Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Azalea, kciuki za wyniki i wszystkiego naj! Obyś w prezencie dostała niskie wartości po glukozie oraz dużo dobrego od losu
Aglo, niemały chłopak! Ale dobrze, że wszystko dobrzemoja typka też miednicowo siedzi 🤷🏻♀️.
Kciuki za pozostałe wizyty dziś!
Hajkonk, no gdzie gruba?! Pięknie wyglądasz!
Co do sesji, mam zgryz: wiecie, w co się ubieracie? Ja wiem, że chcę kieckę, ale nie wiem, czy zwiewną i powiewną, czy obciślaka, żebym nie musiała nic z nią robić, a żeby było ładnie widać brzuszek 🤔Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
18.06 - 🩺 USG III trymestru
3.07 - 🩺 -
Azalea, wszystkiego co sobie wymarzysz i szybkiego bezbolesnego porodu w terminie ♥️
Ja już po i powiem Wam, że mój lekarz się zepsuł całkowicie. Interesuje go tylko moja szyjka, jakbym się nie upomniała o badanie TSH to by mi nie wypisał, zapomniał że mam ujemną grupę krwi i też musiałam się upomnieć o skierowanie na badania i podanie immunoglobuliny, ledwo mu się zakołatało że warto by krzywą zrobić. Poprosiłam żebyśmy obejrzeli też małą to obejrzał. Posłuchał chwilę serca, coś pomachał głowicą, powiedział że wszystko spoko i tyle. Nie wiem ile waży, czy dobrze przybrała, czy wody są ok, o zdjęciu nawet nie wspomnę.Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki za wizyty, które będą i gratulacje za te, które już poszły pomyślnie
Mój biust póki co urósł o jakieś dwa rozmiary i stał się żylasty, wypływów brak
Azalea, samych wspaniałości, wielu powodów do uśmiechu i wiatru w plecy
Szosz, ja biorę 3 zestawy: czarna bielizna i czarny żakiet, biała koszula oversize i czarna obcisła sukienkaSzosz, Azalea 🌸 lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Szosz wrote:
Co do sesji, mam zgryz: wiecie, w co się ubieracie? Ja wiem, że chcę kieckę, ale nie wiem, czy zwiewną i powiewną, czy obciślaka, żebym nie musiała nic z nią robić, a żeby było ładnie widać brzuszek 🤔
Tak w ogóle to ja myślałam że na takiej sesji w studiu to ciuszki ma fotograf do wyboru do koloru, dopiero dyskusja tu na forum parę dni temu mnie olśniła, że tak nie jest 😆 cóż, baby brain 😆
Więc przygotowałam dzisiaj na wtorkową sesję w studiu: jasne dzwony, do tego kilka opcji góry: biały topik z krótkim rękawkiem, biała bluzka zwiewna powiewna z masą falban wiązaną, biały gorset z sheina z opadającymi ramionami, czarny topik z cyrkoniami pod cycami. No i do tego drugie spodnie obcisłe jasne jeansy ale to tylko w razie w 😁 No i mam przygotowaną jedną długą obcisłą czarną sukienkę zapinaną tylko na szyję z gołymi plecami z rozcięciem na nodze, bardzo klasyczna 😁
A za dwa tygodnie we wtorek na sesję w plenerze przy zachodzie słońca zdaję się totalnie na asortyment fotografki 😀 wiem, że ma dużo sukienek boho i coś wybiorę 😊
Edit: o właśnieee, dzięki Purplerain! Zapomniałabym o długim czarnym żakiecie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 11:13
Szosz, Venus, purplerain, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość
🙍♀️28 🙍♂️29
Starania od 08.2023r.
12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)
26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
03 03.2025r. 🧸💙
17.03.2025r. 🧸💙
14.04.2025r. 🧸💙320g
25.04.2025r. połówkowe🧸💙440g
01.05.2025r. 🧸💙625g
02.06.2025r. 🧸💙917g
🩺18.06. wizyta
🩺27.06 III prenatalne
-
Azalea sto lat! 🥳 gratuluję wizyt (Agusia, Tobie nie gratuluję lekarza🙈) I powodzenia na następnych 🍀
Ja też już po, dzidzia ok, już prawie kilogram waży, obróciła się główkowo i mam nadzieję, że tak zostanie. Szyjka skróciła się uwaga z 5,2cm do 4,5cm więc mój lekarz nie wie czemu tam w szpitalu mnie nastraszyli i kazał odstawić luteinę. Mniej przyjemne to dzwonili że szpitala, że w posiewie z jamy brzusznej wyszły bakterie więc dostałam antybiotyk. Dostałam też skierowanie na zastrzyk, mam zrobić po Bożym Ciele a szczepienia po następnej wizycie za 4 tygodnie, to będzie 32tc, nie za późno? A 3 prenatalne mam za 2 tygodnie, będzie wtedy 29+4, nie za wcześnie?
Co do stroju na sesję to my mamy w plenerze więc mam białą luźna krótką sukienkę i chyba kupię jeszcze beżową długą obcisłą 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 11:33
Szosz, Venus, Amandi, Agusia246, sarenka95, Filcek, Bella93, bellA, Azalea 🌸, Abby10, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:No i chuj, tak mnie słuchał, że skierowania na badanie tsh też nie dostałam 🤷
Dzięki, dziewczyny! Purplerain, a Ty plener? Ile ujęć?
Amandi, bo to chyba zależy, niektórzy fotografowie mają arsenał ciuchów ☺️
Ja postanowiłam, że koniecznie kiecka, jakoś mi to bardziej pasuje do nas w plenerze, zwłaszcza że bierzemy też syna, to tu mi wariant z bielizną nie leży 😁 chcemy kilka naturalnych kadrów tylko.
Amandi, boho też brzmi nieźle, w plenerze się pewnie super sprawdzi!
Po poczytaniu Was postawię chyba na czarną (albo granatową?) obcisłą kieckęAmandi lubi tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
18.06 - 🩺 USG III trymestru
3.07 - 🩺 -
Agusia współczuje nerwów, co za dziad 😠
Ja też muszę zapytać mojego gina o jakieś szczepienia itd, bo gdyby nie forum to nawet bym nie widziała, że dobrze byłoby się zaszczepić w ciąży…
Ja na sesję chciałam ubrać białą koszulę (rozpiętą) a do tego jasne jeansy… no ale tak mi 🍑 urosła, że nie mieszczę się już nawet w spodnie ciążowe co sobie kupiłam. Nie licząc dwóch par dresów 🙈 a nie będę specjalnie kupować ubrań na sesję, bo już wystarczająco miałam ostatnio wydatków tym bardziej, że moja fotografka ma pełno sukienek ciążowych i mam już na oku obcisłą białą. Chciałam sesję na ludzie ale z drugiej strony w sukience będzie jednak bardziej kobieco plus w cenie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 11:50
Deyansu lubi tę wiadomość
⭐️05.01.25 Pierwsze w życiu dwie kreski 🥳 ⏸️
⭐️07.01.25 Potwierdzenie ciąży u ginekologa na badaniu USG 🥹❤️
⭐️04.02.25 Całe 2,5cm szczęścia 😍
⭐️12.03.25 11cm chłopca 💙
⭐️23.04.25 Już 355g 💪
⭐️21.05.25 650g 🥹
⭐️25.06.25 Kolejna wizyta
👩🏼👱♂️😺
Starania o bobasa od 01.2024
PCOS (poprawa po suplementacji inozytolem)
Niedoczynność tarczycy
-
Szosz wrote:Ojej, to faktycznie lipna wizyta 😡
Dzięki, dziewczyny! Purplerain, a Ty plener? Ile ujęć?
Amandi, bo to chyba zależy, niektórzy fotografowie mają arsenał ciuchów ☺️
Ja postanowiłam, że koniecznie kiecka, jakoś mi to bardziej pasuje do nas w plenerze, zwłaszcza że bierzemy też syna, to tu mi wariant z bielizną nie leży 😁 chcemy kilka naturalnych kadrów tylko.
Amandi, boho też brzmi nieźle, w plenerze się pewnie super sprawdzi!
Po poczytaniu Was postawię chyba na czarną (albo granatową?) obcisłą kieckęSzosz lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Szosz wrote:Azalea, kciuki za wyniki i wszystkiego naj! Obyś w prezencie dostała niskie wartości po glukozie oraz dużo dobrego od losu
Aglo, niemały chłopak! Ale dobrze, że wszystko dobrzemoja typka też miednicowo siedzi 🤷🏻♀️.
Kciuki za pozostałe wizyty dziś!
Hajkonk, no gdzie gruba?! Pięknie wyglądasz!
Co do sesji, mam zgryz: wiecie, w co się ubieracie? Ja wiem, że chcę kieckę, ale nie wiem, czy zwiewną i powiewną, czy obciślaka, żebym nie musiała nic z nią robić, a żeby było ładnie widać brzuszek 🤔
Ja miałam beżową, prążkowana sukienkę, właśnie taką przylegającą do ciała 🙂 ale nie mam jeszcze efektów sesji, mam nadzieję że nie będzie efektu foczki 😆😆😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 12:25
Szosz lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06
🩺 11.07 III USG prenatalne -
Agusia246 wrote:Azalea, wszystkiego co sobie wymarzysz i szybkiego bezbolesnego porodu w terminie ♥️
Ja już po i powiem Wam, że mój lekarz się zepsuł całkowicie. Interesuje go tylko moja szyjka, jakbym się nie upomniała o badanie TSH to by mi nie wypisał, zapomniał że mam ujemną grupę krwi i też musiałam się upomnieć o skierowanie na badania i podanie immunoglobuliny, ledwo mu się zakołatało że warto by krzywą zrobić. Poprosiłam żebyśmy obejrzeli też małą to obejrzał. Posłuchał chwilę serca, coś pomachał głowicą, powiedział że wszystko spoko i tyle. Nie wiem ile waży, czy dobrze przybrała, czy wody są ok, o zdjęciu nawet nie wspomnę.
Współczuję, taka wizyta tylko Ci nerwów dołożyła.. ale dobra wiadomość,że z córcią wszystko w porządku 🩷2020 🧒💙
⏸️ 09.01
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06
Agusia246 wrote:No i chuj, tak mnie słuchał, że skierowania na badanie tsh też nie dostałam 🤷
Współczuję wizytyTy i dziecko to nie tylko szyjka do zbadania... wydaje mi się, że gdyby było coś całkiem nie tak, to dałby Ci znać, nie mniej jednak rozumiem Twój nastrój i zwyczajny wk**** na taką wizytę.
-
Szosz wrote:
Ja się zdam na garderobę od fotografa - dlatego będę robić u tego który mamyślę o plenerze w dodatku rodzinnym więc raczej sukienka
podobają mi się sesje w studio, ale jakoś siebie tak nie widzę
Szosz lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy sesję domową i w sumie dla nas to był dobry wybór, wszyscy czuliśmy się komfortowo 😀 ale pewnie też dlatego,że fotografka to moja dobra koleżanka, bo przy zupełnie obcej osobie też byłoby inaczej. Ale ogólnie polecam 😀
purplerain, Szosz, Filcek lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06
Hajkonk wrote:Z przykładu mojego brata powiem, że oni stosowali BLW i mały ma juz 3 latka i uwielbia próbować wszystkiego i bardzo ładni je a znowu męża siostrzeniec dostawał tylko papki i jest z nim straszny problem z jedzeniem mimo że ma już 8 lat to wybiórczośc pokarmowa jest straszna …
Tu i tu są plusy i minusy 🙈 i bądź babo mądra🤣
Ja w kolejce do diabetologa - jest ogromna. Niby jest info że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo ale chyba moja krucha na ten moment strona nie jest na tyle odważna 😔
To wszystko niestety nie jest takie 0:1. Sporo dzieci rodzi się z jakimiś zaburzeniami integracji sensorycznej, mają problemy już na etapie KP, do tego dochodzą potem problemy z kawałkami, konsystencją. Problemy z napięciem mięśniowym. To niestety nie jest wszystko takie proste, że a będę dawać blw od początku to potem będzie dziecko wszystko pięknie jadło. Poza tym niemowlę 6-9 m-cy i kawałki to turbo stres dla rodzica 🙈 ja stopniowo wprowadzałam wszystko, najpierw słoiczki, potem papkowe rzeczy, kawałki (blw) i synek od początku pięknie jadł i wszystkiego próbował i tak jest do dziś, chociaż bardziej kręci nosem na niektóre rzeczy niż jeszcze parę m-cy temu🥲 mimo co nie mam co narzekać.
Warto bez względu na wszystko na około 2 miesiąc udać się do bardzo dobrego fizjo osteopaty na przegląd dziecka, naprawdę dużo można wypracować ćwiczeniami, a w tym okresie jeszcze dziecko jest współpracującepromykk, Hajkonk, Azalea 🌸, PaulinaLexi, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość
-
purplerain wrote:Kurde, czuję lekkie ukłucie zazdrości jak czytam o Waszych doświadczeniach z dziećmi i staram się to wszystko zapamiętać; macie tak dużą wiedzę na różne tematy, a ja to nie wiem nic i sądzę, że po porodzie pierwsze o co zapytam to gdzie jest załączona instrukcja obsługi do tego stworka?
W pierwszej ciąży czułam się tak samo. Jak zostałam sama z dzieckiem na sali po porodzie to siedziałam patrzyłam na niego i myśli w głowie "i co ja mam teraz zrobić" 🙈😃 ale jakoś tak wszystko przyszło naturalnie i szybko się odnalazłam. Dużo mi dała właśnie taka grupa na forum, potem przenioslysmy się na Messenger i co 10 głów to nie jedna 😃 człowiek od razu taki mądry się stał 😂purplerain lubi tę wiadomość
-
Twilight wrote:Azalea sto lat! 🥳 gratuluję wizyt (Agusia, Tobie nie gratuluję lekarza🙈) I powodzenia na następnych 🍀
Ja też już po, dzidzia ok, już prawie kilogram waży, obróciła się główkowo i mam nadzieję, że tak zostanie. Szyjka skróciła się uwaga z 5,2cm do 4,5cm więc mój lekarz nie wie czemu tam w szpitalu mnie nastraszyli i kazał odstawić luteinę. Mniej przyjemne to dzwonili że szpitala, że w posiewie z jamy brzusznej wyszły bakterie więc dostałam antybiotyk. Dostałam też skierowanie na zastrzyk, mam zrobić po Bożym Ciele a szczepienia po następnej wizycie za 4 tygodnie, to będzie 32tc, nie za późno? A 3 prenatalne mam za 2 tygodnie, będzie wtedy 29+4, nie za wcześnie?
Co do stroju na sesję to my mamy w plenerze więc mam białą luźna krótką sukienkę i chyba kupię jeszcze beżową długą obcisłą 🤔
Wiesz co z tymi szczepieniami to różnie lekarze podchodzą. Moja szwagierka ma zalecenie żeby zrobić krztusiec dopiero po 35tc 😅 a ja znowu żeby jak najszybciej ze względu że mam w wywiadzie poród przedwczesny więc im szybciej tym lepiej żeby ewentualnie przeciwciała zdążyły się wytworzyć.
Optymalnie chyba jest w widełkach żeby do 36tygodnia zrobić więc będzie akurat
Co do usg to chyba będzie ok 👍 bo też widełki są 28-32tc więc w środku to akurat
Dobrze że szyjka jest naprawdę okmi dziś nie badał szyjki usg tylko sprawdził czy zamknięta i wysoko 🤔
Twilight lubi tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
@Azalea, samych przyjemności! 🎂
Kawał bobasów już macie 😀Azalea 🌸 lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
🩺21.05 24+5 zdrowa wstydnisia
🩺18.06 28+5
TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖 -
Azalea wszystkiego najlepszego!!! 😊🎂🌸
Hajkonk pięknie wyglądasz 😍
Sarenka współczuję przygody z krzywą 😬 jak chodzę czasami na pobranie to często widzę leżące ciężarne. Trzymam kciuki żeby udało się zbadać. Jak coś to można troszke wody napić się w trakcie
Ja w ten piątek mam sesje w studio, najpierw rodzinne fotki, potem już solo. Jutro mam wizytę u gina,zobaczymy jak tam szyjka , jeśli będzie się skracać to najpewniej sesje będę musiała przesunąc 🙄 mam wyniki posiewów - bakterii brak więc chociaż tyle.
Hajkonk i Amanda, wy macie jakieś zalecenia odnośnie szyjki? Częstsze wizyty? Bo pessara czy szwu to chyba żadna z was nie ma? 🤔 U mnie to już za późno ale zaczął mnie łapać stres ze mogę urodzić wcześniej. Chociaż do tego 36 tygodnia wytrwać 🙄🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻Azalea 🌸 lubi tę wiadomość