X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    witam się po cięzkiej nocy- miałam atak kolki nerkowej i o mały włos nie wylądowałam na SORze, ale zazyłam 2 no-spy i jakoś przetrwałam. Wizyta dopier w pt. Mam nadzieję, że dzisiaj już to nie wróci :( Wiem, że któaś z Was miała w ciąży kolkę- co wtedy mam robić oprócz no-spy i wiadra wody?

Claudiuszek, to ja jestem ta szczesciara z kolka :/
    Mnie boli prawa nerka, wiec lezenie na lewym boku, picie ogromnych ilosci wody, mi pomaga jak wezme buscopan i jeden paracetamol. Potem co kilka godzin nospa lub buscopan, w razie mocnego bolu paracetamol, a jak jest bardzo zle to IP.

Pomaga mi jeszcze taka pozycja ze stoje ze zlaczonymi nogami i pochylam sie, tak jakbym chciala dotknac glowa kolan, oczywiscie nie dotykam :p ale po chwili odpuszcza bol, bo macica sie przemieszcza. Ewentualnie przewieszam sie na stole :p

Ale wspolczuje Ci bardzo, ja mam dopiero trzy dni spokoju, a trzymala mnie kolka 4 dni :( oby szybko przeszla i juz nie wracala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:03

claudiuszek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia oni twierdzą że muszą na nowo liczyć bo aneksu juz nie było więc byłam na 3/4 etatu :D choć w ustawie jak byk! ! Ale macierzyński od 3 grudnia a aneksu nie miałam od 1 października :)
    Szkoda słów sama widzisz ja zus głupio się upiera
    nie mają racji ale się stawiają
    najpierw czekali na wyrok SN
    Jak się okazało ze przegrali to zus oznajmił ze ten wyrok nie jest z obowiązujący i dalej przy swoim stoją. Sąd rejonowy na pewno nie miał takiej sprawy wiec to cała niewiadoma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie i dzieciaczki w dniu ich święta :)

Ja na chwilkę bo do chrześnicy muszę lecieć :)
    Właśnie wróciłam z Biedronki i takie miłe zaskoczenie pierwszy po raz pierwszy przepuścił mnie facet w kolejce :) sam miał tylko wodę, ja kilka rzeczy mówię że skoro on ma tylko wodę to poczekam a pan nalegał to weszłam przed niego. Spotkałam koleżankę w tej biedronce i mi mówi żebym korzystała bo to rzadko się zdarza. No w sumie racja :)

Po drodze do sklepu podeszłam do pani z truskawkami zapytać po ile 6zl/kg, poprosiła mnie żebym kupiła jej reklamówki w biedrze i wracając sprzedała mi truskaweczki o 1zl taniej :)

Gratuluję udanych wizyt i powodzenia na dzisiejszych :)
    Wszystkiego najlepszego i dużo zdrówka dla wszystkich naszych dzieciątek :) Tych w brzuszkach, tych mniejszych i tych większych :)

Pysiaczku trzymaj się i głowa do góry :)
    Lusia mam nadzieję, że wczorajsze objawy minęły.

Później nadrobię dzisiejsze wpisy bo muszę już lecieć.
    Miłego, słonecznego dnia :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ii robia niepotrzebnie zamieszanie, to tak zrob dolacz papiery w formie takoej jak oni oczekuja czyli tak jak ci pisalam , dolacz to co wxzesniej juz dolaczylas, bo podtrzymujesz swoje roszczenie wyslij im i niech sie bujaja z tym dalej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w warzywniaku truskawki po 8 i 9 zł kupiłam te za 9 - wielkie i czerwone. Wręcz wielgasne! !!na pocieszenie właśnie zajadam
    Mam nerwa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    No ii robia niepotrzebnie zamieszanie, to tak zrob dolacz papiery w formie takoej jak oni oczekuja czyli tak jak ci pisalam , dolacz to co wxzesniej juz dolaczylas, bo podtrzymujesz swoje roszczenie wyslij im i niech sie bujaja z tym dalej.

Radca ma to pismo w komputerze
    Wiec zapewne to on zrobi
    ciekawe czy i ile policzy za usługę :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba duzo nie wezmie jssli wezmie w ogole :) ja bym nie kasowala za takie cos, bo to minuta roboty :)

A tera juz sie nie denerwuj !!! Damy tym baranom z zusu popalic niech sb nie mysla :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Claudiuszek, to ja jestem ta szczesciara z kolka :/
    Mnie boli prawa nerka, wiec lezenie na lewym boku, picie ogromnych ilosci wody, mi pomaga jak wezme buscopan i jeden paracetamol. Potem co kilka godzin nospa lub buscopan, w razie mocnego bolu paracetamol, a jak jest bardzo zle to IP.

Pomaga mi jeszcze taka pozycja ze stoje ze zlaczonymi nogami i pochylam sie, tak jakbym chciala dotknac glowa kolan, oczywiscie nie dotykam :p ale po chwili odpuszcza bol, bo macica sie przemieszcza. Ewentualnie przewieszam sie na stole :p

Ale wspolczuje Ci bardzo, ja mam dopiero trzy dni spokoju, a trzymala mnie kolka 4 dni :( oby szybko przeszla i juz nie wracala!

dzięki- na pewno skorzystam z rad, chociaż przewieszenie się przez stół grozi przełamaniem go na 2 części ;-)
    a Twój lekarz jakoś komentuje te kolki-tzn czy stanowią zagrożenie dla dziecka?
    Oj tak- niech przechodzi i nigdy do nas już nie wraca!!!

violett lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam pierwsza partię dżemów, wyszło 4 słoiki ;) jutro dokupię jeszcze 1 kg :D za 5 zł, to grzech nie zrobić.

martta lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sarcia
    Pocieszylas mnie mega! !!znów wierzę w swoje racje. Gdybym nie czuła ze ja mam rację to w ogóle bym do sądu nie szła. Dziś dzień dziecka. Myślę że to dobry znak

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski proszę o kciuki, jadę zaraz do ginki, wizyta na 16. Bardzo się stresuję, czy Mała urosła i czy nadal tak dużo odbiega od wieku z OM.
    Dam znać po wizycie.

pirelka, Pysiaczek89, Sabina, violett, Angela89, Malutka92, Broszka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo ja uwazam ze masz racje, zwlaszcza czytajac wyrok nie twierdze inaczej !! Musisz to wygrac :) bede mocno kibicowac, w razie co to pisz smialo jak bede umiala to pomoge :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia 3mam kciuki za wizyte, bedzis dobrze daj znac !! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to widzę, że moja sprawa przy Twojej to pikuś. Też jestem ciekawa rozstrzygnięcia, ale wątpię żeby sąd rejonowy wydał inny wyrok niż SN w podobnej sprawie. A zus pewniw liczy jak to zwykle, że odpuścisz i uchylisz się przed ogromem instytucji:) trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trz kciuki, ale na pewno wszystko ok. Pysiaczku u Ciebie też będzie dobrze, duży Twój Bąbel i na pewno się nigdzie jeszcze nie wybiera.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i prosze o ciagle trzymanie kciukaskow :)
    Wszystko bedzie dobrze, trzymam kciuki, a Ty nie chodz i trzymaj mocno nogi, mojej tez wciaz powtarzam ze ma sie u mnie rozwijac i rosnac i tam zostac bo tam ma cieplo i milo i przytulnie i ma czekac nq swoj czas i ze bardzo ja kochamy z tata i wszystko w swoim czasie :) jak dorosnie to dostanie mame i tate na zywo :). Kochamy Cie Amelio ♡♡♡ mama i tata.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla, sarcia
    Jak w styczniu zaczęłam ten temat to wszystkich dosłownie zatkało. ..wiem ze mam rację a zus głupoty pisze. Najważniejsze żeby sąd mi tę rację tez przyznał. Na mój rozum nie powinien inaczej sądzić jak SN. A zus od początku czeka aż odpuszczę. W pracy usłyszałam ze nie powinnam iść do sądu :D ze szkoda czasu szkoda nerwów. ..a ja przecież mam ten czas.
    Boję się rozprawy (21 czerwca ) żeby sąd po prostu za dużo mnie nie pytał :) to pismo musi być napisane jak dla debila.

Dzięki wielkie dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:54

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    a tak na marginesie :)
    mi też KK i KKW sa blizsze-jestem po resocjalizacji :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, bo ludzi sama myśl o sądzie stresuje. A jeżeli jest warto, wiesz, że masz rację to szkoda odpuścić. Trochę w sądzie poprzebywałam na stażach, praktykach, naprawdę często oni liczą, że Nas nastraszą pismami, procedurami, ale da się wygrać. Chociaż nerwy są. Ja trzymam kciuki za Ciebie i wierzę, że wygrasz z systemem.

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ