Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie po prenatalnych dobrze, ryzyka niskie. Wyniki pappa będą we wtorek. No i ewidentnie będziemy mieć chłopca 🩵, lekarz nie ma żadnych wątpliwości z tego co pokazał na usg 🤭 Każdy lekarz mi mówi, że strasznie ruchliwy jest 🙈 zaczynam się bać 😬
AndunieAnzu, Twilight, Majka92, purplerain, Filcek, promykk, Engel, iiyama, Agusia246, Deyansu, Suzie, sarenka95, Hajkonk, bellA, aglo, Abby10, Nova37, Szosz, Bella93, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
-
Twilight wrote:Hej! Ja już po wizycie. Wszystko ok, dzidzia ok 200g waży, serduszko ładnie bije, nie wiem ile ma cm, doktor nie mógł zmierzyć bo zarzuciło tak nóżkami do.gory że prawie stopą głowy dotykało 🙈 no i płci dalej nie znamy bo nic nie było widać, także czekam do kolejnej wizyty za 4 tygodnie..
W ogóle to mój lekarz prowadzący jest na urlopie i dzisiaj było zastępstwo, wiedziałam o tym i już wcześniej go sprawdziłam i wyskoczył jakiś starszy lekarz, a że mąż dzisiaj późno wrócił żeby z dzieckiem zostać więc nie zdążyłam się ogolić no ale myślę a, stary lekarz to się nie przejmuję, wchodzę do gabinetu a tam młody grecki bóg!!! Myślałam, że się ze wstydu spale na fotelu 🙈 😅
Omg najgorzej 🤣🤣 ale też myślę, że nie jedno widzieli już i takie rzeczy im nie straszne. Kiedyś nawet gdzieś oglądałam jakiś wywiad i lekarz mówił, że im jest to naprawdę bez znaczenia czy kobieta jest ogolona czy nie bo oni skupiają się na badaniu a nie na włosach na cipie 😂Twilight, purplerain, Deyansu, Nova37 lubią tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:U mnie po prenatalnych dobrze, ryzyka niskie. Wyniki pappa będą we wtorek. No i ewidentnie będziemy mieć chłopca 🩵, lekarz nie ma żadnych wątpliwości z tego co pokazał na usg 🤭 Każdy lekarz mi mówi, że strasznie ruchliwy jest 🙈 zaczynam się bać 😬
To że ruchliwy to się nie koniecznie sprawdzi po porodzie. Moja w ciąży to był posąg. A teraz ... Wszędzie pełnoDeyansu lubi tę wiadomość
👰'94 Hashimoto - Euthyrox 137
🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
👰🤵08.09.2018
👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)
12.01.2025 ⏸️ 4cs
11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
Pappa - ryzyka niskie
01.04 - 14+6, wszystko ok!
-
AndunieAnzu wrote:To że ruchliwy to się nie koniecznie sprawdzi po porodzie. Moja w ciąży to był posąg. A teraz ... Wszędzie pełno
No moja córa w ciąży też była aktywna ale nie aż tak. Tutaj co chwile fikołki robi, przekręca się, wklada rece i nóżki do buzi 🙈 Ciężko usg zrobić żeby był bez ruchu chwilę 😂AndunieAnzu lubi tę wiadomość
-
LauraTomek wrote:Cześć, kochane! ❤❤
Nieśmiało dołączam i próbuję nadrobić
Jak się nauczę, to wszystko powypełniam.
Jestem przyszłą mamą w pierwszej ciąży z Krakowa z terminem na 12.09. Nie znamy jeszcze płci.
Od razu zapytam Was o zdanie, bo oczywiście wszystko mnie niepokoi. Czy bierze któraś z Was Acard? Mam zacząć i jakoś stresuję mnie przyjmowanie go. Ciśnienie ok, ze względu na dosyć wysokie ryzyko stanu przedrzucawkowego w I prenatalnym , mam zażywać już (jestem w 15 tyg.) do 36.tyg.
Cześć, witaj na pokładzie ! Ja też z Krki biorę Acard od 6 tygodnia ze względu na wcześniejsze poronienia. Biorę 75mg raz dziennie, nic złego się po tym nie dzieje - przynajmniej u mnie
aneta.be lubi tę wiadomość
-
Deyansu wrote:LauraTomek 🥰🤗 witaj ❤️ super że jest nas coraz więcej 😉
A propos Krakowa - jak oceniacie szpital na Siemiradzkiego??? Jestem z Tarnowa, ale moja położna dziś zastrzeliła mnie tym, że powinnam rodzić właśnie tam 🤯🫣 trochę daleko, mamy tu dwa szpitale, jeszcze jest w Tuchowie...
Szosz - dzięki 😍🙂↕️ ja piszę dużo i długo, więc staram się żeby przynajmniej nudy nie było 😅 a nasmędziłam już tu trochę wcześniej, więc czas wyrównać to optymizmem 😁
Hmm odnośnie Siemiradzkiego różne opinie teraz słyszałam. Ja planuję rodzić na Ujastku (pierwsza ciąża na Kopernika). Potrzebuję mieć 3 stopień referencyjności ze względu na swoje obciążenia więc mam wybór tylko pomiędzy tymi dwoma. Ogólnie kiedyś chwalili Żeromski ale odkąd wszystkie fajne położne przeniosły się na Ujastek to większość znajomych w ciąży planuje rodzić właśnie tam -
Suzie wrote:No ona chce oddać WSZYSTKO, bo zakończyła produkcję, a ma same córki. I jeszcze nie wierzy, że będziemy mieć syna, bo na pewno lekarz się pomylił, bo w 13/14tc nie da się ustalić płci. Powiedzieliśmy jej, że chcemy też sami rzeczy kupić, a ona wciska na siłę, bo dużo rzeczy będzie jeszcze do kupienia. Tak mnie jara kupowanie pampersów i smoczka, sama radość.
Nie daj się - jeśli tego nie potrzebujecie , macie inny gust, będzie inna płeć, nie macie na to teraz przestrzeni to zwyczajnie lepiej powiedzieć "nie, dziękuję - mamy już wybrane ubranka, itp" niż później się męczyć ... u mnie dla córki oddała tak kuzynka od męża i cóż, gust inny, niektóre ubrania do niczego się już nie nadawały i finalnie z 3-4 toreb ubrała może 2-3 rzeczy.Deyansu, Suzie lubią tę wiadomość
-
Aliczee93 wrote:Moja mnie zapewnia, że mam się nie martwić, bo ona już pytała po rodzinie i znajomych co kto ma do oddania byśmy niepotrzebnie nie kupowali. No spoko. "Nie kupujcie fotelika, jakaś tam ciotka ma." Pomyślałam, że po znajomej może być. Okazało się, że znaleźli go pod kontenerem PCK, no ale "nówka sztuka". Przemilczałam, ale przykro mi się zrobiło. Wiadomo jak się podchodzi do fotelików, najlepiej by był nowy i na gwarancji, chociaż ja nie mam oporów przed używanym. No ale brać nie wiadomo skąd...
W rodzinie urodziło się dziecko. Sądzę, że wyczekane i wystarane, bo pojawiło się kilka lat po ślubie dopiero. Rodzice nie żałują kasy. Mąż chciał coś po córce im zaproponować, na co teściowa, że "oni tylko nowe kupują". Oni nowe, a naszemu fotelik spod kontenera 😒
Przykra sytuacjaodnośnie fotelika braliśmy nowy - przede wszystkim sporo jeździmy (często drogami szybkiego ruchu) i to jest bezpieczeństwo mojego dziecka. Wszystkie inne rzeczy w stylu wózek, łóżeczko, komody, ubranka mogę kupić z drugiej ręki i tak też np wózek gondolę kupiliśmy od kogoś i wyszło super (jeszcze pół roku na gwarancji był) ale fotelik to dla mnie takie "must" jeśli chodzi o bezpieczeństwo więc tu nie idę na kompromis, zwłaszcza jak nie znam historii i nie wiem czy coś kiedyś nie było już uderzone itp. Teraz kiedy będziemy mieć drugie dziecko to fotelik będzie po córce i nie będę zmieniać, natomiast wiem, że nie mieliśmy wypadku, był zadbany itp ...
Fajnie jak ktoś chce nam pomóc, taka pierwsza wyprawka potrafi naprawdę sporo kosztować. Od siostry miałam ubranka co prawda po chłopcach, ale dla dzidziusia wykorzystałam - dla swojego komfortu biorę to, czego faktycznie potrzebuję i co mi się podoba i wiem, że ubiorę swojemu dziecku - z siostrą mam sytuację że jak coś dostaję to nie muszę oddawać, po tym jak wyrośnie mogę przekazać komuś innemu bądź zutylizować więc super. W przeciwnym wypadku jak ktoś ze znajomych mnie tak chce obdarować to raczej mówię nie ... W Twoim przypadku przykra sprawa, że jeszcze dziecko się nie urodziło a już traktują inaczejbardzo niefajnie bo każda mama czy tata chce dla swojego dziecka tego co najlepsze (na miarę własnych możliwości) i takie umniejszanie potrafi bardzo zdołować. Także przytulam mocno - pamiętaj, że decyzja zawsze należy do Was. To Wasze dziecko i Wy decydujecie w czym będzie jeździć, w co będzie ubrane itp.
Aliczee93, Deyansu lubią tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Co to za teorie 🤣 też uważam tak jak wyżej dziewczyny, co Ci się podoba i się przyda to zabierz, resztę im oddaj, niech robią z tym co chcą 🙂
A ja proszę o kciuki, syn wstał z wysypką na torsie 😔 mam nadzieję,że to nic zakaźnego,bo chyba zejdę na zawał,że się zarażę i zaszkodzi maluchowi. Mam podejrzenia,że winowajcą może być jeden syrop, bo boli go też brzuszek, w ulotce są obie te dolegliwości wymienione jako częste skutki uboczne. No ale zobaczymy co powie lekarz, wizyta za godzinę 😶🌫️
Trzymam mocno kciuki ! Możliwe, że to faktycznie syrop
U mnie córka w wiosce (coś jak przedszkole) i na szczęście odkąd tam chodzi mamy spokój - bardzo dbają o politykę zdrowotną, ale w przedszkolu to była masakra, ona katarek 3 dni ja tydzień czy półtorej choroby. Teraz tylko czyham na nią i męża jak wróci z biura -
Chyba jestem jako ostatnia tutaj, ale dopiero dzisiaj idziemy powiedzieć o ciąży mojej mamie, a w weekend teściom. Tyle czekałam na ten moment, a teraz jakoś czuję stres
Kupiliśmy zdrapki z napisami "zostaniesz babcią" i "zostaniesz dziadkiem"
promykk, Aliczee93, abrakadabra, Engel, iiyama, Agusia246, Majka92, Naya00, Deyansu, Ivka, AndunieAnzu, PaulinaLexi, Suzie, sarenka95, Hajkonk, bellA, aglo, Abby10, aneta.be, Szosz, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
purplerain wrote:Chyba jestem jako ostatnia tutaj, ale dopiero dzisiaj idziemy powiedzieć o ciąży mojej mamie, a w weekend teściom. Tyle czekałam na ten moment, a teraz jakoś czuję stres
purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość
-
purplerain wrote:Chyba jestem jako ostatnia tutaj, ale dopiero dzisiaj idziemy powiedzieć o ciąży mojej mamie, a w weekend teściom. Tyle czekałam na ten moment, a teraz jakoś czuję stres
My też jeszcze nikomu nie mówiliśmy, może w ten weekend ale nie wiadomo 🙈 Mam na ta okazje bluzkę dla córki z napisem będę starszą siostrą 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca, 17:24
purplerain, Deyansu, aneta.be, Filcek lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Bo płeć się poznaje na połówkowych, a nie w 13/14tc, bo się nie da genitaliów odróżnić
Aha i poszedł "żart", że na początku i tak nie widać jaka płeć, więc możemy chłopca ubrać w kwiatuszki i jednorożce, nikt nie zauważy.
I Ty się dziwisz, że masz wk**? 🤦♀️ Normalnie nóż się w kieszeni otwiera... Naprawdę brakuje tu na forum adekwatnych reakcji do postów, pod opisami akcji niektórych rodzin / teściowych, klikałabym 😡 jak poj.....a
Aaaa, że to taki żaaaaart.... hahaha, śmieszne.... bardzo😒 Niech się sami w to ubiorą
P.S. Jeszcze nie doczytałam dalej ponad ten post (jestem w trakcie nadrabiania Was), ale trzymam kciuki, @sarenka, żeby to faktycznie były tylko skutki uboczne syropu i żeby szybko minęło! 😘👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🩺🧬 połówkowe
-
sarenka95 wrote:Dzięki za kciuki 🌷 na szczęście choroby zakaźne pani doktor wykluczyła, najpewniej go coś uczuliło. Kamień z serca
Już doczytane 😘 Super, ale ulga, że to nic zakaźnego 😮💨😌sarenka95 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🩺🧬 połówkowe
-
editt018 wrote:Ja mam ryzyko stanu przedrzucawkowego 1:161 i lekarka powiedziała mi, że to już podwyższone ryzyko. Z tym, że biorę heparyne w zastrzykach bo na badaniach do 10 tygodnia wyszły mi d-dimery 3158. Muszę też zrobić usg doppler żył. Czy któraś z Was ma podobne doświadczenia?
To jest ryzyko na poziomie ok. 0,6%, czyli inaczej szansa na 99,4%, że nic się takiego nie wydarzy. Mi lekarz mówił, że ryzyko jest wysokie jak jest powyżej 1:100🤔 Ja akurat nie mam ryzyka stanu przedrzucawkowego, ale ze względu na puchnące nogi też muszę zrobić USG Dopplera. Dlatego piszę, bo chciałam Cię trochę pocieszyć 😘. U mnie istnieje ryzyko (ok. 1% -> 1:94) na poród przed 34 tc i po prostu co wizytę będę mieć badaną szyjkę, czy się np. nie skraca, itp.editt018 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🩺🧬 połówkowe
-
Deyansu wrote:Naprawdę brakuje tu na forum adekwatnych reakcji do postów, pod opisami akcji niektórych rodzin / teściowych, klikałabym 😡 jak poj.....a
Dokładnie!!! Już tyle razy mi to przeszło przez myślDeyansu, Suzie lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Twilight wrote:Hej! Ja już po wizycie. Wszystko ok, dzidzia ok 200g waży, serduszko ładnie bije, nie wiem ile ma cm, doktor nie mógł zmierzyć bo zarzuciło tak nóżkami do.gory że prawie stopą głowy dotykało 🙈 no i płci dalej nie znamy bo nic nie było widać, także czekam do kolejnej wizyty za 4 tygodnie..
W ogóle to mój lekarz prowadzący jest na urlopie i dzisiaj było zastępstwo, wiedziałam o tym i już wcześniej go sprawdziłam i wyskoczył jakiś starszy lekarz, a że mąż dzisiaj późno wrócił żeby z dzieckiem zostać więc nie zdążyłam się ogolić no ale myślę a, stary lekarz to się nie przejmuję, wchodzę do gabinetu a tam młody grecki bóg!!! Myślałam, że się ze wstydu spale na fotelu 🙈 😅
Gratulacje!🤩Jakiś szalony akrobata Ci rośnie 🤣💞
A co do zarostu - pisze do Ciebie baba z zarostem, czyli po medycznemu hirsutyzmem - całe życie się z tym borykam i walczę. Ostatnio trochę ze względu na gorsze samopoczucie (szczególnie te puchnące nogi), trochę się zapuściłam 🙈, więc wiem, co czujesz, bo wiem, jak to niekomfortowe tak iść do lekarza, ale .... hej.... oni już niejedno widzieli 😝 A i tak potem wychodzą z gabinetu i mówią "ooo, nareszcie twarze". Bardzo stary kawał, wiem 😁Twilight, editt018, aneta.be lubią tę wiadomość
👩🏻 38
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🩺🧬 połówkowe
-
abrakadabra wrote:U mnie po prenatalnych dobrze, ryzyka niskie. Wyniki pappa będą we wtorek. No i ewidentnie będziemy mieć chłopca 🩵, lekarz nie ma żadnych wątpliwości z tego co pokazał na usg 🤭 Każdy lekarz mi mówi, że strasznie ruchliwy jest 🙈 zaczynam się bać 😬
Super! 😁💕 Gratulacje, trzymam jeszcze kciuki za pappa
No i witamy w mocnym teamie #Chłopaki 💙💙💙
No u mnie kurczę właśnie ten mój jakiś mało ruchliwy jest... mam nadzieję, że to też ok... Bo z Waszych opisów, to Maluszki fikają i brykająA mój jak tam ze dwa razy podskoczył, to tyle 🤷♀️
abrakadabra lubi tę wiadomość
👩🏻 38
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🩺🧬 połówkowe
-
Dziewczyny, gdzie mogę kupić spodnie ciążowe stacjonarnie? W niedzielę jedziemy na Mazury, ale zapowiada się raczej średnia pogoda. Obecnie pasują na mnie jedne letnie spodnie z tencelu
chciałabym coś na szybko dokupić
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
AndunieAnzu wrote:To że ruchliwy to się nie koniecznie sprawdzi po porodzie. Moja w ciąży to był posąg. A teraz ... Wszędzie pełno
Boże, nie strasz!Ja mam właśnie takie odczucia, że mój się przygotowuje po cichu do wielkiego 'wejścia'🤪 i na razie siedzi cichutko i potulnie, a jak już wyjdzie ... to pokaże światu, na co go stać 🤣🫣
AndunieAnzu lubi tę wiadomość
👩🏻 38
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🩺🧬 połówkowe