Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia246 wrote:Promykk, trzymaj się tam 🫂🫂🫂
Od rana telewizor w kółko chodzi, teraz już prawie zdążył się wyłączyć jak poszła się przejść z mężem i akurat wróciła i go powstrzymała w ostatniej chwili 🤦
A co na kolację dostaliśmy to ja nawet nie wiem
https://zapodaj.net/plik-xGaRIq9M1m
Jedzonko... Ehh🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 20:33
-
Filcek wrote:Melduję się po wizycie ze skierowaniem na patologię z powodu poszerzonych obustronnie UKM. Generalnie to samo, co u starszej córki - poszerzenie małe, ale jednak sugerują wizytę na patologii, żeby tam mieć to pod kontrolą. Wiem z czym się to wiąże, wiem że jest spora szansa, że będę w szpitalu po CC dłużej niż te 2-3 dni (zapewne po porodzie zrobią posiew i pobiorą mocz prosto z pęcherza u dziecka plus konsultacja nefrologa) i że czeka mnie poradnia nefrologiczna po porodzie i kontrola najpierw co kilka tygodni, co 3 msc, a później raz w roku. Może dlatego mnie to nie przeraża, nie martwi i liczę, że zwyczajnie jak będę się umawiać to z dwójką dzieci na raz 🙈
Dziecię przybrało - 1685g i tak ... brzuszek 12 centyl a kość udowa 87,5 🙈 - więc jak to powiedział lekarz będzie szczuplutka a dłuższa. Choć pierwsza miała 50 cm 🙈 więc pytanie czy faktycznie będzie dłuższa czy kwestia pomiarów. To tak a propos małych brzuszkówDodatkowo ułożyła się główką w dół i mam nadzieję, że tak już zostanie
lekarz mówił, że raczej tak chociaż ma dużo miejsca. AFI 13cm więc super
Trochę liczyłam na chwilę oddechu od wizyt. A tu się nie zapowiada. Następna za tydzień u prowadzącego, później pewnie poradnia patologii ciąży. W najbliższą sobotę morfologia i mocz.
Dzisiaj z rana jeszcze fizjo, także lędźwiowy odcinek spięty (nic nowego) wymasowany więc super. Następna wizyta dopiero po porodzie bądź jak pojawi się cos nowego, plus ćwiczyć w domu to co dostałam.
Promyk tobie jelitowki również.. niech Cię postawią na nogi jak najszybciej! 🤍
Bella, udanego wyjazdu! 🥰Deyansu, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Majka92 wrote:Promykk trzymaj się wzmocnią Cie dopilnują żebyś się nie odwodniła i będzie ok szczególnie że sama na sali 😊
Mi dziś wyleciały lekko zielone wody zaraz mnie zbadał lekarz i zrobili ktg, nie sieją niepokoju narazie mówią że się zdarza w takich przypadkach jak mój skurczy nic nie widać ale i tak się stresuje. Lekarka mówiła że za szybko na poród. Najbardziej pocieszające że Filip dostał te sterydy i powinno być wszystko lepsze. Myślę sobie ze byle wytrzymać dzień po dniu jak najdłużej.
Tak czytam dziewczyny wasze historie i dochodzę do wniosku że jak wychodzą badania w porządku to nie docenia się tego tak do końca, jest jakaś ulga i idzie się dalej, a Wy jesteście super dzielne 🫶🏼😘Deyansu, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość
-
Filcek wrote:Właśnie podobno nie - w sensie nie ma konkretnego genu ktory by za to odpowiadal, a przynajmniej nic takiego nam nigdy zaden lekarz nie mowil. Choć ciekawe ze u nas druga córka ma również poszerzone, u niektórych dzieci sa te miedniczki nerkowe poszerzone do np 8-9mm wiec nigdzie nie kierują, u innych nie sa zaznaczone. Raczej cechą osobnicza jak nam mowila nefrolozka no i wiecej tego wykrywają bo sprzęt lepszy jak kiedyś. Mam nadzieję ze będzie jak u starszej, trochę wizyt na początku, w lapaniu moczu mamy juz wprawę no i mimo tego nie mieliśmy żadnego ZUM nigdy wiec sukces
ale badanie moczu przy infekcji i złym samopoczuciu robimy zawsze. Właśnie ze względu na tą wadę.
Filcek lubi tę wiadomość
-
Hajkonk odpoczywaj i nawadniaj się, ja też polecam elektrolity 😘
BellA miłego odpoczynku 😘 zazdroszczę wakacji sam na sam z mężem, kiedy to było....😅
Podczytuje jestem 😘
Psychicznie ostatnio u nas ciężko, problemy rodzinne i inne rzeczy. Ja czuję się jak wieloryb tak to ok 😘 jutro prenatalne 🙏Hajkonk, bellA lubią tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Udało mi się trochę nadrobić, po nieobecności.
Agusia, trzymam kciuki, żeby wszystko się wyciszyło i żebyś doczekała porodu już w domu🤞 Moim zdaniem, dobrze że się wstrzymują z podaniem sterydów, nie ma co ładować tego ładować w Misię, jak może się okazać niepotrzebne.
Majka, super, że sytuacja jest stabilna i nadal jesteś w dwupaku, a zapowiada się, że jeszcze to potrwa❤️
U nas ok. W pn było usg, Zoya 1250g i Vincent 1270g. Zoyka ma poszerzone miedniczki nerkowe, ale zdecydowanie mniej niż na poprzednim usg, więc może będą ok na późniejszym etapie. Teraz wizyty co 2tyg.
Ja jestem tego samego zdania co Bella apropo sterydów. Nie ma co na zapas ich podawać jeśli nie ma potrzeby. One niestety nie są obojętne, ale w sytuacji ryzyka przedwczesnego porodu korzyści zdecydowanie przeważają.
Agusia a coś wiadomo jak długo Cię podtrzymają? Masz już wyniki posiewów? Kciuki żeby jutro przekazali więcej informacji, a najlepiej to puścili Cię do domu. Może też nie chcą zaglądać do tej szyjki ze względu na potencjalne ryzyko rozkręcenia się porodu. Pewnie wyniki więcej powiedzą.
Piękna waga Vincenta i Zoyi 😊
Z tymi miedniczkami to u synka coś wyszło po porodzie (musiałabym dokładnie sprawdzić co dokładnie bo mam jakiś babybrain teraz) i byliśmy u kilku specjalistów, potem co 6 m-cy USG nerek i wszyscy zgodnie mówili że to jest często fizjologiczne i z biegiem czasu mija i u nas dokładnie tak było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 20:37
Bella93, Filcek lubią tę wiadomość
-
Hajkonk wrote:Nawet swoją ślinę 🥲 przerabiałam ten etap w 1 trymestrze i po prostu trzeba to przeczekać ostrożnie próbując jeść batony proteinowe i inne takie głupotki.
A gdybyś tak może trochę „koleżance” zasugerowała, że oglądanie tv tak długi czas to dla Ciebie poniekąd rycie głowy i chciałabyś trochę ciszy? Ja wiem co czujesz bo sama kablówkę mam tylko dlatego żeby mieć tańszy internet a odkąd mój mąż wyjechał telewizor włączyłam może z 3 razy żeby coś pooglądać a tak to bardzo lubię ciszę…
Jejku Hajkonk współczuję tych wymiotów 🙈 ale się umeczysz. Ciekawe czy na tym etapie ciąży coś by dały te tabletki przeciwwymiotne , przeciw mdłościom 🤔 ja mam niezrealizowana receptę ale nie wiem czy on jeszcze jest ważna.
Promykk kciuki za szybki powrót do zdrowia. Super że jesteś sama na sali, ale oby szybko była poprawa i jak najszybciej wypisali Cię do domu.
Majka kciuki mocno zaciśnięte ✊🏻 oby jak najdłużej w dwupaku 🤞🏻 super że lekarze tak cały czas trzymają rękę na pulsie.
Dzięki dziewczyny za wszystkie polecajki depilatorówpoczytam sobie o nich w wolnej chwili 😊
Tyle stron na produkowanych , ciężko się odnieść do wszystkiego 🙃Deyansu lubi tę wiadomość
-
Ehh, Dziewczyny widzę że nadal Was trzymają dolegliwości 😮💨🫂
Trzymajcie się zdrowo ❤️ nie dajcie wymiotom, skurczom... Mam nadzieję, że niedługo będziecie wypuszczone do domków. Również ze względu na współlokatorki 🤦🏻♀️
Filcek, podziwiam i trzymam kciuki, żeby wszystko się ustabilizowało, żeby to był tylko jakiś przejściowy problem. No i pewnie wizyta w poradni patologii ciąży sporo rozjaśni 🤞🏻😘 jeśli dobrze zrozumiałam, jesteście pod kontrolą nefrologa
Engel - 7-8 posiłków, no kogoś porąbało 🤦🏻♀️ ja rozumiem że chodzi o utrzymanie cukru na mniej więcej równym poziomie, ale to już jakaś przesada... No nic, pewnie musisz się do tego stosować 🤨 i się obserwować. Gdybyś nie była w ciąży, doradzałabym Ci odwrotnie - post przerywany plus lowcarb, no ale wiadomo, że ciąża to nie jest moment na rozpoczynanie takich zmian 🙄 kciuki za stabilizację cukru i żebyś się nie zamęczyła w kuchni 😵💫💕
BellA, też zazdraszczam 😅 wyjazdu 🏖️🌊 - wypoczywaj; dużo słońca i jodu 😍
Spokojnej nocy 🥰 każdej z Was afirmuję i przesyłam dużo siły, cierpliwości i spokoju jak u buddyjskiego mnicha 🧘🏻♀️ (jak zwykle po porannym wk**wie, w ciągu dnia stopniowo zeszło ze mnie ciśnienie 🫡)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:25
Amandi, Marcysia1990, Engel, bellA, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Marcysia1990 wrote:Ja jestem tego samego zdania co Bella apropo sterydów. Nie ma co na zapas ich podawać jeśli nie ma potrzeby. One niestety nie są obojętne, ale w sytuacji ryzyka przedwczesnego porodu korzyści zdecydowanie przeważają.
Agusia a coś wiadomo jak długo Cię podtrzymają? Masz już wyniki posiewów? Kciuki żeby jutro przekazali więcej informacji, a najlepiej to puścili Cię do domu. Może też nie chcą zaglądać do tej szyjki ze względu na potencjalne ryzyko rozkręcenia się porodu. Pewnie wyniki więcej powiedzą.
Piękna waga Vincenta i Zoyi 😊
Z tymi miedniczkami to u synka coś wyszło po porodzie (musiałabym dokładnie sprawdzić co dokładnie bo mam jakiś babybrain teraz) i byliśmy u kilku specjalistów, potem co 6 m-cy USG nerek i wszyscy zgodnie mówili że to jest często fizjologiczne i z biegiem czasu mija i u nas dokładnie tak było.
Wyników posiewu jeszcze nie ma, wcale mi nie zależy żeby grzebali w szyjce, byłam zaskoczona strasznie że na przyjęciu zamiast zrobić USG to wepchnęła mi rękę po łokieć 🙃
Dlatego chciałam wiedzieć czy coś się dzieje od tych skurczy czy nie, a oni tylko zbadali od zewnątrz, więc nie wiem czy się pogorszyło, bo też nie chciałabym dostać tych sterydów pro forma. Przy pierwszej córce dostałam, przy drugiej nie, i pierwsza ma dużą tendencję do obturacyjnych zapaleń oskrzeli i łapie zapalenia płuc.
Jakos mi się wydawało, że jak wejdziemy w trzeci trymestr to już bedzie głównie czekanie na porody i trochę spokoju, a tu co chwilę ktoś jakieś nieciekawe wieści, ktoś w szpitalu, gdzie nasz spokój dziewczyny? -
Agusia246 wrote:Wyników posiewu jeszcze nie ma, wcale mi nie zależy żeby grzebali w szyjce, byłam zaskoczona strasznie że na przyjęciu zamiast zrobić USG to wepchnęła mi rękę po łokieć 🙃
Dlatego chciałam wiedzieć czy coś się dzieje od tych skurczy czy nie, a oni tylko zbadali od zewnątrz, więc nie wiem czy się pogorszyło, bo też nie chciałabym dostać tych sterydów pro forma. Przy pierwszej córce dostałam, przy drugiej nie, i pierwsza ma dużą tendencję do obturacyjnych zapaleń oskrzeli i łapie zapalenia płuc.
Jakos mi się wydawało, że jak wejdziemy w trzeci trymestr to już bedzie głównie czekanie na porody i trochę spokoju, a tu co chwilę ktoś jakieś nieciekawe wieści, ktoś w szpitalu, gdzie nasz spokój dziewczyny?
Hajkonk, współczuję ogromnie, mam nadzieję, że przyjdzie przełom i okres bezzwrotny wreszcie, bo na razie nieciekawie i wyczerpująco to brzmi
Filcek 😘 super, że tak na zdroworozsądkowo so tego podchodzisz i doświadczenie pozwala Ci bez paniki nastawić się na kolejne etapy, oby była taka ścieżka jak u starszej, nic poważniejszego.
Majka, kciuki za każdy kolejny dzień w dwupaku!
Ja wracam właśnie ze szkoły rodzenia i nawet ktoś mi ustąpił miejsca w tramwajubabeczka ma pewną manierę, ale zajęcia są super, interaktywne, zebrała się fajna grupka i naprawdę z przyjemnością spędziłam tam ten milion godzin (a konkretnie 3
) i przyjdę na pewno jeszcze, a szłam z nastawieniem, że e tam, jak będzie lipa, to sobie dam spokój. Ja jedyna w drugiej ciąży i jedyna bez partnera 😅
Deyansu, purplerain, Agusia246, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺 -
Agusia246 wrote:
Jakos mi się wydawało, że jak wejdziemy w trzeci trymestr to już bedzie głównie czekanie na porody i trochę spokoju, a tu co chwilę ktoś jakieś nieciekawe wieści, ktoś w szpitalu, gdzie nasz spokój dziewczyny?
Właśnie miałam to pisać! Ostatnio mamy tu kumulację 😟 aż zaczęłam się trochę denerwować tymi jutrzejszymi prenatalnymi, a wcześniej podchodziłam raczej ze spokojem 🙆2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07
🩺18.08
🩺01.09 -
Agusia246 wrote:Wyników posiewu jeszcze nie ma, wcale mi nie zależy żeby grzebali w szyjce, byłam zaskoczona strasznie że na przyjęciu zamiast zrobić USG to wepchnęła mi rękę po łokieć 🙃
Może ocenili stan szyjki , czy twarda zamknięta czy robi się jakieś rozwarcie i tyle. Lipa straszna że oni tak skąpią informacjinie wiadomo czy wszystko jest dobrze , czy jak . Wiem że kiedyś był taki proceder trzymania ludzi na siłę dla kasy z NFZ, chyba minimum to musiały być 3 doby
A o sterydach to czytałam że mają też związek z obniżonym napięciem mięśniowym, czy też w przyszłości mogą powodować różne problemy metaboliczne. Ale te informacje mogą też być takie niemiarodajne bo niektórzy to mają po kilka razy takie sterdydy podawane, a inni raz. W każdym razie jak nie ma potrzeby to nie ma co na zapas ich podawać.
Tak się wydawało że właśnie ten 3 trymestr to taki czas spokinego oczekiwania będzie, a tu ciągle coś się dzieje, a to wy szpital, a to coś wychodzi nowego.
Robi się taka nerwowka, znacznie bardziej trzeba trzymać rękę na pulsie i wsłuchiwać się w swój organizm.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, pozdrawiam z drogi powrotnej z Poznania, na szczęście jeszcze niespełna godzinka i będziemy w domku ☺️
Przyznam szczerze że po tych 3 dniach zwiedzania, nogi wchodzą mi w 🍑 miałam strasznie ciężką pierwszą noc, całe ciało mnie swędziało i nie mogłam się opędzić myślom że może gryzą mnie pluskwy no ale sprawdziliśmy materac dwa razy, po przyjeździe i przed snem i było czyściutko 🙈 no a przez to miałam straszny kryzys wczoraj i na samą myśl o kolejnych atrakcjach chciało mi się płakać. Zagryzłam jednak zęby i spędziliśmy całkiem fajny dzień. Pogoda nawet dopisała, nie padało jakoś bardzo, było dość ciepło ale nie gorąco. Zwiedziliśmy rynek, zobaczyliśmy koziołki, wybraliśmy się do parku cytadela a dziś do nowego zoo. Trochę jesteśmy rozczarowani bo dużo zwierząt było schowanych, jeden tygrys, jeden słoń, jedna żyrafa gdzieś w oddali... No ale wspólnie spędzony czas zawsze na wagę złota 🥰 choć już płakałam na końcówce i myślałam że nie dojdę na parking. Później obiad i szybki shopping w primarku (w pobliżu mojego miasta nie ma i chciałam zobaczyć o co tyle krzyku) i w sumie nie wiem, bez szału i jakościowo też słabo. Parę rzeczy wzięłam, ale to raczej takie "po domu" i na podwórko dla córki. Z pozytywów jeszcze, to Pani z kasy w primarku wzięła nas do siebie bez kolejki. Pierwszy raz w tej ciąży mnie to spotkało, bardzo miło z jej strony 🥹
W skrócie, przeliczyłam swoje możliwości poruszania się 🫣 jestem strasznie zmęczona, obolała ale równocześnie szczęśliwa bo mimo to spędziliśmy miło i rodzinnie czas 🥰 na dodatek synek stwierdził że od teraz zacznie wychodzić mi przez brzuch 🤣 więc jego ruchy stają się coraz bardziej bolesne 🙈
Bardzo współczuję dziewczyny stresów i złego samopoczucia, życzę dużo zdrówka i wytrwałości w tym ciężkim dla Was stanie. Gratuluję udanych wizyt 🫶🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 22:05
Engel, purplerain, Szosz, Deyansu, Hajkonk, Amandi, Abby10 lubią tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Właśnie miałam to pisać! Ostatnio mamy tu kumulację 😟 aż zaczęłam się trochę denerwować tymi jutrzejszymi prenatalnymi, a wcześniej podchodziłam raczej ze spokojem 🙆
Będzie dobrze ☺️ trzymam kciuki 🤞🏻 nawet statystycznie musi być ktoś z super pozytywnymi wieściami 🫡😘
Ale oczywiście liczę też na pozytywne złamanie statystyk przez Hajkonk, Agusię, Majkę, Promykk, Filcek 🙏🏻💪🏻🥰
Miałam jeszcze pospać, ale zglodniałam 😅
I jeszcze w temacie, jak szybko ten czas upływa - wczoraj zrozumiałam, że nie zdążę przeczytać już tych kilku książek o ciąży (bo muszę skupić się raczej na tych po-ciążowych) i ... je sprzedałam na Vinted 🤪 dodatkowy bonus jest taki, że na półce zwolniło się trochę miejsca 🥳
Miłego, zdrowego i spokojnego dnia 🥰sarenka95, Amandi, Hajkonk, Engel lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Już jutro mój baby shower, nie wiem kiedy ten cały czas zleciał...
Dobrego dnia Dziewczyny!
Dzidziole - proszę siedzieć na miejscach i jeszcze nigdzie się nie ruszać
bellA, Szosz, Hajkonk, Engel, CieplaHerbata, Filcek, Abby10 lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Dzień dobry. Dzisiaj ostatnia wizyta w tym tygodniu. Badanie dna oka i się dowiem czy w ogóle mam szansę rodzic naturalnie 🙆🏻♀️
bellA, Hajkonk, Engel, Agusia246, Abby10 lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Dzien dobry 😍
A dzisiaj leje.. I lać nie przestanie. 😒😒 niestety... tez pecha z Tą pogoda mamy.. wczoraj sie udalo troszke skorzystać ze słońca . Tyle dobrze.
Zauwazylam ze kolezanka Abrakadabra wyedytowala wszystkie posty i nie ma ani jeden jej wiadomosci.🙈 nie wiem czemu.. no ale..nie wnikam 😅 jakis konflikt byl?😅🙈
Powodzenia na wizytach I badaniach🤞🤞🤞🧡
Hajkonk, Engel lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - 2kg 😱🩷31+0
🩺11.08.25 - wizyta⏳️
-
bellA wrote:Dzien dobry 😍
A dzisiaj leje.. I lać nie przestanie. 😒😒 niestety... tez pecha z Tą pogoda mamy.. wczoraj sie udalo troszke skorzystać ze słońca . Tyle dobrze.
Zauwazylam ze kolezanka Abrakadabra wyedytowala wszystkie posty i nie ma ani jeden jej wiadomosci.🙈 nie wiem czemu.. no ale..nie wnikam 😅 jakis konflikt byl?😅🙈
Powodzenia na wizytach I badaniach🤞🤞🤞🧡Hajkonk, Engel lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
U mnie słońce przebija się nieśmiało przez chmury, mąż zrobił na śniadanie szakszukę - tak można zaczynać dzień
Szkoda, że trzeba jechać do pracy...
Miłego dnia dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty (jak dobrze pamiętam, to jest ich dzisiaj sporo).
Agusia246, Majka92, Promykk - dajcie znać jak się dzisiaj maciepurplerain, Szosz lubią tę wiadomość
-
bellA wrote:Dzien dobry 😍
Powodzenia na wizytach I badaniach🤞🤞🤞🧡
Z tego co kojarzę chyba poszło o kwotę wyprawek 🙈