X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny siedzę juz u gina... ma 1,5 h opoźnienia!!! Ja tu zwariuje!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentysty. Na dworze, w słońcu, jest tak okrutnie, że można się rozpłynąć. Dobra wiadomość jest taka, że zostały mi tylko dwa zęby do zrobienia, czyli pewnie 360zł i to wsio. Zła jest taka, że poszłam oglądać sukienki na wesele i przysięgam Wam, we wszystkim wyglądałam jak mała betoniarka. Jutro jadę jeszcze z mamą do M1, ale jak nic tam nie znajdę to wybiorę się do Katowic i tam w HappyMum na pewno znajdę coś, w czym będę w miarę przyzwoicie wyglądać.
    Pysiaczku, trzymam mocno kciuki, jesteś pod dobrą opieką, wszystko będzie dobrze ! :) :) :)
    Mychakruszyna, jak wygląda kwestia szkoły rodzenia w Gliwicach? Orientowałaś się może? Czy w wakacje też są zajęcia i na ile wcześniej trzeba się zapisać?

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Betoniarka! Dobre! Tez tak mam!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magdziulla
    Czułam ze każdy liczył iż zusu a potem sądu się przestrasze
    Sprawa za darmo. Gdybym gęby nie otworzyła to bym za chorobowe nie dostała. Wiec na tej sprawie nie będę do tylu. Nawet gdybym przegrała(tfu tfu ) to mam 200 zł aby im oddać
    Wygrać mogę więcej
    ale po ludzku się boję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO Kamcia resocjalizacja to byl moj typ numer 2 na studia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sad i paragrafy przerazaja nawet prawnika haha :D taki niby prawniczy dowcip :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ale prawo bardziej korzystne chociażby finansowo :) a robie w sprawach opiekuńczo -wychowawczych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ale nawet ten radca był w szoku - jak zapoznał się ze sprawą to dziwił się czemu zus głupio się upiera a z drugiej str sam się zastanawiał co nasz sąd na to bo na bank to taka pierwsza sprawa :D emilka mi pomoże
    No i wy oczywiście :D
    Chyba ciut ochronęłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:13

claudiuszek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos cukrzycek, bo dużo się tu takowych zrobiło. To tak, żeby mnie nieco uspokoić, bo do mojego badania jeszcze ok 3 tyg, to jeśli okaże się, że mam cukrzycę, a jem wszystko to bardzo szkodzę dziecku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia napewno dzien dziecka to nie przypadek to pewnie jakis znak ;) No nie dziwie sie ze byl zdziwiony bo ja jak przeczytalam wyrok to z podziwu nadal nie moge wyjsc co w tym zusie siedza za idioci...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Pierwsza szkodliwościa jest hipertrofia
    Poza tym przy cukrzycy ciążowej inaczej skaczą cukry jak przy cukrzycy normalnej. Podają wiele negatywnych skutków cukrzycy ale moja diab mówiła na pierwszej wizycie ze odkąd pracuje dziecko z wadą przez cukrzycę się nie urodziło. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia i w każdym piśmie wytluszczonym zus pisze ze ta ustawa inaczej działa w mojej sytuacji :D
    A miałam to szczęście ze uzasadnienie opublikowali jak się odwoływałam

Teraz też mi proponowali cały etat :D ale jak wyszło to na wierzch od razu podziękowałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:36

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne pierwsze slysze zeby ustawa w jednym przypadku dziala tak a w drugim inaczej, chyba musze sie doszkolic bo wiedzy mi brakuje na ten temat :D mnie uczyli ze ustawa i prawo dla wszystkich jest rowne ale jak widac zus uzdrawia i zmienia ustawy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Zus ma własne wielostronnicowe komentarze do ustaw :D

Wg ustawy podstawy nie liczy się na nowo a mi tak bo aneks się skończył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:41

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja sie smieje bo ja tez jestem w trakcie kontroli w zusie :) takze maja do 12.06 eydac mi decyzje juz ja zobacze co te mongoly mi napisza, niech tylko jakis numer wykreca to ja im aie powolam na ustawe juz o to niech beda spokojni :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sarcia
    Wierzę w moc twojego pisma :D
    U mnie zus w nietypowy sposób odpisał na wniosek o wydanie decyzji odnośnie chorobowego i macierzynskiego. ..Radca się dziwił. Zajęło im to aż 4 str wszystko szczegółowo napisane, wyliczone. ..jakby już odpowiedzieli zanim się odwolałam . Radca mówił ze zawsze dwa zdania i juz. A u mnie każdy szczegół obliczony - zanim napisałam o co chodzi :D każda z nas mogła pisać taki wniosek :D
    Nie ma co im się dawać! !!!czyli też trzymam kciuki za twoją sprawę

A A aaa
    I co radcę zszokowalo
    Zus odp na mój wniosek wysłał zwykłym listem! !!a odwołanie się było terminowe i skutkowało sądem. A oni zwykły list nadali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 15:54

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A to dziwne pierwsze slysze zeby ustawa w jednym przypadku dziala tak a w drugim inaczej, chyba musze sie doszkolic bo wiedzy mi brakuje na ten temat :D mnie uczyli ze ustawa i prawo dla wszystkich jest rowne ale jak widac zus uzdrawia i zmienia ustawy

Sarcia czy ty masz coś wspólnego z prawem? Bo ja szukam pomocy w troche innej sprawie niż nasze forumowe, chodzi mi o przedawnienie kary umownej bo nie wiem jak to rozumieć.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że zły dzień uciekł z wczorajszym... i że ten będzie lepszy, a tu dolinka..

Dziewczyny ja już nie wiem czy to hormony, czy pogoda, czy ludzie fiksują..? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem wkurzona, ale co poradzić... miałam nadzieję że ten dzień nie może się skończyć źle :(

‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ