X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Księgowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moirane wrote:
    Mam zagwostke, poprzednie 2 ciąże gbs dodatni, teraz przyszedł mi wynik ujemny. W 1 porodzie córcia się zaraziła i była na antybiotyku, trochę mnie to stresuje... Ja wiem, że bakteria może być uśpiona albo coś, ale chyba wolałabym ten antybiotyk po tamtych przejściach i nie wiem jak to ugryźć, przecież mi nie dadzą antybiotyku na zaś jak teraz wynik jest ok, średnio w to wierzę że 2 ciąże był a teraz nie i to w większej odległości czasowej te 2 pierwsze były niż teraz kolejna🙈

Mnie lekarze mówili, ze jak w kolejnej ciazy wyjdzie ujemny, ale w pierwszej byl dodatni to mam o tym mówić w szpitalu i nawet wkleił mi ten wynik badania z pierwszej ciazy do karty ciazy. Wlasnie po to, zeby podali antybiotyk.

Moirane, Deyansu lubią tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotciara wrote:
    A może zgłosisz się na IP żeby ktoś cie jeszcze raz przepadał w takim wypadku? Skoro pisałaś że słabo czujesz ruchy, może lepiej to skontrolować? 😔

Też tak uważam, to jest dobry pomysł. Jedź.

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venus wrote:
    Ja mam na czczo ciągle 97-101 i tylko pojedyncze epizody miałam „normalne”.

Ja miałam cukry na czczo po 93-95 i dostałam od razu insulinę. Za to po posiłkach cukry mam ok, od 9 tyg pojedyncze przekroczenia. Co lekarze to inaczej. 🙈

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Filcek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotciara wrote:
    A może zgłosisz się na IP żeby ktoś cie jeszcze raz przepadał w takim wypadku? Skoro pisałaś że słabo czujesz ruchy, może lepiej to skontrolować? 😔

Też uważam że to dobry pomysł - zgłosić się powiedzieć że ruchy bardzo słabe i chcesz sprawdzić co się dzieje. Będziesz spokojniejsza wtedy, niż takie siedzenie jak na szpilkach do czwartku :(

promykk, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis1719 wrote:
    W końcu złapałam chwilę . Ale się u nas dzieje na grupie 🥹Gratulacje dziewczyny ☺️❤️❤️ i trzymam kciuki za pozostałe :)

My walczymy z karmieniem i laktacja. Narazie jest mało,ale wiem że to przez cesarkę .Zosia średnio ciągnie i dokarmiamy mlekiem modyfikowanym. W szpitalu miała duży spadek masy, ale teraz już nadrabia i walczy jak Lew 🦁
    Narazie ze sobą walczę wewnętrzne, że doszło do cesarki, ale wiem że organizm nie był gotowy. Wierzę że z każdym dniem będzie lepiej 🥰

Staraj się o tym nie myśleć, najważniejsze że maluszka jest już z wami 😊 z każdym dniem będzie lepiej ❤️

Masz laktator? Udaje się coś odciągnąć?

Po CC czasami więcej czasu potrzeba, a jakby problem trwał to warto też sprawdzić np napięcie, wędzidełko jak ciężko jej złapać (czyli wizyta u cdl fizjo osteo)

Alexis1719 lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Tak, ja będę rodzić na Jaczewskiego :) rodziłam tam córkę, byłam zadowolona i teraz też już umówiłam się z lekarzem na planowane cc. A Ty jak rozumiem wahasz się, nad którymi szpitalami?

Tak, na ten moment u mnie z kolei Kraśnicka na pierwszym miejscu - mamy najlepszy dojazd z domu (chociaż w Lublinie to prawie wszędzie jest dosyć blisko o ile to nie będą godziny szczytu akurat). Ostatnio trafiłam na izbę przyjęć i byłam niesamowicie pozytywnie zaskoczona opieką i podejściem personelu.
    Gdyby nie ta wizyta to do tej pory chyba bardzo niepewnie bym się zastanawiała, bo niestety tam prawie nie ma dostępności zzo :( A fajnie z tyłu głowy mieć, że w razie czego jest opcja skorzystać z tego.
    O Jaczewskiego właśnie bardzo dobre opinie ostatnio słyszę, ale byłam tam kiedyś donieść coś przyjaciółce na porodówkę i jakoś mnie nie przekonała atmosfera 😅 Plus jakieś takie wspomnienia leżącej tam w szpitalu rodziny - boję się, że mogłabym się zblokować w tym szpitalu i nie czuć bezpiecznie po prostu. No ale mają wanny, położne podobno większość bardzo w porządku, znieczulenie, więc trochę mi szkoda, że może niesłusznie odpuszczam.
    Na Kraśnickich najbardziej się boję, że duży odsetek CC jest :( Że ordynator "lubi ciąć", dlatego czasem może szybciej niż faktycznie jest wskazanie

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    No i się nie pokazała, mam wrócić w czwartek :(
    Ale mnie zmartwił okrutnie, bo do tej pory zawsze się pokazywała mniej więcej w okolicy moich wyliczeń, może dwa dni młodsza, a teraz nagle mu wymiarowo wyszła na 35tc z kawałkiem, czyli nagle mi spadła o 2 tygodnie. Ale nawet nie wiem jak to pomierzył, bo nic nie zaznaczał nawet na monitorze...
    Plus to że położna mówiła że strasznie mało ruchliwe dziecko na ktg...
    Także tak. Obecnie czuję skradającą się panikę.
    I szczerze na ten czwartek się nie spodziewam że pójdzie lepiej, bo ona ma tylko dwie pozycje w brzuchu albo lekko na lewo albo lekko na prawo, ale tyłkiem do przodu, więc jakby nie było nadal kręgosłup przed sercem 🤷

Na pocieszenie miałam tak na końcówce w pierwszej ciąży, jakby po prostu spał, zero ruchów, 3 x ktg, ponad 4 godziny w klinice ... Finalnie położył mnie szybciej o.3 dni do szpitala. W szpitalu ktg już spoko. Żarłam na potęgę biszkopty z cukrem i to powodowało dużo ruchów. Teraz przed każdym ktg mimo cukrzycy zjadam cukierki, galaretki, faszeruje się cukrem ile wlezie żeby właśnie się ruszał. Teraz jak byłam na oddziale położna jeszcze podpowiedziała żeby wypić szklankę wody z kwaskiem cytrynowym, że to zawsze działa.

Co do wymiarów to może właśnie przez to że tak się Misia nie chciała obrócić to ciężko było mu ją zmierzyć.
    Ja 14.08 miałam wagę 2780 u prowadzącego i na IP, za to w poniedziałek 19.08 u innego gina prywatnie 2700... Więc te pomiary to naprawdę różnica może wyjść +/- 500g. A lekarz coś wspomniał? Kciuki żeby w czwartek było wszystko ok ✊🏻✊🏻✊🏻

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • promykk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie ten wykres dla świeżo upieczonych mam. 💖
    https://www.instagram.com/reel/DM_vjdTsRbx/?igsh=ZGgxbTd1NXNxdXdu

Deyansu, Hajkonk lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    04.08 2700g 🧁

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Bardzo możliwe. Ale czułabym się zdecydowanie lepiej jakby ktoś przy okazji ocenił łożysko i przepływy.
    Trudne warunki do zbadania serduszka, do ogólnej oceny nie wydają mi się strasznie złe, a ziomek jest jednym z lepszych specjalistów od prenatalnych w Szczecinie.

A w czwartek ten sam lekarz będzie badal? 🤔

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Agusia 24, To idz na obserwacje na oddzial skoro takie zle pomiary, lekarz nie skierowal?

Albo chociaż na IP zobaczyć , że niby coś mniej ruchów poczułas czy coś 🤔

Deyansu lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Zobaczcie ten wykres dla świeżo upieczonych mam. 💖
    https://www.instagram.com/reel/DM_vjdTsRbx/?igsh=ZGgxbTd1NXNxdXdu

Tak niestety jest, istny rollercoaster emocjonalny od radości do smutku... często nie wiadomo z jakiego powodu , od tak po prostu chce się wyć.

promykk lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Akilegna Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Tak, na ten moment u mnie z kolei Kraśnicka na pierwszym miejscu - mamy najlepszy dojazd z domu (chociaż w Lublinie to prawie wszędzie jest dosyć blisko o ile to nie będą godziny szczytu akurat). Ostatnio trafiłam na izbę przyjęć i byłam niesamowicie pozytywnie zaskoczona opieką i podejściem personelu.
    Gdyby nie ta wizyta to do tej pory chyba bardzo niepewnie bym się zastanawiała, bo niestety tam prawie nie ma dostępności zzo :( A fajnie z tyłu głowy mieć, że w razie czego jest opcja skorzystać z tego.
    O Jaczewskiego właśnie bardzo dobre opinie ostatnio słyszę, ale byłam tam kiedyś donieść coś przyjaciółce na porodówkę i jakoś mnie nie przekonała atmosfera 😅 Plus jakieś takie wspomnienia leżącej tam w szpitalu rodziny - boję się, że mogłabym się zblokować w tym szpitalu i nie czuć bezpiecznie po prostu. No ale mają wanny, położne podobno większość bardzo w porządku, znieczulenie, więc trochę mi szkoda, że może niesłusznie odpuszczam.
    Na Kraśnickich najbardziej się boję, że duży odsetek CC jest :( Że ordynator "lubi ciąć", dlatego czasem może szybciej niż faktycznie jest wskazanie

Byłam na Kraśnickiej na patologii dwa tygodnie i polecam szpital. Położne są przesympatyczne i bardzo pomocne. Lekarze też są spoko, planuje właśnie tam rodzić.

Nana11 lubi tę wiadomość

• Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Tak niestety jest, istny rollercoaster emocjonalny od radości do smutku... często nie wiadomo z jakiego powodu , od tak po prostu chce się wyć.

Dokładnie 🫣

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ♥️
    Generalnie czekałam jeszcze na wizytę żeby mi powiedzieli kiedy mi ściągną szew, a jak tylko weszłam do gabinetu lekarka spojrzała na zapis ktg powiedziała że nie będzie mnie badać i mam iść na IP. Więc jestem w szpitalu 🤷 i będą mi ściągać szew dziś.

purplerain, Engel, PaulinaLexi, Filcek, Marcysia1990, Venus, Lavender91, Izi, Deyansu, promykk lubią tę wiadomość

preg.png
  • Moirane Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Mnie lekarze mówili, ze jak w kolejnej ciazy wyjdzie ujemny, ale w pierwszej byl dodatni to mam o tym mówić w szpitalu i nawet wkleił mi ten wynik badania z pierwszej ciazy do karty ciazy. Wlasnie po to, zeby podali antybiotyk.
    Bardzo dziękuję, potrzebowałam takiej informacji 😘

Księgowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Moirane Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dzięki dziewczyny ♥️
    Generalnie czekałam jeszcze na wizytę żeby mi powiedzieli kiedy mi ściągną szew, a jak tylko weszłam do gabinetu lekarka spojrzała na zapis ktg powiedziała że nie będzie mnie badać i mam iść na IP. Więc jestem w szpitalu 🤷 i będą mi ściągać szew dziś.
    Agusia trzymam kciuki, żeby było wszystko ok 😘

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przyjęciu mała pomierzona, wychodzi na mniej więcej 2650

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dzięki dziewczyny ♥️
    Bardzo dobrze 💛

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🫠⏳ 19.09.2025
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dzięki dziewczyny ♥️

🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻

📆 Kalendarz
    5/09 gin
    preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Dzięki dziewczyny ♥️

Powodzenia 🤞🤞🤞 !

preg.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ