WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysiaczek89 wrote:No wlasnie wczoraj lekarz mowil cos o szwie. Ja wolałabym pessara. Dostaje wlasnie to lekarstwo na płucka
A oprócz tego cztery razy kroplówka z magnezem... Najgorzej boli mnie z tego wszystkiego ten wenflon
Pysiaczek a masz rozwarcie wewnętrzne? Wtedyy podobno lepszy jest szew ale u mnie tego nie preferowali i pessar. Szew też chyba do któregoś tygodniatylko zakładają. Plus jest taki że wtedy mozna monitorować usg szyjke i dodatkowo pessar dołożyć. Przy pessarze tylko badanie na fotelu.
Ja mam pessar od 18 tyg i jeszcze trzyma ale gł leżę.
Edit: ja za pessar nie płaciłam, ale w większości szpitali musisz kupić sam krążek, można też w gabinecie założyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 16:45
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uff juz po
mały ma się swietnie, wazy 800g
leży po skosie i wierci się jak diabli
szyjka łożysko wszystko super. Co za ulga
Magdziulla, claudiuszek, bbeczka91, kamciaelcia, Sabina, żabka04, violett, mychakruszyna, bisacz, Angela89, Malutka92, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, mysza0406 lubią tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
Hej! witam się po wizycie u lekarza. Szyjka dluga i ładnie trzyma. Mały wazy ok. 800 g ( raz 802, przy drugim pomiarze 816). Mieści się w normie wagowej i jest w połowie skali na ten okres ciąży..
Mam zleconą krzywą, ale jak mam na czczo powyżej 92 to nie piję glukozy i nie mam kontynuować badania. Ktoś coś słyszał na ten temat???
Poza tym Mały zawsze leżał główkowo, a teraz pośladkowo. Oby mu tak nie zostało. Niby teraz ma jeszcze dużo miejsca i sobie zmienia pozycje kiedy chce. Ale problem zacznie byc jak po 30stym tygodniu tak zostanie.claudiuszek, żabka04, bisacz, pirelka, violett, Angela89, Malutka92, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:zjadłam kolejną porcję naleśników, tym razem z sosem czosnkowym, ja nie wiem jak ja na ten francuski pójdę, mąż jeszcze zarządził podwójny czosnek wycisnąć do sosu, więc będę długo szorować zęby
weź gumy do rzucia i często zmieniaj
-
Claudiuszek dzięki za pamięć!
Trzeba zacząć od tego, że to inny lekarz, bo właściwie chodzę do dwóch ( czego w sumie chyba żałuję trochę, ale teraz już będę kontynuować )
Zmierzył miedniczkę i jedna ma 5,2, a druga jest jeszcze mniejsza. Powiedział, że nie ma się do czego przyczepić.
Co do wagi to się jej przestraszyłam i wyskoczyłam z procy, czy ja nie mam czasem cukrzycy;) Lekarz pokazał mi jakieś wykresy na monitorze, z których wynikało, że Młody jest prawie idealnie w połowie normy, co jest bardzo dobrze ( według słów lekarza), choć trochę wychodzi ponad ideał.
Poza tym od razu mi powiedział, że ta waga zależy od tego jak on sam dokona pomiaru chyba brzuszka - już nie pamiętam. -
Madziuuula- super, że już z pęcherzem ok!!! Cieszę się! Ja mam wizytę w pt- zobaczymy czy coś tam urosło. I mam nadzieję, że mój już nie jest taką chudziną
Dobrze trafić na takiego lekarza!Teraz już bez nerwów swietuj dzień dziecka
Madziuuuula, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Hej jestem po wizycie
Liwia siedzi znowu na pupie
przybiera regularnie
waży 910g. Szyjka nie zkróciła się nawet o mm nadal 36mm, łożysko wysoko
Morfo idealna, mocz też. Za 3 tyg USG III trymestru, za 4 tyg wizyta.
Mała smyra mnie palcami stopy po szyjceżabka04, violett, martta, bisacz, Sabina, claudiuszek, Madziuuuula, Angela89, Anulka01, Malutka92, Broszka, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyClaudiuszek, co do kolek moj lekarz potwierdzil, ze moge te leki brac i mam kontrolowac mocz zeby nie bylo bakterii i tez reagowac od razu przy goraczce, tak jak pisala Mysza.
Jakas polozna nastraszyla mnie, ze kolka moze wywolac przedwczesny porod dlatego nie mozna tego bolu bagatelizowac i jak jest bardzo silny tolepiej na IP, tam dadza leki rozkurczowe i zbadaja wszysto dokladnie.
U mnie tez wyszedl zastoj na prawej nerce.agatia, claudiuszek lubią tę wiadomość