X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako ze aglo pięknie opisała listę rzeczy do szpitala na cc, to nie będę sie powtarzać 😊
    Od siebie dodam tylko że ja dodatkowo brałam:
    - w lato taki mini wiatraczek
    - skarpetki bo po cc bylo mi zimno w stopy
    - opaska na oczy do spania, bo kazali spać przy włączony świetle
    - poduszkę swoją małą
    - guma do żucia
    - ja zamiast wkładek laktacyjnych mam kolektory pokarmu
    - zamiast koszul nocnych piżamy.

Ubranek dla dziecka nie pakuje, bo u nas na wyjście dopiero wymagają, a tak to strasznie trzeba pilnować, żeby swoje nie zginęły 😅

No i ja polecam majtki z canpol babies, bo je można prać, a po cc dla mnie to był game changer, bo nie drażniły blizny.

631240a94ede1.jpghttps://zapodaj.net/plik-ToBIAG3z3o[/url]

A no i do tej listy jeszcze bidon z filtrem, bo pić sie strasznie mi chciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 09:41

purplerain, aglo, Deyansu lubią tę wiadomość

• Twilight Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie ok, Mała 1600g, identycznie jak brat w tym samym tygodniu więc też zapowiada się maluszek 🤭 dostałam żelazo bo krew poleciała w dół. No i Mała zrobiła psikusa bo obróciła się i leży miednicowo 🙄 ehh.. mam nadzieję, że wróci niedługo do pozycji glowkowej 🙈

purplerain, Majka92, Azalea 🌸, Naya00, Hajkonk, Szosz, PaulinaLexi, promykk, Amandi, Agusia246, bellA, sarenka95, Lavender91, Kotciara, Agaxyz00, Engel, Venus, Abby10, Deyansu, Filcek, Joa.szym, truskawki981, Marcysia1990, CieplaHerbata, Bella93 lubią tę wiadomość

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Majka92 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dzięki za propozycję co potrzebne po cesarce itp to już mniej więcej mogę skompletować zestaw. Ja wczoraj wieczorem znowu miałam większy wyciek aż mi przeleciało na prześcieradło 😔 ale to normalne będzie się zdarzać zmienili mi prześcieradło wzięłam podkład w razie co i w nocy się wyciszyło. Już po obchodzie plan bez zmian czekamy dalej dzień za dniem żeby jak najdłużej tu być i tyle. Sama jestem ciekawa jak długo się uda przytrzymać.
    Gratuluję udanych wizyt trzymam kciukasy za resztę!

aglo, amamamam, Kotciara, Agaxyz00, PaulinaLexi, Venus, Engel, Abby10, Deyansu, Marcysia1990, CieplaHerbata, Bella93 lubią tę wiadomość

⏸️ 08.01.2025
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
    🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
    🩺 23.04.2025 318g 💙
    🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
    🩺 20.05.2025 632g 💙
    🩺 09.06.2025 1065g👶
    🩺 30.06.2025 USG III trymestru OK 1600g 👶
    ❤️ 11.07.2025 Filip 1620g, 46cm pPROM 31+0
  • amamamam Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żelu Hyalobarrier, przede wszystkim trzeba zorientować się czy szpital to ogarnie - to jest podawane "na ranę" w trakcie szycia. Jak szukałam informacji o tym to nie każdy szpital ma to w ofercie i nie każdy zgadza się na podanie własnego produktu.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wyprawki to my mamy juz wszystko gotowe praktycznie. Właśnie odświeżam bujaczek i wózek. Ubranka wyprane, poprasowane (te co w suszarce się mocno wygniotły) leżą w komodzie. Jak również kosmetyki itp. W komodzie jak juz pisałam wcześniej organizery z ikea. Na komodzie mamy nakładkę i tam przewijak i centrum przebierania bobaski 🤣
    W łóżeczku pampersy, chusteczki, rzeczy do szpitala bo jeszcze nie spakowałam tego 😅, karuzela, mata piankowa i edukacyjna, kamerka jeszcze nie zainstalowana i parę innych pierdol. Materac i przewijak zafoliowane jeszcze, bo to przed samym porodem otworze, albo mąż jak my będziemy w szpitalu. Fotelik z bazą odebraliśmy już ze sklepu, tez czekają sobie w kartonie, zostaną otworzone i zamontowane jak będę w szpitalu.

No ale taki był plan, ze deadline jest na połowę lipca. Generalnie zostało mi leżeć i pachnieć 😁🤣

purplerain, sarenka95, PaulinaLexi, Venus, Deyansu lubią tę wiadomość

• aglo Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naya00 wrote:
    Jako ze aglo pięknie opisała listę rzeczy do szpitala na cc, to nie będę sie powtarzać 😊
    Od siebie dodam tylko że ja dodatkowo brałam:
    - w lato taki mini wiatraczek
    - skarpetki bo po cc bylo mi zimno w stopy
    - opaska na oczy do spania, bo kazali spać przy włączony świetle
    - poduszkę swoją małą
    - guma do żucia
    - ja zamiast wkładek laktacyjnych mam kolektory pokarmu
    - zamiast koszul nocnych piżamy.

Ubranek dla dziecka nie pakuje, bo u nas na wyjście dopiero wymagają, a tak to strasznie trzeba pilnować, żeby swoje nie zginęły 😅

No i ja polecam majtki z canpol babies, bo je można prać, a po cc dla mnie to był game changer, bo nie drażniły blizny.

631240a94ede1.jpghttps://zapodaj.net/plik-ToBIAG3z3o[/url]

A no i do tej listy jeszcze bidon z filtrem, bo pić sie strasznie mi chciało.

O wiatraczek mam i chodzi ze mną teraz wszędzie w torebce 😅 używam go i to jest hit

Masz rację! Zapomniałam o skarpetkach 😱 muszę dopakowac 🫶

I o wodzie też nie napisałam, ja biorę zgrzewkę wody po prostu ;) pod szpitalem jest Lidl więc mąż wyskoczy po zgrzewkę i mi przyniesie :)

wiadomo jeszcze można swój kubek wziąć i sztućce na posiłki itp tak standardowo jak to na pobyt szpitalny ale ja nie będę brać chyba 🤔

A te gatki to właśnie te siateczkowe zwykłe co są w wyprawkach zawsze :) też akurat mam te z canpola

Z czasów tamtej ciąży były hitem te gacie z firmy horizon ogólnie ja je też polecam bo materiał nie jest aż tak sztuczny, ale tam w paczce są jedne niskie drugie wysokie i one mi są potrzebne tylko w wersji wysokiej a takich się nie da kupić to raz, a dwa trochę jednak ta gumka uciskała mnie więc teraz biorę takie typowo bezuciskowe trochę boję się że dupa się upoci w tym 😱 no ale zobaczymy

Naya00 lubi tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 🩺
    12.08.2025 37+1 🩺
  • bellA Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🤍❤️‍🔥🤍

Ja juz po badaniach, jutro wyniki. Ciekawa jestem swojego żelaza 🫣 bo czasami czuje taka niemoc ze glowa mala..
    Powodzenia na wizytach I również badaniach kto ma ❤️

Majka92 - oby jak najdluzej w dwupaku🤞🤞❣️

Agaxyz00 lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Dziewczyny 😍
    Gratulacje udanych wizyt 🤩 trzymam kciuki za dzisiejsze badania, wizyty i inne misje 🤞🏻
    Hajkonk, też nienawidzę pająków 😒 a tych dużych to już w ogóle...

Przepraszam że tak ogólnie, ale u mnie nastrój coraz gorszy, nie potrafię sobie poradzić z tym poczuciem zdrady, że mi się grunt usunął spod nóg... Po prostu miałam z Teściową dobre relacje, odbierałam Ją inaczej... A tu taki zonk. Spałam niecałe 4,5 h, przed 3 obudziłam się cała w smutku, od tamtej pory staram się coś porobić, ale non stop myśli i płacz wracają. Boję się o Synka...ale strasznie mnie to wszystko gryzie 😢
    Nie byłam od czasów nastoletnich u psychologa,a po raz pierwszy to rozważam. Poradziłam sobie sama z tyloma przeszkodami: toksycznym związkiem, ciulową robotą, wypadkiem samochodowym... A tu jedna rozmowa i jakoś nie mogę. Mąż twierdzi i pewnie ma rację, że za bardzo przeżywam. A na nawet nie wiem dlaczego aż tak 😭

Przepraszam 😘 miłego dnia 😍
    Nie przepraszaj 😘 to po pierwsze i najważniejsze.
    Druga sprawa - nawet jeśli dla kogoś z boku „za bardzo przeżywasz”, to kurka, trudno jest to „wyłączyć”, a takie słowa też nie działają jak magiczny pstryczek na wyciszenie (wiem, że to mąż i chciał dobrze!).
    Wiesz… ja bym poszła. Jeśli tylko wizyta u psychologa miałaby poprawić Twój dobrostan - idź. Wcale nie chodzi o to, że musimy sobie ze wszystkim radzić same. Masz za sobą dużo trudnych sytuacji, z których wyszłaś mentalnie na prostą - i teraz też tak będzie. Skoro rozważasz psychologa - idź i daj sobie pomóc. Przytulam.

Aglo, dzięki, super lista!

Purplerain - nie znam, nie stosowałam, cena mnie powaliła 🫣

Twilight, gratulacje po wizycie! Jeszcze jest czas, oby jeszcze fiknęła :)

Ja zaczęłam dzień od labu, zaraz jadę na jogę, a po południu… zobaczymy, czy szczęście będzie po mojej stronie, może uda mi się dziś zaszczepić na rsv! Bez skorpioniego jadu udało się załatwić termin u internisty na kwalifikację, zobaczymy jeszcze, czy z receptą nie będzie fakapu 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 10:10

purplerain, PaulinaLexi, Twilight, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

5.08 - 🩺
  • bellA Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twilight wrote:
    U mnie po wizycie ok, Mała 1600g, identycznie jak brat w tym samym tygodniu więc też zapowiada się maluszek 🤭 dostałam żelazo bo krew poleciała w dół. No i Mała zrobiła psikusa bo obróciła się i leży miednicowo 🙄 ehh.. mam nadzieję, że wróci niedługo do pozycji glowkowej 🙈
    No ja czekam wlasnie na wyniki i też jestem ciekawa jak u mnie z tym żelazem bedzie.. bo też ostatnio na granicy 🙄🙄

Gratuluję maluszka❣️❤️
    Też na to liczę, zeby szybko urodzić jak Bog Da..🙈🙈

Twilight lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka92 wrote:
    Hejka dzięki za propozycję co potrzebne po cesarce itp to już mniej więcej mogę skompletować zestaw. Ja wczoraj wieczorem znowu miałam większy wyciek aż mi przeleciało na prześcieradło 😔 ale to normalne będzie się zdarzać zmienili mi prześcieradło wzięłam podkład w razie co i w nocy się wyciszyło. Już po obchodzie plan bez zmian czekamy dalej dzień za dniem żeby jak najdłużej tu być i tyle. Sama jestem ciekawa jak długo się uda przytrzymać.
    Gratuluję udanych wizyt trzymam kciukasy za resztę!
    Trzymam kciuki, jesteś bardzo, bardzo dzielna, oby jak najdłużej w dwupaku <3

Majka92 lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, super, że się meldujesz! Trzymaj się tam! Oby jak najdłużej udało się zostać w dwupaku.
    aglo wrote:

A te gatki to właśnie te siateczkowe zwykłe co są w wyprawkach zawsze :) też akurat mam te z canpola

Z czasów tamtej ciąży były hitem te gacie z firmy horizon ogólnie ja je też polecam bo materiał nie jest aż tak sztuczny, ale tam w paczce są jedne niskie drugie wysokie i one mi są potrzebne tylko w wersji wysokiej a takich się nie da kupić to raz, a dwa trochę jednak ta gumka uciskała mnie więc teraz biorę takie typowo bezuciskowe trochę boję się że dupa się upoci w tym 😱 no ale zobaczymy
    Oooo, dzięki! Tez miałam te z Horizon poprzednio i bez zarzutu, ale zapomniałam, że one faktycznie są i niskie, i wysokie, u mnie poprzednio te niskie tez dały radę, ale lepsze byłyby wyższe, dorzucę te z canpola do kolejnego zamówienia.

Bella, kciuki za wyniki!

bellA lubi tę wiadomość

5.08 - 🩺
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amamamam wrote:
    Co do żelu Hyalobarrier, przede wszystkim trzeba zorientować się czy szpital to ogarnie - to jest podawane "na ranę" w trakcie szycia. Jak szukałam informacji o tym to nie każdy szpital ma to w ofercie i nie każdy zgadza się na podanie własnego produktu.
    Tak, tak, mam lekarkę, która pracuje w tym szpitalu, w którym będę rodzić, więc to będę wiedzieć na pewno, zastanawiałam się, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym produktem i może potwierdzić, że faktycznie jest taki świetny :)

amamamam, Szosz lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po szczepieniu na krztusiec 💉
    Ale wolicie nie wiedzieć co przeszłam,żeby zdobyć refundowana szczepionkę na rsv 🙆 ten lekarz nic nie ogarniał, wypisał mi źle receptę,wróciłam się po nowa, nawrzeszczał na mnie, ostatecznie musiałam mu sama poszukać jaki kod ma mi wbić na receptę,żebym miała za darmo, powiedział że to jest marnowanie jego czasu,bo to ginekolog ma wypisywać a nie on, z czego wiem że ginekolog nie wypisuje tylko rodzinny, bo on kwalifikuje do szczepienia.. to powiedział,że ginekolog to robi jedno - zabiera kasę w prywatnym gabinecie 😵‍💫 co za świr.. a w dodatku jego kwalifikacja do szczepienia wyglądała tak,że zapytał jak się czuję, czy nie mam infekcji i nawet mnie nie zbadał,po czym 15 minut gadał jakieś głupoty i się pytał o płeć dziecka, jakieś swoje historie opowiadał, no tragedia. Najgorzej,że na kolejną kwalifikację do szczepienia też mnie zapisali do niego 😶jakoś już to przetrwam,ale więcej się już nie dam do niego zapisać, bo normalnie mnie zdenerwował. To już tradycją,że z tym rsv jest jakiś problem 🙈

aglo, Amandi, Hajkonk lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07
    🩺18.08
    🩺01.09
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc spokojna, dalej się nie czuje w 100% optymalnie, ale zdecydowanie jest lepiej niż było, Misia się rusza normalnie, także chyba się nie będziemy wybierać do szpitala póki co...

U nas w szpitalu dzieci zawijają w pieluchę i dają rożek. Dla mam jest fizelinowa koszula do porodu, podkłady na łóżko i wielkie wkładki poporodowe, laktator w razie gdyby ktoś potrzebował, mleko modyfikowane w jednorazowych butelkach.
    Więc ja to ogólnie będę szła z jedną torbą i po porodzie mąż mi doniesie reklamówkę z żarciem dla mnie i pieluchami dla małej :)
    Dla Misi planuje tylko ubranka, chusteczki i krem do pupy wziąć w swojej torbie.

aglo, purplerain, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu, daj sobie czas na przerobienie, mnie w ciąży też różne rzeczy rozwalają trzy razy mocniej i potrzebuje więcej czasu, żeby mi się ułożyło w głowie. A z nami zawsze możesz pogadać ♥️

Hajkonk, wiem, że to nie zabawne, ale jednak trochę smiechłam, głównie dlatego, że miałabym taką samą reakcję jakbym weszła do kuchni, a tam by latała ćma XD z tą różnicą że do mnie o takiej godzinie nikt by nie przyszedł gdyby nie było męża, więc ćma oficjalnie przejęłaby dół domu w panowanie ;)

Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Napiszę co mam przyszykowane do szpitala :) przy czym ja idę na cc i nie mam w planach torby na porodówkę.

Torba dla mnie:
    Klapki
    Szlafrok
    Koszule x4
    Majtki siateczkowe zwykłe x2
    Majtki poofi x2 (z włókna papierowego, wydają sie fajne i wygodne -będę testować)
    Biustonosze x2
    Jedna paczka podkładów bella mama
    5 par wkładek laktacyjnych
    Kosmetyczka (pod prysznic/rzeczy osobiste jak krem, pomadka itp)
    Ręcznik jeden duży, jeden mały
    Saszetka z lekami (femaltiker 6 saszetek, witaminy-suplementy, kompresy na piersi, czopki glicerynowe, płyn na ranę, gaziki jałowe)
    Ładowarka do telefonu
    Dodatkowo ląduje tu też teczka z dokumentami (badania itd)

(U mnie w szpitalu podkłady na łóżko i właśnie podkłady bella mama też dają, biorę jedną swoją paczkę ale myślę że zużyję głównie ten Szpitalny „przydział” 🤣) podkłady na łóżko mam w torbie dziecięcej - do przewijania i w razie co gdyby była awaria to na łóżko też sobie mogę rzucić.

Druga torba czekająca w domu żeby donieść:
    Dwie koszule
    Dwa staniki
    Majtki bawełniane z wysokim stanem x2
    Wkładki laktacyjne
    Podpaski nocne
    Laktator
    Smoczek
    Nakładki na brodawki
    Pampersy dla dziecka
    Chusteczki mokre
    Bepathen
    Ubranka dla dziecka na ewentualne dłuższy pobyt

Torba dla dziecka:
    Podklady na przewijak cala paczka
    Cała paczka pampersów 0 na początek
    Paczka chusteczek mokrych water wipes
    Krem na pupę linomag
    Pieluszki muślinowe/flanelowe (otulacze) x2
    Pieluszki ulewajki x4
    Rożek
    Paczka chusteczek suchych bambusowych (to też do użycia przeze mnie do wycierania do sucha rany po kąpieli)
    Ubranka myślę że tak:
    Czapeczki x2
    Pajacyki x4
    Body +spodenki x2
    Skarpetki x2

Chyba o niczym nie zapomniałam 🤭 mam nadzieję 🤪

Na pielęgnację po cc to ważne 🚨
    Gacie muszą być wysokie do pępka żeby gumka nie była w tym miejscu gdzie rana
    Płyn do przemywania rany (ja zdecydowałam się na sutrisept) + gaziki jałowe
    Mycie rany pod prysznicem szarym mydłem i wycieranie do sucha ręcznikiem papierowym albo takim bambusowym z rolki (byle nie tym samym co ciało)
    Jakiś opatrunek też można sobie kleić chociaż są dwie szkoły które każą wietrzyć ranę i nic nie kleić
    Ja chyba zdecyduje się zakleić potem jakiś plaster (dzięki joaszym za cynk nie wiedziałam o tych plasterkach jak plaster miodu- wydaje się super, muszę sobie to dokupić)
    Po zdjęciu szwów to samo dalej przemywać i po jakimś czasie jak już jest zagojone to stosować te plastry silikonowe sutricon (dla mnie to też złoto ja mam śliczną bliznę dzięki nim) teraz też będę je kleić na pewno. Chyba tyle jak coś wam przychodzi do głowy o czym zapomniałam to dawajcie znać :)
    Przyda sie.😁 odrazu sobie kilka rzeczy zanotuje zeby pamiętać o wszystkim🙈

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
    🩺11.08.25 - wizyta⏳️

preg.png
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Ale wolicie nie wiedzieć co przeszłam,żeby zdobyć refundowana szczepionkę na rsv 🙆 ten lekarz nic nie ogarniał, wypisał mi źle receptę,wróciłam się po nowa, nawrzeszczał na mnie, ostatecznie musiałam mu sama poszukać jaki kod ma mi wbić na receptę,żebym miała za darmo, powiedział że to jest marnowanie jego czasu,bo to ginekolog ma wypisywać a nie on, z czego wiem że ginekolog nie wypisuje tylko rodzinny, bo on kwalifikuje do szczepienia.. to powiedział,że ginekolog to robi jedno - zabiera kasę w prywatnym gabinecie 😵‍💫 co za świr.. a w dodatku jego kwalifikacja do szczepienia wyglądała tak,że zapytał jak się czuję, czy nie mam infekcji i nawet mnie nie zbadał,po czym 15 minut gadał jakieś głupoty i się pytał o płeć dziecka, jakieś swoje historie opowiadał, no tragedia. Najgorzej,że na kolejną kwalifikację do szczepienia też mnie zapisali do niego 😶jakoś już to przetrwam,ale więcej się już nie dam do niego zapisać, bo normalnie mnie zdenerwował. To już tradycją,że z tym rsv jest jakiś problem 🙈
    Omg brak słów! Współczuję!

Ja zamówiłam przez przypadek majtki z horizona ale te nie siatkowe tylko z materiału jak koszule w szpitalu i na szkole rodzenia mówili że to te złe i żeby ich nie brać.
    Mam teraz w koszyku na Gemini z Bella ale chyba zamienię na tę z Canpola :)

sarenka95 lubi tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Dobrze, że już po krztuścu, oby na rsv gościu się zachowywał jakoś normalniej! Współczuję tych przepraw, przeciez to się nam należy, nie powinnyśmy musieć walczyć z systemem, betonem i widzimisię lekarzy.

Ja właśnie zaklepałam szczepionkę na rsv w aptece. Recepta poprawnie wystawiona, czeka na mnie, o 15.00 mam kwalifikację i mam nadzieję, że mnie bez problemu zaszczepią.

aglo, sarenka95, Amandi, purplerain, PaulinaLexi lubią tę wiadomość

5.08 - 🩺
  • aglo Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:

Polubiłam że masz to już za sobą :)
    No masakra w tych poz…
    to mnie tylko utwierdza w tym że chyba jesteśmy jak jakieś yeti 🤣 niespotykane że ciężarne przychodzą do przychodni się szczepić 🙄

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 🩺
    12.08.2025 37+1 🩺
  • Engel Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli siateczkowe z horizon czy canpola lepsze? 🤔
    Jeszcze nie kupiłam bo stoję przed wyborem 😂

Melduję się po szczepieniu na krztusiec, u mnie też jaja jak berety były ale bardziej pozytywne.
    Mój poz na szczęście jest takim lekarzem na luzie i mówię, że zamawiali szczepionkę do przychodni, poszedł sprawdzić czy jest - wrócił i mówi, że no jest szczepionka ale pani od szczepień mówi, że rzekomo on może mi dać kwalifikację od 27 do 30tc, a później już tylko ginekolog... Mówię mu, że kurcze a mnie do pana ginekolog właśnie sprowadził - no dobra dam pani tą kwalifikację i co? Zastrzelą mnie? - zaśmiał się 😂

Ta sama pani mnie nastraszyła, że rsv to za miesiąc conajmniej, ale zaktualizowała swoją wiedzę - a faktycznie, conajmniej 2 tygodnie.
    Ale nie mamy tej szczepionki, w sanepidzie prawdopodnie też jej nie ma. Ma tam zadzwonić i się dowiedzieć, i oddzwoni do mnie do około tygodnia. Więc czekam 🙈

Współczuję wam naprawdę z tymi receptami, jakiś cyrk na kółkach.
    Idziesz do lekarza i to ty musisz wszystko wiedzieć, i ich uświadamiać, i pouczać bo nie wiedzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 11:34

Hajkonk, Amandi, PaulinaLexi lubią tę wiadomość

14.08.23r 7tc t16 👼🏼

preg.png
    OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    30.01. 8+2 crl 1.78cm
    7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
    3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
    7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
    4.04. 17+6 206g 🍇
    23.04. 20+4 330g 🥞
    30.04. 21+4 410g 🥥
    28.05. 25+4 823g 🐧
    24.06. 29+3 1364g 🍈
    9.07. 31+4 1821g 🥬
    15.07 32+3 1918g
    5.08 35+3 🩺
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ