X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszej corce bylam nacinana i gadalam z polozna ktora pracuje w szpitalu gdzie bede rodzic i moze sobie zazyczyc naciecie i chyba na to sie zdecyduje

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze wiedzieć :P Ja to od natłoku tych wszystkich informacji to zaczynam głupieć i niby proste sprawy, a dają mi do myślenia :P Nie ukrywam, ze byłabym wniebowzięta jeżeli okazałoby się, że mam rozwarcie wystarczające do urodzenia mojego okruszka :D

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Ne wiem czy po przekręceniu będzie duża ulga, bo np. u mnie mały już jest główką w dół ale za to udaje mu się rączkami czasem trafić w pęcherz :/

Dziewczyny a mam takie pytanie... może głupie... załóżmy, że w czasie porodu będę miała rozwarcie 10 cm i obejdzie sie bez cięcia i pęknięcia to czy potem to wszystko samoistnie powraca do normy czy i tak jest szycie?

Szyją tylko kiedy coś pęknie, bądź jak natna. Jak jet bez pęknięcia to wszystko samo wraca do normy bez jakiegokolwiek szycia ;)
    Jest mega wielki okres później jest ok ;)

74709jcgjiz14w6b.png

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym tylko miała to rozwarcie :D mnie to zawsze wszystkie rany goją się cholernie długo...

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• falka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Pediatrzy i położne wyraźnie odradzają używanie emolientów bez uzasadnienia.
    Tu artykuł ze strony Sroki na ten temat:

http://www.srokao.pl/2015/02/zanim-siegniesz-po-emolienty.html#

Poczytajcie też komentarze pod tym wpisem.

Dziewczyny, kto się orientuje w interpretacji wyników wymazu?

Materiał: Wymaz z pochwy
    Wynik: UJEMNY
    Wyhodowane drobnoustroje
    Z pobranego materiału po 48 godzinach:
    1. Lactobacillus spp [ ++ ]

Liczebności: + wzrost skąpy, ++ wzrost obfity, +++ wzrost bardzo obfity

Ocena preparatu bezpośredniego:
    Ciałka ropne - brak
    Komórki nabłonkowe - nieliczne
    Flora bakteryjna - dość liczne formy cylindryczne Gram (+)
    To jest bardzo dobry wynik. Lactobacillus to paleczka kwasu mlekowego. Zazdroszcze wyniku :D

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy nie bylam anu nacinana ani szyta. Ale podobno to nie jest zbyt czeste zwlaszcza u pierworodek . Jestem po wizycie , pessar jak na razie zdaje egzamin , odciazyl szyjke ktora ma teraz 4,5 cm.

MoNaKo, Zorganizowana:), Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • ewelus Znajoma

Wysłany: 7 lipca 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Kupujecie szumisia?

Ja po usg, rośniemy ładnie waga 1899g, nie jest zawrotną, ale do terminu ma dobić do 3000-3200. Szyjka zaczęła się skraca, ale to całkiem normalne. Odstawiam luteine i mam spodziewać się skórczy przepowiadajacych nawet do 15/ dobę
    I wizyty już częstsze.

Moja w tym samym czasie miała dokładnie 1999 i lekarz powiedział ze to jest waga w normie i przewiduje wagę urodzeniowa, jeśli w terminie to standardowe 3500

ckai9jcg5eo88o8b.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    kurcze dziewczyny duże te Wasze dzieciaczki. Ja w tym tygodniu i mały ma dopiero 1500 g...;/
    Moja w 30+4 miala 1400g wiec spokojnie sa tez mniejsze dzieci:) na usg pokazalo identycznie z data porodu ta waga.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • falka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Stosowala z Was albo stasuje jakies probioryki np doustne lub dopochwowe?przed poniedzialkiem chcialam juz zadzialac...ale w aptece boja sie sprzedac mi.np invag lub lactovaginal...
    Lacibios femina polecam :)

Justa87 lubi tę wiadomość

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno nie pisalam ale jakos czasu brak zeby na bierzaco czytac a potem ciezko sie wbic w temat. Widze ze dyskusja burzliwa o wyprawce. Jako ze to moje trzecie to jest u mnie troche jak w zarcie Matki Rocku. Z wyprawki mam zupelnie nic. No i u nas bedzie wersja minimum. Lozeczka nie bede miala bo tak jak z poprzednimi bede spala z dzieckiem. Wozek musze pozyczyc od kogos bo swoj oddalam. Jak sie nie uda to bede w chuscie nosic. Rozmawialyscie o butelkach. Ja nie kupuhe zadnej ale tez wiem ze bede kp bo caly czas karmie synka wiec nie bedzie mi potrzebna. Co do laktatora to fajna sprawa, ale trzeba brac pod uwage ze nie kazda kobieta da rade odciagac pokarm. Mam laktator reczny i medele mini electric i zeby uzbierac 60 ml mleka musialam na raty przez 2 dni zciagac. Na pewno nie mozna brac jako wyznacznik ilosci mleka w piersiach tego co udaje nam sie odciagnac. Gdyby tak bylo mije dzieci umarly by z glodu :) co do kosmetykow to ja przy mlodszym mialam zel do mycia babydream i olej migdalowy. Jak sie zdarzylo mu odparzyc to maka ziemniaczana. Teraz tez nie planuje nic wiecej. Ktos pytal o przescieradlo na przewijak. Mialam pozyczine i moim zdaniem nie sprawdza sie. Dzieci czesto jak sie je rozbierze lubia sie posikac wiecto przescieradlo caly czas do prania. Ja uzywalam na poczatku podkladow na przewijak. No to sie nawymadrzalam :)
    Poza tym konczyny wlascie urlop w chorwacji. Bylismy 2 tygodnie i strasznie szybko zlecialo. Moi chlopcy zachwyceni. To zdecydowanie wodne stworzenia wiec czas w morzu siedzieli. W niedziele wracamy i mam nadzieje ze szybko dojedziemy do krakowa. Dzidzius w brzuchu chyba ma sie dobrze. Kopie jak nie wiem i spac nie daje. Okropny mam problem z imieniem. Nic mi sie nie podoba. Wstepnie mamy Ula jesli bedzie dziewczynka a Andrzejek lub Piotrus jesli bedzie chlopiec. Ale to tak bez przekonania. Mam nadzirje ze cos mnie jeszcze zainspiruje. Pozdrawiam Was wszystkie :)

Brave, Bąbelek1980, Zorganizowana:), Lisa85, Gosia1989, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ulozony główka w dół a dostaje po pecherzu kilka razy dziennie;) masakra

16udvfxmplx8ab54.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Ja już przejrzałam rzeczy po starszym synku i okazuje się, że bardzo dużo mam, tak więc temat wyprawki mam prawie z głowy :) pozostało dokupić kilka drobiazgów i odświeżyć wózek.

Mam pytanie do mam które spodziewają się kolejnego maluszka, kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy będziecie korzystać z tych po starszaku. Czytałam, że trzeba kupić nowy, ale nie wiem czy to po prostu nie były artykuły sponsorowane przez producentów.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki- kociary, mam do Was pytanie, czy będziecie zamykały pokój w którym w nocy będzie spał Wasz maluch?
    Ja mam dwa łagodne koty brytyjczyki. Wychodza tylko na nasz niewielki ogródek. W ciągu dnia śpią ze mną ale w nocy wybierają swoje legowiska.
    I teraz nie wiem czy powinnam zacząć zamykać sypialnie tam gdzie wszyscy bedziemy spać czy nie...?
    Oczami wyobraźni juz widzę te podrapane drzwi- ale nie o to mi chodzi, nie sądzę aby moje koty chciały spać z dziećmi w koszach mojżeszowych bo te kosze stoją już jakies 3 miesiace (przykryte) i one się nimi wogóle nie interesują.
    Nie chciałabym izolować kotów od dzieci bo nie po to mam te moje kochane sierściuszki :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Mamuśki- kociary, mam do Was pytanie, czy będziecie zamykały pokój w którym w nocy będzie spał Wasz maluch?
    Ja mam dwa łagodne koty brytyjczyki. Wychodza tylko na nasz niewielki ogródek. W ciągu dnia śpią ze mną ale w nocy wybierają swoje legowiska.
    I teraz nie wiem czy powinnam zacząć zamykać sypialnie tam gdzie wszyscy bedziemy spać czy nie...?
    Oczami wyobraźni juz widzę te podrapane drzwi- ale nie o to mi chodzi, nie sądzę aby moje koty chciały spać z dziećmi w koszach mojżeszowych bo te kosze stoją już jakies 3 miesiace (przykryte) i one się nimi wogóle nie interesują.
    Nie chciałabym izolować kotów od dzieci bo nie po to mam te moje kochane sierściuszki :)
    Jeśli jesteś przekonana co do temperamentu kotów ja bym nie izolowała, ja od małego byłam wychowana ze zwierzętami i nie umarłam nie zachorowałam i zarazki mnie nie zjadły :P
    Ja sama mam w domu pieska, wychodzi na dwór itp, poprosru będę częściej odrobaczac :)

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • miffy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Ja nie zamierzam. Mała będzie na początku spać w kołysce w naszej sypialni. Moja kotka śpi tam gdzie jej się podoba - czasem z nami w sypialni, czasem w salonie, czasem zupełnie gdzie indziej, ale właściwie najczęściej z nami w pokoju - zamykanie przed nią drzwi to na pewno byłby dla niej dodatkowy stres i powód do frustracji, nie chcę, żeby tak odczuwała zmiany, które są przed nami. Podejrzewam, że początkowo sama może wybrać sobie inne miejsce do spania, bo już taka jest, że nowe sytuacje najpierw musi poobserwować i się do nich przyzwyczaić.
    Moja kota też w ogóle nie interesuje się ani kołyską, ani wózkiem. Jedynie przewijak zyskał jej aprobatę i często na nim śpi :D

Annie1981 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako - ja mam kota i nie mam zamiaru go izolować (nawet bym nie miała jak, bo nie mam drzwi do salonu i kuchni, mam że tak powiem otwarte wejścia) :P Ja już ostatnio robiłam "testy" na dzieciach moich koleżanek :P W sensie patrzyłam jak Karmel reaguje i okazuje się, że bardziej interesuje go wózek niż samo dziecko ;D Ogólnie na dzieci popatrzył, obwąchał stopy i poszedł sie ułożyć na parapecie :D Mam nadzieje, że przy moim okruszku będzie podobnie. Mój kot ogólnie śpi z nami w naszych nogach :P

Annie1981 lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym nie izolowała. Dzieci wychowane w domu ze zwierzętami są zdrowsze. My mamy kicię pół domową pół nadworną. Teraz latem wchodzi do domu tylko kilka razy dziennie na jedzenie, ale zimą jest w domu większość czasu. Kuwety w domu nie ma, proponowałam jej, ale woli wychodzić na dwór i w sumie bardzo dobrze, mamy przy niej zero obowiązków, poza funkcją jej oddźwiernych. ;)
    W każdym razie nie zamierzamy niczego zmieniać, jak przyjdą chłody to niech się wygrzewa w domu tyle ile chce i gdzie chce, nie przeszkadza nam to.

Zaczynam 30 tydzień!!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 09:35

Lisa85, Princesska, Karooolcia :), Annie1981 lubią tę wiadomość

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 koty i nie izolowalam. Spaly z dziecmi czasem :)

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/c9ffa774ab7d5.jpg.html
    tak sobie rośniemy;)

Lisa85, perfectangel85, Gosia1989, aswalda, Cameline, zubii, ⚘Kwiatuszek, Bacardi90, Annie1981 lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Dzień dobry wszystkim :)

Ja już przejrzałam rzeczy po starszym synku i okazuje się, że bardzo dużo mam, tak więc temat wyprawki mam prawie z głowy :) pozostało dokupić kilka drobiazgów i odświeżyć wózek.

Mam pytanie do mam które spodziewają się kolejnego maluszka, kupujecie nowe materacyki do łóżeczka czy będziecie korzystać z tych po starszaku. Czytałam, że trzeba kupić nowy, ale nie wiem czy to po prostu nie były artykuły sponsorowane przez producentów.
    Ja nie kupuję nowego. Mam materac kokos pianka gryka i jest ok :)

justa. lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ