Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Szosz wrote:Dzięki, że pytasz ❤️ jak zwalczyłaś ten syf, jakieś porady?
cudownie, że u Ciebie choróbsko w odwrocie!
Ja rano wstałam z pełnym przekonaniem, że jest lepiej, poszłam do pracy, wróciłam do domu i się zaczęło… katar wrócił na pełnej petardzie, pokasłuję, niedobrze mi i tracę głos. Bez sensu, nie tak miało być! Przespałam dwie godziny jak zabita i mogłabym dalej kimać. Umówiłam się do lekarza na jutro, bo nie podoba mi się ten rozwój wydarzeń 😪
Idealnie, że synek na nocowance u dziadków, bo nie wiem, jak bym się nim dziś zajmowała. I oby nie złapał!
Deyansu, ojeju, jak ja Cię rozumiem z baby brain! Ja dziś wpadłam spóźniona kilka minut (tak mi się wydawało) na spotkanie, a tu pomyliłam godzinę rozpoczęcia z godziną zakończenia i okazało się, że jestem spóźniona znacznie grubiej 🫣
A Ty zrobiłaś dziś bardzo dużo, mam nadzieję, że postawiłaś też potem na odpoczynek. Biedny kocio, niech już wraca do zdrowia
Widzę, że ostro atakujecie temat wyprawki… ja to się chyba z ręką w nocniku obudzę, jak tak dalej pójdzie. Ubranka zakupiłam, łóżeczko, dostawkę, wanienkę, wózek i fotelik mamy po pierwszym dziecku, koszule szpitalne też już namierzyłam, ale powinnam się brać za wyprawkę apteczną, do tego na pewno nowy materac do dostawki i przewijak, ale jakoś wydaje mi się, że mam czas… obym się nie przeliczyła! 😂
Valie05, świetnie Cię rozumiem! Myślę, że to skarb mieć pracę, którą się tak lubi! Wiadomo, smuteczek jakiś jest i będzie, bo trzeba na razie zrezygnować z czegoś, co było dużą i ważną częścią naszego życia, ale teraz czas na nową rolę. A pozniej czas wyzwań, jak to zgrabnie połączyć
Ja swojej decyzji o pożegnaniu się z pracą jeszcze nie przerobiłam w głowie, wciąż jeszcze nie wiem, kiedy powiedzieć dość 🫣 niby planuję przy najbliższej wizycie, ale ten termin wydaje mi się niebezpiecznie blisko 😂🥺
Polubiłam jako wsparcie 😍 jak tylko masz możliwość, to niech Cię lekarz oglądnie i da bezpieczne leki. Na pewno od siebie mogę polecić stały zestaw domowych antybiotyków: czosnek, cebula, chrzan - nie wiem czy lubisz i możesz, ale u mnie akurat mam taką chcicę na ostre, że jem to codziennie (zastanawiam się, czy to dlatego, że to chłopak - ostre & kwaśne. Musztarda teraz dobra do wszystkiego 🤣😎).
Czasami jak było gorzej i czułam, że coś mnie zaczyna "brać", dodawałam do zestawu miód spadziowy oraz cynk, dodatkową witaminę D i witaminę C 500 (została mi taka że swansona z czasów starań). Niech Ci to przeziębienie czym prędzej mija 🫡😍Szosz lubi tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Dzisiaj na szkole rodzenia mieliśmy doradczyni chustonoszenia, planujecie kupować chustę?
Z jakiej firmy? Jakieś polecajki macie? Coś oprócz LennyLamb
Skłaniam się ku zwykłej chuście albo hybrydowej 🤔14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 1821g 🥬
15.07 32+3 1918g
5.08 35+3 🩺 -
Szosz wrote:Dzięki, że pytasz ❤️ jak zwalczyłaś ten syf, jakieś porady?
cudownie, że u Ciebie choróbsko w odwrocie!
Ja rano wstałam z pełnym przekonaniem, że jest lepiej, poszłam do pracy, wróciłam do domu i się zaczęło… katar wrócił na pełnej petardzie, pokasłuję, niedobrze mi i tracę głos. Bez sensu, nie tak miało być! Przespałam dwie godziny jak zabita i mogłabym dalej kimać. Umówiłam się do lekarza na jutro, bo nie podoba mi się ten rozwój wydarzeń 😪
Idealnie, że synek na nocowance u dziadków, bo nie wiem, jak bym się nim dziś zajmowała. I oby nie złapał!
Deyansu, ojeju, jak ja Cię rozumiem z baby brain! Ja dziś wpadłam spóźniona kilka minut (tak mi się wydawało) na spotkanie, a tu pomyliłam godzinę rozpoczęcia z godziną zakończenia i okazało się, że jestem spóźniona znacznie grubiej 🫣
A Ty zrobiłaś dziś bardzo dużo, mam nadzieję, że postawiłaś też potem na odpoczynek. Biedny kocio, niech już wraca do zdrowia
Widzę, że ostro atakujecie temat wyprawki… ja to się chyba z ręką w nocniku obudzę, jak tak dalej pójdzie. Ubranka zakupiłam, łóżeczko, dostawkę, wanienkę, wózek i fotelik mamy po pierwszym dziecku, koszule szpitalne też już namierzyłam, ale powinnam się brać za wyprawkę apteczną, do tego na pewno nowy materac do dostawki i przewijak, ale jakoś wydaje mi się, że mam czas… obym się nie przeliczyła! 😂
Valie05, świetnie Cię rozumiem! Myślę, że to skarb mieć pracę, którą się tak lubi! Wiadomo, smuteczek jakiś jest i będzie, bo trzeba na razie zrezygnować z czegoś, co było dużą i ważną częścią naszego życia, ale teraz czas na nową rolę. A pozniej czas wyzwań, jak to zgrabnie połączyć
Ja swojej decyzji o pożegnaniu się z pracą jeszcze nie przerobiłam w głowie, wciąż jeszcze nie wiem, kiedy powiedzieć dość 🫣 niby planuję przy najbliższej wizycie, ale ten termin wydaje mi się niebezpiecznie blisko 😂🥺Szosz lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Dzięki, dziewczyny!
Deyansu, cebula to moje drugie imię, kocham! Czosnek teżzjadam, a jutro zrobię syrop z cebuli. Dziś wlewam w siebie herbatę z imbirem.
Purplerain, Twoja mikstura brzmi bosko, ukręcę jutro po zakupach! W rosół też mocno wierzę
Engel wrote:Dzisiaj na szkole rodzenia mieliśmy doradczyni chustonoszenia, planujecie kupować chustę?
Skłaniam się ku zwykłej chuście albo hybrydowej 🤔Engel, purplerain, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺 -
Szosz wrote:My przy pierwszym mieliśmy Lennylamb na początek, a jak się zrobił synek cięższy, to przesiedliśmy się na roarwraps. Jak mały miał 2,5 miesiąca, zaczęliśmy chustowanie i spotkaliśmy się z doradczynią. Na nosidło się przesiedliśmy, jak miał ok. 9 miesięcy
A szybko się nauczyłaś wiązać?
Czy tylko tak wygląda z początku jak czarna magia a potem hop siup? 😂Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość
14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 1821g 🥬
15.07 32+3 1918g
5.08 35+3 🩺 -
Engel wrote:Dzisiaj na szkole rodzenia mieliśmy doradczyni chustonoszenia, planujecie kupować chustę?
Skłaniam się ku zwykłej chuście albo hybrydowej 🤔
Ja mam chyba z little frog jedną, jedną z lenny lamb i jedną jakąś elastyczną no name. Zdecydowanie polecam elastyka na początek, i żeby dopasować rozmiar, bo tą z lenny lamb kupiłam dłuższą "żeby mąż też nosił" i ponosił ze dwa razy, a ja nią wiecznie zamiatałam ziemię, więc tą z little frog kupiłam już krótszą. A jak młodzież podrosła lekko to nosidło mei tai weszło, bo chustę mi było ciężko zawiązać na plecach.Szosz, Engel, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Engel wrote:A szybko się nauczyłaś wiązać?
Czy tylko tak wygląda z początku jak czarna magia a potem hop siup? 😂
Dokładnie tak jak mówisz, na początku wygląda jak czarna magia a potem hop siup, przynajmniej takie podstawowe wiązania, bo np na biodrze mi chyba ani razu nie wyszło, ale też się nie przykładałam bardzoEngel lubi tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-GRGsu8k4iK
Tymczasem ja pół dnia miałam duszności i zawroty głowy, a drugie pół naperniczalam torty na komunię...purplerain, Szosz, Engel, Deyansu, Jusia 82, Amandi, abrakadabra, PaulinaLexi, Hajkonk, Abby10, Filcek, CieplaHerbata, Moirane lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Dostałam wczoraj potwierdzenia zamówienia wózka i fotelików. W Mama i ja w Łodzi policzyli nam za britaxa z bazą 1950 z tą "środkową" tapicerką - doczytałam tapicerka style.
Jak czytam o Waszych krzywych to mnie mdli na samą myśl🤢 dzielne jesteście.
Bella93 Panicznie poszukuje informacji jak prawnie ogarnac zarejestrowanie w Polsce malucha urodzonego na Ukrainie przez surogatke. Pomozesz prosze?ET 1.12.2023, 4AA ❌ bc (accofil wlew x2 + encorton + acard + clexane + intralipidy + assisted hatching + akupunktura) 😭😔💔
Ostanie ❄️ ❄️
(i wiecej nie bedzie)
Planowany FET Marzec '24 🤞🏻
FET Marze '24, 4AB❌
KIR AA 🤷♀️
NK (w sumie) w normie (11 we krwi)
Trombofilia, PAI -1 , niskie C4, niedobor bialka S 🩸
Brak endo ✔️ histeroskopia ok ✔️ CD138 endometrium brak ✔️ kariotyp ✔️ pozostale 5 stron A4 badan immunologicznych wedlug dr S w normie ✔️
POF zdiagnozowane w 2018 🍳
7 stymulacji 💉, 3 anulowane - brak odpowiedzi
Starania tylko z wlasnymi 🧬 do wyczerpania ❄️ -
Engel wrote:A szybko się nauczyłaś wiązać?
Czy tylko tak wygląda z początku jak czarna magia a potem hop siup? 😂ja tak jak Agusia246 kupowałam dluzsze chusty, żeby mąż też nosił, nie żałuję, choć krótsze byłyby wygodniejsze, ale faktycznie nosił
Engel lubi tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺 -
Agaxyz00 wrote:Właśnie jestem ciekawa ile mi po nim podskoczyła ferrytyna bo pije co drugi dzień, bo hemoglobinę miałam dobrą tylko ta nieszczęsna ferrytyna zaczęła spadać jak szalona.
Ja zawsze piję szklankę soku pomarańczowego przed wypiciem foraplexu i jakoś tak lepiej wchodziAgaxyz00, Deyansu lubią tę wiadomość
-
My kupiliśmy chustę jak Mały miał 2 miesiące i uważam że to było 2 miesięce za późno 😉 ale nasze dziecko było totalnie antywózkowe, więc przez pierwsze miesiące nie było innej opcji na spacery. My mieliśmy LennyLamb akurat, bo taka mi najbardziej podpasowała u doradcyEngel lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g. -
aslug wrote:Bella93 Panicznie poszukuje informacji jak prawnie ogarnac zarejestrowanie w Polsce malucha urodzonego na Ukrainie przez surogatke. Pomozesz prosze?
Nie mogę Cię zaprosićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 08:15
-
Motałam tylko w kieszonkę i na początku potrzebowałam obejrzeć sięw lustrze, odbiciu w samochodzie albo zrobić zdjęcie, żeby zerknąć czy jest dzidzia prosto. Od 8msca przeszliśmy na nosidło Kavka multiage i sporadycznie korzystamy do dzisiaj.Engel, Filcek lubią tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:
https://zapodaj.net/plik-GRGsu8k4iK
Tymczasem ja pół dnia miałam duszności i zawroty głowy, a drugie pół naperniczalam torty na komunię...
Piękne torciki! Na pewno są przepyszne 😋😍🍰 i jak tu ograniczyć słodkie przed krzywą jak takie słodkości robicie? 🥰😅
Jestem pod wrażeniem, że pomimo gorszego samopoczucia przygotowałaś aż dwa torty 🤗 należy się odpoczynek chociaż wiem, że dzień przed komunią może być różnieAgusia246 lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:To ile waży twoja córa, że dajesz radę jeszcze nosić ją w nosidle? Bo mamy córki z tego samego roku i ja mojej już nosić bym nie dała rady, nawet przed ciążą było już mi ciężko 🙈
purplerain, iiyama, Engel, Jusia 82, Ivka, promykk, Szosz, Filcek, Agusia246, Moirane lubią tę wiadomość