Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy wanienkę i od razu kupowałam tą w większym rozmiarze, pamiętam że chyba jakoś w okolicach dnia dziecka (2023) pojawiły się w netto akcesoria dla dzieci, wanienki, ręczniki (bardzo fajne) po 20 zł 😆 wanienka na podobe tych z tega baby. Później dokupiliśmy tylko używany stelaż z lokalnej grupy mam i całość nas wyszła 30 zł 😆 fajne ręczniki ma też hm 😅
Ja aktualizuje, mąż wczoraj poczuł pierwszego kopniaka jak położył dłoń na brzuch 🥰🥰aglo, Venus, Moirane, CieplaHerbata, Szosz, Filcek, Joa.szym, PaulinaLexi, Deyansu, Engel, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam ręczniki właśnie w hm na promce dla dzieci jak byla
CieplaHerbata lubi tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
Widzę, że już zdecydowana większość babeczek wie na kogo czeka, a ja jeszcze nie
byłam na standardowej wizycie w tym tygodniu i lekarz nie chciał nic zdradzić, bo rzekomo ma za słaby sprzęt. Mam czekać jeszcze miesiąc na drugie badania prenatalne. W pierwszej ciąży wiedziałam już w 13 tygodniu.
-
Aliczee93 wrote:Widzę, że już zdecydowana większość babeczek wie na kogo czeka, a ja jeszcze nie
byłam na standardowej wizycie w tym tygodniu i lekarz nie chciał nic zdradzić, bo rzekomo ma za słaby sprzęt. Mam czekać jeszcze miesiąc na drugie badania prenatalne. W pierwszej ciąży wiedziałam już w 13 tygodniu.
Aliczee93, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie, było widać siusiaka, to chyba już nie odpadnie prawda?😅
Co do wyprawki to ja najpierw skupiam się na rzeczach dla siebie, koszule, szlafrok itd. muszę przejrzeć co mam z córek i zrobić jakąś listę. Póki co nie mogę się za nic zabrać 🙈purplerain, promykk, aglo, CieplaHerbata, Hajkonk, Szosz, Bella93, Filcek, PaulinaLexi, Abby10, sarenka95, Amandi, Aliczee93, AndunieAnzu, Deyansu, Azalea 🌸, Agaxyz00, Engel, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Moirane wrote:Ja po wizycie, było widać siusiaka, to chyba już nie odpadnie prawda?😅
Co do wyprawki to ja najpierw skupiam się na rzeczach dla siebie, koszule, szlafrok itd. muszę przejrzeć co mam z córek i zrobić jakąś listę. Póki co nie mogę się za nic zabrać 🙈Moirane lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Może być pępowina, chyba że jajeczka też widziałaś. 😂💖
purplerain, promykk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Do teściowej szwagierka wywiozła rzeczy (całe auto, a auto terenowe), a i tak to ponoć nie wszystko. Ponoć jeszcze milion zabawek duże nam zwozić. A najlepsze jest to, że niektórzy już proszą o znak co kupić jak syn przejdzie na świat. Ta szwagierka dla nas nawet DWIE wanienki.
No i niestety mamy przeleżeć, bo powiedziała, że niektóre rzeczy mogą być zniszczone, bo tego jest tak dużo, że nie dała rady ona tego zrobić 😒
Całe szczęście powiedziała, że jak czegoś nie chcemy to mamy to wywalić albo puścić dalej w obieg. Będziemy u teściów za 2 tygodnie to będę robić selekcję.CieplaHerbata, purplerain, aglo, Moirane, Szosz, Bella93, Filcek, Deyansu, Azalea 🌸 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
07/04 17+4, 223g synka 👦
📆 Kalendarz wizyt
28/04 - połówkowe
30/04 - badanie krwi
05/05 - ginekolog
06/05 - endokrynolog
03/06 - urofizjo
-
aglo wrote:Nie miałam tego ręcznika, nie wiem jak w uzytkowaniu, ale u mnie w mieście są w jednym sklepie produkty my memi to widziałam tam kiedyś poncza kąpielowe (dla starszaków) i kocyki to one są na 100% mięciutkie i to jest naprawdę dobra jakość
zresztą za taką cenę to szkoda bardzo zeby były lipne 😀
Szosz, aglo, Deyansu lubią tę wiadomość
-
CieplaHerbata wrote:Ooo super dzięki Ci Algo, jeśli są tak miękkie biorę w ciemno! Tak cena jest dosyć wygórowana, ale to tylko jeden 🤭 wiesz pierwsza Córunia, próbuje oszczędzać na wózku, łóżeczku z drugiej ręki, choć mąż stawia mi opór! Nie, wszystko chciałby nowe, gdzie ja nie widzę konieczności 😁 ktoś tu musi być rozsądny 😂
CieplaHerbata lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Do teściowej szwagierka wywiozła rzeczy (całe auto, a auto terenowe), a i tak to ponoć nie wszystko. Ponoć jeszcze milion zabawek duże nam zwozić. A najlepsze jest to, że niektórzy już proszą o znak co kupić jak syn przejdzie na świat. Ta szwagierka dla nas nawet DWIE wanienki.
No i niestety mamy przeleżeć, bo powiedziała, że niektóre rzeczy mogą być zniszczone, bo tego jest tak dużo, że nie dała rady ona tego zrobić 😒
Całe szczęście powiedziała, że jak czegoś nie chcemy to mamy to wywalić albo puścić dalej w obieg. Będziemy u teściów za 2 tygodnie to będę robić selekcję.
Ooo, zazdroszczę! U mnie w bliskiej rodzinie ostatnie małe dziecko kończy właśnie 15 lat 😅 więc niestety muszę wszystko od początku kompletować.
Ale też staram się na tyle na ile to możliwe kupować z drugiej ręki.CieplaHerbata lubi tę wiadomość
-
Osobiście nie przepadam za kwadrarowymi ręcznikami, bo jakoś mało go zostaje do wytarcia dziecka jak ma założony kaptur i na nim leży. Moje ulubione to prostokątne z colorstories. Z MyMemi mamy kocyk merino i jest super🩶
Aliczee93 my też nie mamy potwierdzonej płci. Jednej się domyślam.CieplaHerbata, Aliczee93 lubią tę wiadomość
-
CieplaHerbata wrote:Ooo super dzięki Ci Algo, jeśli są tak miękkie biorę w ciemno! Tak cena jest dosyć wygórowana, ale to tylko jeden 🤭 wiesz pierwsza Córunia, próbuje oszczędzać na wózku, łóżeczku z drugiej ręki, choć mąż stawia mi opór! Nie, wszystko chciałby nowe, gdzie ja nie widzę konieczności 😁 ktoś tu musi być rozsądny 😂
Heh no pewnie że tak 🫣 ja też wolę kupić jedno a superowe niż kilka byle jakich.
Pieluszki muślinowe teraz kupiłam po 30zl/szt gdzie się pukam w głowę - serio?! 🤣 ale sobie przetłumaczyłam że skoro ciuszków nie kupuję to chociaż ładne pieluszki będziemy mieli 🤣CieplaHerbata lubi tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 bobas waży 181g 🐻
15.04.2025 20+1 zdrowy bąbel o wadze 385g 🐨
13.05.2025 24+1 🩺
10.06.2025 28+1 🩺
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
Dzień dobry!
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Purplerain, nie stresuj się! Tylko nie popełnij mojego błędu i nie pytaj sama lekarzajak coś jest nie tak, to na pewno sam powie, po co się prosić o złe wieści
ale nie sądzę, żeby coś Ci marudził, poczytałam trochę, popytałam, nawet u nas na forum widać było, że dziewczyny mają najróżniejsze przyrosty i żaden gin poza moim nie zrzędził
życzę dużo spokoju i radości z wizyty, o której masz?
U mnie też potrafi być niezła dyskoteka w brzuchu, mam wrażenie, że to głównie ja czuję od środka, z zewnątrz chyba czuć mniej, łożysko na przedniej ścianie też tu robi swoje
Nad wózkiem nowym bym się zastanowiła, łóżeczko nowe moim zdaniem akurat zupełnie niekoniecznie, jeśli na czymś oszczędzać, to na tym moim zdaniem śmiało można. Materacyk wiadomo, nowy, ale samo łóżko - czemu nie
Ostatnio mam gorsze dni i jakiś zjazd nastroju, do tego dziś pogoda słaba, nic mi się nie chce… mam też jakiś kryzys czytelniczy (najchętniej bym spała i spała, a nie czytała), ale podczytuję sobie książkę „Matka wystarczająco dobra”, nie jest to poradnik/kompendium wiedzy o opiece nad dzieckiem, ale fajnie mi układa w głowie niektóre sprawy, kiedy wydaje mi się, że jestem najgorszą matką dla pierwszego dziecka i pewnie podobnie będzie z drugim 🫣
A zdanie „Moje macierzyństwo będzie inne, niż planuję”, powinnam sobie chyba wytatuować, żeby zapamiętać, że nie wszystkonda się zrobić idealnie i że czasami trzeba odpuścić 😁
purplerain, aglo, CieplaHerbata, Amandi, Hajkonk, Deyansu, Engel lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
8.05 - 🩺 -
Cześć
powodzenia na dzisiejszych wizytach jeśli jakieś są
już się trochę gubię 😅
Co do ruchów, to czuję je dużo szybciej niż w poprzedniej ciąży i mam wrażenie że jest ich więcejtakże u mnie też często bywa dyskoteka
Bella93, Amandi, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Aaa i przypomniało mi się w temacie staników, kupiłam do karmienia z momcozy i jest super. Wygodny, nie ma typowych osobnych miseczek, więc w miarę łatwo dobrać rozmiar i spoko trzyma (u mnie miseczka e)
-
Moirane wrote:A to zależy czy macie w planach jeszcze jedno, w poprzedniej ciąży brałam pod uwagę, że chce jeszcze jedno dziecko i kupiliśmy nowe rzeczy i teraz są w dobrym stanie na następne 😉 a jak nie planujecie jakoś specjalnie to można zaoszczędzić właśnie na tych z drugiej ręki, tylko np. wózek dobrze jak jest po jednym dziecku a nie po 2/3 bo jak ktoś dużo jeździł to mogą później rozne krzaki wyjść 😅
Odnoście wózka naturalnie masz rację! Tutaj polowałam po jednym dziecku Anex E type Boho bardzo mi się podoba ale jeszcze na oględzinach nie byłam, dopiero w niedzielę.
Przewertowałam Internety i jestem totalnie zagubiona w tym gąszczu informacji, dodatkowo Siostra zwraca mi uwagę na coś innego, Szwagierka również a przyjaciółka mówi, że jest śliczny a nie czy praktyczny 😂😂😂 Help 😂😂😂
Moirane lubi tę wiadomość
-
aglo wrote:Heh no pewnie że tak 🫣 ja też wolę kupić jedno a superowe niż kilka byle jakich.
Pieluszki muślinowe teraz kupiłam po 30zl/szt gdzie się pukam w głowę - serio?! 🤣 ale sobie przetłumaczyłam że skoro ciuszków nie kupuję to chociaż ładne pieluszki będziemy mieli 🤣 -
Szosz wrote:Dzień dobry!
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Purplerain, nie stresuj się! Tylko nie popełnij mojego błędu i nie pytaj sama lekarzajak coś jest nie tak, to na pewno sam powie, po co się prosić o złe wieści
ale nie sądzę, żeby coś Ci marudził, poczytałam trochę, popytałam, nawet u nas na forum widać było, że dziewczyny mają najróżniejsze przyrosty i żaden gin poza moim nie zrzędził
życzę dużo spokoju i radości z wizyty, o której masz?
U mnie też potrafi być niezła dyskoteka w brzuchu, mam wrażenie, że to głównie ja czuję od środka, z zewnątrz chyba czuć mniej, łożysko na przedniej ścianie też tu robi swoje
Z lnem to niby dobry skład, ale może nie być aż tak bardzo mięciutki i chłonny
Nad wózkiem nowym bym się zastanowiła, łóżeczko nowe moim zdaniem akurat zupełnie niekoniecznie, jeśli na czymś oszczędzać, to na tym moim zdaniem śmiało można. Materacyk wiadomo, nowy, ale samo łóżko - czemu nie
Ostatnio mam gorsze dni i jakiś zjazd nastroju, do tego dziś pogoda słaba, nic mi się nie chce… mam też jakiś kryzys czytelniczy (najchętniej bym spała i spała, a nie czytała), ale podczytuję sobie książkę „Matka wystarczająco dobra”, nie jest to poradnik/kompendium wiedzy o opiece nad dzieckiem, ale fajnie mi układa w głowie niektóre sprawy, kiedy wydaje mi się, że jestem najgorszą matką dla pierwszego dziecka i pewnie podobnie będzie z drugim 🫣
A zdanie „Moje macierzyństwo będzie inne, niż planuję”, powinnam sobie chyba wytatuować, żeby zapamiętać, że nie wszystkonda się zrobić idealnie i że czasami trzeba odpuścić 😁
W takim razie muszę izepelnic biblioteczkę o kolejny tytuł 🤭
Apropos książki, któraś z Was poleciła tutaj kiedyś bardzo fajną książkę „Twoje kompetentne dziecko” Jaspera Juul. Godna dalszego polecenia po przeczytaniu! Jeśli polecająca to czyta to : Dziękuję Ci!!aglo, Deyansu lubią tę wiadomość
-
CieplaHerbata wrote:Pokaz pieluszki proszę 🙈😊 tez już mam kilka ale ich podobno nigdy za wiele
Z bimbla:) https://bimbla.pl/pl/p/Pieluszki-5-pack-natural/1216
dokładnie ten 5 pak wzięłamCieplaHerbata, Filcek, Bella93 lubią tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️