X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wnioskuję ze moje odwołanie przepisać wystarczy dodając np głupie zdanie którego wcześniej nie bylo? Chyba pójdę do radcy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela woda z cytryną jak najbardziej wskazana, bo cytryna obniża cukier we krwi, więc na pewno nie mialar wpływu na cukier na czczo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dokladnie, nie znam akt sprawy jedynie pobieznie moglam zimterpretowac co napisalas i ogolnikowo, ale dla mnie tez jest to calkiem dziwne.... z reguly takjest ze albo podtrzymujesz roszczenie albo wnosisz cos nowego do sprawy rzadko zobowiazuja do lonowmego pisania wszystkiego, ale tu widac ze cos kombinuja

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jakbys poszla do osoby ktora pisala wczesniejsze odwolanie, bo on jest obcykany w twoim temacie i znajac sprawe poleci ci co jest najlepszym rozwiazaniem, albo sam napisze ci odpowiedz majac pismo przed nosem, ja b y tak zrobila :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia dzięki wielkie
    Dzięki tobie wiem ze to wszystko nie jest normalne
    Idę do radcy
    jeśli nie jest w sądzie to zaraz się wszystkiego dowiem. Ma biuro 100 m ode mnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu turbo duchota, pot po tyłku kapie. Zaraz się szykuje do ginki, ale po kąpieli i tak pewnie będę mokra jak pies... ale niewyroba. Jezeli zdecyduję się kiedys na trzecie dziecko to trzeba sie wstrzelic z plodzeniem w lato i rodzić wczesnar wiosną ;)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i prosze o ciagle trzymanie kciukaskow :)

agatia, żabka04, kamciaelcia, Broszka, violett, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia daj znac co ci powiedzial , sama jestem ciekawa jak on dotefo tematu podejdzie:)

Staralam sie pomoc jak moglam, mam nadzieje ze chociaz troche rozjasnilam ci ten zawily temat, majac niewiele informacji

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku no reczej, że kciuki trzymamy, pisz, co tam u Was i jakie decyzje. No.i nie daj się tam.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek trzymam mocnoooooo kciuki kochana będzie dobrze:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie i prosze o ciagle trzymanie kciukaskow :)
    Trzymamy :) i Ty też się trzymaj :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    No nie ma go teraz
    Telefon ma zajęty
    Kase policzył za to jedno pismo
    był pewny że już więcej nie będę jego potrzebowała
    Sprawę rozumie tak jak ja - jest ustawa konkretny paragraf i jasno napisane co i jak
    Dlatego zus po części przyznał mi rację ( tylko na słowo! !!!!) I oddali kasę w części czyli tylko za zasiłek chorobowy. I na nowo policzyli sobie macierzyński! !!i piszą ze w ustawie jest napisane że na nowo się nie liczy ale u mnie jest inaczej i tu dopisuja zdanie którego nigdzie w ustawie nie znajdziesz. Czyli wg zusu mam oddać 217 zł wg mnie zus ma mi oddać 5000 zł. ..
    Ale liczymy ze sąd rejonowy widząc wyrok i jego uzasadnienie sądu najwyższego pójdzie na moja stronę. A co najśmieszniejsze - zus sam zasugerował opcje SN a dokładnie gdyby nie zus to bym o tym nie wiedziała bo sprawa była jeszcze w toku (zus tylko czekał na wyrok! !!). Uzasadnienie opublikowano w kwietniu i stad juz mam to jako załącznik. I mimo że zus przegrał w tamtej sprawie nadal przy swoim się upieraja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze, że dużo nas jutro wizytuje! :)
    Ja dziś kupiłam 2 kaftaniki i właśnie przymierzam się do teleofnu do dziewczyny która sprzedaje dużą pakę na OLX. Będę musiała podjechać 40km....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie dziwna sprawa, jesli wyplacili ci juz pieniadze, to tym samym potwierdzili ze nie maja racji a teraaz przecza sami sobie ? :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam mnóstwo naleśników, jak dla wojska, nawet nie wiedziałam że aż tyle wyjdzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf ja tez zawsze mowie ze zrobie kilka nalesnikow a poNiej stoje przez 1,5 h rzy gazowce :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia w szczegóły wnikać nie będę bo musiałabym paragrafy pisać
    Ogolnie chodzi o to że początkowo pracodawca źle policzył mi podstawę zasiłków bo nie wiedzieli! ze muszą liczyć mi od całego etatu. Miałam aneks na cały i poszłam na zw ciążowe. Aneks był do końca września. No i ma słowo policzyli wszystko na nowo. Za chorobowe oddali. Za macierzyński nie bo policzyli sobie na nowo podstawę od 3/4 etatu tylko dlatego ze wtedy nie obowiązywał aneks
    Ale ustawa wyraźnie mówi ze podstawy zasiłków różnego rodzaju nie liczy się na nowo jeśli przerwa pomiędzy nimi nie była dłuższa jak 3 miesiące
    I nagle wytluszczonym drukiem zus dopisuje sobie ze ten art nie obowiązuje jeśli zmienił się wymiar czasu pracy
    ALE TEGO W USTAWIE USTAWODAWCA NIE NAPISAŁ! !!!W tym sek. Zus dokonał nadinterpretacji (moim zdaniem )stąd się odwołuje

jeśli cię coś więcej w tym intryguje to tu mam link
    http://www.sn.pl/sites/orzecznictwo/Orzeczenia3/II%20UK%20206-15-1.pdf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:51

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach
    dodzwoniłam sie do radcy
    wieczorem będzie
    sam przyznał, ze to jest przeciaganie sprawy, zwody prawnicze, ze dla sadu to zbyt skomplikowane i sad chce by ktoś wytłuszczonym drukiem mu napisał o co chodzi
    wiec ogólnie moja odpowiedz to podtrzymanie w całosci stanowiska i tu znowu w całosci dołaczymy pierwsze moje pismo wraz z uzasadnieniem wyroku SN...
    ale radca mnie pamietał :) mówilam, że sam jest tym zaciekawiony

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no to ten zus juz do reszty oglupial...w orzeczeniu wyraznie jest napisane zs nie ustala sie nowen podstawy tylko przyjmuje sie poprzednia ktora byla....to ja juz sama jestem zdziona tym pismem dzisiejszym ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz to ja to samo ci powilam, ze to jest przeciaganie sprawy i ze zus pewnie ma jakiegos blyskotliwego pelnomocnika co sie na milion procedur powolywal co w spraiwe istotne nie sa

‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ