WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tez dokladnie, nie znam akt sprawy jedynie pobieznie moglam zimterpretowac co napisalas i ogolnikowo, ale dla mnie tez jest to calkiem dziwne.... z reguly takjest ze albo podtrzymujesz roszczenie albo wnosisz cos nowego do sprawy rzadko zobowiazuja do lonowmego pisania wszystkiego, ale tu widac ze cos kombinuja
-
nick nieaktualny
-
Znowu turbo duchota, pot po tyłku kapie. Zaraz się szykuje do ginki, ale po kąpieli i tak pewnie będę mokra jak pies... ale niewyroba. Jezeli zdecyduję się kiedys na trzecie dziecko to trzeba sie wstrzelic z plodzeniem w lato i rodzić wczesnar wiosną
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia
No nie ma go teraz
Telefon ma zajęty
Kase policzył za to jedno pismo
był pewny że już więcej nie będę jego potrzebowała
Sprawę rozumie tak jak ja - jest ustawa konkretny paragraf i jasno napisane co i jak
Dlatego zus po części przyznał mi rację ( tylko na słowo! !!!!) I oddali kasę w części czyli tylko za zasiłek chorobowy. I na nowo policzyli sobie macierzyński! !!i piszą ze w ustawie jest napisane że na nowo się nie liczy ale u mnie jest inaczej i tu dopisuja zdanie którego nigdzie w ustawie nie znajdziesz. Czyli wg zusu mam oddać 217 zł wg mnie zus ma mi oddać 5000 zł. ..
Ale liczymy ze sąd rejonowy widząc wyrok i jego uzasadnienie sądu najwyższego pójdzie na moja stronę. A co najśmieszniejsze - zus sam zasugerował opcje SN a dokładnie gdyby nie zus to bym o tym nie wiedziała bo sprawa była jeszcze w toku (zus tylko czekał na wyrok! !!). Uzasadnienie opublikowano w kwietniu i stad juz mam to jako załącznik. I mimo że zus przegrał w tamtej sprawie nadal przy swoim się upieraja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sarcia w szczegóły wnikać nie będę bo musiałabym paragrafy pisać
Ogolnie chodzi o to że początkowo pracodawca źle policzył mi podstawę zasiłków bo nie wiedzieli! ze muszą liczyć mi od całego etatu. Miałam aneks na cały i poszłam na zw ciążowe. Aneks był do końca września. No i ma słowo policzyli wszystko na nowo. Za chorobowe oddali. Za macierzyński nie bo policzyli sobie na nowo podstawę od 3/4 etatu tylko dlatego ze wtedy nie obowiązywał aneks
Ale ustawa wyraźnie mówi ze podstawy zasiłków różnego rodzaju nie liczy się na nowo jeśli przerwa pomiędzy nimi nie była dłuższa jak 3 miesiące
I nagle wytluszczonym drukiem zus dopisuje sobie ze ten art nie obowiązuje jeśli zmienił się wymiar czasu pracy
ALE TEGO W USTAWIE USTAWODAWCA NIE NAPISAŁ! !!!W tym sek. Zus dokonał nadinterpretacji (moim zdaniem )stąd się odwołuje
jeśli cię coś więcej w tym intryguje to tu mam link
http://www.sn.pl/sites/orzecznictwo/Orzeczenia3/II%20UK%20206-15-1.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:51
-
ach
dodzwoniłam sie do radcy
wieczorem będzie
sam przyznał, ze to jest przeciaganie sprawy, zwody prawnicze, ze dla sadu to zbyt skomplikowane i sad chce by ktoś wytłuszczonym drukiem mu napisał o co chodzi
wiec ogólnie moja odpowiedz to podtrzymanie w całosci stanowiska i tu znowu w całosci dołaczymy pierwsze moje pismo wraz z uzasadnieniem wyroku SN...
ale radca mnie pamietałmówilam, że sam jest tym zaciekawiony
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny