Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrześniowe Mamusie ze ŚLĄSKA chętne na sesję noworodkową? Są tutaj? :)
    Jeśli tak - zapraszam na priv :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    No wlasnie wczoraj lekarz mowil cos o szwie. Ja wolałabym pessara. Dostaje wlasnie to lekarstwo na płucka
    A oprócz tego cztery razy kroplówka z magnezem... Najgorzej boli mnie z tego wszystkiego ten wenflon :/

Pysiaczek a masz rozwarcie wewnętrzne? Wtedyy podobno lepszy jest szew ale u mnie tego nie preferowali i pessar. Szew też chyba do któregoś tygodniatylko zakładają. Plus jest taki że wtedy mozna monitorować usg szyjke i dodatkowo pessar dołożyć. Przy pessarze tylko badanie na fotelu.
    Ja mam pessar od 18 tyg i jeszcze trzyma ale gł leżę.

Edit: ja za pessar nie płaciłam, ale w większości szpitali musisz kupić sam krążek, można też w gabinecie założyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 16:45

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia pogoda i hormony:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam! Mam wyniki!
    Glukoza na czczo 84,5
    Po godzinie 153,1
    Po dwóch godzinach 115,6

Czy to dobrze?

nick nieaktualny, kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina tak ok gratuluję super Wyników:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza nadciąga :-(
    Grzmi........
    Mam ochotę na pizze ale nie moge:-(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff juz po :) mały ma się swietnie, wazy 800g :) leży po skosie i wierci się jak diabli :) szyjka łożysko wszystko super. Co za ulga :)

nick nieaktualny, claudiuszek, bbeczka91, kamciaelcia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mychakruszyna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Malutka92, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mniej przyjemnych rzeczy to 12.06 idę do szpitala zrobic komplet badań razem z krzywą :/ i bede sama bo mąż z synem na zawody pływackie idzie :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam kolejną porcję naleśników, tym razem z sosem czosnkowym, ja nie wiem jak ja na ten francuski pójdę, mąż jeszcze zarządził podwójny czosnek wycisnąć do sosu, więc będę długo szorować zęby ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    a czemu w szpitalu badania?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! witam się po wizycie u lekarza. Szyjka dluga i ładnie trzyma. Mały wazy ok. 800 g ( raz 802, przy drugim pomiarze 816). Mieści się w normie wagowej i jest w połowie skali na ten okres ciąży..
    Mam zleconą krzywą, ale jak mam na czczo powyżej 92 to nie piję glukozy i nie mam kontynuować badania. Ktoś coś słyszał na ten temat???
    Poza tym Mały zawsze leżał główkowo, a teraz pośladkowo. Oby mu tak nie zostało. Niby teraz ma jeszcze dużo miejsca i sobie zmienia pozycje kiedy chce. Ale problem zacznie byc jak po 30stym tygodniu tak zostanie.

claudiuszek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Malutka92, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sabina tak ok gratuluję super Wyników:-)
    Dzięki :)
    Kamień z serca

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulla na czczo 92 i wyzej lekarz od razu uzna jako cukrzycę ciązowamyslałam ze mam de javu ale tojuz 2 dzieciaczki ważą 800 g :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula- a ukm już w normie? Ale duży chłopak- mój w tym okresie miał tylko 570 g!

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    madziulla na czczo 92 i wyzej lekarz od razu uzna jako cukrzycę ciązowamyslałam ze mam de javu ale tojuz 2 dzieciaczki ważą 800 g :)
    Ja jestem w szoku, jakie.my już mamy duże dzieci! A dopiero czekalysmy na bicie serduszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zjadłam kolejną porcję naleśników, tym razem z sosem czosnkowym, ja nie wiem jak ja na ten francuski pójdę, mąż jeszcze zarządził podwójny czosnek wycisnąć do sosu, więc będę długo szorować zęby ;D
    Wiesz że to i tak na nic XD weź gumy do rzucia i często zmieniaj ;)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek dzięki za pamięć!
    Trzeba zacząć od tego, że to inny lekarz, bo właściwie chodzę do dwóch ( czego w sumie chyba żałuję trochę, ale teraz już będę kontynuować )
    Zmierzył miedniczkę i jedna ma 5,2, a druga jest jeszcze mniejsza. Powiedział, że nie ma się do czego przyczepić.
    Co do wagi to się jej przestraszyłam i wyskoczyłam z procy, czy ja nie mam czasem cukrzycy;) Lekarz pokazał mi jakieś wykresy na monitorze, z których wynikało, że Młody jest prawie idealnie w połowie normy, co jest bardzo dobrze ( według słów lekarza), choć trochę wychodzi ponad ideał.
    Poza tym od razu mi powiedział, że ta waga zależy od tego jak on sam dokona pomiaru chyba brzuszka - już nie pamiętam.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula- super, że już z pęcherzem ok!!! Cieszę się! Ja mam wizytę w pt- zobaczymy czy coś tam urosło. I mam nadzieję, że mój już nie jest taką chudziną ;-) Dobrze trafić na takiego lekarza!Teraz już bez nerwów swietuj dzień dziecka ;-)

Madziuuuula, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie :) Liwia siedzi znowu na pupie ;) przybiera regularnie :) waży 910g. Szyjka nie zkróciła się nawet o mm nadal 36mm, łożysko wysoko :) Morfo idealna, mocz też. Za 3 tyg USG III trymestru, za 4 tyg wizyta.
    Mała smyra mnie palcami stopy po szyjce ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, martta, nick nieaktualny, nick nieaktualny, claudiuszek, Madziuuuula, nick nieaktualny, Anulka01, Malutka92, Broszka, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, co do kolek moj lekarz potwierdzil, ze moge te leki brac i mam kontrolowac mocz zeby nie bylo bakterii i tez reagowac od razu przy goraczce, tak jak pisala Mysza.
    Jakas polozna nastraszyla mnie, ze kolka moze wywolac przedwczesny porod dlatego nie mozna tego bolu bagatelizowac i jak jest bardzo silny tolepiej na IP, tam dadza leki rozkurczowe i zbadaja wszysto dokladnie.
    U mnie tez wyszedl zastoj na prawej nerce.

agatia, claudiuszek lubią tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ