WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam od dentysty. Na dworze, w słońcu, jest tak okrutnie, że można się rozpłynąć. Dobra wiadomość jest taka, że zostały mi tylko dwa zęby do zrobienia, czyli pewnie 360zł i to wsio. Zła jest taka, że poszłam oglądać sukienki na wesele i przysięgam Wam, we wszystkim wyglądałam jak mała betoniarka. Jutro jadę jeszcze z mamą do M1, ale jak nic tam nie znajdę to wybiorę się do Katowic i tam w HappyMum na pewno znajdę coś, w czym będę w miarę przyzwoicie wyglądać.
Pysiaczku, trzymam mocno kciuki, jesteś pod dobrą opieką, wszystko będzie dobrze !
Mychakruszyna, jak wygląda kwestia szkoły rodzenia w Gliwicach? Orientowałaś się może? Czy w wakacje też są zajęcia i na ile wcześniej trzeba się zapisać?Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Magdziulla
Czułam ze każdy liczył iż zusu a potem sądu się przestrasze
Sprawa za darmo. Gdybym gęby nie otworzyła to bym za chorobowe nie dostała. Wiec na tej sprawie nie będę do tylu. Nawet gdybym przegrała(tfu tfu ) to mam 200 zł aby im oddać
Wygrać mogę więcej
ale po ludzku się boję -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia
Ale nawet ten radca był w szoku - jak zapoznał się ze sprawą to dziwił się czemu zus głupio się upiera a z drugiej str sam się zastanawiał co nasz sąd na to bo na bank to taka pierwsza sprawaemilka mi pomoże
No i wy oczywiście
Chyba ciut ochronęłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla
Pierwsza szkodliwościa jest hipertrofia
Poza tym przy cukrzycy ciążowej inaczej skaczą cukry jak przy cukrzycy normalnej. Podają wiele negatywnych skutków cukrzycy ale moja diab mówiła na pierwszej wizycie ze odkąd pracuje dziecko z wadą przez cukrzycę się nie urodziło. ..
-
Sarcia i w każdym piśmie wytluszczonym zus pisze ze ta ustawa inaczej działa w mojej sytuacji
A miałam to szczęście ze uzasadnienie opublikowali jak się odwoływałam
Teraz też mi proponowali cały etatale jak wyszło to na wierzch od razu podziękowałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:36
-
nick nieaktualnyA to dziwne pierwsze slysze zeby ustawa w jednym przypadku dziala tak a w drugim inaczej, chyba musze sie doszkolic bo wiedzy mi brakuje na ten temat
mnie uczyli ze ustawa i prawo dla wszystkich jest rowne ale jak widac zus uzdrawia i zmienia ustawy
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj sarcia
Wierzę w moc twojego pisma
U mnie zus w nietypowy sposób odpisał na wniosek o wydanie decyzji odnośnie chorobowego i macierzynskiego. ..Radca się dziwił. Zajęło im to aż 4 str wszystko szczegółowo napisane, wyliczone. ..jakby już odpowiedzieli zanim się odwolałam . Radca mówił ze zawsze dwa zdania i juz. A u mnie każdy szczegół obliczony - zanim napisałam o co chodzikażda z nas mogła pisać taki wniosek
Nie ma co im się dawać! !!!czyli też trzymam kciuki za twoją sprawę
A A aaa
I co radcę zszokowalo
Zus odp na mój wniosek wysłał zwykłym listem! !!a odwołanie się było terminowe i skutkowało sądem. A oni zwykły list nadaliWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:54
-
sarcia123 wrote:A to dziwne pierwsze slysze zeby ustawa w jednym przypadku dziala tak a w drugim inaczej, chyba musze sie doszkolic bo wiedzy mi brakuje na ten temat
mnie uczyli ze ustawa i prawo dla wszystkich jest rowne ale jak widac zus uzdrawia i zmienia ustawy
Sarcia czy ty masz coś wspólnego z prawem? Bo ja szukam pomocy w troche innej sprawie niż nasze forumowe, chodzi mi o przedawnienie kary umownej bo nie wiem jak to rozumieć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny