🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Królowa_Śniegu wrote:Dzięki za pomoc ❤️ Ja też w niezbyt dobrej kondycji. Kręci mi się w głowie i powstrzymuje 🤢 ostatnio tak mi zjechało gardło, że rano obudziłam się z głosem jak chłop. Aż się wystraszyłam czy nie jestem chora. A to te wymioty mnie tak załatwiły, że zdarły mi gardło 😵💫
Ach i jeszcze jedno. Czy jestem jedyną osobą, która nie robi Nifty ani żadnego innego testu? Jestem umówiona na 4go marca na prenatalne i pappę. Widzę, że modne jest te Nifty, ale zastanawiam się po co?
Ja, gdybym była w normalnej sytuacji wstrzymałabym się z NIPTem do czasu otrzymania wyników badań testu podwójnego. W pierwszej ciąży nie robiłam, nie widziałam potrzeby, bo ryzyka miałam niskie. NIPT to dalej test przesiewowy, ale szerszy i o większej czułości w zakresie głównych trisomii. W tym zakresie wyniki można uznać za prawie pewne
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Inhabituel wrote:Jezu tyle mnie nie było i tyle się dzieje, jaką lista i gdzie ją znajdę? Haha
Siedzę w tych Niemczech z dzieciakami czyli z młodszym rodzeństwem 5 latek i nawet nie mam czasu i energii się udzielać. Ale ostatnio trochę się czułam lepiej jeżeli chodzi i apetyt ale dziś powróciły młodości 🤢
Jeśli chcesz możesz podać mi datę i cię wpiszęInhabituel lubi tę wiadomość
-
Hej, ja robię również tylko pappe i usg ale mam 23 lata 😊
lady_in_black, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. 1,09 cm potworka z bijącym serduszkiem ❤️ łatwiej znieść wymioty widząc tego potworka 🥰
karola_b, mimi_m, marti, domi88, Akczi, Berry123, Kira, MariMari, lady_in_black, blador2, Anuszka28, Juliakk, kleopatr4, Aaga lubią tę wiadomość
-
Królowa_Śniegu wrote:Dzięki za pomoc ❤️ Ja też w niezbyt dobrej kondycji. Kręci mi się w głowie i powstrzymuje 🤢 ostatnio tak mi zjechało gardło, że rano obudziłam się z głosem jak chłop. Aż się wystraszyłam czy nie jestem chora. A to te wymioty mnie tak załatwiły, że zdarły mi gardło 😵💫
Ach i jeszcze jedno. Czy jestem jedyną osobą, która nie robi Nifty ani żadnego innego testu? Jestem umówiona na 4go marca na prenatalne i pappę. Widzę, że modne jest te Nifty, ale zastanawiam się po co?
Ja nie robię żadnych dodatków, tylko prenatalne i pappe. Też myślałam o innych badaniach ale odpuściłam
Inhabituel link do wpisania się na listę z terminem porodu jest chyba parę stron wcześniej
Nutella super 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:22
nutella_, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
karola_b wrote:@nutella_ wspaniałe wieści! Jakieś foto dostałaś? Pochwal się! 😁❤
https://zapodaj.net/plik-LE6DwfrPb7karola_b, marti, Fomyart, domi88, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
mimi_m wrote:blador2 - mam koleżankę 39lat miała USG super a z papy ZD 1:4 robiła amino, czegoś takiego chce uniknąć
A tak z ciekawości czy dzieciatko ma ZD? Bo zawsze się mówiło, że to właśnie większe ryzyko im matka starsza, a u nas w mieście od jakiegoś czasu są mamy po 20 z ZD co mnie bardzo dziwiło.👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
nutella_ wrote:Oczywiście!
https://zapodaj.net/plik-LE6DwfrPb7nutella_ lubi tę wiadomość
-
Inhabituel wrote:O no jasne! Ja mam termin na 26.09
-
Ja ostatnio czytałam, że 80% dzieci z ZD to dzieci matek, które urodziły przed 35 rokiem życia, nie zagłębiałam się dokładnie w badania, ale pewnie jest to związane z tym, że jednak więcej kobiet rodzi przed 35 rokiem życia czyli znowu statystystyka
Ja myślę, że te badania to baaardzo indywidualna sprawa, mamy różne podejścia, różne doświadczenia, różne potrzeby, różne lęki, inną ciekawość i po prostu warto posłuchać siebie i tyle -
Mam pytanko
Jakie badania dodatkowe mi polecacie jeśli mam 19 lat ( w listopadzie kończę 20) i jestem w ciąży bliźniaczej
Czytam wasze posty i trochę przestaję ogarniać które warto a które można odpuścić 😅
Z góry bardzo dziękuję ❤️ -
mimi_m wrote:Fomyart - USG pierwszego trymestru i tyle chyba ze tam coś wyjdzie nie tak to Cie lekarz poprowadzi, bliźniaki masz jedno czy dwu jajowe?
Z tego co mi lekarka powiedziała to są dwu jajowe
Mogłam spodziewać się większej liczby nawet bo u mnie w rodzinie nie tak daleko w pokoleniach były dwa razy sześcioraczki ( z innymi mam i moja prababcia była jedynym z tych sześcioraczków) plus moja mama była w ciąży bliźniaczej