Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Gratulacje za dotychczasowe krzywe 🤗😎 oby tak dalej 💪🏻😍
Dziś nie mój dzień: zapakowałam zmywarkę, wreszcie wydrukowałam wszystkie wykłady z 2 semestru studiów, nakarmiłam kota i zakropiłam mu oko, przeglądam i przerzucam pliki ze starego laptopa na nowy, spakowałam paczkę na Vinted (zarobek całe 5 zł 🤣 ale przynajmniej zwolni się miejsce) i już padam na pysk 😒 a jeszcze trzeba tę paczkę nadać, odebrać inną paczkę, pojechać do weterynarza (bo jednak to oczko łzawi i to na różowo 😑 - krew (?) Mam takie odczucie, że w ogóle nic nie zrobiłam, wciąż dużo do zrobienia, a ja odpadam....ehh. Przepraszam za smędzenie 😮💨😘
Do tego mam coraz cięższą mgłę mózgową (Synek mi chyba podbiera szare komórki 🤔😅): okazało się, że zupełnie pokrecilam imię położnej ze szkoły rodzenia, a do tego dziś "włączyłam" sobie webinar online o rodzeniu, który odbył się.... Wczoraj.🤦🏻♀️ Godzina się zgadzała 🤷🏻♀️
Moim zdaniem zrobiłaś dzisiaj bardzo dużoprzepisuje Ci chillout na wieczór i odpoczynek
purplerain, Deyansu, Joa.szym, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
❌anemia ciążowa
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
📆 Kalendarz wizyt
23/5 - krzywa
26/5 - gin
3/6 - urofizjo
5/6 - endo
7/7 - USG III
-
Ivka wrote:Też biorę to ciulstwo, strasznie mi nie wchodzi 😅
Jak bierzecie? Bo mi tak rośnie po nim wynik, jakby chciał a nie mógł .. 😵💫
Właśnie jestem ciekawa ile mi po nim podskoczyła ferrytyna bo pije co drugi dzień, bo hemoglobinę miałam dobrą tylko ta nieszczęsna ferrytyna zaczęła spadać jak szalona.
Ja zawsze piję szklankę soku pomarańczowego przed wypiciem foraplexu i jakoś tak lepiej wchodziCieplaHerbata lubi tę wiadomość
-
pytanko do dziewczyn, które biorą feroplex
czy też miałyście problem żeby go dostać? W tamtym roku na przełomie września/października nie było go nigdzie, nawet na hurtowniach, jak się pojawiał to na sekundę i już był zarezerwowany... Gdyby nie znajomości w aptece to chyba nigdy bym się go nie doczekała... a teraz stoi i nie używam bo go moje jelitka odrzuciły... ale może się przełamię i będę pić co drugi dzień jak Agaxyz00
szkoda żeby się zmarnował po takiej walce
Suzie dobrze, że postawiłaś na swoim
Deyansu nic się nie przejmuj, teraz troszkę szybciej się męczymy więc sił nam może szybciej ubywaći też uważam, że masz dzisiaj intensywny dzień
A co do wyprawki to też narazie mam tylko kilka pak ubrań z vinted i dostawkę, no i koszyk na geminimyślę że coś więcej ruszymy na przełomie czerwca/lipca
Deyansu lubi tę wiadomość
🙍♀️28 🙍♂️29
Starania od 08.2023r.
12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)
26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
03 03.2025r. 🧸💙
17.03.2025r. 🧸💙
14.04.2025r. 🧸💙320g
25.04.2025r. połówkowe🧸💙440g
01.05.2025r. 🧸💙625g
🩺24.05 krzywa cukrowa
🩺02.06. wizyta
🩺27.06 III prenatalne
-
@Amandi, kupiłam w aptece niedaleko Przychodni, więc nawet nie odczułam tego, że mogą być gdzieś braki. Być może się tak szczęśliwie udało
Amandi lubi tę wiadomość
-
KL wrote:Boże dziewczyny, ale prężnie działacie z tymi wyprawkami 🙈aż mi głupio😁 ale to też motywuje, żeby się wziąć za siebie. Ja póki co jestem na etapie researchu i zbierania linków, skąd co chce konkretnie zamówić. No i zboczenie zawodowe - sprawdzam ceny😁 ale licze na to, że jak będę mieć wszystko zebrane i przemyślane to będę już tylko klikać, zamawiać i jeździć do paczkomatu;) Mąż się śmieje, że najlepiej namiot po paczkomatem postawić od razu bo pewnie codziennie będzie coś do odbioru. Ja trochę po aptekarsku do tego muszę podejść bo niestety mieszkanie nie jest z gumy, a musimy mieć jeden pokój tylko do pracy dla mojego męża, więc postaram się nie zamawiać jakoś strasznie na zapas.
@Joa.szym, @Filcek z ciekawości jakie miałyście wyniki, że lekarz zlecił jeszcze feroplex? U mnie hemoglobina się trochę podniosła po Pregnie, ale ferrytyna i żelazo tylko lekko drgnęły:/ i zastanawiam się czy działać coś dodatkowo.
Suzie, współczuję kierowniczki, ale masz dobre podejście i życzę miłego urlopowania na L4:)
Trzymam kciuki za wszystkie krzywe i wizyty:)
Amandi wrote:pytanko do dziewczyn, które biorą feroplexczy też miałyście problem żeby go dostać? W tamtym roku na przełomie września/października nie było go nigdzie, nawet na hurtowniach, jak się pojawiał to na sekundę i już był zarezerwowany... Gdyby nie znajomości w aptece to chyba nigdy bym się go nie doczekała... a teraz stoi i nie używam bo go moje jelitka odrzuciły... ale może się przełamię i będę pić co drugi dzień jak Agaxyz00
Deyansu nic się nie przejmuj, teraz troszkę szybciej się męczymy więc sił nam może szybciej ubywaći też uważam, że masz dzisiaj intensywny dzień
A co do wyprawki to też narazie mam tylko kilka pak ubrań z vinted i dostawkę, no i koszyk na geminimyślę że coś więcej ruszymy na przełomie czerwca/lipca
Brałam feroplex pod koniec 2024 r. i teraz, nie miałam problemu żeby kupić go w swojej osiedlowej aptece. Ale wiem, że pod koniec 2024 r. raczej ciężko było go dostać.Amandi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dobrze zrobić research cenowy przed wizytą w wózkowym. To był mój ostateczny argument do negocjacji. 💪
Ugraliśmy wózek Roan Ivi 2.0 za 2700zł i britax baby safe pro + baza w kolorze caramel za 2050zł (regularna tego koloru 2399zł). 😎
Ale na wózek czas oczekiwania to 8 tygodni, także nie jest za wcześnie na takie zamówienia. Ten Roan amortyzację miał najlepszą.Majka92, Engel lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Dziewczyny, dobrze zrobić research cenowy przed wizytą w wózkowym. To był mój ostateczny argument do negocjacji. 💪
Ugraliśmy wózek Roan Ivi 2.0 za 2700zł i britax baby safe pro + baza w kolorze caramel za 2050zł (regularna tego koloru 2399zł). 😎
Ale na wózek czas oczekiwania to 8 tygodni, także nie jest za wcześnie na takie zamówienia. Ten Roan amortyzację miał najlepszą.aneta.be lubi tę wiadomość
-
Majka92 wrote:Byłaś w bobowózki? My chcemy poczekać czy na dzień dziecka nie będzie promocji i wtedy pojechać kupić 😁 też mam plan na necie poszukać taniej i tym zbijać cenę bo w bobowozkach niby jak pokażesz że gdzieś taniej to w tej cenie sprzedadzą
-
Dostałam wczoraj potwierdzenia zamówienia wózka i fotelików. W Mama i ja w Łodzi policzyli nam za britaxa z bazą 1950 z tą "środkową" tapicerką - doczytałam tapicerka style.
Jak czytam o Waszych krzywych to mnie mdli na samą myśl🤢 dzielne jesteście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 16:36
-
Ivka wrote:Też biorę to ciulstwo, strasznie mi nie wchodzi 😅
Jak bierzecie? Bo mi tak rośnie po nim wynik, jakby chciał a nie mógł .. 😵💫
Też mi nie smakuje. Zaczęłam brać wczoraj - wypicie samej fiolki odpada, próbowałam i odruch wymiotny. Wlewam całość do pół szklanki wody i jest lepiej. Bez kawy żyć nie umiem więc biorę 2h po śniadaniu (i wypiciu kawy na poranny rozruch). Liczę na to że będzie rosło - powtórzę badanie za 2 tygodnie i zobaczymy. Bronię się nogami i rękami przed tardyferonem ...
-
KL wrote:Boże dziewczyny, ale prężnie działacie z tymi wyprawkami 🙈aż mi głupio😁 ale to też motywuje, żeby się wziąć za siebie. Ja póki co jestem na etapie researchu i zbierania linków, skąd co chce konkretnie zamówić. No i zboczenie zawodowe - sprawdzam ceny😁 ale licze na to, że jak będę mieć wszystko zebrane i przemyślane to będę już tylko klikać, zamawiać i jeździć do paczkomatu;) Mąż się śmieje, że najlepiej namiot po paczkomatem postawić od razu bo pewnie codziennie będzie coś do odbioru. Ja trochę po aptekarsku do tego muszę podejść bo niestety mieszkanie nie jest z gumy, a musimy mieć jeden pokój tylko do pracy dla mojego męża, więc postaram się nie zamawiać jakoś strasznie na zapas.
@Joa.szym, @Filcek z ciekawości jakie miałyście wyniki, że lekarz zlecił jeszcze feroplex? U mnie hemoglobina się trochę podniosła po Pregnie, ale ferrytyna i żelazo tylko lekko drgnęły:/ i zastanawiam się czy działać coś dodatkowo.
Suzie, współczuję kierowniczki, ale masz dobre podejście i życzę miłego urlopowania na L4:)
Trzymam kciuki za wszystkie krzywe i wizyty:)
Hemoglobinę miałam 10,6. Czerwone krwinki nie pamiętam dokładnie, też poniżej normy. Więc jak dla mnie jakoś tragicznie nie jestchoć faktycznie czuję się zmęczona chyba mocniej i więcej bym spała
-
Amandi wrote:pytanko do dziewczyn, które biorą feroplex
czy też miałyście problem żeby go dostać? W tamtym roku na przełomie września/października nie było go nigdzie, nawet na hurtowniach, jak się pojawiał to na sekundę i już był zarezerwowany... Gdyby nie znajomości w aptece to chyba nigdy bym się go nie doczekała... a teraz stoi i nie używam bo go moje jelitka odrzuciły... ale może się przełamię i będę pić co drugi dzień jak Agaxyz00
Najmniejszych problemów żeby dostaćpierwsza lepsza apteka i był
Amandi lubi tę wiadomość
-
Uff.. Ja właśnie odpoczywam. Od rana zapierdziel w domu bo generalnego porządku mi się zachciało. Wczoraj i dziś cały dzień na obrotach co by pomóc moim nastolatkom ogarnąć ich pokoje tak na tip top 😆😅 Ale już nie mogłam patrzeć na ich "porządek" 😆😆 Taki urlop 🤷♀️😂
Co do końcowej daty kupowania rzeczy z listy wyprawkowej to deadline jest przewidziany na połowę lipca. Wtedy już chce mieć wszystko kupione i przygotowane, żeby później odpoczywać i oczekiwać na dzieciątko. Wiem jak chodzenie w ciąży w wakacje potrafi dać w kość, stąd taka data.
A co do żelaza, to ja dostałam tardyferon fol. Miałam go w poprzednich ciążach też i wiem że na mnie działa bardzo dobrze(w sensie przyrost w wynikach) bo niestety skutki uboczne brania żelaza też są 😂
A na krzywą wybieram się za tydzień gdzieś, bo mam mieć wyniki też inne na wizytę. Ale będę w tygodniu u doktor też to podpytam czy nie lepiej później tej krzywej, bliżej skończonego 26 tygodnia. Jakoś podświadomie chcę to chyba odwlec jak najdalej w czasie 😂
A za wasze krzywe i wyniki trzymam kciuki 😄 -
Majka92 wrote:Byłaś w bobowózki? My chcemy poczekać czy na dzień dziecka nie będzie promocji i wtedy pojechać kupić 😁 też mam plan na necie poszukać taniej i tym zbijać cenę bo w bobowozkach niby jak pokażesz że gdzieś taniej to w tej cenie sprzedadzą
-
Naya00 wrote:Uff.. Ja właśnie odpoczywam. Od rana zapierdziel w domu bo generalnego porządku mi się zachciało. Wczoraj i dziś cały dzień na obrotach co by pomóc moim nastolatkom ogarnąć ich pokoje tak na tip top 😆😅 Ale już nie mogłam patrzeć na ich "porządek" 😆😆 Taki urlop 🤷♀️😂
Co do końcowej daty kupowania rzeczy z listy wyprawkowej to deadline jest przewidziany na połowę lipca. Wtedy już chce mieć wszystko kupione i przygotowane, żeby później odpoczywać i oczekiwać na dzieciątko. Wiem jak chodzenie w ciąży w wakacje potrafi dać w kość, stąd taka data.
A co do żelaza, to ja dostałam tardyferon fol. Miałam go w poprzednich ciążach też i wiem że na mnie działa bardzo dobrze(w sensie przyrost w wynikach) bo niestety skutki uboczne brania żelaza też są 😂
A na krzywą wybieram się za tydzień gdzieś, bo mam mieć wyniki też inne na wizytę. Ale będę w tygodniu u doktor też to podpytam czy nie lepiej później tej krzywej, bliżej skończonego 26 tygodnia. Jakoś podświadomie chcę to chyba odwlec jak najdalej w czasie 😂
A za wasze krzywe i wyniki trzymam kciuki 😄
O, mam taki sam deadline. W poprzedniej ciąży z terminem na wrzesień też byłam już przygotowana w połowie lipca 😅Naya00 lubi tę wiadomość
-
Ja mam absolutnie zero wyprawki 🫣 jeszcze specjalnie z tym nie panikuje, bo zrobiliśmy liste własna wraz z researchem. Wiem jaki model wózka, fotelika, dostawki itd chcemy. Na zakupy wybieram się w czerwcu i założenie jest takie, że kupię wszystko dosyć szybko. W końcu będę na L4 😅
Właśnie jestem na ostatniej delegacji w pracy w Zagrzebiu. Powiem Wam, że trochę sentyment jak pomyślę, że nie będę pracować 15 msc. Strasznie lubię jednak moją robotę 🥰purplerain, Szosz, cortexq, Deyansu, Bella93, Jusia 82 lubią tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
promykk wrote:Dziewczyny, dobrze zrobić research cenowy przed wizytą w wózkowym. To był mój ostateczny argument do negocjacji. 💪
Ale na wózek czas oczekiwania to 8 tygodni, także nie jest za wcześnie na takie zamówienia. Ten Roan amortyzację miał najlepszą.
U mnie akurat wychodziło z researchu że wszędzie jest taka sama cena 😅 ale na szczęście udało się dostać całkiem fajną zniżkę.
Ostatecznie zdecydowaliśmy się na wózek kft mono 4 combi i fotelik be safe beyond. Ponoć baza pasuje do wszystkich samochodów. A że my w sumie za jakiś czas planujemy zmianę auta to idealnie 🙂
-
purplerain wrote:Szosz, jak się czujesz?
Ja chyba zwalczyłam choróbsko, idealnie na weekend
cudownie, że u Ciebie choróbsko w odwrocie!
Ja rano wstałam z pełnym przekonaniem, że jest lepiej, poszłam do pracy, wróciłam do domu i się zaczęło… katar wrócił na pełnej petardzie, pokasłuję, niedobrze mi i tracę głos. Bez sensu, nie tak miało być! Przespałam dwie godziny jak zabita i mogłabym dalej kimać. Umówiłam się do lekarza na jutro, bo nie podoba mi się ten rozwój wydarzeń 😪
Idealnie, że synek na nocowance u dziadków, bo nie wiem, jak bym się nim dziś zajmowała. I oby nie złapał!
Deyansu, ojeju, jak ja Cię rozumiem z baby brain! Ja dziś wpadłam spóźniona kilka minut (tak mi się wydawało) na spotkanie, a tu pomyliłam godzinę rozpoczęcia z godziną zakończenia i okazało się, że jestem spóźniona znacznie grubiej 🫣
A Ty zrobiłaś dziś bardzo dużo, mam nadzieję, że postawiłaś też potem na odpoczynek. Biedny kocio, niech już wraca do zdrowia
Widzę, że ostro atakujecie temat wyprawki… ja to się chyba z ręką w nocniku obudzę, jak tak dalej pójdzie. Ubranka zakupiłam, łóżeczko, dostawkę, wanienkę, wózek i fotelik mamy po pierwszym dziecku, koszule szpitalne też już namierzyłam, ale powinnam się brać za wyprawkę apteczną, do tego na pewno nowy materac do dostawki i przewijak, ale jakoś wydaje mi się, że mam czas… obym się nie przeliczyła! 😂
Valie05, świetnie Cię rozumiem! Myślę, że to skarb mieć pracę, którą się tak lubi! Wiadomo, smuteczek jakiś jest i będzie, bo trzeba na razie zrezygnować z czegoś, co było dużą i ważną częścią naszego życia, ale teraz czas na nową rolę. A pozniej czas wyzwań, jak to zgrabnie połączyć
Ja swojej decyzji o pożegnaniu się z pracą jeszcze nie przerobiłam w głowie, wciąż jeszcze nie wiem, kiedy powiedzieć dość 🫣 niby planuję przy najbliższej wizycie, ale ten termin wydaje mi się niebezpiecznie blisko 😂🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 20:13
Deyansu, Valie05 lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.06 - 🩺
18.06 - 🩺 USG III trymestru -
Hej 😘
Doczekałam moich połówkowych, 521g chłopczyk na 100% 😁 wszystko wygląda super, to najważniejsze. Stres był spory ale po wizycie już taka ulga 🙏
Ja mam wózek, fotelik i dużo rzeczy z córci, jedynie pasuje jakieś chłopięce akcenty dokupić i łóżeczko dostawne, bo miałam wcześniej takie małe przesuwne ale trzeba było wstawać w nocy do niego a przy kp to nie wygodnie jeśli dużo się budzi. Dla siebie pokupowalam koszule, apteczne rzeczy. Dla maluszka coś też ale na spokojnie, jeszcze dużo czasu tak naprawdę. Ja jedynie byłam już na strychu trochę przejrzeć żeby tam z brzuchem wielkim w upał nie wychodzić 🤣Szosz, Azalea 🌸, Deyansu, Amandi, Nova37, sarenka95, bellA, Engel, Agaxyz00, Majka92, truskawki981, purplerain, Joa.szym, Hajkonk, Agusia246, Venus, Bella93, PaulinaLexi lubią tę wiadomość