🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Myślałam że nigdy nie będę mogła powiedzieć że jestem w ciąży ale w końcu się chyba udało gdy totalnie dopuściliśmy temat. Ponad 5lat się staraliśmy i nic, mimo 3 prób in vitro nawet żadnej wyższej bety nie widziałam. W 06.2023 postanowiłam zmienić pracę bo potrzebowałam jakies zmiany w życiu bo ciągle myślę o ciąży strasznie mnie dołowało. I mimo że nigdy nie brałam tabletek anty to stwierdziłam że przy zmianie pracy chciałam totalnie odpocząć od tematu ciąży i poprosiłam ginekologa o plastry anty. W listopadzie skonczyły mi się plastry i sadziłam że jak miesiączka w styczniu nie przyszła to normalny objaw po odstawieniu tabletek, tak bez przekonania w tym tygodniu zrobiłam test bo stwierdziłam że skoro nic nie czuje oprócz małego ciągnięcia w dole brzucha to na pewno wynik będzie negatywny. Ku mojemu zaskoczeniu test pozytywną beta zrobiona wczoraj pokazała wynik 7200,jutro mam wizytę u ginekologa. Boję się ze jak się tak późno zorientowałam to może pójść coś nie tak bo kwas foliowy łykam od tego tygodnia, w tamtym tygodniu miałam przeziębienie i brałam teraflu.
Czy to jest normalne ze jeszcze nie mam żadnych innych objawowa?
Musiałam się komuś wygadać bo jeszcze mąż nic nie wie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 22:18
Nina777, domi88, Megipta, kleopatr4, karola_b, Kil, marti, nutella_ lubią tę wiadomość
Start starań 09.2018r
02-06.2021 monitoring
07-09.2021 3 razy inseminacji 👎
11.2021IVF 10🥚 3zapłodnione, 1 zarodek transferowany, reszta padła
👎
02.2022IVF 12🥚6 zapłodnionych, do 3doby dotrwały tylko 4, 2zarodki transferowane, reszta padła
O6. 2022IVF 10🥚6 zapłodnionych, do 5doby dotrwały tylko 1zarodki transferowane, reszta padła
01.2024 pozytywny test ⏸ naturalne
02.2024 poronienie- zarodek zatrzymał się 6tyg💔
06.2024 pozytywny test ⏸ naturalne
Ona 90r👩🦱:
Jajowody drożne +
Hormony w normie +
Anna2 -pod obserwacja reaumatologa
Pa1, MTHR homozygotyczne±
Kariotyp - prawidłowy
On 👦91r
Słaba morfologia<1%
Kariotyp -prawidłowy -
Awry1990 wrote:Hej.
Myślałam że nigdy nie będę mogła powiedzieć że jestem w ciąży ale w końcu się chyba udało gdy totalnie dopuściliśmy temat. Ponad 5lat się staraliśmy i nic, mimo 3 prób in vitro nawet żadnej wyższej bety nie widziałam. W 06.2023 postanowiłam zmienić pracę bo potrzebowałam jakies zmiany w życiu bo ciągle myślę o ciąży strasznie mnie dołowało. I mimo że nigdy nie brałam tabletek anty to stwierdziłam że przy zmianie pracy chciałam totalnie odpocząć od tematu ciąży i poprosiłam ginekologa o plastry anty. W listopadzie skonczyły mi się plastry i sadziłam że jak miesiączka w styczniu nie przyszła to normalny objaw po odstawieniu tabletek, tak bez przekonania w tym tygodniu zrobiłam test bo stwierdziłam że skoro nic nie czuje oprócz małego ciągnięcia w dole brzucha to na pewno wynik będzie negatywny. Ku mojemu zaskoczeniu test pozytywną beta zrobiona wczoraj pokazała wynik 7200,jutro mam wizytę u ginekologa. Boję się ze jak się tak późno zorientowałam to może pójść coś nie tak bo kwas foliowy łykam od tego tygodnia, w tamtym tygodniu miałam przeziębienie i brałam teraflu.
Musiałam się komuś wygadać bo jeszcze mąż nic nie wie.Awry1990 lubi tę wiadomość
-
Szałwia7 wrote:Dziewczyny, czy NIFTY na medicover jest w cenie pakietu że chcecie robić badania właśnie tam?
Nie, nie jest w pakiecie. Cenę ma zbliżona do NIFTY. Te badania nazywają się veragene, nie mają ubezpieczenia jak NIFTY, ale wykrywają też choroby jednogenowe dlatego bada się również ojca (wymaz z policzka).
-
Zazuzi wszystkiego najlepszego za wczoraj, nudnej i przewidywalnej ciąży przede wszystkim
Nowanna co do ćwiczeń, to mam podobne myślenie jak ty (ale jest też duża szansa, że u mnie to wynika obecnie z ogromnego lenia i braku motywacji do czegokolwiek Wczoraj tak długo medytowałam nad zmywarką, że miałam wrażenie, że te naczynia może same cudownie się poukładają w szafkach ) Ale myślę, że jak trochę zejdzie ta mroźna pogoda, to zrobię sobie jakieś "wyzwanie" codziennego spaceru, albo coś podobnego, bo mam wrażenie, ze w ogóle się nie ruszam.
Co do l4, byłam zdziwiona, że lekarz bez problemu na pierwszej wizycie chciał mi wypisać. Ale chyba poczekam do końca pierwszego trymestru. No chyba, ze coś się bardzo pozmienia.
Awry1990 widzisz jak taki cud się wydarzył po tak długim czasie różnych prób, to według mnie to po prostu musi być wszystko dobrze Nie ma co się stresować brakiem objawów, niektóre kobietki w ogóle na nic nie muszą narzekać podczas ciążyNowanna, Awry1990 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2023r.
08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu
30.12 beta 136,8
02.01 beta 534,9
16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR +
13.02 wizyta
Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej -
Awry1990 wrote:Hej.
Musiałam się komuś wygadać bo jeszcze mąż nic nie wie.
Gratuluję i trzymam mocno kciuki za Was ✊️❤️
Myślę, że nie jeden raz jakaś kobieta dowiedziała się później o ciąży i w związku z tym nie brała suplementów a brała leki itp... a ciąża była ok! Nie zamartwiaj się na zapas! Powodzenia na wizycie ✊️
Ja też nie mam objawów! Czasami brzuch zaboli i tyle... z jeden strony super z drugiej też czasami myślę czy tak ma być 🙈 ale staram się nie nakręcać tylko poczekać do wizyty.Awry1990 lubi tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Dziękuję za wyjaśnienie ☺️!
Przeczytałam cały wątek!
Odniosę się do kilku kwestii:
1. Też mi się dłuży do drugiej wizyty 🙈.
2. Też planowałam urlop na maj, ale nie wiem czy nie będę już na L4.
Dziewczyny kiedy planujecie mówić pracodawcy o ciąży? Mam pracę biurową, czasami mogę pracować zdalnie, ale lepiej być w biurze… . Powoli czuję objawy ciąży - zmęczenie, zawroty głowy.
Najgorzej, że jestem przeziębiona od końcówki grudnia. Cały czas mam katar i kicham. Przeczytałam post odnośnie zatok - będę stosować ciepłe napoje i wyiryguje dziś zatoki do tego.
3. Odnośnie ćwiczeń w ciąży, wszyscy mi odradzają w pierwszym trymestrze. Mówią aby uważać na siebie, być ostrożnym, że wszystko się w tym czasie kształtuje i lepiej odpoczywać. Czuję się trochę jak flak - od miesiąca nie ćwiczyłam, a wcześniej regularnie siłownia.
4. W którym miesiącu planujecie iść na L4?
5. Co do badań to my planujemy odpowiednik NIFTY w Medicoverze + pappa. Wolimy wiedzieć czy wszystko jest ok.
Ja w planach miałam L4 jak szybko tylko się da ale przez tą zakupioną wycieczkę wygląda na to, że do połowy czerwca będę pracować...((
Właśnie byłam na powtórce bety teraz tylko wytrzymać do 16 za wynikami...xDdomi88, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Kil trzymam kciuki✊️✊️ Daj znać jak będziesz miała wyniki
Kil lubi tę wiadomość
Starania od marca 2023r.
08/23 poronienie zatrzymane 9 tc
ponowne starania od listopada zakończone II w grudniu
30.12 beta 136,8
02.01 beta 534,9
16.01 pierwsza wizyta CRL 5,6mm i FHR +
13.02 wizyta
Dodatkowo: mięśniak podsurowicówkowy, mutacja hetero MTHFR , diagnostyka nadpłytkowości samoistnej -
@Awry1990 gratulacje, piękna historia! 😊 Dobrze, że masz dziś wizytę - będziesz wiedziała czy wszystko jest w porządku i który to tydzień ciąży.
@Kil kciuki zaciśnięte! ✊ Przecież do czerwca kupa czasu, w trakcie możesz być jakiś czas na L4. Mój lekarz w pierwszej ciąży wystawiał mi zwolnienie co miesiąc, albo co dwa tygodnie już na końcówce ciąży (na czas od wizyty do wizyty). To nie jest powiedziane, że musisz brać zwolnienie raz do końca ciąży.Kil lubi tę wiadomość
-
Megipta wrote:No to ja miesiączkę miałam 13 grudnia a owu 26 grudnia 😊 za to cykle 30 dniowe i mamy już rozbieżność
I jeszcze jedno pytanko czy Ty bierzesz dwie tabletki Mama DHa ? Tak Ci zalecił lekarz ?
Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
AMH -072
II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
Beta 13.01 -155 Progesteron 56
Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka -
Justinka1986 wrote:Megipta Ty jesteś naprawdę konkretną babka i mam wrażenie że bardzo silna tak jest rozbieżność ok 4 dni u Nas tylko zastanawia mnie fakt dlaczego na tym zdjęciu obydwie mamy 5w0 skoro to się liczy od wielkości niby a jednak Ty miałaś większy i termin miesiączki też inny…może moja to poprostu źle zmierzyła czy coś ona jest bardzo zakręcona o datę okresu pytała 3 razy
I jeszcze jedno pytanko czy Ty bierzesz dwie tabletki Mama DHa ? Tak Ci zalecił lekarz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 09:35
👱♀️ 34l. 🧔♂️28l. 👶 02.12.2022 💙
🩺08.05.24r. 10tc+0 2,93cm ♥️
🩺03.06.24r. 13tc+5 8,02cm chłopczyk?🩵🦋
🩺19.06.24r. 16tc+0 🩵Chłopiec na pokładzie🩵
🩺17.07.24r. 20tc+0 🥰 321g słodyczy
🩺23.07.24r. 20tc+6 II prenatalne 🫶 392g
🩺21.08.24r. 25tc+0 740g🩵
🩺18.09.24r. 29tc+0 1360g🤗
🩺16.10.24r. 33tc+0 2200g 🫢🩵
🩺06.11.24r. 36tc+0 3015g 🫣
Mega się cieszę że jesteś tu z nami 🥰
Trzymam kciuki za dzisiejszy przyrost 🤞
Ja jestem na zwolnieniu praktycznie od początku przez rodzaj pracy którym wykonuje. Wyjeżdżam nad morze w następną sobotę na tydzień. Czytałam i tym dużo i kontrolę się zdarzają nawet dość często. Więc do rodziców czy domku nad morzem możesz jechać ale na jakieś turbo wakacje za granicą to na własną odpowiedzialność zawsze możesz zmienić adres pobytu w ZUS.
Poproszę o małego kciuka za dzisiejszą wizytę
Kil, Nina777, domi88 lubią tę wiadomość
-
Nina777 ja mam tak, że nic mi się nie chce, ale za to włączył mi się tryb pozbywania rzeczy z domu. Ciągle bym coś sprzątała, przekładała, wywalała.
Wczoraj przetrzepałam pojemnik w łóżku w sypialni - 4 pościele poszły na vinted od razu sprzedane, jakaś stara torba sportowa to samo!
No ale do tego ciągle zmęczenie i zawroty głowy 🥵.
Kil, myślę że tak jak dziewczyny pisały, na spokojnie możesz iść np na 2 tygodnie zwolnienia w lutym/marcu kwiecień np urlop po świętach, maj też jakieś L4 na tydzień-dwa i będzie czerwiec ☺️.
Czekamy na wyniki bety ☺️!
Kil, Nina777, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Nowanna wrote:Dziękuję za wyjaśnienie ☺️!
Przeczytałam cały wątek!
Odniosę się do kilku kwestii:
1. Też mi się dłuży do drugiej wizyty 🙈.
2. Też planowałam urlop na maj, ale nie wiem czy nie będę już na L4.
Dziewczyny kiedy planujecie mówić pracodawcy o ciąży? Mam pracę biurową, czasami mogę pracować zdalnie, ale lepiej być w biurze… . Powoli czuję objawy ciąży - zmęczenie, zawroty głowy.
Najgorzej, że jestem przeziębiona od końcówki grudnia. Cały czas mam katar i kicham. Przeczytałam post odnośnie zatok - będę stosować ciepłe napoje i wyiryguje dziś zatoki do tego.
3. Odnośnie ćwiczeń w ciąży, wszyscy mi odradzają w pierwszym trymestrze. Mówią aby uważać na siebie, być ostrożnym, że wszystko się w tym czasie kształtuje i lepiej odpoczywać. Czuję się trochę jak flak - od miesiąca nie ćwiczyłam, a wcześniej regularnie siłownia.
4. W którym miesiącu planujecie iść na L4?
5. Co do badań to my planujemy odpowiednik NIFTY w Medicoverze + pappa. Wolimy wiedzieć czy wszystko jest ok.
Cześć 🤗
Chyba każdej z nas się dłuży 😆, najgorsze teraz będzie czekanie od wizyty do wizyty
Ja w lutym robię prenatalne (Pappa) i po tych badaniach powiem mojemu prezesowi, wcześniej nie zamierzam, są dni kiedy czuję się strasznie (np wczoraj, tragedia poprostu) ale są jak dzisiaj że jest super, w ogólnym rozrachunku nie jest źle, w razie jakiegoś naprawdę gorszego dnia wezmę urlop.
Po tych badaniach powiemy też reszcie świata bo teraz wiedzą tylko rodzice i rodzeństwo ale też bez pośpiechu.
Na L4 chce iść dopiero w czerwcu, nie wiem czy pod koniec czy w połowie, nie chce siedzieć w domu i nic nie robić, ja tak nie umiem 😆 a w czerwcu to już będzie można posiedzieć na działce, wyjść nad jezioro no cokolwiek ale nie siedzieć w domu na kanapie.
Odnośnie ćwiczeń to czekam do drugiego trymestru i zacznę coś powoli robic, także od marca wleci jakiś pilates czy joga, będzie pogoda to i rower.
Nowanna lubi tę wiadomość
-
Awry1990 Gratulacje 🥰
Nie stresuj się na zapas, będzie dobrze 😃
Paprota trzymamy kciuki 🤞🏼
Daj znać potem co i jakPaprota9418, Awry1990 lubią tę wiadomość
-
Paprota też się cieszę, że tu jestem hihi trzymam kciuki za wizytę na kiedy masz termin?=>
Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Megipta wrote:Mam większy bo szybciej zaszłam w ciążę 😊 wiek 5+0 o niczym nie świadczy tylko od ostatniej miesiączki wylicza. Naprawdę mie masz czym się martwić. Ja mamadha premium plus łykam rano i wieczorem po jednej, to bogatsza wersja niż podstawowa mamadha. Lekarz pytał co zarzywam. Mówił że bardzo dobry skład, a sama z wyboru to biorę bo z synem się sprawdziły i też je brałam po porodzie w połogu też po jednej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 10:11
Justyna 38 lat Bartosz 35 lat Nadia 3,5 roku- starania ponad dwa lata
AMH -072
II kreseczki - 11.01.2024 - prawie 2 lata starań (stymulacja lametta)
Beta 11.01.2024 - 54 Progesteron 49,60
Beta 13.01 -155 Progesteron 56
Beta 15.01 377 Progesterin 58,6
Odstawienie Duphaston Progesteron 17.01-37,6
18.01.2024 - wizyta wg kalendarzyka 4w5 wg usg 5w0 widoczny tylko pecherzyk ciązowy 4 mm
22.01.2024- pęcherzyk ciążowy 7,5mm, pęchezryk żółtkowy 1,7mm i gdzies chyba błąkał się przy nim zarodek ale lekarz nie mógł go nawet uchwycic . Napisał pojedyńczy pęcherzyk ciążowy z echem pęchezryka żółtkowego i zarodka -
Kil wrote:Paprota też się cieszę, że tu jestem hihi trzymam kciuki za wizytę na kiedy masz termin?=>
Według wszystkich kalkulatorów na 30 sierpnia a według lekarza 4 września )