X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę tych usg, a ja jeszcze do 30 tc muszę czekać, pewnie będzie mega różnica w wadze i wyglądzie.
    ale gratuluję niech Maleństwa szczęśliwie rosną.
    Jakby co u Makaszki 15% rabatu z okazji dnia dziecka, kusi mnie diabelnie, ale postanowiłam, że do czasu rozstrzygnięcia sprawy z zusem nic nie kupuję. A jest taki śliczny z kotem...mam kota na punkcie kotów:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:) my dopiero w przyszlym tygodniu, a za dwa tygodnie usg III trymestru, to nie za wczesnie? Bede w 27 tyg.
    Dzis zamowilismy wozek :):) kupilam tez spioszki i smoczusie :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 18:54

claudiuszek lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po zakupach u nas ulewa była. Kupiłam kosmetyki dla małego, myślę ze to starczy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53d66e0e21c5.jpg

agatia, Lusia8998, claudiuszek, żabka04, violett, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od radcy prawnego. Były dwie opcje do wyboru. 1. Mogę napisać jedno zdanie ze podtrzymuję w całości stanowisko 2. Rozbudowane przesadne pismo z krytyka zus, wytykaniem błędnego myślenia, zaznaczeniem ze zus tworzy własne prawo i ignoruje moje wcześniejsze odwołanie ponieważ w jego odpowiedzi nic się nie zmieniło. ..zdecydowałam się na wersję 2. A zatem radca napisze (a zatem odpłatnie )jest szansa ze sprawa skończy się na jednym posiedzeniu sądu. Nie wykluczamy ze głupi zus odwoła się w razie przegranej. To jest nowa sprawa I nietypowa. Gdybym wygrała wiele kobiet w Polsce miałoby zagwarantowane zwycięstwo (bo kolejna wygrana)więc zus niekoniecznie odpuści

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo mieszane uczucia, co do USG w 30tc. Okazuje się, że robi je gin, do którego chodziłam w pierwszej ciąży (ten który mi nie powiedział, że ciąża obumarla). Musze jutro zadzwonić i zapytać, czy inny lekarz mi tego badania nie zrobi - jest jeszcze dwoch z certyfikatem w tej klinice. Nie zapłacę 200 zl lekarzowi, któremu nie ufam. Jak mi nie zrobi nikt inny to będę musiała iść do innej przychodni do gina z certyfikatem.
    Że też nie nie mieli kogo zatrudnić :/
    Poza tym w 30tc mam mieć echo serca i wtedy poproszę od razu i usg III trymestru. Nie będę szła do kogos, komu nie ufam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 19:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia masz rację ja też bym szukała kogoś innego nawet gdzie indziej.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Mam bardzo mieszane uczucia, co do USG w 30tc. Okazuje się, że robi je gin, do którego chodziłam w pierwszej ciąży (ten który mi nie powiedział, że ciąża obumarla). Musze jutro zadzwonić i zapytać, czy inny lekarz mi tego badania nie zrobi - jest jeszcze dwoch z certyfikatem w tej klinice. Nie zapłacę 200 zl lekarzowi, któremu nie ufam. Jak mi nie zrobi nikt inny to będę musiała iść do innej przychodni do gina z certyfikatem.
    Że też nie nie mieli kogo zatrudnić :/
    Poza tym w 30tc mam mieć echo serca i wtedy poproszę od razu i usg III trymestru. Nie będę szła do kogos, komu nie ufam.

Szukaj innego miejsca. Ja w życiu bym nie poszła do mojej eks dr.. Nawet jakby zaproponowała mi prowadzenie ciąży za darmo.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Sarcia czy ty masz coś wspólnego z prawem? Bo ja szukam pomocy w troche innej sprawie niż nasze forumowe, chodzi mi o przedawnienie kary umownej bo nie wiem jak to rozumieć.

Skali, a o co dokladniej chodzi ;)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Wróciłam od radcy prawnego. Były dwie opcje do wyboru. 1. Mogę napisać jedno zdanie ze podtrzymuję w całości stanowisko 2. Rozbudowane przesadne pismo z krytyka zus, wytykaniem błędnego myślenia, zaznaczeniem ze zus tworzy własne prawo i ignoruje moje wcześniejsze odwołanie ponieważ w jego odpowiedzi nic się nie zmieniło. ..zdecydowałam się na wersję 2. A zatem radca napisze (a zatem odpłatnie )jest szansa ze sprawa skończy się na jednym posiedzeniu sądu. Nie wykluczamy ze głupi zus odwoła się w razie przegranej. To jest nowa sprawa I nietypowa. Gdybym wygrała wiele kobiet w Polsce miałoby zagwarantowane zwycięstwo (bo kolejna wygrana)więc zus niekoniecznie odpuści

Kamcia no i dobrze tak myslalam zeby im jednak odpisac i dolozyc swoje, niech sobie nie mysla, a to ze musisz im odpisac to celowe dzialanie zeby wszystko przeciagac i wydłuzac....a jak sad bedzie kombinowal albo bedzie stronniczy zawsze mozna go zaskarzyc, i nie ma co sie przejmowac;) Ja ci powiem ze sie Twoja sprawa przejelam ze caly czas chodzilam i myslalam co by tu mozna jeszcze im zrobic;)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dzsiewczyny udanych wizyt juz nie moge doczekac sie mojej ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia :)
    bo to w sumie ciekawa sprawa: prosta, logiczna, a zus bez sensu się zapiera :D
    też myśle o odwołaniu w razie przegranej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    anulka
    a czemu w szpitalu badania?
    Bo za darmo ;) w szpitalu pracuje moja gina i teoretycznie na wszystkie badania powinnam latać na oddział, ale dotychczas uparcie robiłam prywatnie. Teraz zleciła mi tego dużo no i chociaż raz chce mnie przetargac przez ten cholerny szpital przed porodem ;) Jakoś to przeżyje, w niedziele bedzie mało ludzi i moze szybko mnie załatwią ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pewnie ze tak o swoje trzeba walczyc, no mnie zawsze madrosci zusu zadziwiaja, bo juz z nimi nie raz doczynienia mialam wiec wiem czym to pachnie ;) Ja czekam na wyniki mojej kontroli..., chyba im sie nudzi ze chce im sie mnie kontrolowac;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz z prawnego punktu widzenia to oni proces maja juz przegrany, ale niech dalej sie upieraja, to jeszcze mozesz im wytoczyc proces o odsetki z tytulu zwloki w zaplacie naleznego ci swiadczenia, za wszystkie dni od kiedy przeciagaja

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    za chorobowe były odsetki
    ale mam wrazenie ze te odsetki płacił pracodawca-500zł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej jestem po wizycie :) Liwia siedzi znowu na pupie ;) przybiera regularnie :) waży 910g. Szyjka nie zkróciła się nawet o mm nadal 36mm, łożysko wysoko :) Morfo idealna, mocz też. Za 3 tyg USG III trymestru, za 4 tyg wizyta.
    Mała smyra mnie palcami stopy po szyjce ;)
    Całkiem ładnie wazy! Ładnie nadrobiła :) Mój trochę przystopował. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić ;) Idę zrobic największą głupotę czyli looknę w interneta co piszą o przyroście wagi ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie dziwne....jak wygrasz proces to normalnie sie na kawe umowimy i opijemy sukces haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj krasnolidek 15.05 jak bylam w szpitalu to wazyl 293 gramy , teraz jestem ciekawa ile bedzie wazyl na wizycie :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Kawa i lody wtedy :D ( toż szaleństwo juz przy cukrzycy )
    No 3 tyg do sprawy. ..może przeżyje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam prasować ale doszłam do wniosku ze ostatnio w ogóle nie leżałam ;) jutro wyprasuje i koniec

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ