X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cery to u mnie nienajgorsza, nie mogę narzekać. W ogóle cała ta ciąża jest podobna do ciąży z córką, nawet czuje że w brzuchu siedzi druga dziewczynka (ciekawe). Jedynie zachcianki inne, zamiast czekoladowych batoników milki to tymbark jabłko mięta 🤪 Za to brzuch mam owłosiony masakrycznie, tak jak mi urosły włosy w pierwszej ciąży tak teraz mam wrażenie że znowu zaczęły 🤣

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Miałam to samo ale przetrwałam jakoś ten zły czas 🫣 i teraz używam różnych, najważniejsze aby był oczyszczający/normaizujacy. Aktualnie mam z onlybio. Ogólnie na takie zmiany to też jest zła pora np dla mnie bo mam prawdopodobnie łzs skóry głowy, zdiagnozowałam się sama bo właśnie jesienią/zimową mega nasila mi się suchość na głowie, swędzi a idzie się właśnie zadrapac do krwi.

No ja też mam chyba właśnie łzs skóry głowy. Ja już gdzieś rok czasu próbuje odstawić i jest tragedia 🙈 a jaki z onlybio masz? Bo miałam taki fioletowy jakiś czas ale tez mnie okropnie swedziało

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Jusia 82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Dziękuję Wam dziewczyny, jutro polecę do apteki i drogerii. Jeśli któraś jeszcze jest w stanie coś podpowiedzieć to przyjmę wszelkie rady z ogromną wdzięcznością ♥️😔

Ja sama mam AZS (akurat w takiej dziwnej formie, że mam zaatakowane tylko dłonie, ale ogólnie bardzo suchą skórę) i na moje dłonie sprawdza się tylko emolium krem barierowy. Najlepiej to jakbyś jakieś próbki miała, bo wiem że to co u jednego zadziała u drugiego może powodować świąd itd.

preg.png

age.png

Starania od 2014 ,
    1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
    2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
    3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
    9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
    10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200

4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
    5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)

11. transfer, beta<0,2
    12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
    6+0 mamy ❤️
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia 82 wrote:
    Ja sama mam AZS (akurat w takiej dziwnej formie, że mam zaatakowane tylko dłonie, ale ogólnie bardzo suchą skórę) i na moje dłonie sprawdza się tylko emolium krem barierowy. Najlepiej to jakbyś jakieś próbki miała, bo wiem że to co u jednego zadziała u drugiego może powodować świąd itd.

Tak to też słyszałam, że nie wszystko się u każdego sprawdza przy AZS, ale o próbki raczej będzie ciężko.

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Oliwia88888 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rzed ciaz zaleczoną egzemę na dłoniach- już parę lat miałam spokój. A teraz powrocila- lekarka pozwoliła mi smarować maścią sterydową(nic innego nie pomaga)

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Tak to też słyszałam, że nie wszystko się u każdego sprawdza przy AZS, ale o próbki raczej będzie ciężko.

Mam próbki tego z la roche posay jakbys chciała to bym Ci przez paczkomat nadała, jakaś przesyłka z olx czy coś żeby tanio było

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Mam próbki tego z la roche posay jakbys chciała to bym Ci przez paczkomat nadała, jakaś przesyłka z olx czy coś żeby tanio było

W sumie z chęcią 🥹

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Paczula Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    O no to zazdraszczam telefonu do gina, spytam na kolejnej wizycie, ale jakoś nie wydaje mi się taka dostępna.

Właśnie miałam teleporadę śmieszną z pzu i jak zrobię morfologię i konsultację z Endo to przepiszą mi xonvea. Robiłam morfo tydzień temu, a u Endo byłam w tym tyg. 🤡

Babka powiedziała, że wymioty to się zaczynają na początku ciąży, a że ja mam w 11 to coś nie tak. Chociaż mówiłam, że miałam wcześniej mdłości, a się nasiliło + wymioty. Teraz się zaczęłam martwić czy wszystko dobrze. :( Już sama nie wiem.

Ja też pierwszy raz zwymiotowałam w 11 tygodniu. Wcześniej tylko mdłości. Dziś też już byłam blisko (aktualnie 11+2) ale miałam pusty żołądek. Mam wrażenie, że te mdłości są teraz rzadziej niż na początku, bo na początku czułam się cały czas jak trup a teraz dopadają mnie sporadycznie ale za to są jakby silniejsze. Ja nie panikuję, mogła Cię uspokoić ta babka :/ Byłam dzisiaj na usg i miałam morfologię. Wszystko jest ok tylko hematokryt mi spada ale wiem, że kiepsko się odżywiam. Jedząc mięso mam odruch wymiotny, najchętniej bym żyła na kanapkach z Alemette 😂 Zwróć też może uwagę czy nie mdli Cię po określonych produktach. Ja jak sobie pozwolę na pizzę albo chipsy to wtedy właśnie o wiele bardziej mnie mdli. Przed ciążą jadłam jak śmietnik i to dla mnie nowość, że jestem zmuszona przez własny organizm do zdrowego odżywiania 🫠

promykk lubi tę wiadomość

• Abby10 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    No ja też mam chyba właśnie łzs skóry głowy. Ja już gdzieś rok czasu próbuje odstawić i jest tragedia 🙈 a jaki z onlybio masz? Bo miałam taki fioletowy jakiś czas ale tez mnie okropnie swedziało
    Aktualnie mam taki różowy „do włosów przetłuszczających się” jak narazie mi pasuje 🙈 chwaliłam też sobie elasve z kwasem salicylowym al strasznie wysuszał mi końce…

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne (o których wiem)
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Paczula Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o skórę głowy, to bardzo polecam szampon Emolium Dermocare. Można go kupić w aptece, ewentualnie przez internet. Świetnie wyciszą skórę głowy. Moja mama ma łuszczycę i po latach testowania używa już tylko tego. Ja też mam problemy ze skórą głowy i muszę używać bardzo delikatnych szamponów o określonym ph.

• promykk Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Ja też pierwszy raz zwymiotowałam w 11 tygodniu. Wcześniej tylko mdłości. Dziś też już byłam blisko (aktualnie 11+2) ale miałam pusty żołądek. Mam wrażenie, że te mdłości są teraz rzadziej niż na początku, bo na początku czułam się cały czas jak trup a teraz dopadają mnie sporadycznie ale za to są jakby silniejsze. Ja nie panikuję, mogła Cię uspokoić ta babka :/ Byłam dzisiaj na usg i miałam morfologię. Wszystko jest ok tylko hematokryt mi spada ale wiem, że kiepsko się odżywiam. Jedząc mięso mam odruch wymiotny, najchętniej bym żyła na kanapkach z Alemette 😂 Zwróć też może uwagę czy nie mdli Cię po określonych produktach. Ja jak sobie pozwolę na pizzę albo chipsy to wtedy właśnie o wiele bardziej mnie mdli. Przed ciążą jadłam jak śmietnik i to dla mnie nowość, że jestem zmuszona przez własny organizm do zdrowego odżywiania 🫠
    Dzięki za odp! Właśnie wydawało mi się to normalne, że te nudności mogą się nasilić. :/ Ale też teraz taki sezon chorobowy, wcześniej mniej głowa bolała i zatoki, może jakaś infekcja dziwna. Eh, nie panikuję, zobaczę jak się rozwinie. A od mięsa to też mnie odrzuciło, także rozumiem. 🥴

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    21.02 NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    03.03 6,7cm 🍋

cukrzyca ciążowa 🍬, letrox, acard
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea, u Matysi też AZS i u niej działa mydło z Derma Eco Baby, do tego Bioderma balsam, jak ma zaostrzenia to robiona maść lecznicza z małą dawką sterydu.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Hej dziewczyny .
    Ja również żegnam się z Wami (termin z om miałam na 29.09)
    Moja ciąża zatrzymała się na 5 tygodniu a według om to powinno być 7+1 . Stwierdzone puste jajo płodowe .
    W piątek mam wstawić się w szpitalu celu indukcji farmakologicznej . Miło było przez tą chwilę z Wami tutaj popisać ;)
    Trzymam kciuki za wasze ciąże ❤️
    Ja psychicznie ogarniam to tak musiało być ide dalej do przodu i mam nadzieję że jeszcze wrócę na fioletową stronę 🤰 .
    Widziałam że niektóre z was mają też poronienie za sobą a skończyły na kolejnej ciąży ❤️ jeśli jesteście w stanie podpowiedzieć co mam dalej zrobić czy jakieś badania ? Dlaczego ten zarodek sie nie pojawił to będę wdzięczna . 🙏🏼 mój ginekolog powiedział że tak się zdarza heh .

I dobrze Ci lekarz powiedział, tak się niestety zdarza 😔 Problem 1 poronienia dotyczy 33% par i to są pary które o tym wiedzą, a gdyby tak każdy robił test w dniu spodziewanej miesiączki czy przed to myślę że te statystyki by wzrosły. Ja moja stratę tłumaczyłam sobie tym, że natura wiedziała co robi, że widocznie tak miało być. U mnie to była po prostu ciąża biochemiczna, w 6tc w dniu poronienia nie było już nawet widać na USG pęcherzyka więc tak naprawdę nie wiadomo czy on w ogóle się pojawił...

Ja zrobiłam sporo badań, bo trochę spanikowałam że może coś jest ze mną nie tak, lata już mam jakie mam i zrobiłam:
    5 tarczycowa
    Glukozę
    Insulinę
    Homocysteine
    Witaminę B12
    Kwas foliowy
    Morfologię
    Mocz
    Zrobiłam też badania w kierunku trombofili, wyszły mi dwie mutacje m.in wiem że muszę przyjmować tylko formę metylowana Wit z grupy B i druga mutacja PAI w zasadzie nic nie wnosi. Na ten moment uważam że to badanie to była strata kasy i za bardzo się pospieszyłam
    Możesz dodatkowo sprawdź AMH jajników i zbadać nasienie męża. Ale przede mówiac poczekałabym na rozwój wydarzeń. Więc na początek zrobiłabym tylko to co wyżej. Na FB jest grupa o poronieniach, tam znalazłam dużo informacji.

Dla pocieszenia najczęściej udaje się zajść w ciążę dość szybko i ma ona szczęśliwy happy end 😊 i trzymam kciuki żeby tak było ✊🏻♥️ lekarze często mówią żeby odczekać 3 mce po łyżeczkowaniu ale czytałam że to bardziej ze względów psychicznych niż medycznych. Mi cykl owulacyjny wrócił po pierwszej miesiączce od poronienia, ale udało się zajęć dopiero w drugim cyklu (czyli 2 mce później) .

promykk lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    27.12 beta 72,7, prog 35,5
    29.12 beta 225,43 prog 26,6
    31.12 beta 448,7 prog 28,71
    8.01 🩺 pęcherzyk ciążowy 9mm 5+3
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    13.01 jest ❤️ CRL 3mm 6+0
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Balsam, nawet rano i wieczorem na smaruj. Nie wiem czy coś macie ale mogę polecić avene xeracalm, albo z bardziej budżetowych oillan ale koniecznie ten w słoiczku.
    Niestety moja córka też ma AZS… aktualnie się nasiliło, plamy są spore i aż wybudza ją ze snu te swędzenie 🙄

Na początku od dermatologa dostałyśmy maść ze sterydem, super schodziło. Ale mimo, że smarowałam tylko jesień zimą to i tak ma miejscami białe placki więc przestałam.

Mój synek też ma czasami jakis suchy placek ale nie swędzi go to ani nic. Nie wiem co to jest bo mam mnóstwo kremów i takich na azs i nic nie działa.
    Ja już używałam właśnie avene xeracalm i nie widzę różnicy za bardzo. Za to na moją sucha twarz super działa. używałam Mediderm - nic, wokół ust miał taką suchą skórę kupiłam mu bioderme perl oral (myślałam że to może od śliny) - bez zmian . Jakieś bepantheny, nawet pudrem w kremie już próbowałam. Byłam raz u pediatry po skierowanie do dermatologa to przepisała mi steryd 🤦🏻‍♀️ i powiedziała ze wystarczy. Ale nie użyłam, dla mnie to nie rozwiązuje problemu.

Jak go odbieram ze żłobka to jeden policzek jest suchy i aż zaogniony, taki czerwony. Na wieczór w domu już mu to schodzi. I nie wiem od czego to, czy się wymienia slina z dziećmi, czy to suche powietrze (w żłobku 20% wilgotność i 24°C) . Najgorszy okres jest teraz. Latem super miał skórkę.

Na buzi przy uszach ma taką delikatną kaszke i to ma jakby cały czas od 2 m-cy ale nie przeszkadza mu to.

Także chętnie poczytam co tam macie do polecenia na suchą skórę z tendencją do czegoś a'la AZS

Teraz umówiłam mu prywatną wizytę u jakiegoś super dermatologa ale nie ma za bardzo co pokazać więc chyba przełoże .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 09:18

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    A co do cery to u mnie nienajgorsza, nie mogę narzekać. W ogóle cała ta ciąża jest podobna do ciąży z córką, nawet czuje że w brzuchu siedzi druga dziewczynka (ciekawe). Jedynie zachcianki inne, zamiast czekoladowych batoników milki to tymbark jabłko mięta 🤪 Za to brzuch mam owłosiony masakrycznie, tak jak mi urosły włosy w pierwszej ciąży tak teraz mam wrażenie że znowu zaczęły 🤣

Ja cerę tez mam super, ale w sumie to nie mam i nie miałam nigdy z nią problemów. Włosy nie wypadają, więc znowu się fajnie zagęszcza (szkoda że potem po ciąży tak lecą 🥲)

A z jedzenia to mam właśnie dla odmiany często na coś ochotę , coś sobie pomyślę i aż mnie skręca żeby to zjeść. W ciąży z synkiem nie miałam apetytu i jadlam głównie zupy i jabłka. Teraz od mięsa też mnie odrzuciło. Na samą myśl o kotlecie mam 🤢😄 więc żyje o warzywach, jajkach i pieczywie 😄 waga póki co stoi w miejscu ale też przez cukrzycę faktycznie uważam na to co jem. Brzuch bardzo delikatnie się zaokrąglił, ale w spodniach jest płasko. Wieczorami widać najbardziej ale to chyba po jedzeniu tak się wypycha :)

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    9.01 beta 8144,97
    10.01 beta 12287,69
    23.01 CRL 1,29 mm 7+3 😍
    27.02 USG I Trymestr

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paczula wrote:
    Jeśli chodzi o skórę głowy, to bardzo polecam szampon Emolium Dermocare. Można go kupić w aptece, ewentualnie przez internet. Świetnie wyciszą skórę głowy. Moja mama ma łuszczycę i po latach testowania używa już tylko tego. Ja też mam problemy ze skórą głowy i muszę używać bardzo delikatnych szamponów o określonym ph.

Mówisz o tym szamponie nawilżającym czy jakiejś emulsji?

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    W sumie z chęcią 🥹

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, daj znać czy wolisz na vinted czy olx to jeszcze dzisiaj nadam

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    21.03 - usg
    25.03 - prenatalne

preg.png
  • Abby10 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Mój synek też ma czasami jakis suchy placek ale nie swędzi go to ani nic. Nie wiem co to jest bo mam mnóstwo kremów i takich na azs i nic nie działa.
    Ja już używałam właśnie avene xeracalm i nie widzę różnicy za bardzo. Za to na moją sucha twarz super działa. używałam Mediderm - nic, wokół ust miał taką suchą skórę kupiłam mu bioderme perl oral (myślałam że to może od śliny) - bez zmian . Jakieś bepantheny, nawet pudrem w kremie już próbowałam. Byłam raz u pediatry po skierowanie do dermatologa to przepisała mi steryd 🤦🏻‍♀️ i powiedziała ze wystarczy. Ale nie użyłam, dla mnie to nie rozwiązuje problemu.

Jak go odbieram ze żłobka to jeden policzek jest suchy i aż zaogniony, taki czerwony. Na wieczór w domu już mu to schodzi. I nie wiem od czego to, czy się wymienia slina z dziećmi, czy to suche powietrze (w żłobku 20% wilgotność i 24°C) . Najgorszy okres jest teraz. Latem super miał skórkę.

Na buzi przy uszach ma taką delikatną kaszke i to ma jakby cały czas od 2 m-cy ale nie przeszkadza mu to.

Także chętnie poczytam co tam macie do polecenia na suchą skórę z tendencją do czegoś a'la AZS

Teraz umówiłam mu prywatną wizytę u jakiegoś super dermatologa ale nie ma za bardzo co pokazać więc chyba przełoże .
    Nie wiem czy każde AZS… ale akurat nasze jest przez alergię. Tej alergii wyszło jej sporo ale w zimie mocno reaguje na roztocza i grzyby. Też były momenty, że przez weekend jej zaleczyłam skórę a poszła do żłobka/przedszkola i problem wrócił. 🤷🏼‍♀️

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Eutyrox 50
    Fertistim

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13

preg.png
  • Abby10 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te mdłości na wadze mam 1,5kg 🫣 no i dzisiaj głowa mi pęka 🙄

2021 córka ❤️

Eutyrox 50
    Fertistim

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13

preg.png
  • Daisy89 Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera i włosy super, dawno tak nie miałam 😀

Ma ktoś może dobry sposób na zatykające się uszy? Laryngolog mi dziś powiedział, że to może być przez wyższe ciśnienie i zmiany hormonalne w ciąży, a podejrzewałam, że mnie skieruje na płukanie uszu. 🙊 Mam skierowanie na audiometrię, a w międzyczasie muszę nie zwariować, bo mnie zatykające się bez powodu uszy strasznie wkurzają...

preg.png
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ