale rósł więc wykluczyli hipotrofie.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy hipotrofii musi być jeszcze niska waga, bodajże poniżej 2200 przy porodzie.
    My też byliśmy z podejrzeniem hipotrofii kiedy dzień przed porodem wychodziło 2200 a brzuszek mniejszy o 3 tyg, mój lekarz uspokajał że to o zaburzeniu nie świadczy. Waga była większa po yrodzeniu, usg tak wychodzilo po małym obwodzie brzuszka.
    Do dziś ma brzuch wklęsły :)

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwcia a nie przeżywa córka dodatkowych stresów? Mojej koleżanki córka też zaczęła się moczyć w nocy, była z nią u psychologa to stwierdziła że z nadmiaru emocji, mieli ją wyciszać i minęło po tygodniu.
    Może córka czuje że będzie ktoś jeszcze i czuje zagrożenie? Jest bardzo wrażliwa?

ckaidqk39a8l7x61.png
  • weal Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej , strasznie mnie uspokoiłyście :) dzieki dziewczyny :)

zubii lubi tę wiadomość

• natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

Ja rodzilam 7 lat temu i nie kupuje nowego materaca do lozeczka. Tylko ze corka w tym lozeczku moze z 3 tygodnie przespala bo pozniej spala ze mna wiec materac jest zabezpieczony i wyglada jak nowy.

Wy macie stresa z obwodami brzuszka a ja z nozkami. Bo na kartce z usg nie amm pomiarow przeliczonych na tygodnie tylko sprawdzalam e necie. To.miedzy glowka wychodzi ze na 32 tygodnie a na nozki 28 tygodni. A ja z mezem niscy nie jestesmy. Bo ja mam 170 wzrostu a maz 187...:/

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam odwrotnie,moje bobo ma obwod brzuszka odpowiadajacy 36 t i 6 dni a pomiar byl robiony w 32 t i 1 dniu.dr nic nie mowil bo glowe tez ma duza..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o podklady to ja na przewijak na pewno bede uzywac. Tesciowa mi ze szpitala przyniesie wiec nie musze kupowac;)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, te pomiary to na prawdę trzeba brać z przymrużeniem oka. Mój Maluch tuż przed porodem był z główka i brzuszkiem 3 tyg do tyłu a urodził się niezłą kluseczką. We wcześniejszych USG zawsze brzuszek był do tyłu. Gdyby lekarz zauważył coś niepokojącego, gdyby waga b słabo przyrastala to na pewno by Wam powiedział, że może coś być nie tak. Wpisujecie sobie w belly na wykresach w te siatki centylowe, może się uspokoicie, bo tam wyraźnie widać jak różne mogą być pomiary ale jeśli mieszczą się w siatce i przede wszystkim wzrastają to jest wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 12:18

miffy, perfectangel85, Princesska lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre parametry mam nieznacznie poniżej normy ale skoro moj lekarz mówi mi ze nie ma ani jednej rzeczy która go niepokoi to mu w 100% ufam, napewno ma większe doświadczenie wiedzę itp niż ja i Poprostu nie widze sensu nakręcania, się czytania o tym internecie i porównywania się. Niektóre parametry ma na wyższy wiek niż wskazuje ciąża ale na tym etapie ciąży to już geny robią swoje.
    Myśle ze gdyby waszego lekarza coś zaniepokoiło napewno by wam o tym powiedział, nie ma sensu robienia problemu tam gdzie go nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 13:17

perfectangel85, Nadiaa85, Gosia1989, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to fura naszej gwiazdy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4173003b000.jpg

justa., perfectangel85, Annie1981, aswalda, zubii, Karooolcia :), Lisa85, Gosia1989, Maja83, Nadiaa85, falka, ⚘Kwiatuszek, Bąbelek1980, Cameline, Marcia1989, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ