Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny duże te Wasze dzieciaczki. Ja w tym tygodniu i mały ma dopiero 1500 g...;/

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    kurcze dziewczyny duże te Wasze dzieciaczki. Ja w tym tygodniu i mały ma dopiero 1500 g...;/
    kochana u mnie równo tydzień temu mała miała 917 g więc spokojnie

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Mi lekarz powiwdziala, ze jest pomiarami troche do przodu.
    Pamietaj, ze kazde dziecko rosnie inaczej.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:

Ja bym wolala miec mniejsze bobo.sporo ubranek 56 kupilam.i pewnie do kosza bede musiala je wyrzucic.Dzis jest dokladnie 32 t i 1 dzien,maly wazy 2680.przewidywana waga do porodu to 4200-4300.dr mi powiedziala ze lepiej dla mnie bym urodzila wczesniej.takiego klocka ledwo wypchne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 19:35

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowala z Was albo stasuje jakies probioryki np doustne lub dopochwowe?przed poniedzialkiem chcialam juz zadzialac...ale w aptece boja sie sprzedac mi.np invag lub lactovaginal...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ło rany to faktycznie duży dzidziuś:)

no ja nie kupuje nic na 56, bo pamietam jak bylo z córka ze niektorych rzeczy nawet nie zalozyla a juz bylo za male, nie jestem skapa ale szkoda kasy niepotrzebnie wydawac. zreszta jak zauwazylyscie po zdjeciach nie kupuje bardzo drogo i kupuje najpotrzebniejsze rzeczy jak dla mnie.

mam corcie co idzie od wrzesnia do pierwszej klasy i tez musze o niej myslec, a wyprawka do szkoly tez potrzebna.

wiele rzeczy tez pokupuje jak juz maly sie urodzi, chociazby bujaczek- mam zamiar kupic.

teraz jeszcze paczke pamperdów, po 4 pary spiochow i pajacow, ubranko na wyjscie, jakas czapusie jeszcze, skarpetki, gruszke, nozyczki

dziewczyny za Wasza porada kupilam kosmetyki z babydream- kupilam oliwke i kremowy zel do kasieli- napiszcie co jeszcze dokupic do tego kompletu

faktycznie te kosmetyki z tego babydream sa dobre? ja to jakos zawsze sceptycznie podchodze do kosmtykow fimy jakiegos sklepu- tak jak ma biedronka nasza spizarnie a tutaj rossman baby dream, ale moze sie nie znam;]

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 19:46

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Stosowala z Was albo stasuje jakies probioryki np doustne lub dopochwowe?przed poniedzialkiem chcialam juz zadzialac...ale w aptece boja sie sprzedac mi.np invag lub lactovaginal...

doustne lacibios femina. Bezpieczne w ciąży i bardzo dobre

Justa87 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Emma ło rany to faktycznie duży dzidziuś:)

no ja nie kupuje nic na 56, bo pamietam jak bylo z córka ze niektorych rzeczy nawet nie zalozyla a juz bylo za male, nie jestem skapa ale szkoda kasy niepotrzebnie wydawac. zreszta jak zauwazylyscie po zdjeciach nie kupuje bardzo drogo i kupuje najpotrzebniejsze rzeczy jak dla mnie.

mam corcie co idzie od wrzesnia do pierwszej klasy i tez musze o niej myslec, a wyprawka do szkoly tez potrzebna.

wiele rzeczy tez pokupuje jak juz maly sie urodzi, chociazby bujaczek- mam zamiar kupic.

teraz jeszcze paczke pamperdów, po 4 pary spiochow i pajacow, ubranko na wyjscie, jakas czapusie jeszcze, skarpetki, gruszke, nozyczki

dziewczyny za Wasza porada kupilam kosmetyki z babydream- kupilam oliwke i kremowy zel do kasieli- napiszcie co jeszcze dokupic do tego kompletu

faktycznie te kosmetyki z tego babydream sa dobre? ja to jakos zawsze sceptycznie podchodze do kosmtykow fimy jakiegos sklepu- tak jak ma biedronka nasza spizarnie a tutaj rossman baby dream, ale moze sie nie znam;]

Tez mam z babydream oliwke ,oprocz tego linomag zielony do pupy i z serii linomag baby krem i plyn do kapieli.zobacze jak maly bedzie reagowal bo starszego to wszystko uczulalo i do tej pory ma azs.

Z tymi ubrankami 56 to troche sie martwie ze malutki ich nie zalozy.a takie ladne pajacyki kupilam☺
    .no nic zobaczymy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:21

010idqk3hkbcgs9f.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar skarpetek kupujecie? Ja kupiłam przez internet w smyku 13/15 i wydają się trochę duże.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia w pepco za 20 zl kupilam kocyk. Kupie jeszcze jeden w odcieniu zoltym zeby do kompletu poscieli z lozeczka pasowalo. I jest bardzo milutki w dotyku

Marcia1989 lubi tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak myślę o tych składach kosmetyków. Macie też sprawdzone kosmetyki dla dorosłych? Chodzi mi o szampon, żel pod prysznic i żel do higieny intymnej? Z jakiej firmy to kupować? Jeszcze dla dzieci to analizowałam mniej więcej skład, ale dla siebie już nie, a może powinnam..

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzidzie też uwielbiają kopać w pęcherz? Ja zamiast pęcherza mam juz chyba suszoną śliwke... Juz sie nie moge doczekać aż sie obróci, jeśli sie nie obróci to z mojego pęcherza chyba nic nie zostanie do porodu... T__T juz wolalam jak synek masakrował mi żebra, przynajmniej nie musialam biegac sprintem do wc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:31

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Jaki rozmiar skarpetek kupujecie? Ja kupiłam przez internet w smyku 13/15 i wydają się trochę duże.
    Staram sie kupowac takie z rozmiarem 0-3 miesiące :-P albo kupuje na oko ;-) nie ogarniam tych rozmiarów ;-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa. wrote:
    Ja kupilam ostatnio w Smyku skarpetki 17 miesiecznej córce rozmiar 15/18, mimo,ze rozmiar buta nosi 21, to te skarpetki jeszcze są luźne. Wielkie wypadają. Dla drugiej córy wzielam te http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/213875/?gclid=CjwKEAjw4vzKBRCt9Zmg8f2blgESJADN5fDgAZGSxDZkr2eZDiJTjP6VOi_J8qQaqDkamHRK0RS4AxoC0KXw_wcB w rozmiarze 13/15 i obstawiam, ze szybciej niż w styczniu ich nie zalozy. No ale tak się kończa zakupy online :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2017, 20:41

justa. lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mini skarpetkach mam rozmiar chyba 7/8 i są maciupkie :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Ja na mini skarpetkach mam rozmiar chyba 7/8 i są maciupkie :)
    no to muszą być naprawdę mini :) Ja dla mojej mini córki :D (2820g)kupowałam w h&m 10/12 i pasowały super :)

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buka03 wrote:
    Wasze dzidzie też uwielbiają kopać w pęcherz? Ja zamiast pęcherza mam juz chyba suszoną śliwke... Juz sie nie moge doczekać aż sie obróci, jeśli sie nie obróci to z mojego pęcherza chyba nic nie zostanie do porodu... T__T juz wolalam jak synek masakrował mi żebra, przynajmniej nie musialam biegac sprintem do wc...

Ne wiem czy po przekręceniu będzie duża ulga, bo np. u mnie mały już jest główką w dół ale za to udaje mu się rączkami czasem trafić w pęcherz :/

Dziewczyny a mam takie pytanie... może głupie... załóżmy, że w czasie porodu będę miała rozwarcie 10 cm i obejdzie sie bez cięcia i pęknięcia to czy potem to wszystko samoistnie powraca do normy czy i tak jest szycie?

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    no to muszą być naprawdę mini :) Ja dla mojej mini córki :D (2820g)kupowałam w h&m 10/12 i pasowały super :)
    Jak będzie córka z wielką stopą to będą za małe, ale starszej córce się podobały w sklepie więc kupiliśmy. Po porodzie zweryfikujemy nasze ciuszki i rozmiary bo teraz to tak "na oko" wszystko :)

Justaw lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia wszystko ładnie powraca samo. Tak by qszystkie musiały być szyte.

Ja do cesarki podchodziłam z pełnym rozwarciem i też nie byłam szyta w środku. Tylko miejsce cięcia.

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ