X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrześniowe Mamusie ze ŚLĄSKA chętne na sesję noworodkową? Są tutaj? :)
    Jeśli tak - zapraszam na priv :)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    No wlasnie wczoraj lekarz mowil cos o szwie. Ja wolałabym pessara. Dostaje wlasnie to lekarstwo na płucka
    A oprócz tego cztery razy kroplówka z magnezem... Najgorzej boli mnie z tego wszystkiego ten wenflon :/

Pysiaczek a masz rozwarcie wewnętrzne? Wtedyy podobno lepszy jest szew ale u mnie tego nie preferowali i pessar. Szew też chyba do któregoś tygodniatylko zakładają. Plus jest taki że wtedy mozna monitorować usg szyjke i dodatkowo pessar dołożyć. Przy pessarze tylko badanie na fotelu.
    Ja mam pessar od 18 tyg i jeszcze trzyma ale gł leżę.

Edit: ja za pessar nie płaciłam, ale w większości szpitali musisz kupić sam krążek, można też w gabinecie założyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 16:45

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia pogoda i hormony:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam! Mam wyniki!
    Glukoza na czczo 84,5
    Po godzinie 153,1
    Po dwóch godzinach 115,6

Czy to dobrze?

żabka04, kamciaelcia, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina tak ok gratuluję super Wyników:-)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza nadciąga :-(
    Grzmi........
    Mam ochotę na pizze ale nie moge:-(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff juz po :) mały ma się swietnie, wazy 800g :) leży po skosie i wierci się jak diabli :) szyjka łożysko wszystko super. Co za ulga :)

Magdziulla, claudiuszek, bbeczka91, kamciaelcia, Sabina, żabka04, violett, mychakruszyna, bisacz, Angela89, Malutka92, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, mysza0406 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z mniej przyjemnych rzeczy to 12.06 idę do szpitala zrobic komplet badań razem z krzywą :/ i bede sama bo mąż z synem na zawody pływackie idzie :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam kolejną porcję naleśników, tym razem z sosem czosnkowym, ja nie wiem jak ja na ten francuski pójdę, mąż jeszcze zarządził podwójny czosnek wycisnąć do sosu, więc będę długo szorować zęby ;D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka
    a czemu w szpitalu badania?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! witam się po wizycie u lekarza. Szyjka dluga i ładnie trzyma. Mały wazy ok. 800 g ( raz 802, przy drugim pomiarze 816). Mieści się w normie wagowej i jest w połowie skali na ten okres ciąży..
    Mam zleconą krzywą, ale jak mam na czczo powyżej 92 to nie piję glukozy i nie mam kontynuować badania. Ktoś coś słyszał na ten temat???
    Poza tym Mały zawsze leżał główkowo, a teraz pośladkowo. Oby mu tak nie zostało. Niby teraz ma jeszcze dużo miejsca i sobie zmienia pozycje kiedy chce. Ale problem zacznie byc jak po 30stym tygodniu tak zostanie.

claudiuszek, żabka04, bisacz, pirelka, violett, Angela89, Malutka92, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sabina tak ok gratuluję super Wyników:-)
    Dzięki :)
    Kamień z serca

żabka04 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulla na czczo 92 i wyzej lekarz od razu uzna jako cukrzycę ciązowamyslałam ze mam de javu ale tojuz 2 dzieciaczki ważą 800 g :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula- a ukm już w normie? Ale duży chłopak- mój w tym okresie miał tylko 570 g!

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    madziulla na czczo 92 i wyzej lekarz od razu uzna jako cukrzycę ciązowamyslałam ze mam de javu ale tojuz 2 dzieciaczki ważą 800 g :)
    Ja jestem w szoku, jakie.my już mamy duże dzieci! A dopiero czekalysmy na bicie serduszka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    zjadłam kolejną porcję naleśników, tym razem z sosem czosnkowym, ja nie wiem jak ja na ten francuski pójdę, mąż jeszcze zarządził podwójny czosnek wycisnąć do sosu, więc będę długo szorować zęby ;D
    Wiesz że to i tak na nic XD weź gumy do rzucia i często zmieniaj ;)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek dzięki za pamięć!
    Trzeba zacząć od tego, że to inny lekarz, bo właściwie chodzę do dwóch ( czego w sumie chyba żałuję trochę, ale teraz już będę kontynuować )
    Zmierzył miedniczkę i jedna ma 5,2, a druga jest jeszcze mniejsza. Powiedział, że nie ma się do czego przyczepić.
    Co do wagi to się jej przestraszyłam i wyskoczyłam z procy, czy ja nie mam czasem cukrzycy;) Lekarz pokazał mi jakieś wykresy na monitorze, z których wynikało, że Młody jest prawie idealnie w połowie normy, co jest bardzo dobrze ( według słów lekarza), choć trochę wychodzi ponad ideał.
    Poza tym od razu mi powiedział, że ta waga zależy od tego jak on sam dokona pomiaru chyba brzuszka - już nie pamiętam.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuula- super, że już z pęcherzem ok!!! Cieszę się! Ja mam wizytę w pt- zobaczymy czy coś tam urosło. I mam nadzieję, że mój już nie jest taką chudziną ;-) Dobrze trafić na takiego lekarza!Teraz już bez nerwów swietuj dzień dziecka ;-)

Madziuuuula, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem po wizycie :) Liwia siedzi znowu na pupie ;) przybiera regularnie :) waży 910g. Szyjka nie zkróciła się nawet o mm nadal 36mm, łożysko wysoko :) Morfo idealna, mocz też. Za 3 tyg USG III trymestru, za 4 tyg wizyta.
    Mała smyra mnie palcami stopy po szyjce ;)

żabka04, violett, martta, bisacz, Sabina, claudiuszek, Madziuuuula, Angela89, Anulka01, Malutka92, Broszka, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek, co do kolek moj lekarz potwierdzil, ze moge te leki brac i mam kontrolowac mocz zeby nie bylo bakterii i tez reagowac od razu przy goraczce, tak jak pisala Mysza.
    Jakas polozna nastraszyla mnie, ze kolka moze wywolac przedwczesny porod dlatego nie mozna tego bolu bagatelizowac i jak jest bardzo silny tolepiej na IP, tam dadza leki rozkurczowe i zbadaja wszysto dokladnie.
    U mnie tez wyszedl zastoj na prawej nerce.

agatia, claudiuszek lubią tę wiadomość

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ