Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Bo tak zdecydowałam, bardzo zaufałam opinii o tej dr która to robi w klinice, że jest dokładna i rzetelna i że gdyby wyszło coś nie tak to mnie nie zostawi z info tylko pokieruje. Tej na NFZ nie kojarzę 🤷🏻♀️I po pierwszych prenatalnych jestem bardzo zadowolona, na szczęście wszystko wyszło w miarę ok. I dzięki temu mam poczucie że nie muszę robić np. nifty czy Sanco. Czyli też oszczędność 🙃
Deyansu, Hajkonk, Suzie, Majka92, Szosz lubią tę wiadomość
-
Abrakadabra serio nie zmienili tych sal porodowych? Moja koleżanka rodziła w tamtym roku to całą akcję miała w pojedynczej sali a obok niej miała pokoik położna, która akurat nia się zajmowała.
Ja dzisiaj o 11 mam wizytę, oczywiście stresa też mam bo tak się dobrze czuje, że aż to nieprawdopodobne 😅
Zapytam przy okazji czy u mojego lekarza można na NFZ robić połówkowe, bo jeżeli nie to nie będę płacić… niech wypisuje skierowanie, mam nadzieję, że łaski nie zrobi bo wiadomo to też jego hajs. No ale jednak 250zl do przodu to dodatkowa wizyta 🙈
W pon mam Endo, ciekawe co poradzi na moją ferrytyne… wyszła mi 23 🫣 ale hemoglobina się poprawiła od ostatniego badania więc może i ta ferrytyna była gorsza wcześniej 🤦🏼♀️
Mnie tu trochę mniej bo mąż wrócił z delegacji, na dłuższy czas więc korzystamy z czasu w pełnej rodzinie ❤️
Udanego weekendu dziewczyny! 🤍sarenka95, purplerain, promykk, Szosz, Filcek lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Ja te prenatalne i połówkowe z Medicovera robię "za darmo" bo w cenie pakiety który płacimy. I wydaje mi się że trafiłam super, generalnie miałam plan, że jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi, cokolwiek wyda się nie tak, to idę prywatnie na powtórkę. Ale lekarz zrobił na mnie na tyle dobre wrażenie że wracam do niego na połówkowe z czystym sumieniem.
Jeśli chodzi o położną, to przy pierwszym porodzie ta która się trafiła to anioł, miła, uśmiechnięta, spokojnie wszystko tłumaczyła, dała mi pochodzić jak chciałam, co chwilę pytała czy wszystko dobrze, no cud malina, każdemu życzę takiej.
Przy drugim dziecko się nie chciało wstawić dobrze w kanał, nie mogłam przeć bo tętno spadało, skurcz szedł za skurczem jak pojebane, po pół godzinie takiej zabawy jak już czułam nastepny skurcz to zaczynałam krzyczeć. A ona się na mnie patrzyła jak na debila. W pewnym momencie sobie poszła w ogóle i nie było wiadomo gdzie jest. W końcu zaczęłam przeć i po chwili słyszę "proszę nie przeć bo idzie z ręką", jakbym mogła się w połowie parcia bez problemu zatrzymać
W każdym razie mam niesmak po drugiej córce i chciałabym sobie zaklepać jednak położną, która mi odpowiada.
A mój brzuch jak wylazł tak sterczy, nie ma wątpliwości że w ciąży jestemto znaczy owszem, jeszcze bywają ludzie zaskoczeni i stwierdzają że nie zauważyli, ale nawet jak leżę na plecach to brzuch wystaje
-
Bella93 wrote:Gratuluję córeczki🩷
Ja mam ochotę powiedzieć, żeby badali dopóki się nie dowiedzą🙈🙉🙊
Edit: wyrównały się dzieciaczki wielkością?
Na prenatalnych było między nimi 2 dni, wcześniej było 6, więc różnica mniejsza. Ale lekarze mówią, że to 'dwie różne ciąże', więc różnice są okBella93 lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Ja te prenatalne i połówkowe z Medicovera robię "za darmo" bo w cenie pakiety który płacimy. I wydaje mi się że trafiłam super, generalnie miałam plan, że jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi, cokolwiek wyda się nie tak, to idę prywatnie na powtórkę. Ale lekarz zrobił na mnie na tyle dobre wrażenie że wracam do niego na połówkowe z czystym sumieniem.
Oo ciekawe i test Pappa też miałaś w ramach Medicover na pierwszych?👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Marcysia1990 wrote:Możesz zrobić jeszcze wymaz na ureaplasme, chlamydie i mykoplazme, to sie robi jako jedno badanie. Moze ponów też cytologię? A czujesz jakieś objawy typu pieczenie swędzenie itp? A może te globulki jakoś wyciekają? Przed ich braniem też miałaś taki śluz?
Ok dziękuję za podpowiedź.
Żadnych właśnie więcej objawów.
Jak mi te globulki wyciekały to wszystko żółte było.
Przed braniem nigdy wcześniej nie miałam zielonego śluzu. Od początku ciąży był ok, biały/przezroczysty zwykły. Jak zrobiłam cytologię to za 2-3 zaczęłam czuć objawy infekcji, jakoś to się zbiegło w czasie i wtedy była typowo grzybiczna, to już umiem rozpoznać bo kiedyś miałam. -
Agusia246 wrote:Ja te prenatalne i połówkowe z Medicovera robię "za darmo" bo w cenie pakiety który płacimy. I wydaje mi się że trafiłam super, generalnie miałam plan, że jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi, cokolwiek wyda się nie tak, to idę prywatnie na powtórkę. Ale lekarz zrobił na mnie na tyle dobre wrażenie że wracam do niego na połówkowe z czystym sumieniem.
Jeśli chodzi o położną, to przy pierwszym porodzie ta która się trafiła to anioł, miła, uśmiechnięta, spokojnie wszystko tłumaczyła, dała mi pochodzić jak chciałam, co chwilę pytała czy wszystko dobrze, no cud malina, każdemu życzę takiej.
Przy drugim dziecko się nie chciało wstawić dobrze w kanał, nie mogłam przeć bo tętno spadało, skurcz szedł za skurczem jak pojebane, po pół godzinie takiej zabawy jak już czułam nastepny skurcz to zaczynałam krzyczeć. A ona się na mnie patrzyła jak na debila. W pewnym momencie sobie poszła w ogóle i nie było wiadomo gdzie jest. W końcu zaczęłam przeć i po chwili słyszę "proszę nie przeć bo idzie z ręką", jakbym mogła się w połowie parcia bez problemu zatrzymać
W każdym razie mam niesmak po drugiej córce i chciałabym sobie zaklepać jednak położną, która mi odpowiada.
A mój brzuch jak wylazł tak sterczy, nie ma wątpliwości że w ciąży jestemto znaczy owszem, jeszcze bywają ludzie zaskoczeni i stwierdzają że nie zauważyli, ale nawet jak leżę na plecach to brzuch wystaje
Oj, ja też trafiłam na kiepską położną. Ciągle gdzieś znikała, była dla mnie bardzo niemiła, rzucała dziwne teksty typu,że nie myślę o dziecku, tylko o sobie 🙄 gdyby nie mąż to nie wiem co by było, pewnie jeszcze gorzej. To nawet on wycierał z podłogi wody płodowe jak chlustnęły. Ostatecznie jak mnie ciągnęło na wymioty to mąż poszedł jej szukać,a pani grała sobie na telefonie w dyżurce 🤦 zbytnio pomocną osobą to ona nie była. Ale ja ogólnie nie byłam zadowolona ze szpitala,w którym rodziłam i nie jestem odosobniona w tej opinii wśród znajomych i teraz na pewno tam nie wrócę.2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07
🩺 11.07 III USG prenatalne
🩺24.07
🩺18.08 -
abrakadabra wrote:Może jest więcej tych sal? Albo nie mieli miejsc i ja gdzieś indziej dali? Ja widziałam tam tylko jedna taka duża. Toaleta też była jedna na całą tą duża sale. Były takie ścianki postawione ale tez nie do samego sufitu no i plus parawany żeby osłonić wszystko. Później przewożą na poporodowa na jakiś czas to tam juz jest 2 osobowa ta sala i tam już łazienka prywatna.
U mnie połówkowe 400 zl 🙈abrakadabra lubi tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
4 biochemiczne
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
06.03 - jest serduszko!
13.03 - prenatalne
-
purplerain wrote:Miłego weekendu, Dziewczyny!
Ja, pomimo 10h snu, zasypiam dzisiaj na stojąco, co za dzień
Ja spalam w sumie z 8h na raty bo dwa razy sie budziłam w nocyod 8 nie spie i oczy mi lekko lecą juz..🤣 ale rozbujam się to będzie lepiej 😁
Milego weekendu😍purplerain lubi tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷
🩺27.06.25 - wizyta⏳️
-
Ja po wizycie, wszystko ok. Nie wiem ile ma cm i waży bo USG było na zasadzie zerknięcia czy wszystko ok 🙈 była godzinna obsuwa więc w sumie nie oczekiwałam cudów. Następna wizyta dopiero z miesiąc 🫣
No i mam dzwonić tam gdzie robiłam prenatalne bo ponoć połówkowe powinny być zrobione na tym samym skierowaniu więc zobaczymy.AndunieAnzu, abrakadabra, purplerain, Majka92, Hajkonk, Agusia246, bellA, truskawki981, Deyansu, Agaxyz00, Szosz, Aliczee93, Bella93, Filcek, Engel, sarenka95 lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
4 biochemiczne
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
06.03 - jest serduszko!
13.03 - prenatalne
-
Co za piękna dziś pogoda 😁 gratuluje udanych wizyt. Co do polowkowych to ja mam 22+3 i nie musiałam mieć dodatkowego skierowania ale miałam napisane że do poradnii genetycznej na tym pierwszym skierowaniu i od razu po prenatalnych się zapisywałam. A co do brzuszka to u mnie na leżąco dalej płaski 😅 największy się robi wieczorem i wtedy widać że mały ciążowy brzuch się pojawia 😁 ubrania mam dosyć dopasowane to myślę że za dwa tygodnie będzie trzeba się wybrać na jakieś zakupy ale tylko koszulki itp. Spodnie udało mi się kupić pakiet na vinted mam chyba 8szt długich i dwie pary krótkich za 100zl 😁 jeszcze trafiłam z rozmiarem bo wszystko pasowało jedynie co to potem dokupię jakaś sukienkę i może jeszcze jedne szorty.
Pięknego słonecznego dnia!Hajkonk, bellA, Deyansu, Szosz, Aliczee93, Filcek lubią tę wiadomość
⏸️ 08.01.2025
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
🩺 23.04.2025 318g 💙
🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
🩺 20.05.2025 632g 💙
🩺 09.06.2025 1065g👶
🩺 30.06.2025 USG III trymestru
-
sarenka95 wrote:Oj, ja też trafiłam na kiepską położną. Ciągle gdzieś znikała, była dla mnie bardzo niemiła, rzucała dziwne teksty typu,że nie myślę o dziecku, tylko o sobie 🙄 gdyby nie mąż to nie wiem co by było, pewnie jeszcze gorzej. To nawet on wycierał z podłogi wody płodowe jak chlustnęły. Ostatecznie jak mnie ciągnęło na wymioty to mąż poszedł jej szukać,a pani grała sobie na telefonie w dyżurce 🤦 zbytnio pomocną osobą to ona nie była. Ale ja ogólnie nie byłam zadowolona ze szpitala,w którym rodziłam i nie jestem odosobniona w tej opinii wśród znajomych i teraz na pewno tam nie wrócę.
O matko, to Twoja jeszcze lepsza, moja to przynajmniej nie była otwarcie niemiła, ale ten jej wzrok i mina mówiły wszystko -
sarenka95 wrote:Oj, ja też trafiłam na kiepską położną. Ciągle gdzieś znikała, była dla mnie bardzo niemiła, rzucała dziwne teksty typu,że nie myślę o dziecku, tylko o sobie 🙄 gdyby nie mąż to nie wiem co by było, pewnie jeszcze gorzej. To nawet on wycierał z podłogi wody płodowe jak chlustnęły. Ostatecznie jak mnie ciągnęło na wymioty to mąż poszedł jej szukać,a pani grała sobie na telefonie w dyżurce 🤦 zbytnio pomocną osobą to ona nie była. Ale ja ogólnie nie byłam zadowolona ze szpitala,w którym rodziłam i nie jestem odosobniona w tej opinii wśród znajomych i teraz na pewno tam nie wrócę.
-
Cześć Dziewczyny!
Czytając ostatnio Wasze historie o wózkach dzisiaj i mnie dopadła ochota na odwiedziny Bobowozkow 🙈 tak żeby się rozejrzeć, dotknąć... I chyba najbardziej mi się spodobał wózek TFK mono 4. Raczej z tych terenowych. Slyszałyscie może jakieś opinie na jego temat? Bo w sumie nie mogę nic znaleźć 😀 pracownik sklepu porównał go jakościowo do Thule, ale żadnego Thule akurat w sklepie nie było. -
Majka92 wrote:Co za piękna dziś pogoda 😁 gratuluje udanych wizyt. Co do polowkowych to ja mam 22+3 i nie musiałam mieć dodatkowego skierowania ale miałam napisane że do poradnii genetycznej na tym pierwszym skierowaniu i od razu po prenatalnych się zapisywałam. A co do brzuszka to u mnie na leżąco dalej płaski 😅 największy się robi wieczorem i wtedy widać że mały ciążowy brzuch się pojawia 😁 ubrania mam dosyć dopasowane to myślę że za dwa tygodnie będzie trzeba się wybrać na jakieś zakupy ale tylko koszulki itp. Spodnie udało mi się kupić pakiet na vinted mam chyba 8szt długich i dwie pary krótkich za 100zl 😁 jeszcze trafiłam z rozmiarem bo wszystko pasowało jedynie co to potem dokupię jakaś sukienkę i może jeszcze jedne szorty.
Pięknego słonecznego dnia!
Ale Ci się udało polowanie na tym vinted 😀
a co do koszulek to ja ostatnio, żeby zaoszczędzić też trochę kasy, po prostu kupiłam dodatkowe koszulki dla męża (męski rozmiar M) i na razie je oboje nosimy 😅 bardzo lubię koszulki z 4F, na allegro ostatnio kupiłam trojpak bawełnianych koszulek za 115 zł.Majka92 lubi tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Ale Ci się udało polowanie na tym vinted 😀
a co do koszulek to ja ostatnio, żeby zaoszczędzić też trochę kasy, po prostu kupiłam dodatkowe koszulki dla męża (męski rozmiar M) i na razie je oboje nosimy 😅 bardzo lubię koszulki z 4F, na allegro ostatnio kupiłam trojpak bawełnianych koszulek za 115 zł.⏸️ 08.01.2025
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
🩺 23.04.2025 318g 💙
🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
🩺 20.05.2025 632g 💙
🩺 09.06.2025 1065g👶
🩺 30.06.2025 USG III trymestru